Benim ilk evliligim gibi guzel ceyizlerim olmadi yada balayimiz yada ne bileyim esimle gonlumce guzel seyahatler yasayamadik ama muhabbetimiz cok guzel
evet bende alınırdım. isteklerim beklentilerim bu kadar çok mu batıyor diye sorardım. maddi konularda çok hassasımdır. bende iş arıyorum henüz bulamadım.eşimin eline bakmak hoşuma gitmiyor çünkü.Is ariyorum esim diyor calisirsan bu kadar beklenti icine girmezsin bu cumle beni cok kirdi bilmiyorum siz alinirmiydiniz..
yaptıkların kapris değil. durumun zor. yabancı bir şehir,çevre yok. çalışmıyorsun, hobi diye tutunduğun her şey elini bulaştırdığın yerde kalmış. yanlız eşin haklı; bir iş bulsan çok iyi olur sağlığın açısından. kırılacak bir şey yok bunda. o da iyiliğini hesap ediyor senin.
işsiz,güçsüz olmak öyle gıcık bir şeydir ki insanı miskinleştirdikçe miskinleştirir. hiç bir şey yapasın gelmez.. hedefsizleşirsin adeta.. bir girdap gibi çeker içine..
bence hobiler,aktiviteler ve iş bulmak dısında çaren yok. kurtarıcınız olur böyle bir durum..
zaten arıyormuşsun ama daha detaylı ara.. ya da fazla seçici olma bu süre çok uzarsa iş bulsan bile bu süreçte aldığın darbelerin acısı sonradan çıkabiliyor.. depresyon olarak.. fırtına sonrası sessizlik gibi bir şey...
Ben seni anlayabilirim.Benim de evliligim 8 ay oldu.Evlendik yurt disina geldik.Esim burada ogrenci,ben de genellikle evdeyim.Kendimi yanliz hissediyorum oyle olunca da esime saldiriyorum.Yanlizliktan cok sacmalayabiliyorum.Emin ol esin 24 saat yaninda olsa bile yeterli olmuyor.insan baska ugraslar insanlar istiyor, maddi sikintilarini hic sorun etme her sey zamanla duzelir,Ne guzel calisma imkanin varmis,Kafani dagitmaya bak.Unutmaki bu sorunlarin hepsi yanlizliktan kaynaklaniyor.
Canım sana uzun uzun yazmak istiyorum ama bugün taşınma işim var, maalesef kafam pek yerinde değil. En kısa zamanda yazacağım, ama sen kapris yapacak bir kadın değğilsin ve yalnız değilsin. Fiziksel olarak yanında olamasam da beni yanında hisset. Hadi omuzuma yaslan gel beraber ağlayalım, rahatlarız.
cnm bence artık yanlız değilsin kocaaaaamaaan kadınlar kulubümüz var burda
ayrıca yaptıkların kapris değil çok haklısın ama çok yeni evlilğiniz sakın huzurunuzu bozmasın yoksa bidaha zor gelir.eşin bence haklı ayrıca dediği kırıcı değil çok haklı işe başlarsan gerçekten açılacaksın allah yrd olsun hepimiz dönem dönem yaşıyoruz bunları napalım allah geçim versin bu sorunlar bi şekilde aşılır elbet örgü örün yürüyüş yapın alışveriş merkezlerini dolaşın kuran okuyun evde ip atlayın n e niliyim her gün yeni bi yemek yapın huzurlu günler dilerim
Her konunuzu hatırlıyorum. Uzun zamandır
sıkıntılısınız, bunalmışsınız artık.
Aslında haklısınız, yabancı bir yerde tüm gün evde olmak sıkıcı. Biz bile kimi zaman eşlerimize aynı sebeplerle gönül koyabiliyoruz.
Ama eşiniz haklı, çalışırsanız ona bu kadar sarmazsınız.
Kötü bir cümle değil bence.
Size göre gündüz, uyuma değil oturma zamanı ama maalesef eşiniz için dinlenme saati.
Benim de eşim vardiyalı çalıştığı dönemde ben de aynısını düşünüyordum. İnsan azıcık az uyur da karısıyla ilgilenir diye. Ama olmuyor işte. Zaten gündüz uykusu gece uykusu dinlendirici olamazken bir de iyice kısıntıya gitmek cidden sarsar insanı.
evet hizli sekilde is bulmaliyim en azindan kursa gitmeliyim. Sanki dunya o olmadan donmuyor bu kadar bagimli ve asosyal olamam ben yaa. Tskler ilgine ve anlayisinaseni çok iyi anlıyorum. benim de eşim 2 iş yapıyo saat gece 4 de gidiyo akşam 10 da geliyo yemek yemek duş almak saati 11-12 oluyo ben istiyorum ki muhabbet olsun ne biliyim bi dvd takalım mısır patlatalım ama uyuklamaya başlaıyo ben de deliriyorum e haklı yoruluyo ama ben de haklıyım. bence çalışsan belki kafan dağılır içinde olduğun durum değişir çevre edinirsin maddi anlamda da eşine destek olmuş olursun yükün hafifler. ben çalışrak kafamı dağıtıyorum yoksa akşama kadar evde olsam eşinin dediği gibi beklentilerim artar ve göremeyince adama sarar dururum.
mutlu ve huzurlu olmak senin elinde. hiçbirimiz bekarken zorluk çekmedik parasız kalmadık istediklerimiz aldık gezdik dolaştık. bazı kişiler çok şanslılar evlendikelrinde rahat günler geçiriyorlar bizler şanssız kişileriz. ama tek şansımız eşlerimiz bence. eşimle evlenmeden önce her hafta yemeğe çıkardık sinemaya giderdik gezerdik. ama evlendik tabi br evin sorumluluğpu çok fazla. biz ikimizde çalışmamıza rağmen ne günler geçirdik zaman geldi evimizde sudan başka bişey kalmıyordu. bu arada maddi yönden sıkıntılarımız var ama diğer yöndende eşimin ailesi sürekli kavga etmeye gelirlerdi huzurumuzu kaçırırmaya çalışırlar ayırmak isterlerdi. o günlerde hep sabır diledim mevlamdan eşime hiç surat asmadım birlikte ağladık birlikte güldük. hayat kolay değil her dönemimizde zorluklarla karşılaşacağız ama bizlere düşen sabırlı olmak. bütün gün evdesin kendine uğraş bul. evdede yapabileceğin çok şey var.
Tskler denizbaris ilgin icin.. Sekiz yorumun hepsi bu cumleyi kotu algilamadi.. Sorun bende olusuyorki olumsuz yoruyorum artik herseyi.. Depresyona girmeden kendimi ele almalyim sanirim. Is bulursam duzelecegini bile dusunmuyordum artik.. Guzel ve huzurlu gunler..Bence de eşin kötü bişey söylememiş.. Bütün gün evde yanlız ve amaçsız durduğun için tüm enerjini eşinde harcıorsun.. Çalışırsan kafanı meşgul eden şeyler olur ve ona bu kadar sarmazsın... Hem de maddi açıdan rahatlatır..
Bir an önce iş bulmaya çalış bence...
başka bi çevre de yabancı bi yerde olman da kendini ona bağımlı hissetmene neden oluyo. insan bi sese bi nefes nasıl arar bilirim. bi kaç arkadaş edinsen havan nasıl değişir. daha sağlıklı bi evliliğin olur. ben de ilk evlendiğim zamanlar ailem yoktu yanımda yabancı bi çevre kimseyi tanımıyodum ve çevreye karşı da ön yargılıydım küstahlık gibi gelebilir ama denk görmüyodum çevremdekileri kendime. baktım ki bu beni mutlu etmiyo attım önyargılarımı sevmeye başladım komşularımı yaşadığım muhiti eşime de yansıdı bu.
senin bu anlattığın sorunların tek çaresi sosyalleşmek
anlandığım kadarıyla oturduğunuz yerde bu olamadı, olsaydı çoktan olurdu
demekki geriye bi seçenek kalıyor o da çalışmak, eğer çalışmak istemiyorsan kendine bunun para için olmadığını sosyalleşmek, başka insanlar tanımak, hergün bi uğraşın olması için olduğunu telkin etmelisin, işin niteliğine ve ücretine pek takılmamalısın
bence eşine alınma pekte haksız görünmüyor çünkü
şuan sadece eve kapanmış olduğundan dünyanın merkezine eşini koymuşsun, o yüzden herşeyi sana batabilir, çünkü sende onun merkezinde olmak istiyorsun ama erkekler bunu pek yapmıyor yani ben merkezine karısını koyan bi adam görmedim, sağlıklı bişeyde değil zaten
dediğim gibi para için değil diğer söylediğim şeyler için çalışacağını çalıştığını düşünürsen, hem sosyalleşmiş, hem hayatının merkezinden eşini çıkarmış olursun.
Büyük ihtimal bu durum eşinide bunaltmış olabilir.
bilmiyorumkismile Dogru para icin olmasada artik kafa dagitmak hareket etmek insan icinde olmak icin calisabilirim.. Ama ben biraz merkezci oldum sanirim yalniz kala kala esimin nazarinda merkez olamazsam hircinlasirim bu psikolojiden kurtulmayi bile istemiyorum icten ice.. Ayyyyyy kendiside oyle alistirdi yedi ay icinde iki kere tek arkadasiyla bulustu gerisi hep beraber.. Ben kinciyimde simdi kendimi toparlamadan esim ise gitmenin yanisira kendi capinda aktivite bulursa sarsinti geciririm. buna ne diyorsun?
bilmiyorumkismile Dogru para icin olmasada artik kafa dagitmak hareket etmek insan icinde olmak icin calisabilirim.. Ama ben biraz merkezci oldum sanirim yalniz kala kala esimin nazarinda merkez olamazsam hircinlasirim bu psikolojiden kurtulmayi bile istemiyorum icten ice.. Ayyyyyy kendiside oyle alistirdi yedi ay icinde iki kere tek arkadasiyla bulustu gerisi hep beraber.. Ben kinciyimde simdi kendimi toparlamadan esim ise gitmenin yanisira kendi capinda aktivite bulursa sarsinti geciririm. buna ne diyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?