Karabasan sanırım

Araştırdığın sayfaları tam
Bilmiyorum ama yalnızca hamilelere gelmez karabasan canım. Hatta bana cok geldigi oldu bi tek hamileyken gelmedi :)))

Teşekkür ederim.
Ben sadece ekmek kırıntısı filan rahatsız eder sanıyordum eve gidince yatagımın altındakileri başka yerlere kaldırayım en iyisi

Tamam teşekkür ederim

Cabim dinimizde olan nerdeyse herseyin bilimsel bir açıklaması var zaten ve karabasan olayında da zaten uykuya uyanıklık arası iki dunya arasında gerçekleşir.

korkma canım korkarsan psikolojin daha çok bozulur
size şaka gelicek ama uzun yıllar gecelerce uğraştım ben bu uyku felciyle
benimki bi manyakçaydı oyun oynuyodu resmen benle
elektrik çarpmış gibi titretiyodu beni
bende dalga geçiyodum onla korkmuyom lan senden diye
vallahi şaa gibi dimi sonrada şimdi görürsün sen deyip başlıyodum dualar okumaya
neyseki geçti şükürler olsun

Hemen başına gelen ürkütücü hikayeleri anlatmaya başlayanlar olmuş. Karabasan o canım. Bana da gündüz bir defa olmuştu. Beyin uyanmak istiyor ama beden uyuyor. Bilimsel açıklaması olan bir olay. Korkma, sırt üstü yatma sadece.

Cabim dinimizde olan nerdeyse herseyin bilimsel bir açıklaması var zaten ve karabasan olayında da zaten uykuya uyanıklık arası iki dunya arasında gerçekleşir.

Ben karabasan falan öyle şeylere inanmıyorum. Tabi siz iki dünya falan diyerek konuyu daha egzotik hale getirip birbirinizi korkutabilirsiniz.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

neden sırt üstü yatmayım ki
uykuya geçmeden önce sırt üstü yatamam zaten ya sağıma ya da soluma ama acaba uyku halinde değiştiriyo olabilir miyim diye düşünüyorum şuan

Yani tam bilgim yok aslında her kafadan bir ses çıkıyor.
Bilimsel olarak uyku felci diyorlar..

Tatlım zaten dinimizin getirdiği hersey bilimsel olarak da vardr.yok demiyorum. Misal abdest alırken su verdigin o bölgeler insanın kan dolaşımının geçtiği noktalarmış ve en cok su orda ki dengeyi sağlarmış. Ve peygamber efendimiz insanın sinrlendiginde kalkıp abdest almasını öğütlemis sakinlesmek icin. Bunun gibi onlarca bilimsel açıklamasıyla islam da olan seyler var. Bunun gibi karabasan olayının da elbette bilimsel açıklaması vardır. Zaten karabasan uyku ve uyanıklık arası alemde gelir buna da bi cok etken sebep olur. Paikolojik sıkıntılı dönemler gibi hatta cok yemek yemek
Bile buna sebep olur. Ama karabasan vardır. Bundan korunmanın en guzel yolu da bi once ki postumda dedigim sekilde uyumadan once duaları okuyup vücuda sürmek :)

Ben de korkmuyorum diyorum ama o pskolojı çok değişik :26::26:

neden sırt üstü yatmayım ki
uykuya geçmeden önce sırt üstü yatamam zaten ya sağıma ya da soluma ama acaba uyku halinde değiştiriyo olabilir miyim diye düşünüyorum şuan

Çünkü bu fizyolojik olay en fazla sırt üstü yatma pozisyonunda yaşanıyormuş. Uyku arasında ben de dönerim yani ama sırt üstü yatar haldeyken uyanırsam hemen yan filan dönerim refleks olmuş :)

Tamam canım deneyeceğim sağol

bana da çok oluyordu , hala da ara ara oluyor.ilk seferinde çok korkmuştum gözlerim açık, hareket edemiyorum, ağzımı bile açamıyorum bağıracağim ama sesim çıkmıyor...sonra kendime gelince annemleri çağırmıştım bağıra bağıra ama sonra yine aralıklarla olmaya başladı ve korkum geçti zaten biraz bekleyince kendiliğinden geçiyor.sonra internetten araştırınca uyku felci olduğunu öğrendim ama dua okuyunca daha çabuk geçtiğini farkettim.ha bir de yan yatın, sırt üstü yatınca oluyor.

Vikipedi'de konuyla ilgili şu yazıyor:

Bazıları, değişik faktörlerin uyku felci ve halüsansyonların yaşanma olasılığını arttırdığını rapor etmişlerdir. Bunlar:
Sırtüstü yatmak
Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
Fazla stres
Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir. WILD olarak da bilinir.
Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.
Uyku öncesi açlık.

Ben de korkmuyorum diyorum ama o pskolojı çok değişik :26::26:

elbette canım yaşayan bilir ben anlıyorum artık ne zaman gelceğini
sanada oluyormu bilmem ama bana ensemin- boynumun sağ tarafından biseyirti geliyor fark ettiğim zaman hemen ovalayıp yataktan kalkıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…