• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar veremedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MAKBIYLE

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
592
958
103
Kızlar merhaba ben lisans mezunu 2 çocuk annesiyim(5-2) okul bitince hemen evlendim hiç çalışma hayatım olmadı. Eşimde yoğun çalışıyor nöbetleri de oluyor. şimdiye kadar çalışmak istedim eşim hiç sıcak bakmadı maddi olarak ihtiyacım yok bişeyin eksikliğini de çekmiyorum allaha şükür.
Şimdi bi iş ihtimali var kendi bölümümle alakalı ama benim işiminde nöbetleri olabilecek şekilde. Eşim bebek istiyordu bu dönemler açıkcası bende düşünüyordum ama 1 yıl sonra gibi. Çocukları tek başıma büyüttüm ev işlerinde de binde bir çok zorlanınca yardımcı aldım toplasan 15-20 olmamıştır.
Çalışma konusunda emin olamadım hem ev hem iş yapabilirmiyim yada çalışmalımıyım maaş ne kadar olacak bilmiyorum çocuklara bakıcı gerekecek aldığım paranın çoğu ona mı gider eşim sen nöbetteyken ben evde çocuklarla oturamam bakamam dedi zaten kendisi de yoğun çalışıyor. Nöbetlerin çakışma ihtimali var aileler yanımızda ama sürekli bakma gibi bi durum olamaz iki taraf da sağlık açısından ihtimalleri yok. Kafam karıştı ha başvursam da kesin iş benim gibi bi durum yok. Çalışıp hem çocuklar hem ev işi beni daha mı fazla yıpratır sosyalleşmek çalışmak istemmemdeki tak amaç ama sosyalleşmeye çalışırken dahamı yıpranırım acaba, eşimin çok gönlü yok şimdiye kadar da hep hayır diyip kapatıyordu ama şuan daha ılımlı gibi ısrar edersem kabul edecek gibi duruyor. Şu an bende değil ama aracım da var işe gitme açısından. Kafam karıştı sizce artıları eksileri neler söylediğim gibi amacım sadece sosyalleşme

Ben çalışmaktan yanayım. İş demek sadece para değil sonuçta. Dediğiniz gibi sosyalleşiyorsunuz, evden biraz olsun uzaklaşmış oluyorsunuz filan. Ama eşinize çok gıcık oldum. Ne demek çocuklarla duramam sen nöbete gidince? Siz niye duruyormuşsunuz o zaman? :sinirli: Bir de 3. çocuğu düşünmek ne büyük cesaret. Adam ne çocuk bakmaya ne ev işine yardım ediyor. Elime çok az para bile kalsa işe giderdim ben.

Kendi çocuklarına bakamayacağını söyleyen bir adama üçüncü çocuğu yapıp ev hanımı olarak kalmaya devam edin bence.
Net okumadığınızı düşünüyorum. Çocuklara bakamam demesi söylediğim gibi iş hayatı çok yoğun. Mesela pazar günü işte gitti Pazartesi akşam geldi çok yorgundu sabah işe gitti yine akşam gelecek çarşamba işe gidip perşembe akşam gelecek cuma sabah işe gidip akşam gelecek ctesi sabah gidip pzar öğlen gelecek. Nöbetler çakışmasa da iş çıkışı bile olsa nöbetle çalıştığı için uykusuz oluyor

Ben çalışmaktan yanayım. İş demek sadece para değil sonuçta. Dediğiniz gibi sosyalleşiyorsunuz, evden biraz olsun uzaklaşmış oluyorsunuz filan. Ama eşinize çok gıcık oldum. Ne demek çocuklarla duramam sen nöbete gidince? Siz niye duruyormuşsunuz o zaman? :sinirli: Bir de 3. çocuğu düşünmek ne büyük cesaret. Adam ne çocuk bakmaya ne ev işine yardım ediyor. Elime çok az para bile kalsa işe giderdim ben.
Kızlar altta da yazdım vakit olarak gerçekten vakti yok zaten şimdiye kadar da çalışmamı istememesinde hep görüşemeyiz nasıl denk geleceğiz diyordu

Oturup bakilmak istenmiyorsa, anne, babanin vakti yoksa ve parayla baskasina baktirilacaksa 3. Cocugun anlam ve onemi nedir diye sordum içimden sadece...

Tabi siz bilirsiniz.

Net okumadığınızı düşünüyorum. Çocuklara bakamam demesi söylediğim gibi iş hayatı çok yoğun. Mesela pazar günü işte gitti Pazartesi akşam geldi çok yorgundu sabah işe gitti yine akşam gelecek çarşamba işe gidip perşembe akşam gelecek cuma sabah işe gidip akşam gelecek ctesi sabah gidip pzar öğlen gelecek. Nöbetler çakışmasa da iş çıkışı bile olsa nöbetle çalıştığı için uykusuz oluyor

Kızlar altta da yazdım vakit olarak gerçekten vakti yok zaten şimdiye kadar da çalışmamı istememesinde hep görüşemeyiz nasıl denk geleceğiz diyordu
Şöyle sorayım o zaman. Tanıştığınızda siz bir yere atanmış ve çalışıyor olsaydınız sizden istifa etmenizi ve evde durmanızı mı isteyecekti eşiniz?

maas belli olmadan bunlari dusunmek gereksiz bence. asgari ucret icin ben ne kendi duzenimi ne cocuklarin duzenini bozardim, sosyallesmek icin degecek bir para degil bir de bakici tutacaksiniz zaten. ama yok ucreti iyidir bakici parasini da cikinca sizin elinize gercekten para kaliyordur o zaman dusunulebilir.

Esiniz calisiyorza calisiyor elini taşın altına koyması lazım. Ayrıca niye tüm paraniz bakiciya gitsin esinizle ortak ödersiniz. Bunu da geçtim esiniz bu kadar melek madem neden yardimci almadiniz ? Neden tüm isi siz yapıyorsunuz ? Ve bunlara rağmen neden 3.cocuk ?

bence çalışmaya uygun bir dönemde değilsiniz şu an
bakıcıya evet çok para gidiyor
ve bakıcılar aniden işi bırakma/kaçma/işe bir kaç gün haber vermeden gelmeme gibi huylarıyla ünlüdürler.
O vakitte sizi idare edecek bir insan da yok.
Ama lütfen 3. çocukta biraz iyi düşünün bence.

Maaşı öğrenmek gerek. Asgari ücretse gerek yok onun büyük bölümü bakiciya gider zaten. Kendi evinizin işini yapmak daha mantıklı olur. Ama maaşı asgari ücretten yüksekse çalışın bence. Hem eve hem kendinize katkınız olur. Ayrıca vaktinin olmaması kendi çocuğuna bakamayacak olmasını haklı çıkarmaz. Ne demek bakamam? Çocuğuna ayıracak vakti de olsun bir zahmet. Tipik çalışıyorum diye yorucu işlerden elini çeken bir erkek. Üçüncü çocuğu düşünmeyin bence. Önce elindeki 2 çocukla ilgilensin

Şöyle sorayım o zaman. Tanıştığınızda siz bir yere atanmış ve çalışıyor olsaydınız sizden istifa etmenizi ve evde durmanızı mı isteyecekti eşiniz?
Tanıştığımızda üniversite okuyorduk. İlk tanıştığımızda da bu şekilde çalışacağını biliyordum kendisi de açıkca dile getirmişti benim iş hayatım hep böyle olacak bayramı özel günü çok istediğimiz gibi yaşayamayız diye. İlk çocuğumuzu beklemiyorduk ama 2. Ci en çok ben istedim. 3-4 ay öncesine kadar da çocuklarla ne kadar olursa o kadar sosyal hayatım vardı enazından hergün dışarı çıkabiliyordum.

1 yil sonra isi birakacaksaniz bence bosa macera olur, cok da zor olur.

Cocuklar kucukken iki sebeple calisilir bence,
Ya maddi zorluktan oturu,
ya da kariyersebebi ile, uzun donem ara vermek bazi mesleklerde mumkun olmadigi icin.

Siz iki kosula da uymuyorsunuz, sosyallesmek icin farkli firsatlari degerlendirebilirsiniz bence. Esiniz evdeyken kuluplere, derneklere gidebilirsiniz belki.

Sebebi herneyse bakacak vakit yokken araya cocugu sıkıştirmanin anlamini merak ettim ben sadece. Hani ilk cocuk filan da degil 3. artik yani...

Kendisinin bile bakmayacagi, vakti olmadigi cocugu insan niye ister.
Ben fazla dusunuyorum ya da bilmiyorum.
Benim babaannem de fazla dusunme büyür, cocuk yap kenarda dursun derdi. 😂 Öyle birsey heralde.

Ben bakmayacagim cocugu dusunmezdim fikrim bu.

Hem çocuk bakmam deyip hep üçüncüyü istemek... Konuya başka yorumum yok.
Acaba ben mi yanlış yazdım düzeltme mi yapmam gerekiyor bakmam la bakamam ayrı şey diye düşünüyorum.mesela bu haftayı örnek vereyim eşim pazardan bi dahaki pazara gün içinde evde hiç olamayacak. Artı 3 gece de evde olmayacak. Yani haftanın 6 günü 3 gecesi evde olamıyor genellikle

maas belli olmadan bunlari dusunmek gereksiz bence. asgari ucret icin ben ne kendi duzenimi ne cocuklarin duzenini bozardim, sosyallesmek icin degecek bir para degil bir de bakici tutacaksiniz zaten. ama yok ucreti iyidir bakici parasini da cikinca sizin elinize gercekten para kaliyordur o zaman dusunulebilir.
Ama işe başvurmadan ne kadar maaş olacak öğrenme ihtimalin yok gibi. Herkes eşimin çocuk bakmama durumuna takılmış kimse bu duruma açıklama getirmemiş teşekkür ederim

Konunuzun ana metninde esinizin çalışma saatlerini belirtmezseniz "eşim çok yoğun çalışıyor" cümlesi ile gecistirirseniz bizim de adamcagizin rahatindan vaz geçmemek için çocuklara ben bakamam dediğini düşünürüz.Esiniz zaten yok gibi birşey eve gelince de yemek ve uyumak dışında birşey yapacak halı olmaz.Bu koşullarda çocuklarınız gece gündüz mu bakicida kalacak?

1.Eşinin çocuk bakamam demesi abes.Yogun çalışması bahane değil herkes fedakarlık yapacak.Benim eşimde aşırı yoğun çalışıyor nobet ağırlıklı hatta ayda 240 saat falan oluyor ama tek cocukkende 3 çocukkende evde olduğunda her şeylerini yaptı çünkü mecbur sonuçta çocuklar ortak.

2.Üçüncü çocuğu gerçekten iyi düşünmek gerekiyor bizim 3.çocuğumuz istemeden hatta yüzde 1 den daha düşük ihtimalle oldu o sıra büyük çocuğumuzun sağlık problemleri çıktı ve bizim için çok zor oldu.Kı yaşları sizinkiler kadar küçük değildi. Her çocuk ayrı ilgi ve özen istiyor malesef tek başına anne yetemeyebiliyor.

3.Benim de nöbetli bir mesleğim var aileler yanımız da değil bir şekilde hallediyorduk.Fakat alacağınız maaş çok önemli mesela 5000 tl altı maaşta çocukların bakıcısı okulu derken size birşey kalmaz.
Sosyalleşmekte parayla biliyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X