- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
- Konu Sahibi lou salome
-
O zaman tabi ki haklısınız. Bir yerden sonra komşunun özgürlüğü kısıtlanınca söz hakkı doğuyor. Ama mesela benim babam evde olmadığı zaman yani tek başıma kaldığım zamanlar kapının önüne babamın ve benim ayakkabılarımı koyuyorum. Evde tek olduğum anlaşılmasın istiyorum. Hırsız korkumdan dolayı. Çapraz komşum bana gelip ayakkabıyı kaldır görgüsüz Murtaza abi derse kafasını ayakkabının içinde bulabilir.Bizim yan daire öyle 70 kişilik ayakkabı koyuyorlar nefret ediyorum
Hahah evet konu sahibinin üslubu çirkin ama yan komşumuz da cidden köyden gelme bir teyze oğluyla yaşıyor . Kışın burada yazın köyde ... Köyle müstakil olunca sorun olmaz ama bunlar merdiven tarafta oturuyor ve ne kadar ayakkabı varsa hepsi dışarıda . Birde baya misafirleri oluyor resmen atlama yapmam gerekiyorO zaman tabi ki haklısınız. Bir yerden sonra komşunun özgürlüğü kısıtlanınca söz hakkı doğuyor. Ama mesela benim babam evde olmadığı zaman yani tek başıma kaldığım zamanlar kapının önüne babamın ve benim ayakkabılarımı koyuyorum. Evde tek olduğum anlaşılmasın istiyorum. Hırsız korkumdan dolayı. Çapraz komşum bana gelip ayakkabıyı kaldır görgüsüz Murtaza abi derse kafasını ayakkabının içinde bulabilir.
2 üniversite diplomamla ben de 7 8 saat ayakkabıları içeri almıyorum medeniyetsiz miyim yanii.virüs var virüs eve mi davet edeyim buyrunn saygıdeğer virüslerrrYeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.
Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.
kapılarının önünde ayakkabı bırakıyorlar.
Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.
Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.
Ya da duvara yazı mı asayım. Napayım.
Ne acayip yaa. O kadar pahali yerden ev al kime sorsan bilecek kadar luks olacak ama kapinin onune ayakabi koyamayacaksin. Valla ayakabilarimi cope atacak komsum olsa kapisinin tokmagina camasir ipi baglarim diger ucuda kendi kapima baglarim camasir bile asarimYeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.
Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.
Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.
Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.
Bazı yaşlı insanlar o kadarını yapmaması gerektiğini anlamıyorlar. Ben hiç şaşırmıyorum artık. Bizde de var bir tane. Babaannemi tutmasam 10.kattan aşağı sofra bezi silkeler. Onun için böyle şeyler çok normal. Senede 1 şehire gelir. Onun dışında hep köyde yaşıyor. Orada doğup büyümüş oranın kurallarına alışmış. İyiki kısıtlayabiliyorum da alt kat komşum camında ekmek kırıntısı görmüyorHahah evet konu sahibinin üslubu çirkin ama yan komşumuz da cidden köyden gelme bir teyze oğluyla yaşıyor . Kışın burada yazın köyde ... Köyle müstakil olunca sorun olmaz ama bunlar merdiven tarafta oturuyor ve ne kadar ayakkabı varsa hepsi dışarıda . Birde baya misafirleri oluyor resmen atlama yapmam gerekiyor
Sorun kapı önüne ayakkabı koymak değil. Hatta bunu normal gören yorum sayısı az. Sorun aşırı iğrenç üslubu. İnsanları küçümsemekten kendi üslubunu göremeyişi.Ne çok insan kapı önüne ayakkabı bırakmayı normal bulmuş şoke oldum. İnsanlar mecbur mu başkasının mantarlı ayakkabısının kokusunu çekmeye ya. Katlardaki ayak kokusunu düşünmek istemiyorum. Ben zengin değil ama köklü semtleri tercih ediyorum şükürler olsun böyle çirkin şeylerle karşılaşmadım son üç mahallemde
Köydeki Murtaza Amca'nin pabucunu ters giydirdiği nice hocalar bilirim.Yeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.
Kıyamam ben onaBazı yaşlı insanlar o kadarını yapmaması gerektiğini anlamıyorlar. Ben hiç şaşırmıyorum artık. Bizde de var bir tane. Babaannemi tutmasam 10.kattan aşağı sofra bezi silkeler. Onun için böyle şeyler çok normal. Senede 1 şehire gelir. Onun dışında hep köyde yaşıyor. Orada doğup büyümüş oranın kurallarına alışmış. İyiki kısıtlayabiliyorum da alt kat komşum camında ekmek kırıntısı görmüyor
Bunun için kapı önüne küçük bir ayakkabılık alınıp konuluyor.yurtdışında da insanlar böyle yapıyor.Konu sahibi üslubunu yanlış kullanmış ama anafikrine bakınca ben de dışarıda ayekkabıların bi orda bi burda olmasına karşıyım minik bi ayakkabılıkla dışarıda kullandığımız ayakkabıyı çıkarıp koyabiliriz2 üniversite diplomamla ben de 7 8 saat ayakkabıları içeri almıyorum medeniyetsiz miyim yanii.virüs var virüs eve mi davet edeyim buyrunn saygıdeğer virüslerrr
haklısınız virüs olmasa asla kapı önüme ayakkabı koymazdım bunca yıl da koymadım koyandan da hoşlanmam.Ama bu üslupla da söylemem kimseye özrü kabahatinden büyük laflar etmiş konu sahibi.karşı komşum da karı koca doçentler çocuğu her gün bisiklete biniyor mecbur dışarı bırakıyor nereye koysun tekerleklerini hergün nasıl silsin de içeri alsın virüs korkusundan tüm apartman hoşgörüyoruz birbirimizi gürültüye de ses etmiyoruz kavgaya da .evde otura otura zaten psikolojimiz bozuk daha da körüklemeye ne gerek varSorun kapı önüne ayakkabı koymak değil. Hatta bunu normal gören yorum sayısı az. Sorun aşırı iğrenç üslubu. İnsanları küçümsemekten kendi üslubunu göremeyişi.
zaten raf var ona koyuyoruz aldık raf yerde değil ki haklısınız o konuda ama gene de yere koyan komşuma da bu kadar ağır saydırmamBunun için kapı önüne küçük bir ayakkabılık alınıp konuluyor.yurtdışında da insanlar böyle yapıyor.Konu sahibi üslubunu yanlış kullanmış ama anafikrine bakınca ben de dışarıda ayekkabıların bi orda bi burda olmasına karşıyım minik bi ayakkabılıkla dışarıda kullandığımız ayakkabıyı çıkarıp koyabiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?