Karar veremedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay yemin ederim Allah razı olsun yazdıklarıma cevap vermişsiniz çocuklar niye, çocukların hakkı değil mi baba görmek yok edendim 3. Çocuk niye siz köle hayatı yaşıyorsunuz yok çocuğuna bakmayan baba size de bakmaz konuyu kapattıracaktım zaten telefon olduğu için mi bilmiyorum sayfalar karıştı kime ne yazdım karışık görünüyor ama yani bu feministlik desem değil hayatı hep kötüden bakmak desem değil nerdeyse eşim orda burda fink atıyor bende evde köle hayatı yaşıyorumu hissetmeye başladım 😂
Estağfirullah..
Peki neye karar verdiniz ?
Hemşirelik mi çocuk mu; ikisi de mi?:KK70::KK64:

Ay yemin ederim Allah razı olsun yazdıklarıma cevap vermişsiniz çocuklar niye, çocukların hakkı değil mi baba görmek yok edendim 3. Çocuk niye siz köle hayatı yaşıyorsunuz yok çocuğuna bakmayan baba size de bakmaz konuyu kapattıracaktım zaten telefon olduğu için mi bilmiyorum sayfalar karıştı kime ne yazdım karışık görünüyor ama yani bu feministlik desem değil hayatı hep kötüden bakmak desem değil nerdeyse eşim orda burda fink atıyor bende evde köle hayatı yaşıyorumu hissetmeye başladım 😂

Cocuklar en büyük bagi zaten "bakildiginda" kurarlar. Yani bez degistirme vakitlerinde, yemek ye(dirir)ken, banyo zamani,.. Yani neredeyse lütüf gibi yazmissin, "diger zamanlar cocuklar ile oynuyor" diye. Ki zaten olmasi gereken o, hatta daha fazlasi.

Ayrica köle hayati esin için demistim ben. Doktor ise, baska hastanelerde yada daha az yogun bir tempo ile çalisma seçenegi varsa yapabilir. Ve köle hayati ille fakir olarak geçirilmesine gerek yok. Köle ile baskasinin hizmetin altinda demek olunuyor.

Mesela senin tüm hayatin esinin isi üzerine kurulu. Yani adam senin sayende çalisiyor. Evi temizliyorsun, cocuklara bakiyorsun. Adam evi otel gibi kullaniyor gelip gidiyor iste. Herkesin düzeni ve istegi farkli tabi ki. Tüm hayatini bu sekilde geçirmek istiyorsan, senin bilecegin is. Ancak ilerde sorunlar olabilcegini, kendini emin almayi unutma. Bu is sayesinde olur yada madem çok paraniz var, kendi adin üzerine bir daire alabilirsin. Bir sekilde güvencen olmali.

Peki neye karar verdiniz ?
Hemşirelik mi çocuk mu; ikisi de mi?:KK35::KK70:
Arkadaşlar sağolsun gözümü açtı ben gidip boşanacam köle hayatı yaşıyormuşum 😂
Zaten elimde hali hazırda 2 çocuk var, çok fazla yufka yürekliyim herşeyden etkilenirim ama iş hayatına girince zamanla alışırım diye düşünüyorum. Ama sosyalleşmek derken bide üstüne iş yükü binip de dışarı çıkabildiğim dönemi de işte mi geçiririm diye düşünüyorum ama eşimle bidaha konuşup netleştireceğim iki tarafa da eşit uzaklıktayım 🙄

Bakıcıya mı çalışacaksınız? Evet gibi gözüküyor o zaman bu saçma olur bana göre. 3. Çocuğuda düşünürken 3 çocuğa bakacak bakıcıya sizin alacağınız maaş yetecek mi?

• Beğen
Reactions: 000
Cocuklar en büyük bagi zaten "bakildiginda" kurarlar. Yani bez degistirme vakitlerinde, yemek ye(dirir)ken, banyo zamani,.. Yani neredeyse lütüf gibi yazmissin, "diger zamanlar cocuklar ile oynuyor" diye. Ki zaten olmasi gereken o, hatta daha fazlasi.

Ayrica köle hayati esin için demistim ben. Doktor ise, baska hastanelerde yada daha az yogun bir tempo ile çalisma seçenegi varsa yapabilir. Ve köle hayati ille fakir olarak geçirilmesine gerek yok. Köle ile baskasinin hizmetin altinda demek olunuyor.

Mesela senin tüm hayatin esinin isi üzerine kurulu. Yani adam senin sayende çalisiyor. Evi temizliyorsun, cocuklara bakiyorsun. Adam evi otel gibi kullaniyor gelip gidiyor iste. Herkesin düzeni ve istegi farkli tabi ki. Tüm hayatini bu sekilde geçirmek istiyorsan, senin bilecegin is. Ancak ilerde sorunlar olabilcegini, kendini emin almayi unutma. Bu is sayesinde olur yada madem çok paraniz var, kendi adin üzerine bir daire alabilirsin. Bir sekilde güvencen olmali.
Hayat herşey insanlar için kimseye yüzde yüz güvenmemek konusunda hemfikiriz. Ama kölelik konusunda sizin gibi düşünmüyorum çünkü o zaman duruma eşim açısından bu bakış açısıyla bakarsam adamın ne gecesi ne gündüzü var sürekli çalışıyor uykusu düzeni yok ne özel günde bulunuyor ne bayramı istediği gibi geçirebiliyor getiriyor parayı ben ve çocuklar yiyip içip geziyoruz o zaman bu adam için bekar olmak daha aavantajlı enazından kendi çalıştığını kendisi yer.
Ben başka bi işte çalışsam(bunu sadece sizin bakış açınız için açıklıyorum)çalışmadan para alamayacağıma göre hayatı onların belirlediği saatlere göre yaşayıp onların kölesimi olacağım

İstediğimiz şehirde yaşayabilmek için devletten istifa edip döndük memlekete eşim çalıştığı hastanede o alandaki tek uzman hekim olduğu için çalışma hayatı yoğun zaten başka yerde de olsa 1 gün boşluğu olur enfazla

Arkadaşlar sağolsun gözümü açtı ben gidip boşanacam köle hayatı yaşıyormuşum 😂
Zaten elimde hali hazırda 2 çocuk var, çok fazla yufka yürekliyim herşeyden etkilenirim ama iş hayatına girince zamanla alışırım diye düşünüyorum. Ama sosyalleşmek derken bide üstüne iş yükü binip de dışarı çıkabildiğim dönemi de işte mi geçiririm diye düşünüyorum ama eşimle bidaha konuşup netleştireceğim iki tarafa da eşit uzaklıktayım 🙄
Benim tanıdığım devlette. Çok yoğun.
Öyle gezip tozmaya çok zaman bulamıyor. Anca izninin 2.günü biraz kendime geliyorum diyor.

Siz tahminen özelde çalışacaksınız. Belki hasta sayısı bir devlet kadar olmaz. Ama çalışma saatleri devletten uzun olabilir. Benim tanıdığın özelde çalışan arkadaşları var. Siz bakıcı tutunca elinize 3 bin bile kalmaz. 2 binden aşağı bakıcı tutamazsınız.

Size kalır 1.5; 2 bin. Çok yetersiz bir miktar.

Ben sizin yerinizde olsam 3.çocuğu düşünüyorsam çalışmam. Sadece yorgunluk olur; bir de eve gelip 3 çocuğun bakımı sizi bitirir. Sosyalleşmek istiyorsanız kurslara gidin. Arkadaşlar edinin..

Baştan beri çalışıyor olup sadece çocuklar için işi bırakmış olup iş hayatına geri dönecek olsaniz çalışın derdim. Ama hiç çalışmamışsınız , iş hayati gerçekten zor heleki nöbet sistemiyle çalışacağınız bir iş olacak. Eşinizde ziyade siz duygusal ve fiziksel olarak bu tempoya alışabilecek misiniz? Sonuçta çocuklara bakıcı bakacak ona emanet edip işe gideceksiniz, yıllarca çalışıp çocuğu olunca başkasına bırakmamk içi işi bırakan çok arkadaşım var . Bence onceliğiniz bu düşünce olmalı.

O zaman eşime diyeyi hayatım sen 6 sene okudun üstüne sınava hazırlandın eşşek gibi asistanlık dönemini de geçirdin ama çok yoğunsun sen bırak uzmanlığı ortak bi iş açalım🙄ayrıca köle hayatı yaşadığımı nereden çıkardınız arabam var yüklü meblağlı kredi kartım var harcadığım paranın kesinlikle hesabını sormuyor eşim bunları söyleyince de ya uyduruyor yada hava atıyor oluyor. Bunu söyleyecek varsa da baştan söyleyeyim ne ben sizi ne siz beni tanımıyorsunuz kimseye uyduracak yada artislik yapmaya bi sebebim yok. Çocuklar babalarını ayda yılda bir görmüyor nöbeti olmadığı akşamlar evde eşim çocuklarıyla oynuyorda tatile de gidiyor zaman da geçiriyor. Ama bakacak kadar zamanı yok
Ya o kadar sene okuduktan sonra işe gitmemek size de saçma geliyor bak. Ya da konu eşiniz olunca saçma gelmiş de olabilir.

Ya o kadar sene okuduktan sonra işe gitmemek size de saçma geliyor bak. Ya da konu eşiniz olunca saçma gelmiş de olabilir.
İnsanlar ne için çalışır yüzde 90 para kazanmak istedikleri işi yapmak için falan. Eşim 15 bin alırken ben 4 bin alacağım ikisinin kıyaslaması bir olabilir mi. Şuan insanların maddi durumları belli böyle bi dönemde işi bırakta gel şu işte az çalışıp evde oturalım demek size gerçekçi geliyormu?

İnsanlar ne için çalışır yüzde 90 para kazanmak istedikleri işi yapmak için falan. Eşim 15 bin alırken ben 4 bin alacağım ikisinin kıyaslaması bir olabilir mi. Şuan insanların maddi durumları belli böyle bi dönemde işi bırakta gel şu işte az çalışıp evde oturalım demek size gerçekçi geliyormu?
Geliyor demedim. Bana üniversite okuyan insanların evde oturması da mantıklı gelmiyor mesela. Onu demistim zaten size de mantıklı gelmiyor bence diye

Yani farklı ortam falan diye ama sanki çok riske atılacak bi durum değil gibi kafam çok karışık teşekkür ederim 🤗
Keşke başta meslekleri durumlari belirterek yazsaymışsınız..
Şimdi daha net söylüyorum çalışmayın çünkü mesleğiniz zor ve anladığım kadarıyla devlette olmayacak.
3. çocuk konusunda hala yorumum geçerli iyi düşünün çünkü benim de hayalim 3 çocuktu ama diğerleri küçükken olması bizim için de çocuklar içinde zor oldu.Maddi anlamda zorlanmadık şükür ama 3 küçük çocuk ilgi ve özen istiyor. Ama yatili yardimci alip diğerlerini krese gonderirseniz tabii o kadar zor olmaz.

Keşke başta meslekleri durumlari belirterek yazsaymışsınız..
Şimdi daha net söylüyorum çalışmayın çünkü mesleğiniz zor ve anladığım kadarıyla devlette olmayacak.
3. çocuk konusunda hala yorumum geçerli iyi düşünün çünkü benim de hayalim 3 çocuktu ama diğerleri küçükken olması bizim için de çocuklar içinde zor oldu.Maddi anlamda zorlanmadık şükür ama 3 küçük çocuk ilgi ve özen istiyor. Ama yatili yardimci alip diğerlerini krese gonderirseniz tabii o kadar zor olmaz.
Teşekkür ederim yorumunuz için yavaştan öyle düşünmeye başlıyorum sanırım. Açıkcası meslek belirtmek istemiyordum ama değişşk yorumlar gelince açıklandı

Çocuk bakmak annenin görevi mi sadece? Biz sizi anladık ama siz anlamıyorsunuz. Yoğun çalışması mazeret değil. Ortak çocuğunuza babası da iş dışında kalan zamanında bakmak zorunda. Ben çalışıyorum çocuğa bakmam diyen adama iki çocuk bile fazla.

Çocuklar+ev+iş çok zor olur. Maddi ihtiyacınız olsa neyse ama bence hiç bulaşmayın derim

Anlamadığım bir nokta okurken tanışmışsınız yani mezun olduğunuzda karı-koca mesleğinizin ne olacağı, çalışma saatleri belliymiş. Diplomanızı duvarda süs olsun diye mi aldınız?

Anlamadığım bir nokta okurken tanışmışsınız yani mezun olduğunuzda karı-koca mesleğinizin ne olacağı, çalışma saatleri belliymiş. Diplomanızı duvarda süs olsun diye mi aldınız?
Evet süs olsun diye aldım hatta bi tane de daha alacağım hatta süs olarak. Üniversite mezunu kadınlar kesinlikle çalışmalı 2 çocuk bile yapmamalı ee başka nasıl olmalı hatta dur ben eşimden boşanıp geliyorum gerisini sonra konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X