Kapının önünde ayakkabı bırakan medeniyetsiz komşular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en ileri gelen medeniyetlerden birinde yasiyoruz. apartmandayiz. evine direkt ayakkabiyla giren de cok, kapi onune birakan da cok. hayvan besleyen de cok. bizim katta bir ailenin bebegi oldu o gunden beri ayakkabilar disarida demek ki temizlige dikkat etmeye basladilar. koridor da dar.. yeter ki gurultu yapilmasin, ders calisan, evden calisan, hasta yasli olan rahatsiz olmasin.. ayakkabi nedir ki.. oraya masa atip da cay icmiyorum ben.. asansore gecerken on saniye goz zevkim bozulsa ölmem.. medeniyetten anladigimiz seye bakin.. koydeki murtaza amca da kapisinin önüne birakiyor diye eziklenmis..

cok fazla ayakkabi koyulur, gecis engellenir dugun bayram varmis gibi kalabalik ayakkabi vardir o zaman baska. ama iki ayakkabi rahatsiz etmez beni.

Bizim yan daire öyle 70 kişilik ayakkabı koyuyorlar nefret ediyorum
O zaman tabi ki haklısınız. Bir yerden sonra komşunun özgürlüğü kısıtlanınca söz hakkı doğuyor. Ama mesela benim babam evde olmadığı zaman yani tek başıma kaldığım zamanlar kapının önüne babamın ve benim ayakkabılarımı koyuyorum. Evde tek olduğum anlaşılmasın istiyorum. Hırsız korkumdan dolayı. Çapraz komşum bana gelip ayakkabıyı kaldır görgüsüz Murtaza abi derse kafasını ayakkabının içinde bulabilir.

Hahah evet konu sahibinin üslubu çirkin ama yan komşumuz da cidden köyden gelme bir teyze oğluyla yaşıyor . Kışın burada yazın köyde ... Köyle müstakil olunca sorun olmaz ama bunlar merdiven tarafta oturuyor ve ne kadar ayakkabı varsa hepsi dışarıda . Birde baya misafirleri oluyor resmen atlama yapmam gerekiyor

2 üniversite diplomamla ben de 7 8 saat ayakkabıları içeri almıyorum medeniyetsiz miyim yanii.virüs var virüs eve mi davet edeyim buyrunn saygıdeğer virüslerrr

Ne acayip yaa. O kadar pahali yerden ev al kime sorsan bilecek kadar luks olacak ama kapinin onune ayakabi koyamayacaksin. Valla ayakabilarimi cope atacak komsum olsa kapisinin tokmagina camasir ipi baglarim diger ucuda kendi kapima baglarim camasir bile asarim

Bazı yaşlı insanlar o kadarını yapmaması gerektiğini anlamıyorlar. Ben hiç şaşırmıyorum artık. Bizde de var bir tane. Babaannemi tutmasam 10.kattan aşağı sofra bezi silkeler. Onun için böyle şeyler çok normal. Senede 1 şehire gelir. Onun dışında hep köyde yaşıyor. Orada doğup büyümüş oranın kurallarına alışmış. İyiki kısıtlayabiliyorum da alt kat komşum camında ekmek kırıntısı görmüyor

Sorun kapı önüne ayakkabı koymak değil. Hatta bunu normal gören yorum sayısı az. Sorun aşırı iğrenç üslubu. İnsanları küçümsemekten kendi üslubunu göremeyişi.

Köydeki Murtaza Amca'nin pabucunu ters giydirdiği nice hocalar bilirim.
Koronadan beri ayakkabılarımızı bizde içeri almıyoruz. Çünkü kapanin önünde bırakılması gerektiği ile ilgili pek çok şey okudum. 24 saati geçen ayakkabıyı yine kapının önüne yerleştirdiğimiz rafa kaldırıyoruz

Rahat bırakın insanları ve ayakkabılarını. Sizi villaya alalım site sizin için fazla varoş. Bir defa yeni yapılarda koridorlar dar değil ve gelip geçmeye engelde değil. Aşırı bir kokuda olacağını düşünmüyorum.Hadi diyelim öyle. Bu konuyu insanların gelir düzeyleri ve kariyerleriyle ilintili anlatmak buram buram kibir ve övünme kokmuş. Konu yalnızda ayakkabıdan açılsa insanlar daha samimi yorum yapardı eminim.

Kıyamam ben ona Ya işte yer garipsiyorlar .... Ama işte maalesef çok müşkül durumda birakabiliyorlar ve ben kesinlikle eve dolaba ayakkabı alınması taraftarıyım. Marmaradayiz ve olası depremde Allah muhafaza

2 üniversite diplomamla ben de 7 8 saat ayakkabıları içeri almıyorum medeniyetsiz miyim yanii.virüs var virüs eve mi davet edeyim buyrunn saygıdeğer virüslerrr
Bunun için kapı önüne küçük bir ayakkabılık alınıp konuluyor.yurtdışında da insanlar böyle yapıyor.Konu sahibi üslubunu yanlış kullanmış ama anafikrine bakınca ben de dışarıda ayekkabıların bi orda bi burda olmasına karşıyım minik bi ayakkabılıkla dışarıda kullandığımız ayakkabıyı çıkarıp koyabiliriz

Kapıda ayakkabıdan bende hoşlanmam ama o kadar itici bir üslubunuz var ki. Sonradan görmeler gibi bütün ayrıntılara inip diğerlerini köydeki murtaza etmişsiniz. En kültürlü sensin evet herkes cahil. O köyden gelen murtazalar belki de çok daha kalitelidir senin gibi bu tarz itici söylemlerde bulunmuyorlardır. Allah akıl fikir versin.

Sorun kapı önüne ayakkabı koymak değil. Hatta bunu normal gören yorum sayısı az. Sorun aşırı iğrenç üslubu. İnsanları küçümsemekten kendi üslubunu göremeyişi.
haklısınız virüs olmasa asla kapı önüme ayakkabı koymazdım bunca yıl da koymadım koyandan da hoşlanmam.Ama bu üslupla da söylemem kimseye özrü kabahatinden büyük laflar etmiş konu sahibi.karşı komşum da karı koca doçentler çocuğu her gün bisiklete biniyor mecbur dışarı bırakıyor nereye koysun tekerleklerini hergün nasıl silsin de içeri alsın virüs korkusundan tüm apartman hoşgörüyoruz birbirimizi gürültüye de ses etmiyoruz kavgaya da .evde otura otura zaten psikolojimiz bozuk daha da körüklemeye ne gerek var

Ayakkabıların kapı dışında bırakılmasından ben de hoşlanmam. Toplumsal nezaket olarak bırakılmamalıdır tamam, ama sizin bu ifade ediş şekliniz nedir? Bu kadar aşağılama, hor görme hatta hakaret etme cüretinize çok şaşırdım. Orda oturanlar avukat mühendis vs değil ilkokul ortaokul mezunu olsa ne olur ki?

Üslubunuza bakınca diplomanın meslek harici belirleyici faktör olmadığı belli oluyor.

Profilinizde yazan doğruysa gelecekte meslektaşım olacak birinin bu üsluba sahip olması hayal kırıklığı yarattı..

zaten raf var ona koyuyoruz aldık raf yerde değil ki haklısınız o konuda ama gene de yere koyan komşuma da bu kadar ağır saydırmam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…