Kapris demeyin lütfen

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
33
116
44
Belçika
Merhaba arkadaslar, valla icinizden cogu kizacak ama biliyorum ki cogunuzda yada azinizda fikir ve samimi yorumlarda bulunacaksiniz.. Yazmamin nedeni rahatlamak ve yalnizlik

esimle yedi ay oldu evleneli zor sikintili donemler geciriyoruz (ekonomi) ailelerden uzak, hala cevre edinemedik.. esim gececiye gecti..ikinci evliligim, esiminde ilk.. Evlenince tek hayal kirikligim maddiyat konusu oldu.. Cunku hic bir sekilde zorluk cekmemistim ceksemde tek basima her zaman ayakta kalmayi basarmistim..ama iki kisiyken kotuymus sefaletin esiginde olmak... benim sorum taktigim durum:

pasif bir insan oldum ciktim bu yabanci sehire tasinali hic bir aktivitem kalmadi aylarca hastalandik esimle cok sarsildik maddi anlamda bu durum yuzunden
esim gececiye gecti.. Benim ilk evliligim gibi guzel ceyizlerim olmadi yada balayimiz yada ne bileyim esimle gonlumce guzel seyahatler yasayamadik ama muhabbetimiz cok guzel
beraber eglenmesini biliyoruz kafamiz rahatken saatlerce konusup muhabbet ediyoruz acilarimizla dalga geciyoruz cok kenetlendik birbirimize.. Cokta seviyoruz birbirimizi.
Cokta deli kavgalarimiz oldu.. Gecmisin izleri diyorum ben buna..

Esim arkadaslariyla gorusmuyor calismadigi zaman hep evde beraberiz icine kapaniyor her zaman hesaplar icerisinde kafasinda
ben ise yalnizliktan kafayi yemek uzereyim.. Aksam beste gidiyor ise sabah yedide geliyor yarim saat bir saat icerisinde uyuyor taaki ise gidene kadar
Ben donemi olmadigi icin kurslara yazilamiyorum.. diger kurslar parali oldugu icin sirasi degil diyorum ancak saatlerce nete takilip salas gibi evde dolaniyorum icimden bir sey yapmak gelmiyor ev isi dahi yapmak istemiyorum cogundada yapmiyorum
kitaplarim yarida kaliyor filimlerden bir sey anlamiyorum varsa yoksa esim gelsin biraz muhabbet edelim istiyorum yukleniyorum sacmaliyorum sabah geldigi zaman caresiz dinliyor beni uyacagi zaman yakisiksiz triplere giriyorum kalktigi zaman yuzum asik.. Offf sanki o istedi bu kadar zor sartlar altinda calismayi.. Sesinide cikartmiyor kiyamiyorumda hatta artik beni sevmedigini dusunuyorum liseli kizlar gibi sorup duruyorum sorsamda sormasamda canindan cok sevdigini soyluyor;. Hafta sonlari bana odaklanmasini istiyorum bir bucuk gun iznini nasil kullanacagini bilmiyor uyumasinami benimle ilgilenmesinemi.. Zaten hep evdeyim birde hafta sonu onun oturup saatlerce tv'ye bakmasina tahammul edemiyorum hassaslastigim zaman..
Heyecan kalmadi diyecegim elim varmiyor.. Isten geldigi her sabah munasebette bulunurduk artik haftada uc gune indi
ya sevmedigi icin yanasmiyor yada yoruldugu icin.. bilmiyorum cok yalnizim yaw kafa dengi bir arkadasim olsun istiyorum.. Is ariyorum esim diyor calisirsan bu kadar beklenti icine girmezsin bu cumle beni cok kirdi bilmiyorum siz alinirmiydiniz.. Guzel analiz edip yorumlayan arkadaslar var tskler

yaptıkların kapris değil. durumun zor. yabancı bir şehir,çevre yok. çalışmıyorsun, hobi diye tutunduğun her şey elini bulaştırdığın yerde kalmış. yanlız eşin haklı; bir iş bulsan çok iyi olur sağlığın açısından. kırılacak bir şey yok bunda. o da iyiliğini hesap ediyor senin.
işsiz,güçsüz olmak öyle gıcık bir şeydir ki insanı miskinleştirdikçe miskinleştirir. hiç bir şey yapasın gelmez.. hedefsizleşirsin adeta.. bir girdap gibi çeker içine..
bence hobiler,aktiviteler ve iş bulmak dısında çaren yok. kurtarıcınız olur böyle bir durum..
zaten arıyormuşsun ama daha detaylı ara.. ya da fazla seçici olma bu süre çok uzarsa iş bulsan bile bu süreçte aldığın darbelerin acısı sonradan çıkabiliyor.. depresyon olarak.. fırtına sonrası sessizlik gibi bir şey...

Ben seni anlayabilirim.Benim de evliligim 8 ay oldu.Evlendik yurt disina geldik.Esim burada ogrenci,ben de genellikle evdeyim.Kendimi yanliz hissediyorum oyle olunca da esime saldiriyorum.Yanlizliktan cok sacmalayabiliyorum.Emin ol esin 24 saat yaninda olsa bile yeterli olmuyor.insan baska ugraslar insanlar istiyor, maddi sikintilarini hic sorun etme her sey zamanla duzelir,Ne guzel calisma imkanin varmis,Kafani dagitmaya bak.Unutmaki bu sorunlarin hepsi yanlizliktan kaynaklaniyor.

Canım sana uzun uzun yazmak istiyorum ama bugün taşınma işim var, maalesef kafam pek yerinde değil. En kısa zamanda yazacağım, ama sen kapris yapacak bir kadın değğilsin ve yalnız değilsin. Fiziksel olarak yanında olamasam da beni yanında hisset. Hadi omuzuma yaslan gel beraber ağlayalım, rahatlarız.

cnm bence artık yanlız değilsin kocaaaaamaaan kadınlar kulubümüz var burda
ayrıca yaptıkların kapris değil çok haklısın ama çok yeni evlilğiniz sakın huzurunuzu bozmasın yoksa bidaha zor gelir.eşin bence haklı ayrıca dediği kırıcı değil çok haklı işe başlarsan gerçekten açılacaksın allah yrd olsun hepimiz dönem dönem yaşıyoruz bunları napalım allah geçim versin bu sorunlar bi şekilde aşılır elbet örgü örün yürüyüş yapın alışveriş merkezlerini dolaşın kuran okuyun evde ip atlayın n e niliyim her gün yeni bi yemek yapın huzurlu günler dilerim

Her konunuzu hatırlıyorum. Uzun zamandır sıkıntılısınız, bunalmışsınız artık.
Aslında haklısınız, yabancı bir yerde tüm gün evde olmak sıkıcı. Biz bile kimi zaman eşlerimize aynı sebeplerle gönül koyabiliyoruz.
Ama eşiniz haklı, çalışırsanız ona bu kadar sarmazsınız.
Kötü bir cümle değil bence.
Size göre gündüz, uyuma değil oturma zamanı ama maalesef eşiniz için dinlenme saati.
Benim de eşim vardiyalı çalıştığı dönemde ben de aynısını düşünüyordum. ınsan azıcık az uyur da karısıyla ilgilenir diye. Ama olmuyor işte. Zaten gündüz uykusu gece uykusu dinlendirici olamazken bir de iyice kısıntıya gitmek cidden sarsar insanı.

seni çok iyi anlıyorum. benim de eşim 2 iş yapıyo saat gece 4 de gidiyo akşam 10 da geliyo yemek yemek duş almak saati 11-12 oluyo ben istiyorum ki muhabbet olsun ne biliyim bi dvd takalım mısır patlatalım ama uyuklamaya başlaıyo ben de deliriyorum e haklı yoruluyo ama ben de haklıyım. bence çalışsan belki kafan dağılır içinde olduğun durum değişir çevre edinirsin maddi anlamda da eşine destek olmuş olursun yükün hafifler. ben çalışrak kafamı dağıtıyorum yoksa akşama kadar evde olsam eşinin dediği gibi beklentilerim artar ve göremeyince adama sarar dururum.

mutlu ve huzurlu olmak senin elinde. hiçbirimiz bekarken zorluk çekmedik parasız kalmadık istediklerimiz aldık gezdik dolaştık. bazı kişiler çok şanslılar evlendikelrinde rahat günler geçiriyorlar bizler şanssız kişileriz. ama tek şansımız eşlerimiz bence. eşimle evlenmeden önce her hafta yemeğe çıkardık sinemaya giderdik gezerdik. ama evlendik tabi br evin sorumluluğpu çok fazla. biz ikimizde çalışmamıza rağmen ne günler geçirdik zaman geldi evimizde sudan başka bişey kalmıyordu. bu arada maddi yönden sıkıntılarımız var ama diğer yöndende eşimin ailesi sürekli kavga etmeye gelirlerdi huzurumuzu kaçırırmaya çalışırlar ayırmak isterlerdi. o günlerde hep sabır diledim mevlamdan eşime hiç surat asmadım birlikte ağladık birlikte güldük. hayat kolay değil her dönemimizde zorluklarla karşılaşacağız ama bizlere düşen sabırlı olmak. bütün gün evdesin kendine uğraş bul. evdede yapabileceğin çok şey var.

yargılamıyorum. şimdiden özür dilerim ama bence sen eskiyi özledin. okuduğunda hayır ne münasebet diyip sinirlenmeni istemem. ama bilinç altını duygularını iyice bir karıştır.
bunu şu cümlenden ve diğer konularından öyle hissettim.
Benim ilk evliligim gibi guzel ceyizlerim olmadi yada balayimiz yada ne bileyim esimle gonlumce guzel seyahatler yasayamadik ama muhabbetimiz cok guzel

eski eşinle büyük umutlarla evlendin muhtemelen maddi yönden güzeldi ama manevi yönü kötüydü. şimdi ise tam tersi. manevi olarak kendini çok iyi hissediyorsun. ama maddi imkansızlıklar seni çok yıpratıyor.
bir de sanki eşini pasif yetersiz görüyorsun gibi bu yüzden.
bu tür hassas konulara yorum yapmayı pek sevmiyorum. ama dayanamadım. bir kaç konunuza daha gözüm takılmıştı.
Is ariyorum esim diyor calisirsan bu kadar beklenti icine girmezsin bu cumle beni cok kirdi bilmiyorum siz alinirmiydiniz..
evet bende alınırdım. isteklerim beklentilerim bu kadar çok mu batıyor diye sorardım. maddi konularda çok hassasımdır. bende iş arıyorum henüz bulamadım.eşimin eline bakmak hoşuma gitmiyor çünkü.

mümkünse psikolağa yada rehbere gidin. kendinizi toparlayın. hayat çok güzel. hergün bir şekilde geçip gidiyor. ne var ki bu günü güzel geçirseniz. ömrünüze mutlu bir gün katsanız. geçmişi suratı asık günleri anarak mı geçiiriceksiniz. anlatacak güzel anılar biriktirin.
eşiniz zor ve ağır şartlarda çalışıyor destek olmalısınız. evlenmeden önce biliyordunuz değil mi maddi olanaklarını?

Bence de eşin kötü bişey söylememiş.. Bütün gün evde yanlız ve amaçsız durduğun için tüm enerjini eşinde harcıorsun.. Çalışırsan kafanı meşgul eden şeyler olur ve ona bu kadar sarmazsın... Hem de maddi açıdan rahatlatır..
Bir an önce iş bulmaya çalış bence...

Merhaba arkadaslar, inanin oyle mutlu oldum ki yedi cevap olmus uyandim geldim baktim boyle teselliler ve paylasimlar olsa cidden kendimi iyi hissedecegim.. Cok, cok tsk ederim ilginize

Duygularimi tamamen ifade ettin Catharis... Miskinlestikce hic bir sey yapasim gelmiyor artik.. bir seylerden baslayacam o motivasyonu bir yakalasam. Tsk ederim ilgin icin. Sevindim

Evet ya dusunecek bol bol zamanimiz oluyor olmayacak detaylara girip esim geldigi zaman soyleyebiliyorum o yorgun artik saskin ordekler gibi yuzume bakiyor.. Benim ciddi anlamda bir seyler bulmam gerek.. Tskler sanada sabirlar ve mutluluklar

Oyy bu ictenlik bitirir beni.. Cok tsk ederim edanaz inan o guzel ruhuna ve gucune hayranim Pes etmiyoruz degilmi canim.. Valla icimi bosaltmak adina sesimi birakip aglayabilirim sende rahatlayacaksan ama uzulmeni istemiyorum. Gucluyuz gururluyuz sonucta
Promethus gibi kendi kullerimizden yeniden yapilaniriz evellalah
Guzel ve guclu bir kadin ornegisin benim icin.. Sevgiyle kal ve kolay gelsin.. Deniz kokulu sozlerin yeter senin..

Cok tsk ederim Yaman inceligin icin. Evet asilir yeterki kendimi toparlayayim artik omurden gidiyor sonucta..Sanada iyi ve afiyetli gunler

Tsk ederim essmeralda ilgilendigin icin o kadar iyi geliyor ki bunlari duymak
aslinda hep iyi zamanlarimda dusundugum seyler bunlar ama ruhsal cokuntu donemlerinde anlayissiz olabiliyorum.. Ya dusunsene esimin o cumlesini ben soyle anliyorum artik " ya cok SIKIYORSUN beni kendinden biktirmadan calis dagit kafani bir ise yara" gibisinden kotu algiliyorum o derece terslestim yani.. Sevgiler

evet hizli sekilde is bulmaliyim en azindan kursa gitmeliyim. Sanki dunya o olmadan donmuyor bu kadar bagimli ve asosyal olamam ben yaa. Tskler ilgine ve anlayisina

Balimnur sukurki aile sorunu yasamiyoruz biz sanada Allah sabir verdi sana asmissin. Evet yapacagim cok sey var. Cok pasakli ve salas oldum zaten huyumdu daginik olmak bir seyler iyi gidince kendimi ise guce veriyorum kotu oldugum zaman birakiyorum adeta hic guzel bir huy degil benimkisi ... Hersey gonlunce olsun..

Tskler denizbaris ilgin icin.. Sekiz yorumun hepsi bu cumleyi kotu algilamadi.. Sorun bende olusuyorki olumsuz yoruyorum artik herseyi.. Depresyona girmeden kendimi ele almalyim sanirim. Is bulursam duzelecegini bile dusunmuyordum artik.. Guzel ve huzurlu gunler..

başka bi çevre de yabancı bi yerde olman da kendini ona bağımlı hissetmene neden oluyo. insan bi sese bi nefes nasıl arar bilirim. bi kaç arkadaş edinsen havan nasıl değişir. daha sağlıklı bi evliliğin olur. ben de ilk evlendiğim zamanlar ailem yoktu yanımda yabancı bi çevre kimseyi tanımıyodum ve çevreye karşı da ön yargılıydım küstahlık gibi gelebilir ama denk görmüyodum çevremdekileri kendime. baktım ki bu beni mutlu etmiyo attım önyargılarımı sevmeye başladım komşularımı yaşadığım muhiti eşime de yansıdı bu.

senin bu anlattığın sorunların tek çaresi sosyalleşmek
anlandığım kadarıyla oturduğunuz yerde bu olamadı, olsaydı çoktan olurdu
demekki geriye bi seçenek kalıyor o da çalışmak, eğer çalışmak istemiyorsan kendine bunun para için olmadığını sosyalleşmek, başka insanlar tanımak, hergün bi uğraşın olması için olduğunu telkin etmelisin, işin niteliğine ve ücretine pek takılmamalısın
bence eşine alınma pekte haksız görünmüyor çünkü
şuan sadece eve kapanmış olduğundan dünyanın merkezine eşini koymuşsun, o yüzden herşeyi sana batabilir, çünkü sende onun merkezinde olmak istiyorsun ama erkekler bunu pek yapmıyor yani ben merkezine karısını koyan bi adam görmedim, sağlıklı bişeyde değil zaten
dediğim gibi para için değil diğer söylediğim şeyler için çalışacağını çalıştığını düşünürsen, hem sosyalleşmiş, hem hayatının merkezinden eşini çıkarmış olursun.
Büyük ihtimal bu durum eşinide bunaltmış olabilir.

Son düzenleme:

Evet inanki oyle.. Aslinda fazla disa donuk biri degilim cokcada evcilimve bir kac arkadasim tek olmustur simdiye tek ama buna ragmen bunaldim tutki asiri sosyal ve yiginla arkadasi olan biri olsam cok pis beter koyardi herhalde. Burda komsuluk iliskisi yok yan komsumu gorsem tanimam o derece.. Benim zevklerimi paylasacak ve kafa yapima uygun bir kisi olsa yeter olmasada olur ama cevre icinde ancak aktivitelere baslarsam olur baska turlu olacagi yok

bilmiyorumkismile Dogru para icin olmasada artik kafa dagitmak hareket etmek insan icinde olmak icin calisabilirim.. Ama ben biraz merkezci oldum sanirim yalniz kala kala esimin nazarinda merkez olamazsam hircinlasirim bu psikolojiden kurtulmayi bile istemiyorum icten ice.. Ayyyyyy kendiside oyle alistirdi yedi ay icinde iki kere tek arkadasiyla bulustu gerisi hep beraber.. Ben kinciyimde simdi kendimi toparlamadan esim ise gitmenin yanisira kendi capinda aktivite bulursa sarsinti geciririm. buna ne diyorsun?

kafaya uyacak arkadaş bulmak kolay mı benim apartmanda komşularım benim tam anlamıyla zıttım dışardan bakıldığında paylaşacak neyiniz olabilir diyenler olabilir. eğitim, kültür, hayat, beklentiler , standartlar o kadar başka ki ama yine ben onlarla paylaşacak bişey bulabiliyorum bişeyler öğrenebiliyorum. maksat kafam dağılsın. ki ben çalıştığım halde bi sürü iş arkadaşım olduğu halde buna ihtiyaç duyuyorum. bekarken deli gibi sosyal bi insandım kursların biri bitmeden birine gider koştururdum şimdi o kadar olağan ve yavaş geliyo ki hayat. tekar söylüyorum ciddi anlamda çalışmaya yönelmelisin. ürettikçe işe yaradığını düşündükçe kendini değerli ve yenilenmiş hissediceksin. sosyolleşmek budur. kurslar arkadaşlıklar bu kadar sağlamını başaraıp sana maddi anlamda da kazanç sağlayamaz. işin niceliği niteliği safsatalarını ilk başta düşünmeden içine sinen bi iş bulup çalışman hayrına olucaktır inan.

herkesin kendine ait bi hayatı olduğunu kabullenmen gerekiyo bu eşin de olsa. bu kadar ben merkezci olman sana mutsuzluk getiriyo. hep bana hep bana olmaz ki ama:) bu sana da eşine de evliliğine zarar veriri. ya bi arın hırçınlıklarından hayattan zorun ne arkadaşım. sal biraz gevşe neyin derdi neyin telaşı bu kendini yıpratıyosun koyver gitsin bazen:1hug:

yaptıkların kapris değil canım maddi durum yetersizliği insanı bitiriyor hep kafana takılyor ne yaparsan yap hiç birşeyden zevk alamıyorsun eşininde uzun saatlar calışması tuz biber olmuş eşinizle daha fazla vakit geçirseniz daha fazla paylaşımınız olsa daha az etkileneceksiniz eşinede yüklenme yazık adam napsın yorgun geliyor uyuyor sakin sakin konuşsan belki anlar canım seninde ne kadar yazlnız kaldığını ama yalnız değilsin biz varız canım

eşimi aktivitesinden bile kıskanırım diyosunkaydirigubbakcemile3
olsun canım, olmalıda başka aktiviteleri, seninde eşinden ayrı aktivitelerin olsun, böylesi daha sağlıklı, emin ol farklı edindiğiniz aktiviteleriniz olursa daha mutlu bi evliliğiniz olur,
yani hem beraber bişeyler yapın, hem ayrı ayrıda takılabilin
hem sana söyliyimmi ikinizde sosyalleştikçe başka başka kapıların açıldığını görceksiniz belkide bu sayede bu maddi sıkıntılardanda kurtulcaksınız
sonuçta güzel işler yakalayabilmeninde sırrı iyi sosyal ilişkilerden geçiyor.
:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…