• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar veremedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışmak size uygun değil. Daha önce çalışmadığınız için değişiklik iyi gelebilir diye düşünüyorsunuz ama çalışmaya başlasanız sanırım pişman olursunuz.
Çok çocuklu aile hayatı sizi daha mutlu edecek gibi gözüküyor. Çocukları iş yükü olarak görmüyormussunuz, 3.ü 4ü bile düşünüyorsanız o yönde devam edin, o yüzden hiç iş hayatına bulaşmayın çünkü ne siz verim alırsınız nede sizden verim alır çalıştığınız yer.

maas belli olmadan bunlari dusunmek gereksiz bence. asgari ucret icin ben ne kendi duzenimi ne cocuklarin duzenini bozardim, sosyallesmek icin degecek bir para degil bir de bakici tutacaksiniz zaten. ama yok ucreti iyidir bakici parasini da cikinca sizin elinize gercekten para kaliyordur o zaman dusunulebilir.
Ya teşekkür ederim konunun ana fikrine odaklanıp yorum yapmışsınız. Çok değişik bi yorumlama sistemi var burda her taraftan saldırdılar:halay: ne yazdığımı bile okuyamadım:KK70:

Sadece sosyalleşmek için işe başlanır ama sizin durumunuz buna müsait değil. Zaten yeniden hamile kalırsanız çıkmak zorunda kalacaksınız. Eşiniz de yardımcı olamayacak iş saatlerinden dolayı. Bu şartlar altında macera aramak gibi olur.

ilk evlendiğim yıllarda bugunkü şartlara sahip olsaydım 3 çocuk arka arkaya dofururdum , ama neyazıkki ancak 1 tane dogurabildim ,

hee senın yerinde olsam hem keyfime bakar hem çocuk yaparım NET

hee bana dersenız ki şimdi dogur ozaman 6 senedir 2, yapayım diyorum olmuyor nasip değilmiş

Calisin. Bugun cocuklara bakamam diyen adam yarin senden biktim bakamam derse her sey icin gec kalirsiniz.

İlk baştaki dediğiniz şeylerle çelişiyor biz napalim. Zaten çalışın diyebileceğimiz her yolu tikamissiniz. Çalışmayın düzeninizi bozmayın demekten başka çare kalmamış bize.
İlk konuda sanırım yanlış yda eksik yazmışım ama altlarda hep açıklama yaptım bu şekilde. Yani bahane gibi algılanmasını istemem zaten ama sosyal hayat için 2 bin gibi(bakıcı masrafı sonrası) para elime kalacak eşimin çalışma düzeni bu şekilde en fazla arada 1 gün evde kaldığı oluyor. Ben bu şartlarda işe gidip bide ev hayatı artı eşimi ekstra göremediğim günler olacak 2 bin civarı bi para için değer mi zorlanır mıyım diye fikrinizi almak istedim. Daha önce çalışma hayatım olmadı ama mesela bu corona döneminde çalışıp evde kalan bayanlar hep evde yaşamak daha zormuş çalışırken daha kolaydı tarzı yorumlar yaptılar bende buntatz bi cevap bekliyordum açıkcası çalışırken ev işi daha kolay olur yda psikolojik olarak daha rahat olacağın için zorlamaz yda işten sonra eve gelip ne kadar yardıma birisini de alsan 2 bin için o yorgunluğa değmez tarzı cevaplar bekliyordum

ilk evlendiğim yıllarda bugunkü şartlara sahip olsaydım 3 çocuk arka arkaya dofururdum , ama neyazıkki ancak 1 tane dogurabildim ,

hee bana dersenız ki şimdi dogur ozaman 6 senedir 2, yapayım diyorum olmuyor nasip değilmiş
Calisin. Bugun cocuklara bakamam diyen adam yarin senden biktim bakamam derse her sey icin gec kalirsiniz.
Ya konuyumu düzenlemem lazım bilmiyorum ama evliliğimizden beri ev ve 2 araba aldık bunu düşünen adam evi üzerime yapmazdı diye düşünüyorum zaten boşanma gibi durumlarda da herşey paylaşılıyor rabbim düşürmesin. Evlilik hayatımız boyunca ufak tefek sıkıntılarımız oldu ama ki 8 yılı geçti evden git yada istemiyorum yada buna çağrışım yapan hiç bi söylemi bulunmadı. Bi borca girecektik ziynet eşyalarımı satmak istedim onlar senin dursun dedi bilemiyorum hayat tabi rabbim şaşırtmasın kimseyi herşey olabilir.

Ya konuyumu düzenlemem lazım bilmiyorum ama evliliğimizden beri ev ve 2 araba aldık bunu düşünen adam evi üzerime yapmazdı diye düşünüyorum zaten boşanma gibi durumlarda da herşey paylaşılıyor rabbim düşürmesin. Evlilik hayatımız boyunca ufak tefek sıkıntılarımız oldu ama ki 8 yılı geçti evden git yada istemiyorum yada buna çağrışım yapan hiç bi söylemi bulunmadı. Bi borca girecektik ziynet eşyalarımı satmak istedim onlar senin dursun dedi bilemiyorum hayat tabi rabbim şaşırtmasın kimseyi herşey olabilir.
Tam olarak soylediginiz gibi davranip bosanmaya karar verince 1 sene oncesinden caktirmadan esinin ustunde ki evi satan adam taniyorum.

Açıkcası maddi olarak bi sıkıntım yok çok şükür tek sıkıntım çocuklarla yeterince sosyalleşememek iş konusunu da o yüzden düşünüyordum

Tam olarak soylediginiz gibi davranip bosanmaya karar verince 1 sene oncesinden caktirmadan esinin ustunde ki evi satan adam taniyorum.
Valla o kadarı da olursa Allaha havale yapacak bişey yok insanın ağzından dişini çalarlar 😲 ya o konularda sıkıntı yaşaycağımı zannetmiyorum aile olarak da iki taraf da hakkı hukuğu bilen insanlar o kadar hakkı hukuğu tanımayacak duruma gelirse ablam ve eniştem bayağı ünlü avukatlar

Çalışmak size uygun değil. Daha önce çalışmadığınız için değişiklik iyi gelebilir diye düşünüyorsunuz ama çalışmaya başlasanız sanırım pişman olursunuz.
Çok çocuklu aile hayatı sizi daha mutlu edecek gibi gözüküyor. Çocukları iş yükü olarak görmüyormussunuz, 3.ü 4ü bile düşünüyorsanız o yönde devam edin, o yüzden hiç iş hayatına bulaşmayın çünkü ne siz verim alırsınız nede sizden verim alır çalıştığınız yer.
Yani emin değilim hayat olarak kendime baktığımda 180 derecelik bi değişim var çocukları hep seviyordum zaten üniversitedeyken bile 3-4 çocuğum olsun isterim diyordum. Ama evde kalamazdım çatlardım ne ev işi ne yemek sıfıra yakındı ama şuan tam tersi neredeyse evden çıkmak istemiyorum sürkeli değişik yemekler yapmaktan mutlu oluyorum bayağıda iyiyim yemek konusunda bi süre yüzmeyle ilgilendim ki üniversite döneminde yüzme boş anlamsız bi aktivite gibi geliyordu hatta sudan korkuyordum kişilk olarak çok ayrı iki insan oldum bi ara 2. Bi bölüm okumayı düşündüm hobi olarak ama yetişemem diye vazgeçtim. Yani belki bende ne istediğimi net bilmiyorum ama önceki mutlu olduğum şeylerle şimdikine bakıyorum önceden sadece yiyip içip gezeyim kafasında birisiydim ülke dışına çıkamadım ama türkiyenin çpk uç noktaları hariç yüzde 90 nını gezdim diyebilirim şimdi de tam tersi evde durayım çocuklarla oynayayım işim yoksa dışarı çıkamayayım falan yılda 3 kez il dışına çıksam yetiyor

Esiniz calisiyorza calisiyor elini taşın altına koyması lazım. Ayrıca niye tüm paraniz bakiciya gitsin esinizle ortak ödersiniz. Bunu da geçtim esiniz bu kadar melek madem neden yardimci almadiniz ? Neden tüm isi siz yapıyorsunuz ? Ve bunlara rağmen neden 3.cocuk ?
Yani yardımcı yatılı bi talebim olmadı açıkcaıs geçen sene 2. Çocuğum olduğunda ilk çocuğu istersen istediğin seçtiğin bi okula gönderelim istersen eve birini alalım dedi. Ben okulu tercih ettim eve birini alsam da gelişim olarak büyük bi katkı sağlayacağını düşünmedim. Geçen sene aylık 2 bin civarına bi okula gönderdim. Belki size saçma gelebilir ama servis istemedim mesela kendim götürüp getirmek istedim hem evden çıktım hergün hem elimle götürdüm getirdim

Yani emin değilim hayat olarak kendime baktığımda 180 derecelik bi değişim var çocukları hep seviyordum zaten üniversitedeyken bile 3-4 çocuğum olsun isterim diyordum. Ama evde kalamazdım çatlardım ne ev işi ne yemek sıfıra yakındı ama şuan tam tersi neredeyse evden çıkmak istemiyorum sürkeli değişik yemekler yapmaktan mutlu oluyorum bayağıda iyiyim yemek konusunda bi süre yüzmeyle ilgilendim ki üniversite döneminde yüzme boş anlamsız bi aktivite gibi geliyordu hatta sudan korkuyordum kişilk olarak çok ayrı iki insan oldum bi ara 2. Bi bölüm okumayı düşündüm hobi olarak ama yetişemem diye vazgeçtim. Yani belki bende ne istediğimi net bilmiyorum ama önceki mutlu olduğum şeylerle şimdikine bakıyorum önceden sadece yiyip içip gezeyim kafasında birisiydim ülke dışına çıkamadım ama türkiyenin çpk uç noktaları hariç yüzde 90 nını gezdim diyebilirim şimdi de tam tersi evde durayım çocuklarla oynayayım işim yoksa dışarı çıkamayayım falan yılda 3 kez il dışına çıksam yetiyor

bu yüzden çalışmanın size göre olmadığını söylüyorum zaten. Bunuda yanlış anlamayın lütfen, her kadın çalışacak, kariyer yapacak diye bir kural yok. Böyle mutluysanız böyle devam edin, düzenizi bozmayın bence.

Benim fikrim. Çocuğunuz olmasaydı yada artık belli bir yaşa gelmiş olsaydilar kesinlikle çalışın derdm parasal degl calismak iyidir ama çocuğuma başkası bakacaksa ve maddi durumum iyiyse neden başkasına baktiriyim kendim varken ya. Durumunuzda iyiymiş benim.durumumda iyi olsada ben kendim baksam cocugumaaa Allahimmm ya :) yerinizde olmak isterdm açıkçası. Ben çalışıp neden çocuklarım başka ellerde büyüsün.

Yani yardımcı yatılı bi talebim olmadı açıkcaıs geçen sene 2. Çocuğum olduğunda ilk çocuğu istersen istediğin seçtiğin bi okula gönderelim istersen eve birini alalım dedi. Ben okulu tercih ettim eve birini alsam da gelişim olarak büyük bi katkı sağlayacağını düşünmedim. Geçen sene aylık 2 bin civarına bi okula gönderdim. Belki size saçma gelebilir ama servis istemedim mesela kendim götürüp getirmek istedim hem evden çıktım hergün hem elimle götürdüm getirdim
Ya. Siz ne sormussjnuz bazıları ne yazmış maalesef burda çoğu kişi üçüncü çocuğa karşı hatta ne gerek var diyen var. Esinizlede bosatir sizi bunlar aman dikkat:)

Ben her kadının maddi manevi çalışması gerektiğine inanıyorum . Siz ben çalışmayı sevmiyorum ev hanımı olmak en sevdiğim şey deseydiniz tmm derdim ama sizinde kafanız karışık koca bir ömrü evde kapalı heba etmemeli üniversite mezunu bir kadın. Bence çalışmalısınız çalışan anne çocuklarının çok daha ayakları yere sağlam basan çocuklar olduğunu düşünüyorum ben ki siz güvenli bağlanma dönemini beraber geçirmişsiniz buda avantaj çocuklar icin .Bence çalışın

Net okumadığınızı düşünüyorum. Çocuklara bakamam demesi söylediğim gibi iş hayatı çok yoğun. Mesela pazar günü işte gitti Pazartesi akşam geldi çok yorgundu sabah işe gitti yine akşam gelecek çarşamba işe gidip perşembe akşam gelecek cuma sabah işe gidip akşam gelecek ctesi sabah gidip pzar öğlen gelecek. Nöbetler çakışmasa da iş çıkışı bile olsa nöbetle çalıştığı için uykusuz oluyor

Peki bu düzende 3cü cocuk niye? Cocuklarinda hakki degilmi bir baba ile zaman geçirmek? Yani zaten o 2 cocuga yazik, ev ve cocuk yükü sadece kadinin oldugunu düsünürler, babalari ile kaliteli zaman geçiremiyorlar.

Köle hayatini yasamaktansa, niye esin is degistirmiyor? Beraber çalisirsiniz ama düzeniniz olur en azindan.

Ve evet çalismandan yanayim. Bu sekilde kimse psikolojik olarak saglam kalmaz. Cocuklar biraz daha büyüdügünde iyicine yipranirsin. Cocuklarin okullari, istekleride maddi olarak daha zor olur. Hayatin sürekli hep ev temizligi, cocuklardan ibaret olmasi iyicine canini sikar. Onu geçtim, hayatta hersey olabilir, esin isini kaybedebelir, bosanabilirsiniz,..

Firsat bence bu firsat, hele ki pandemi ile hersey daha zor olacagi bir dönemdi. Kesinlikle basvur. Nöbetler çelisirse o zaman duruma bakarsiniz, ama kesinlikle kendi ayaklarin üzerine dur ve ekonomik bagimsiz ol.

Tahminen eşiniz doktor sizde hemşiresiniz.
Sırf sosyalleşmek için yapacağım diyorsanız bir daha düşünün. Hemşire tanıdığım var.
Öyle sırf sosyalleşmek için yapılacak bir iş değil gibi..
Çok yoğun bir iş..

Staj yaptıysanız şahit olmuşsunuzdur.
Hele bir çocuk daha düşünüyorsanız sizi çok zorlar.
Kenan Işık gibi "Son kararınız mı?" Diyesim geldi..:KK70:

Peki bu düzende 3cü cocuk niye? Cocuklarinda hakki degilmi bir baba ile zaman geçirmek? Yani zaten o 2 cocuga yazik, ev ve cocuk yükü sadece kadinin oldugunu düsünürler, babalari ile kaliteli zaman geçiremiyorlar.

Köle hayatini yasamaktansa, niye esin is degistirmiyor? Beraber çalisirsiniz ama düzeniniz olur en azindan.

Ve evet çalismandan yanayim. Bu sekilde kimse psikolojik olarak saglam kalmaz. Cocuklar biraz daha büyüdügünde iyicine yipranirsin. Cocuklarin okullari, istekleride maddi olarak daha zor olur. Hayatin sürekli hep ev temizligi, cocuklardan ibaret olmasi iyicine canini sikar. Onu geçtim, hayatta hersey olabilir, esin isini kaybedebelir, bosanabilirsiniz,..

Firsat bence bu firsat, hele ki pandemi ile hersey daha zor olacagi bir dönemdi. Kesinlikle basvur. Nöbetler çelisirse o zaman duruma bakarsiniz, ama kesinlikle kendi ayaklarin üzerine dur ve ekonomik bagimsiz ol.
O zaman eşime diyeyi hayatım sen 6 sene okudun üstüne sınava hazırlandın eşşek gibi asistanlık dönemini de geçirdin ama çok yoğunsun sen bırak uzmanlığı ortak bi iş açalım🙄ayrıca köle hayatı yaşadığımı nereden çıkardınız arabam var yüklü meblağlı kredi kartım var harcadığım paranın kesinlikle hesabını sormuyor eşim bunları söyleyince de ya uyduruyor yada hava atıyor oluyor. Bunu söyleyecek varsa da baştan söyleyeyim ne ben sizi ne siz beni tanımıyorsunuz kimseye uyduracak yada artislik yapmaya bi sebebim yok. Çocuklar babalarını ayda yılda bir görmüyor nöbeti olmadığı akşamlar evde eşim çocuklarıyla oynuyorda tatile de gidiyor zaman da geçiriyor. Ama bakacak kadar zamanı yok

Tahminen eşiniz doktor sizde hemşiresiniz.
Sırf sosyalleşmek için yapacağım diyorsanız bir daha düşünün. Hemşire tanıdığım var.
Öyle sırf sosyalleşmek için yapılacak bir iş değil gibi..
Çok yoğun bir iş..

Staj yaptıysanız şahit olmuşsunuzdur.
Hele bir çocuk daha düşünüyorsanız sizi çok zorlar.
Kenan Işık gibi "Son kararınız mı?" Diyesim geldi..:KK70:
Ay yemin ederim Allah razı olsun yazdıklarıma cevap vermişsiniz çocuklar niye, çocukların hakkı değil mi baba görmek yok edendim 3. Çocuk niye siz köle hayatı yaşıyorsunuz yok çocuğuna bakmayan baba size de bakmaz konuyu kapattıracaktım zaten telefon olduğu için mi bilmiyorum sayfalar karıştı kime ne yazdım karışık görünüyor ama yani bu feministlik desem değil hayatı hep kötüden bakmak desem değil nerdeyse eşim orda burda fink atıyor bende evde köle hayatı yaşıyorumu hissetmeye başladım 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X