• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karamsar kaldım:(

yeliz28

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2016
13
0
1
34
Merhabalar,
Nişanlıyım 6 ay sonra düğünüm olacak..Nişanlım ve ben ev almak istiyoruz fakat kiraya çıkıp almak biraz zor görünüyor.Biz aile apartmanında yaşıyoruz dairenin en alt katıda babama ait yeni tadilat yaptırdı annemde ev alana kadar oturun diyor yalnız nişanlım bu konuda çok kararsız iç güveysi konularına değiniyor.Hatta hiç gelmek istemiyor gerekirse ömür boyu kirada yaşayalım diyor..
Bende ona bunun öyle olmadığını biraz para biriktirip çıkacağımızı eğer rahatsız olursa çıkıp gideceğimizi söyledik ama bana eğer ilerde ailenden bu tarz birşey duyarsam kıyamet kopar dedi :(
Şuan kararsız kaldım :( Ne yapmalıyım ?

Aileni ve nisanlini en iyi taniyan sensin.

Puruz cikma ihtimali kucukte olsa varsa hic bulasma derim.

Huzurun herseyden onemli:KK51:

Merhabalar,
Nişanlıyım 6 ay sonra düğünüm olacak..Nişanlım ve ben ev almak istiyoruz fakat kiraya çıkıp almak biraz zor görünüyor.Biz aile apartmanında yaşıyoruz dairenin en alt katıda babama ait yeni tadilat yaptırdı annemde ev alana kadar oturun diyor yalnız nişanlım bu konuda çok kararsız iç güveysi konularına değiniyor.Hatta hiç gelmek istemiyor gerekirse ömür boyu kirada yaşayalım diyor..
Bende ona bunun öyle olmadığını biraz para biriktirip çıkacağımızı eğer rahatsız olursa çıkıp gideceğimizi söyledik ama bana eğer ilerde ailenden bu tarz birşey duyarsam kıyamet kopar dedi :KK43:
Şuan kararsız kaldım :KK43: Ne yapmalıyım ?
Kiraya çıkın derim siz kayınvalideniz ile aynı apartmanda oturmak istermiydiniz istemezsiniz diye düşünüyorum.

O eve girerseniz huzurunuz olmaz eşinizin dırdırından. Şunu yapabilirsiniz, o ev kiraya verilir, parası size harçlık verilir. İster harcar ister ev almak için kendi payınıza düşen katkıyı sağlarsınız.

adam haklı bence

hem evliliğe alışmak da öyle sizin için zor olur

anneniz kızım şunu yaptım gelin bunu yaptın siz de yiyin tarzında ise çok da zor olur

bir de hani 2-3 yıl sonra taşınsanız neyse de evliliğe orada başlamak sizi hala evin küçük kızı modunda bırakır

evet gerekirse bir ömür kirada oturun ama kimsenini aile apartmanında oturmayın derim ben de

Bende kararsız kaldım valla. Mantıklı olan bedava evde oturup para biriktirmek ama eşin işin içine erkeklik , iç güveysilik felan sokmuş. Hem bir gelinin kv siyle aynı binada oturmasıyla, damadın kv siyle aynı binada oturması aynı şey değil. Tabi burda ailen ve senin dengeyi sağlayabilmen önemli.Kendine güveniyorsan kabul ettir.

nişanlın cok abartmış yok ileride kıyamet kopar bilmem ne demesi cok kaba ve aynı teklifi kendisi yapsa eminim teklif olarak sunmazdı bile direkt aile apartmanında oturucaz ev alınca gecicez derdi. ayılık etmis

Kiraya çıkın derim siz kayınvalideniz ile aynı apartmanda oturmak istermiydiniz istemezsiniz diye düşünüyorum.

Kayınvalidem ve kayınpederim iyi birer insan tanıdığım kadarıyla aynı apartmanda otururdum sanırım.

O eve girerseniz huzurunuz olmaz eşinizin dırdırından. Şunu yapabilirsiniz, o ev kiraya verilir, parası size harçlık verilir. İster harcar ister ev almak için kendi payınıza düşen katkıyı sağlarsınız.

Ev kiraya verilmek istenmiyor çünkü daha önce verdik mahvettiler baştan tadilata sokmak durumunda kaldık.

Merhabalar,
Bende ona bunun öyle olmadığını biraz para biriktirip çıkacağımızı eğer rahatsız olursa çıkıp gideceğimizi söyledik ama bana eğer ilerde ailenden bu tarz birşey duyarsam kıyamet kopar dedi :KK43:
Şuan kararsız kaldım :KK43: Ne yapmalıyım ?
Kiraya çıkın.

nişanlın cok abartmış yok ileride kıyamet kopar bilmem ne demesi cok kaba ve aynı teklifi kendisi yapsa eminim teklif olarak sunmazdı bile direkt aile apartmanında oturucaz ev alınca gecicez derdi. ayılık etmis

Bana kendisi ailemle yaşayalım gibi bir olay söyledi ben tabi ki kabul etmedim aynı evin içinde olmayacağını ama hani bir dubleks alınıp ev bölünebilir dediğimde ailesi kabul etmedi ..
Bende dedim ki o zaman bizim boş eve geçelim para cebimizde kalsın dedim bu kez mızmızlanıyor ..

Bana kendisi ailemle yaşayalım gibi bir olay söyledi ben tabi ki kabul etmedim aynı evin içinde olmayacağını ama hani bir dubleks alınıp ev bölünebilir dediğimde ailesi kabul etmedi ..
Bende dedim ki o zaman bizim boş eve geçelim para cebimizde kalsın dedim bu kez mızmızlanıyor ..
siz cok haklısınız bence, kendisi aynı ev demiş, dubleksin de aynı evden bir farkı yok her seyı ortak. cıkacaksanız o bos eve gecin kesinlikle cok mantıklı.

Adam haklı,kiraya çıkın,
Onun da sizin de herhangi başka biriyle aynı ev olmaz.
Aynı bina da olmaz.

Bu tamamen ailenizin ve sizin tutumunuza bağlı.
Çok yakın bir tanıdığım var o da annesin alt katında oturuyor, tartışsalar anne koşa koşa iniyor aşağıya
misafir gelse hop damlıyor, yemek sürekli yukarı da pişiyor gençler yukarı gitmezse yemek aşağı geliyor
Kaç kez denk geldim, oturmaya gittiğimizde kızın annesi kendi anahtarıyla kapıyı açıp içeri giriyor.
Ama şöyle de bir şey var, bende aileme çok yakın oturuyorum.
6 sene yan binada oturdum, 5 aydır da karşılıklı oturuyoruz.
Kesinlikle biz evdeyken anahtar ile içeri girmez.
Yemeğe gelin diye ısrar etmez, zaten klasiktir hafta da bir gün gideriz, bazen hazırda yemeğim yoksa, geç gelmişsem yine gideriz.
Allah razı olsun eşim hiç sorun etmez. Eğer sevdiğim bir şey yapmışsa eve gönderir.
Zırt pırt gelip gitme huyu yoktur.
Yetiştiremem bazen çamaşırlarımı asar, toplar. Velhasıl biz çok memnunuz, hiç bir rahatsızlığımız yok.
Bizim kendi kurallarımız vardır, aile olduğumuzu unutmayız.

madem o teklif edebiliyor senin dediğinde çok görülmemeliydi.
nişanlın bir hanzo ayrıca. o kimmiş kıyamet kopacakmış? görgüsüz.
kendi anası babası yapamamış seninkiler yapmış. nedir yani.

kirada kalın. sıkışırsanız da ben dedim sen oturmadım çek bakalım dersin.

ya düşündüm de çok mu acımasızım acaba :(

ama yok yok nişanlın bir hanzo. kirada kalın huzurlu kalın.

Bu tamamen ailenizin ve sizin tutumunuza bağlı.
Çok yakın bir tanıdığım var o da annesin alt katında oturuyor, tartışsalar anne koşa koşa iniyor aşağıya
misafir gelse hop damlıyor, yemek sürekli yukarı da pişiyor gençler yukarı gitmezse yemek aşağı geliyor
Kaç kez denk geldim, oturmaya gittiğimizde kızın annesi kendi anahtarıyla kapıyı açıp içeri giriyor.
Ama şöyle de bir şey var, bende aileme çok yakın oturuyorum.
6 sene yan binada oturdum, 5 aydır da karşılıklı oturuyoruz.
Kesinlikle biz evdeyken anahtar ile içeri girmez.
Yemeğe gelin diye ısrar etmez, zaten klasiktir hafta da bir gün gideriz, bazen hazırda yemeğim yoksa, geç gelmişsem yine gideriz.
Allah razı olsun eşim hiç sorun etmez. Eğer sevdiğim bir şey yapmışsa eve gönderir.
Zırt pırt gelip gitme huyu yoktur.
Yetiştiremem bazen çamaşırlarımı asar, toplar. Velhasıl biz çok memnunuz, hiç bir rahatsızlığımız yok.
Bizim kendi kurallarımız vardır, aile olduğumuzu unutmayız.

Şöyle ki benim ailem asla öle pat diye eve gelmez.. Yemek için ısrar etmez.. Yani bende çalışacağım için sadece bana yardımı olur annemin başka karışmaz bana ailem ..

kiraya çıkın siz dırdır yapın para yetmiyor diye.

o evde oturursanız kocanızın dırdırını çekeceksiniz her halukarda.

Back
X