Kar bahanesi ise gelmeme

• Konu Sahibi Konu Sahibi Monfi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Oncelikle seni bu havada sorumluluklarini aksatmadigin icin tebrik ederim. Ben bu gibi durumlarda ayni kosullarda isek ve benim aksime kimse sorumlulugunu yerine getirmemisse onlari umursamam ve davranisimla gurur duyarim.

Ama sunu da ekleyeyim ben mesela oyle bir yerde yasiyorum ki hicbir yere yagmur yagmasa buraya yagiyor, her yerde kar erise bile burada yollar buzlu oluyor. Cok kiziyorum bazen bu ise. Calisma arkadaslarinin belki boyle bir durumu olabilir. Olmasa da salla gitsin.

Aynen ben de salladım gitti bir gün patron yüzlerine vurur eğer bir daha yaparlarsa o zaman ne yaparsa yapsinlar

iyi de sanki iş mi var bu karda? ctesi günü bu felaket havada gelmemekle iyi etmişler ama haber vermemeleri büyük sorumsuzluk. patron surat edeceğine seni de evine göndermeliydi.

Az once ciktim bizim bakkal bile acmamis dukkani :)

Hayatım 20 yıl böyle ofisde çalıştım ben. senin gibi en dikkat edendim. patron unutuyor gidiyor sen afedersin enayiliğinle kalıyorsun. çok pişmanım şimdi neden hiç kendimi düşünmedim bende diye. kimseyi suçlama. sen de gitme derim.

bende kar mağduruyum açıkcası gideceğim yere gidemedim fakat gidenler oldu.nerden geldiklerine bağlı birazda. 5 dakika mesafe olan yerde kar yok ama bizim burda kardan adım atılmıyor yüksek yerde olduğumuz için.niye keyfiye kimse gelmesinki

Arkadaş buna ben de sinir olurum. En çok ta kendi yakınlarıma. Gitme gitme gitme. Kar yağacak eşim başlar "yarın gidecek misin" ailesi "kar var gitme" 13 yıl oldu evleneli. Kar kış demem giderim. Ben dinlemekten bıktım onlar söylemekten bıkmadı. E hadi gitmeyelim kim verecek bana para. 5.000 alıyorum ben az para mı. Evden 1500 kazanabileceğim bir imkanım olsa gitmemeyi ben de çok iyi bilirim. Böyle siler süpürür çeşit çeşit yemek yapar örgü örer dikiş dikerim nefis.

Öncelikle sizi ilgilendirmez ama insanların canı çok tatlı. Geçen yıl istanbuldayken böyle kar yaşmıştı belli bir noktaya kadar metroyla gidip sonrasında zorla taksi durdurmuştum. Tabi bizim işte çok kar yağıyor ben gelemem diye bir şey söz konusu olamaz. İki elin kanda olsa mecbursun. Rahatlığa alışmak iyi değil sonra böyle oluyor işte aman karda kim işe gidecek diye.

Sizi neden bu kadar gerdi?
Aynı şekilde zorluk çekiyorsanız gitmeseydiniz

İşimi sevdiğimden olsa gerek kar kış demedim dağ bayır demedim dere tepe düz gittim lakin gelmeyene de neden sen gelmedin diyedim .herkesin rahatı kendine sanırım . Patronunuz sizi de gönderseydi keşke siz de takmayın bu kadar

Ben olsam bana ne diye düşünürdüm. Size ne hakikaten? Madem başkalarına göre gideceksiniz işe, arayıp sorsaydınız iş arkadaşlarınızın hepsine...

Herkesin oturduğu yer bir değil sonuçta, aynı semtin sahil kesimi ile iç kesimleri arasında bile çok fark oluyor. Tabi gelemeyeceklerse arayıp haber vermeleri gerekirdi. Ama bu da sizi değil patronu ilgilendirir.

Bıraksaydınız da buradaki ayıbı, yanlışı işvereniniz tartıp kendisi kendine dert edinseydi.

Onların kaytarması yüzünden değil, zaten gitmeniz gerektiği için işe gittiniz. Şu durumda sizi kötü hissettirecek bir şey göremedim. Bilseydim, bende gitmezdim üzüntüsüne benziyor bu...

Istanbulda her cadde her sokak farklı şu an.Kuzenim orada yola cikmaya engel değilken bizim burada bütün arabalar kara gömüldü,otobüs vs gelmiyor ve yollar cidden kaygan,yürünemeyecek durumda.Bravo size iyi gitmissiniz ama herkes sizin gibi gidemeyebilir.

İstanbul u bilmem

Bursa da geçen araba ile 10 dakika olan yerlerin birinde 10 cm kar vardı diğerinde tek bir tane dahi uçmuyordu

Aynı semtte sadece bir yerde bile fark ediyor

Arabamız var çıkmıyor otobüs vs zaten geçmiyor taksi durakları telefon açmıyor bile

Kar dizimin üstünde şimdi sitenin önünde

İstanbul da kıyamet var bugün. Bizim mahalleden minibüs bile yarım saatte bir geçiyor ki 2 dk da bir geçer normalde. Çalışmıyorum ama çalişıyor olsaydım bugün ise gitmezdim. Kendinize kıymet verin biraz. Bu kıyamette gidince patron size zam mi verdi. Öteki arkadaşlarınızı da zor durumda bırakmışsıniz ise giderek. Patronlar kıymet bilmez ben herzaman çalışanların tarafındayım. Kurumsal şirketler böyle havalarda kendileri gelmeyin diye haber veriyor. Patron da surat asana kadar bugün de gelmeyin deseymis.

Arkadaşım öncelikle evine dönebildin mi merak ettim.

Burda bence konu sahibinin takıldığı nokta işe gelmemelerinden ziyade bi haber bile vermeden, izin almadan kendi kafalarına göre kendilerine izin vermeleri.. yanılıyor muyum? Ben olsam bende bozulurdum.

ben bu durumda enayi gibi hissetmezdim
oh paramı bileğimin hakkıyla kazanıyorum gerçekten hissiyle mutlu olurdum
cidden abartmıyorum

Siz resmen sizin yapamadığınızı onlar yaptı diye çatlamışsınız. Ee depodaki abi maaşlarından kesilsin diyince rahatlamışsınızdır , pes. Sizin gibiler yüzünden çoğumuz işyerinde mutsuzuz

Benim de botlarımın altı kayıyor diye dışarı çıkmadım. Yollar donmuş kayıyor.
Araçlar da buz tutmuş.

Cumartesi çalışıp çalışmamaya personel mi karar veriyor?patron gelinecek dedi mi bitti.
Bazı arkadaşlar cumartesi iş yokmuş zaten,yok madalya mi verecekler felan.
İş disiplini içermeyen düşünceler ve bu fikirdekiler hep dananın kuyruğu gibi ne uzar ne kısalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…