Yöresel Tarif KARA LAHANA ÇORBASI (Karadeniz Yöresi)

Yöresel Yemekler

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.027
798
Merhabalar,
En sevdiğim çorbalardan birini paylaşacağım sizlerle...
Tahminimce çoğunluğun bildiği bir lezzetdir kara lahana çorbası:)
Umarım faydalı bir paylaşım olur

Malzemeler

Tazelerinden 1 bağ kara lahana
1 baş soğan
1 kase haşlanmış barbunya
1 kase fırınlanmış mısır yarması (haşlanmış)
3 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağ
2-3 adet kuru kırmızı biber (acı severler için:) )
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Su

Yapılışı

Lahanaları ince ince doğruyoruz ve 2-3 kez yıkayıp süzüyoruz.
Soğanı da ince doğrayıp tencereye alıyoruz. Zeytinyağ ve tereyağı ekleyip kavuruyoruz.
Domates, biber salçasını ve pulbiberi ekleyi kavurmaya devam ediyoruz.

Lahanaları ekliyoruz.
Suyunu ve tuzunu ilave ediyoruz ve lahanalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Lahanalar yumuşayınca, mısır yarmasını, barbunyayı ve kuru biberi ekliyoruz.
Mısır ununu az suyla açıp çorbaya ilave ediyoruz.
7-8 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.

Çorbamız hazır... Afyet olsun:)

Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlara başarılar diliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık Vuslat'cımBilmediğim farklı bir tarifi öğrenmiş oldumEminim çok güzel olmuştur.Yarışmada bol şans diliyorum

_VUSLAT_Canımm ellerine sağlıkkk..of of (kara lahana çorbası en en en sevdiklerimdenn)yanında birde mısır ekmeği deme keyfime ben kendi evimde pişiremiyorum maleseff eşim bulgaristan göçmeni olduğu için yemiyor bir tek kendim içinde uğraşmıyorumm.. amaa anneme her hafta sonu gittiğimde muhakkak yapar kadıncağız..sofralarımızda hep vardırr...Mükemmelsin beybii.. yarışmada başarılarr..(nevrestem dene bu tarifi yada karadeniz yemekleri yapan yerlerden muhakkak ye bayılacaksınn..)..

eline sağlık canım başarılar

bende çok severim bu yemeği kara lahana haşlama diyoruz biz
Bizde (oflu olarak)çorbada deriz haşlamada deriz giresun yöresindede pancar çorbası derlerr.biz içine azıcık dondurulmuş iç yağıda katarız öyle sevdiğimizden birde bunu köylerde kuzinada pişirirler üstünde bu çorba pişer fırınındada mısır ekmeğii..

bizim kuzenelerimizde de pattis pişer pattis

Ellerine sağlık :)) ailecek en sevdiğimiz çorbaa birde içine mısır ekmeği ımmmm: ) yarışmada başarılar:)

Ooooo beybi onu yazmadım bizdede vardır oo atarsın içine ne lezzetli olur..üstünde tarladan toplanmış mısır altında patates..bazen kestane..tee.böyleeEki Görüntüle 1441549
dedem sağlıklıyken (Allah şifasını versin hastanede)sabah fırından kömbeyi alırdı...yoldan geçerken torinişkooom koş gel derdi...ortaokuldum o zamanlar..giderdim kuzeneye patatesi atmış köbeyi atmış kömbenin arasına ıravak koymuş(tereyağı) küflü peyniri de koymuş Allahıııım
offlum o ıravak tuzlu olurdu küflü peynirle bir güzel erirdi...patateslerin arasına da ıravak koyardı..bi sofra donatırdı ..of offf...ah dedem ah keşke gene sağlıklı olsa keşke ben ufak olsam da yine kapıdan geçerken benide alsa o sofrayı kursa...

babaannemde gene patatesli bi börek yapardı kapalı kalın ekmek gibi...geçtiğimiz yıllarda gene bir istedim de gücüm yok ay guzum dedi zorlamış kendini ...o haliyle bile onun elinden çıktığı için çok lezzetliydibak annem aşçıdır ,yemekleri dillerdedir,ama gel gör ki o patatesli börekle kömbe ekmeği onun elinden yemem..

Aynenn canım bende Trabzonun of dağlarında 6 yaşıma kadar yaşadım ailemle sonra istanbula göçettik. hatırlarım kuzinayı çok net benim dedem 110 yaşına kadar yaşadı..ve o kuzina yaz .kış hep yanardı.ekmekler evde yapılırdı.rahmetli babaannem sabah kahvaltısına (kolof ) yapardı bize üstüne de tereyağı.peynir bal dedem balcıydı kuzinada pişen çay tarladan.mısır yerdik pişirirdi dedem..bide her hafta sonu et almaya giderdi koca bir dana bacağı alır gelirdi. ve annem onu kavururdu yanında bulgur pilavı ve soğuk ayran..o kadar güzeldiki..ahh canım cım benim anamın yemekleride pek lezzetlidir ama o kolofun tadını asla tutturamaz bide kemikli kara lahana sarması.. ve malesef hepsi göçtü gitti minnetle anıyorum hepsini. o lezzetler hala var ama aynı tadlar yok

Unuttum beybi deden için şifalar diliyorumm

eskiler hep güzel offlum benimkiler şükür anaanne babaanne deler hep hayatta ama artık fire vermeye hazırlanır gibiler..Allah ele avuca düşürmeden alsın yarabbim ama dedem yakın zamanda düştü işte ...yaşlanıyoruz ömrümüz aslında ezan ile sela arası kadar kısa biz farkında değiliz...ben sen kadar küçük bile değildim,daha net hatırlıyorum her şeyi...sabah sabah nostaljiye bağlandım yahuu

Offf cok severim kara lahana corbasini dolmasinida oohhh mis gibii.ellerine saglik canimm

Evet canım dökülüyoruz teker teker olsun nostalji iyidir eskileri yad etmektee..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…