- 8 Haziran 2014
- 830
- 326
- 73
- 34
- Konu Sahibi ruhsuzmelek09
-
Sanırım ya da pskolojık bunlar.
Bu eve taşındıktan sonra iki dede mi de peş peşe kaybettik.
Bu ev hiç iyi gelmedi bize diye düşünüyorum artık.
Karabasan sadece hamilelere geliyormuş şimdi araştırdım uyku felciymiş bu yaşadığımız.
yatağınızı odanızı iyi temizleyin. Benim annem yatağının altında bir kağıt parçası yada az bi toz dahi olsa kötü rüyalar görerek uyanır rahatsız olur. Bazı insanlar böyle hani temizliğinden değilde kağıt parçası olur bir dergi olur bir yazı olur ne bileyim birde bunlara dikkat edin. Birde ayaklarınız kıbleye doğru gelmesin yatak ucunda birşey olmamasına dikkat edin.
Araştırdığın sayfaları tam
Bilmiyorum ama yalnızca hamilelere gelmez karabasan canım. Hatta bana cok geldigi oldu bi tek hamileyken gelmedi :)))
Bende yaşadım aynı şeyi ama asla bunu karabasana veya başka varlıklara yormadım. Böyle şeyleri aklına getirme bize dokunmak gbi bi gücü olsaydı bu sadece uyurken değil normal tv izlerkende olurdu. Tamamen uyku halinden dolayı kaynaklanan bişey. Sen yine dua et uyumadan önce :)
Allah aşkına normal vakitte kimse üzerime oturmuyoda uyurken mi oturcak. Ben hiç salonda otururken "aaaa oturuyodum kalkamadım sanki üstümde bişey vardı besmele çektim yavaş yavaş gitti" diyeni duymadım. Bu tamamen vücutla alakalı bi durum.
Normalde beyin ve vücut aynı anda uyanmalı ama demek ki sizin bilinciniz açılıyo ama vücut uyku halinden direk çıkamıyo. Tabi siz besmele falan çekerken vücutta o sürede kendine geliyo.
İllaki bunun bilimsel bi açıklaması vardır ama ben şuan bu kadarına yorum yapabilicem.
Aynı şey benimde başıma geldi çünkü bi ara uyanır gbi oldum kalkamadım bagıramadım hatta gölge bile gördüğmü sandım. Ama o an tam uyanamamıştım uyku halim sürüyodu o yüzden bagıramadığmı fark ettim, sonuçta uyurken rüya görürken bagramıyoruz dimi? Aynı onun gbi düşün uyku halin devam ettiği için bagırıp hareket edemiyosun.
uyku bozukluğu bu...
beyinle beyincik arasındaki bi gecikmeden kaynaklanıyo diye biliyorum..
rüya bitiyo ama sen beyin olarak uyanıyosun ama vücut hala devam ediyo uykuya işte..
o yüzden ses çıkmıyo...
Pardon gelen şeyin kediniz olmadıgnı nasıl ögrendiniz?
Cabim dinimizde olan nerdeyse herseyin bilimsel bir açıklaması var zaten ve karabasan olayında da zaten uykuya uyanıklık arası iki dunya arasında gerçekleşir.
Hemen başına gelen ürkütücü hikayeleri anlatmaya başlayanlar olmuş. Karabasan o canım. Bana da gündüz bir defa olmuştu. Beyin uyanmak istiyor ama beden uyuyor. Bilimsel açıklaması olan bir olay. Korkma, sırt üstü yatma sadece.
Yani tam bilgim yok aslında her kafadan bir ses çıkıyor.
Bilimsel olarak uyku felci diyorlar..
Off çok kötü yaa:26:
Ben çabuk etkileniyorum bir kenara atamıyorum bu düşünceleri hemen
korkma canım korkarsan psikolojin daha çok bozulur
size şaka gelicek ama uzun yıllar gecelerce uğraştım ben bu uyku felciyle
benimki bi manyakçaydı oyun oynuyodu resmen benle
elektrik çarpmış gibi titretiyodu beni
bende dalga geçiyodum onla korkmuyom lan senden diye
vallahi şaa gibi dimi sonrada şimdi görürsün sen deyip başlıyodum dualar okumaya
neyseki geçti şükürler olsun
neden sırt üstü yatmayım ki
uykuya geçmeden önce sırt üstü yatamam zaten ya sağıma ya da soluma ama acaba uyku halinde değiştiriyo olabilir miyim diye düşünüyorum şuan
Tatlım zaten dinimizin getirdiği hersey bilimsel olarak da vardr.yok demiyorum. Misal abdest alırken su verdigin o bölgeler insanın kan dolaşımının geçtiği noktalarmış ve en cok su orda ki dengeyi sağlarmış. Ve peygamber efendimiz insanın sinrlendiginde kalkıp abdest almasını öğütlemis sakinlesmek icin. Bunun gibi onlarca bilimsel açıklamasıyla islam da olan seyler var. Bunun gibi karabasan olayının da elbette bilimsel açıklaması vardır. Zaten karabasan uyku ve uyanıklık arası alemde gelir buna da bi cok etken sebep olur. Paikolojik sıkıntılı dönemler gibi hatta cok yemek yemek
Bile buna sebep olur. Ama karabasan vardır. Bundan korunmanın en guzel yolu da bi once ki postumda dedigim sekilde uyumadan once duaları okuyup vücuda sürmek :)
Ben karabasan falan öyle şeylere inanmıyorum. Tabi siz iki dünya falan diyerek konuyu daha egzotik hale getirip birbirinizi korkutabilirsiniz.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben de korkmuyorum diyorum ama o pskolojı çok değişik :26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?