- 20 Haziran 2016
- 164
- 87
- 18
- 40
- Konu Sahibi zodyak2411
-
Beni çok üzdüler ama. Yaşadıklarımı bilsen neden görüşmediğimi anlardın canım. Bende bu noktaya durduk yere gelmedim inan. Bu arada eşimde benim ailemle görüşmüyor.ya bende bunu anlamıyorum bir adamla evlisiniz ama ailesi ile görüşmüyorsunuz bu doğru olmadığı gibi her halükarda sizin eşinizle olan ilişkinize yansıyacaktır
anlaşamıyorsanız mesafeli ciddi olun ama görüşün
Katılıyorum.Ne olursa olsun bağlantıyı tamamen kesmek bence de hiç doğru değil.Anlaşmazlık varsa arada Mesafeli olmak lazım.Bazen öylesi daha iyi olabiliyorya bende bunu anlamıyorum bir adamla evlisiniz ama ailesi ile görüşmüyorsunuz bu doğru olmadığı gibi her halükarda sizin eşinizle olan ilişkinize yansıyacaktır
anlaşamıyorsanız mesafeli ciddi olun ama görüşün
Bence onun için yaptıklarım ne kadar güçlü değil ne kadar salak bir kadın olduğumu gösteriyor. Doğru düşünmüş müyüm? En azından dört yılım huzurlu geçsin değil mi?şu adam dan kurtul
bu adam ailesini düşünüyor sadece
onun için yaptıkların aslında ne kadar güçlü bir kadın olduğunu gösteriyor
insanlıktan nasibini almamış bir aileye yaranamzsın
eğer 4 seneniz var ise gündeme getirip tadınızı bozmayın
ama
gidersen daha uzaktayken hayatınızın merkezinde olan ailesi evinizin ortasında olacak gölgesi
ayrıca çocuğunda büyüyor artık okul zamanıda geldi onun eğitimi öğretimi ve sağlıklı bir birey olması için eşinin alesinden uzak dur
Bence de. Ben kendimi iyi olan hiçbir şeye layık görmediğim için bu kadarına şükrediyorum. Neden bu ezikliğim anlamadım.taşınınca mutsuz olacaksın.
çocuğuna da karışacaklar kendi ailende olsa onun aileside olsa eğer çevrende aile varsa karışırlar kaçarı yok.
evi uzak tutturabilirsen ne ala... tutturamazsan eğer eşyaları taşımadan boşan.
eşinin iyi yönleri de her erkekte olması gereken şeyler zaten ekstra bişey göremedim.
aile bir bütündür enpati yaparak bu durumun üstesinden gelin bu biraz karşılıklı taviz gerektirirBeni çok üzdüler ama. Yaşadıklarımı bilsen neden görüşmediğimi anlardın canım. Bende bu noktaya durduk yere gelmedim inan. Bu arada eşimde benim ailemle görüşmüyor.
Yani. teorik olarak haklısın da ben çocuğumunda onların gözünde bir değeri olacağını sanmıyorum. Eltimin çocuklarına yapılan hiçbir şey benim oğluma yapılmadı çünkü.aile bir bütündür enpati yaparak bu durumun üstesinden gelin bu biraz karşılıklı taviz gerektirir
çocuklar varsa bu durum onlara nasıl yansır iki tarafın ssevgisiyle büyüyen çocuklar daha sağlıklı olur çocuklar anne baba arasında kalmamalı
Eşinin yaptığını yemesi,evin faturasını mutfağın eksiğini kendi çocuğunun maması filan bunlar ekstra lütuf mu sana.Zaten olması gereken değil mi?Bunları da yapmıyorsa niye evlenmiş.Evlilik fatura ödemek değildir.Evlilik iki insanın anlaşabilmesi,ortak paydada buluşabilmesi saygı ve sevgidir.Hanımlar selamlar hepinize;
Dün bir konu açmıştım.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/yardiminiza-ihtiyacim-var-hanimlar.935660/
Sağ olsun bazı kullanıcılar o kadar uzun ve detaylı olmasına rağmen okuyup değerlendirdiler, benimle konu hakkındaki fikirlerini paylaştılar. Çoğu eşimden ayrılmam gerektiğini söyledi; her ne kadar isabetli olduğuna inansam da yazılanların, kendimde bu cesareti bulamıyorum o yüzden kararsızım. Bir konuda daha fikirlerinizi almak istiyorum.
Eşim memleketine gitme konusunda çok kararlı. Ben uzun süredir şu anda çalıştığım ilde ve kurumdayım. Eşimde başka bir ile atanmış olsa da ilk aşamada, sonradan benim yanıma geldi. Gelirken bana "Buraya tayin istediğimi sakın anneme söyleme!" diyede sıkı sıkı tembih ettiğini belirtmek isterim.
Şimdi ailesinin yaşadığı ilçeye gitmek istiyor. Şimdi değil aslına bakarsanız evlendiğimizden beri aynı konu gündemde. Evlenmeden önce ailesinin olduğu ilçede yaşama, hatta bir ev yapıp altlı üstlü oturma hayalleri vardı ve ben bunları kabul etmiştim. Sonradan çok şeyler yaşandı, ben yaşanan onca şeye rağmen eşimle evlendim ve şu anda bir oğlumuz var.
Ben eşime bulunduğum yerden hiçbir yere gitmeyeceğimi, burada mutlu olduğumu söylemiştim. uzun süredir yaptıklarını, ettiklerini görmezden geliyordum. Geçen hafta sonu olur olmaz bir sebepten kavga çıkardı. Bir anda zayıf düştüm tamam gidelim dedim.Yalnız bazı şartlarım olduğunu söyledim eşime;
-Ailesine yakın oturmayacağız ve gitmeden evimizi alcağız,
-Ben istediğim kuruma istediğim konumda atanacağım, o zamana kadar bulunduğumuz şehirde yaşamaya devam edeceğiz,
-Çocuğumun yetiştirilmesine kimse karışmayacak...
Tamam dedi ama ben emin olamıyorum. Kayınvalidemle birbirimizi sevmiyoruz. Oraya gitsek bile kadın beni istemez yanına. Nereden baksanız daha 4 yılımız var.
Eşime ve evliliğime bir şans daha vermeli miyim sizce? Bu süre içerisinde konuyu tekrar tekrar gündeme getirmesem, buradaki günlerimizin tadını çıkarmaya çalışsak( hiç umudum yok, eşim gezmeyi eğlenmeyi seven bir adam değil) vakti gelince bu konuları konuşsak nasıl olur?
Bu arada eşimin annesiyle iki yıldır görüşmüyordum ama adam annesiyle yaptığı her telefon görüşmesinin ardından ortalığı yangın yerine çevirdiği için geçtiğimiz günlerde annesini aradım. Bayramda da evlerine gideceğiz. En azından kadının oğlunu arayıp şikayet edeceği bir şey kalmaz.
Ne dersiniz hanımlar?
Bu arada dün eşimin hep olumsuz yönlerinden bahsetmişim. Amacım eşimi aklamak falan değil kesinlikle ama olayları daha sağlıklı değerlendire bilmeniz açısından iyi yönlerini de paylaşmak isterim;
-Çocuk bakımında bana azami derecede yardımcıdır.
- Ev işlerinde aşırı titiz bir adam değildir. Hiçbir şeye elimi sürmesem neden yapmadın demez.
-Ne pişirsem yer. Annesi, memleketi ve ailesi ile ilgili konular hariç durduk yere huzursuzluk çıkartmaz.
-Sorumluluk sahibidir. Evin faturası, mutfağın eksiği-gediği konusunda ilgilidir. Çocuğun bezine mamasına kadar takip eder.
Bunlar onca haksızlığı görmezden gelebilmek için yeterli midir sizce?
bunu onlar için değil kendi çocuğun için yap sen sevilen çok değerli bir torunsun evlatsın özgüveniyle büyüsün mutlu bir çocuk olsunYani. teorik olarak haklısın da ben çocuğumunda onların gözünde bir değeri olacağını sanmıyorum. Eltimin çocuklarına yapılan hiçbir şey benim oğluma yapılmadı çünkü.
Eşinin yaptığını yemesi,evin faturasını mutfağın eksiğini kendi çocuğunun maması filan bunlar ekstra lütuf mu sana.Zaten olması gereken değil mi?Bunları da yapmıyorsa niye evlenmiş.Evlilik fatura ödemek değildir.Evlilik iki insanın anlaşabilmesi,ortak paydada buluşabilmesi saygı ve sevgidir.
Bayramda kayınvalidenin evine gidersen oğlunu arayıp söyleyecek birşeyi kalmaz diye bakıyorsun olaya.Yahu gitsen ne gitmesen ne.Zihniyette kötülemek varsa gidince başka şeylerden kötüler.
Kimsenin senin yapıpı yapmamana karışmasına çocuk şikayet edilmeye ve o kocanında hem senin hem annesinin dolduruşuyla hareket etmesine çocuk gibi azarlanmaya müsade etmemelisin.
Herşeyi erteleyip,gündeme getirmeyip gezilip tozul hiç birşeyin tadı çıkmaz.Bir laftan bir hareketten bir olaydan patlak verir.
Haklısınız. Benimkisi kendimi avutmaktan öte değil galiba. Fikirlerine değer verdiğim büyüklerim var, onlarla konuşup ona göre bir karar vereceğim inşallah.Dünkü konunuzu da okudum.
Böyle bir adamla bir ömür geç-mez arkadaşım.
Hayır ailesi sorun olsa sadece neyse de eşiniz de yanınızda,arkanızda değil.
Kendi ayakları üzerinde duran bir bayansınız illa birilerine güvenmek zorunda değilsiniz.
Halam 3 çocukla boşandı sanırım 22 yıl kadar önce.Ev temizliğine gitti merdiven sildi batı evlatlarına.
Allah aşkına sizin imkanınız daha çok.
Ha ben çile çekmeyi seviyorum derseniz de bişey diyemem yazık evladınıza sadece.
dünkini bilmiyorum bunun da hepsini okumadım
ama iki yıldır telefonda dahi görüşmediğin ailesinin olduğu şehre taşınmaya evet demek bana makul gelmedi
yani aynı şehirde mecburen görüşmek gerekebiliyor madem istemiyorsunuz nedne oraya gidelim diyorsunzu
zira uzakta d aotursanız yine de aynı ilçe ne akdr uzak olabilir ki
insanlar telde bile huzur bozabiliyor
çocuğun doğumgünü oluyor mesela sizin planınız var mı diye sormadan çıkıp geliyorlar
oysa biizm dışarı planımız vardı
yani obnlardan başka bir hayat olamsını kabul etmeleri güç insanların bir de oğlumuzun evi dr telefon vs etmedne gelirlerse daha zor
karışmasınlar vs demişsimniz eşiniz tamam demiş de karışınca susturamıyor ki en fazla duyma sen bildiğini oku diyor
ya da karışam diyor ama ailesi ne akdar dinelr onu bilemeyiz
kv benim oğlan bebekken takmıştı evde ayakkabı giydirecekti
ben işte iken gelmiş bebeğin dışarı ayakkabılarını silip giydirmiş emsela
eve gittiğim anda çıkarıp bakıcının eline verip biz bunalrı dışarıda giyiyoruz dedim kv de altını sildim dedi
ben de evde ayakkabı giymiyoruz altını silmenin önemi yok ki dedim mesela
eşime vde yoktu
evde olsa idi en fazla karışma derdi yani
Hakkınızda hayırlısı olsun.Umarım hem kendiniz hemde evladınız için iyi bir karar verirsiniz.Haklısınız. Benimkisi kendimi avutmaktan öte değil galiba. Fikirlerine değer verdiğim büyüklerim var, onlarla konuşup ona göre bir karar vereceğim inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?