Karar veremiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bünyen baskıya nasıl alısıp boyun egmısse, hur ıradenle yaptıgın seyden rahatsızsın.
Degısık.

Kendiniz isteyerek kapanmadığınız için şu an içinizdeki bu huzursuzluk ama bir alışmışlık var ortada ee şimdi açılınca da hissettiğiniz bu tuhaflık ondan. 2 arada bir derede kalmışsınız ama eğer inançlı ve böyle şeylere inanıp, değer veren biriyseniz hazır da alışmışken kapalı kalmaya devam edin derim belki de eşiniz vesile olmuştur buna tamam ailesinin baskı yapması çok çirkin ama olmuş işte bir şekilde boş verin :) ama kesinlikle istemiyorum kapanmak falan derseniz de kim ne derse desin takılmayın öyleyse 2 arada bir derede hayat geçmez kararınızı verin ve arkasında durun.

Haklısınız teşekkür ederim

Aynen sanki kendileri dort dortluk. Oyle dahi olsalar bun istemeye haklari yok. Tamamen gösteriş. Kimse gelinimiz sevaba gorsün diye dusunmuyor eminim. Birde bu tarz insanlar başı aciklara ne gözle bakiyorlar Allah bilir.
Evet zaten başı açık insanı görünce bir uzak durmalar falan cahil insan bunlar. Tabi bende de var o cahillik bu baskıya baş gösteremedim.

Insan bu kadar baskinin icinde kapanmak istiyorsa bile kapanmaz. Itici gelir. Esin ve ailesi 5 vakit namazini kilan dort dortluk muslumanlar mi ki senin kapanmani senden cok dert etmisler?
Hayır değiller.Hatta kendi kızları dalan açık. Görümcem yani. Kayınvalide deseniz kapalı ama sosyal medya hesaplarında çok açık fotoğrafları var. Fakat ben yeni evlendiğimde bunları göremedim. Şimdi aklım başıma yeni yeni geliyor. Neden açıldın gibi bir şey duyarsam zaten kendi ailesini örnek göstereceğim.

Kendileri çok iyi Müslüman olmuşlar da sizin kapanmaniz mi eksik kalmış? Bakın siz ve eşiniz çocuk gibi davranıyorsunuz. Annem babam kızacak kapan, bize kizmasinlar. Allah in emriyle değil onların emriyle kapanıyorsunuz ve kafanızı açsanız bile Allah tan korktuğunuz için değil kv kp den korktugunuz için cekiniyorsunuz. Bunu dine bağlamayın. Kendinizi kandırmayın. Üzüleceklermis. Neye üzülecekler? Gelin kafasını açtı cehennemde yanacak bizi de yakacak. Buna mı üzülecekler. Kimse siz açıldiniz diye üzülmez, kendini öldürmez merak etmeyin. Onları üzüleceği tek şey boynunuzdan tasmayi çıkartmaya çalışmaniza üzülürler

Onlar üzülecek değil eşim üzülecek yazdım. Orayı düzelteyim. Evet haklısınız baş kaldırmam onları deli ediyor.

Evet zaten başı açık insanı görünce bir uzak durmalar falan cahil insan bunlar. Tabi bende de var o cahillik bu baskıya baş gösteremedim.
Benim eşimin ailesi de çok dindar insanlardır. Kadınları hep kapalı, erkekler namazında falan ama bir gün bile bana kapan ya da namaz kıl gibi baskı yapmadılar, ağızlarına bile almadılar. Gerçekten dinine düşkün insanın onla bunla alası da olmaz zaten.
Siz alışmış olduğunuz için açik olmak garip hissettiriyor ben de kapansam garip hissederim.
İçinizden ne geçiyorsa onu yapın ama eşiniz fotoğraflarınızı kaldırarak gayet de baskı yapıyor.

Bünyen baskıya nasıl alısıp boyun egmısse, hur ıradenle yaptıgın seyden rahatsızsın.
Degısık.
İnan bana aynı şeyi bir aydır düşünüyorum. Nasıl bir dayatmadır bu ki ben kendi ayaklarımın üzerinde bunu istiyorum diye net bir şekilde duramıyorum.

Onlar üzülecek değil eşim üzülecek yazdım. Orayı düzelteyim. Evet haklısınız baş kaldırmam onları deli ediyor.
Eşiniz olsun farketmez ki? Üzülmesi onu ilgilendirir. Önce o dört dörtlük Müslüman olsun, alnında bu cennetliktir kesin cennete girecektir yazsın sonra sizin kafanızı açmanıza üzülsün. Siz bir bireysiniz. Kendi bedeniniz hakkında sadece siz karar vereceksiniz. Dik durun kararlı olun. Kendiniz ister acilirsiniz ister kapanırsiniz

Bunun psikolojik baskı olduğunu eşime de söyledim zaten.Fakat yinede sildi bütün fotoğrafları.

Kesinlikle öyle. Gerçekten dinini yaşayan insan başkasının ne yaptığıyla ilgilenmez. Kendine bakar, kendini düzeltmeye çalışır. Bunlar öyle değil ki, tövbe tövbe

Biliyorum fakat bu yazıyı buraya taşımamı gerektiren şey ben neden ne istediğimi bulamıyorum. Açılmak ya da kapanmak. Fakat ben gerçekten ne istediğimi bilmiyorum.

Biliyorum fakat bu yazıyı buraya taşımamı gerektiren şey ben neden ne istediğimi bulamıyorum. Açılmak ya da kapanmak. Fakat ben gerçekten ne istediğimi bilmiyorum.
Yazdığınız, konunuzun son kısmı gayet net aslında.

Siz de sosyal medyadan esinizin fotoğraflarini silin o zaman. Bence alismissiniz kapanmaya ondan böyle istiyorsunuz. Kocanızla söyle anlasim ailesinin yaninda kapalı normalde acik olun. Zamanla hangisini istiyorsanız ona yönelin.

Siz de sosyal medyadan esinizin fotoğraflarini silin o zaman. Bence alismissiniz kapanmaya ondan böyle istiyorsunuz. Kocanızla söyle anlasim ailesinin yaninda kapalı normalde acik olun. Zamanla hangisini istiyorsanız ona yönelin.
Yok hayır zaten şunda anlaştık ailesinin yanında kapanmak değilde başıma bir tülbent alırım onlardayken diye anlaştık. Fakat ben eşimin tesettürlü olmamı istemesini ve açıldım diye üzülmesine takıldım.Birde karar veremiyorum ne yapacağıma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…