- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
Haklısınız teşekkür ederimAllah'a hesap verirken onlara inat emrine isyan ettim Ey Rabbim mi diyeceksiniz?
Kocanızı ve ailesini boş verin. Onların yaptığını tasvip etmiyorum.
Allah'a karşı yükümlüsünüz sadece. Bunu düşünün ve buna göre karar verin.
Evet zaten başı açık insanı görünce bir uzak durmalar falan cahil insan bunlar. Tabi bende de var o cahillik bu baskıya baş gösteremedim.Aynen sanki kendileri dort dortluk. Oyle dahi olsalar bun istemeye haklari yok. Tamamen gösteriş. Kimse gelinimiz sevaba gorsün diye dusunmuyor eminim. Birde bu tarz insanlar başı aciklara ne gözle bakiyorlar Allah bilir.
Hayır değiller.Hatta kendi kızları dalan açık. Görümcem yani. Kayınvalide deseniz kapalı ama sosyal medya hesaplarında çok açık fotoğrafları var. Fakat ben yeni evlendiğimde bunları göremedim. Şimdi aklım başıma yeni yeni geliyor. Neden açıldın gibi bir şey duyarsam zaten kendi ailesini örnek göstereceğim.Insan bu kadar baskinin icinde kapanmak istiyorsa bile kapanmaz. Itici gelir. Esin ve ailesi 5 vakit namazini kilan dort dortluk muslumanlar mi ki senin kapanmani senden cok dert etmisler?
Kendileri çok iyi Müslüman olmuşlar da sizin kapanmaniz mi eksik kalmış? Bakın siz ve eşiniz çocuk gibi davranıyorsunuz. Annem babam kızacak kapan, bize kizmasinlar. Allah in emriyle değil onların emriyle kapanıyorsunuz ve kafanızı açsanız bile Allah tan korktuğunuz için değil kv kp den korktugunuz için cekiniyorsunuz. Bunu dine bağlamayın. Kendinizi kandırmayın. Üzüleceklermis. Neye üzülecekler? Gelin kafasını açtı cehennemde yanacak bizi de yakacak. Buna mı üzülecekler. Kimse siz açıldiniz diye üzülmez, kendini öldürmez merak etmeyin. Onları üzüleceği tek şey boynunuzdan tasmayi çıkartmaya çalışmaniza üzülürlerEşim ve ailesinin baskısı ile 3 yıl önce tesettüre girdim.Özellikle bu baskı eşime eşimden de bana yapıldı.Sürekli kavgalar ettik bu konu üzerine.Daha sonra ben son bir yıl boyunca hep açılacağımı, inşallah başka bir şehirde yaşarız diye dua ede ede en sonunda başka bir şehirdeyiz.Ailesinden uzaktayız.Eşime yapılan bir baskı yok.Eşim ben tesettürlü olmanı istiyorum ama bu konuda seni yalnız bırakıyorum, İstediğini yap dedi.
Bir ay önce başımı açtım.Tabi eşimin ailesi bilmiyor.Bilseler bu durumda eşime söylenebilirler karın açılmış falan diye kötü kötü cahilce konuşurlar o da üzülebilir diye de düşünüyorum.
Benim başımı açmamla eşim bütün sosyal medya hesaplarından fotoğraflarımızı kaldırdı.Ve başım açık olduğu sürece fotoğraf koymayacağını belirtti. Biliyorum virüs var bir yere çıkamıyoruz.Açık kapalı hep evdeyiz.Zaten birileri için değil olmak istediğim kendim için bunu istemiştim. Fakat nedense başımı açınca içimde bir boşluk oluştu.Sanki tesettüre istemeden de olsa alışmışım gibi.Eşim hep söyler senin gönlün olmayınca işlerim rast gitmiyor diye. Şimdi onun da açılmamda gönlü yok.Kendimi kötü hissediyorum.
Önceleri dik durdum istediğim gibi giyinirim diye ama şimdi açıldım fakat şu virüs, ölümler vs her şey beni çok etkiledi ve acaba geri mi tesettüre girsem açılmamak kaydı ile diyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok sıkışmış hissediyorum.Neden bu kadar kararsızım ya da ne istiyorum bilmiyorum. Diyeceksiniz ki kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle ol ama nasıl rahat hissettiğimi bile bulamıyorum.Tek düşündüğüm eşimin ailesi aa bak bak başını açmış,yok şunu yapmış falan gibi şeyler söyleyecekler.Nedense birilerinin benim hakkımda düşündükleri her zaman önemli oldu.Eşime de eminim ki bir şeyler söyleyecekler ve ben onun üzülmesini istemiyorum. Bazen diyorum ki boşver tesettüre de alışırsın yeter ki tadın kaçmasın.
Evet zaten bu tepki benim yüzüme olmaz eşime olur direkt. O da çok üzülür. Sinirlenir.o birileri dediklerin zaten hep konusacak. sadece tepkilerden cekiniyosun.
Onlar üzülecek değil eşim üzülecek yazdım. Orayı düzelteyim. Evet haklısınız baş kaldırmam onları deli ediyor.Kendileri çok iyi Müslüman olmuşlar da sizin kapanmaniz mi eksik kalmış? Bakın siz ve eşiniz çocuk gibi davranıyorsunuz. Annem babam kızacak kapan, bize kizmasinlar. Allah in emriyle değil onların emriyle kapanıyorsunuz ve kafanızı açsanız bile Allah tan korktuğunuz için değil kv kp den korktugunuz için cekiniyorsunuz. Bunu dine bağlamayın. Kendinizi kandırmayın. Üzüleceklermis. Neye üzülecekler? Gelin kafasını açtı cehennemde yanacak bizi de yakacak. Buna mı üzülecekler. Kimse siz açıldiniz diye üzülmez, kendini öldürmez merak etmeyin. Onları üzüleceği tek şey boynunuzdan tasmayi çıkartmaya çalışmaniza üzülürler
Benim eşimin ailesi de çok dindar insanlardır. Kadınları hep kapalı, erkekler namazında falan ama bir gün bile bana kapan ya da namaz kıl gibi baskı yapmadılar, ağızlarına bile almadılar. Gerçekten dinine düşkün insanın onla bunla alası da olmaz zaten.Evet zaten başı açık insanı görünce bir uzak durmalar falan cahil insan bunlar. Tabi bende de var o cahillik bu baskıya baş gösteremedim.
İnan bana aynı şeyi bir aydır düşünüyorum. Nasıl bir dayatmadır bu ki ben kendi ayaklarımın üzerinde bunu istiyorum diye net bir şekilde duramıyorum.Bünyen baskıya nasıl alısıp boyun egmısse, hur ıradenle yaptıgın seyden rahatsızsın.
Degısık.
Eşiniz olsun farketmez ki? Üzülmesi onu ilgilendirir. Önce o dört dörtlük Müslüman olsun, alnında bu cennetliktir kesin cennete girecektir yazsın sonra sizin kafanızı açmanıza üzülsün. Siz bir bireysiniz. Kendi bedeniniz hakkında sadece siz karar vereceksiniz. Dik durun kararlı olun. Kendiniz ister acilirsiniz ister kapanırsinizOnlar üzülecek değil eşim üzülecek yazdım. Orayı düzelteyim. Evet haklısınız baş kaldırmam onları deli ediyor.
Bunun psikolojik baskı olduğunu eşime de söyledim zaten.Fakat yinede sildi bütün fotoğrafları.Benim eşimin ailesi de çok dindar insanlardır. Kadınları hep kapalı, erkekler namazında falan ama bir gün bile bana kapan ya da namaz kıl gibi baskı yapmadılar, ağızlarına bile almadılar. Gerçekten dinine düşkün insanın onla bunla alası da olmaz zaten.
Siz alışmış olduğunuz için açik olmak garip hissettiriyor ben de kapansam garip hissederim.
İçinizden ne geçiyorsa onu yapın ama eşiniz fotoğraflarınızı kaldırarak gayet de baskı yapıyor.
Kesinlikle öyle. Gerçekten dinini yaşayan insan başkasının ne yaptığıyla ilgilenmez. Kendine bakar, kendini düzeltmeye çalışır. Bunlar öyle değil ki, tövbe tövbeBenim eşimin ailesi de çok dindar insanlardır. Kadınları hep kapalı, erkekler namazında falan ama bir gün bile bana kapan ya da namaz kıl gibi baskı yapmadılar, ağızlarına bile almadılar. Gerçekten dinine düşkün insanın onla bunla alası da olmaz zaten.
Siz alışmış olduğunuz için açik olmak garip hissettiriyor ben de kapansam garip hissederim.
İçinizden ne geçiyorsa onu yapın ama eşiniz fotoğraflarınızı kaldırarak gayet de baskı yapıyor.
Biliyorum fakat bu yazıyı buraya taşımamı gerektiren şey ben neden ne istediğimi bulamıyorum. Açılmak ya da kapanmak. Fakat ben gerçekten ne istediğimi bilmiyorum.Eşiniz olsun farketmez ki? Üzülmesi onu ilgilendirir. Önce o dört dörtlük Müslüman olsun, alnında bu cennetliktir kesin cennete girecektir yazsın sonra sizin kafanızı açmanıza üzülsün. Siz bir bireysiniz. Kendi bedeniniz hakkında sadece siz karar vereceksiniz. Dik durun kararlı olun. Kendiniz ister acilirsiniz ister kapanırsiniz
Yazdığınız, konunuzun son kısmı gayet net aslında.Biliyorum fakat bu yazıyı buraya taşımamı gerektiren şey ben neden ne istediğimi bulamıyorum. Açılmak ya da kapanmak. Fakat ben gerçekten ne istediğimi bilmiyorum.
Malesef ki böyle. Keşke bu huyumdan vazgeçebilsem.One der bu ne der. Dıe Baska ları içn sekıllendırdıgımız hayatlarımız oldu
Yok hayır zaten şunda anlaştık ailesinin yanında kapanmak değilde başıma bir tülbent alırım onlardayken diye anlaştık. Fakat ben eşimin tesettürlü olmamı istemesini ve açıldım diye üzülmesine takıldım.Birde karar veremiyorum ne yapacağımaSiz de sosyal medyadan esinizin fotoğraflarini silin o zaman. Bence alismissiniz kapanmaya ondan böyle istiyorsunuz. Kocanızla söyle anlasim ailesinin yaninda kapalı normalde acik olun. Zamanla hangisini istiyorsanız ona yönelin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?