- 7 Haziran 2013
- 820
- 546
- 158
- Konu Sahibi cesursincap
-
Öyleyse umarım bir müsibet öğretmez eşinize o anlamadığı şeyleri.Sesler yukselmedi sakince konuştuk. Ben abini evlat edinmisiz gibi dedim sadece. Esim de yapacak birşey yok konu kapandı dedi. Zaten pek birşey yapmiyormusuz. Ben onu baskı altında tutuyormusum. Son iki aydır para biriktirebiliyoruz. Rahatça harcamak varken onu da anlamiyormus. V vs.
valla cesur sincap seni çok iyi anlıyorum bizdede var öyle asalak bir abi eşin sana haber vermeden böyle halt yemesi çok kötü bide ödemeyecekse.aileler sorun olunca erkekler aslan kkesiliyo.bizde durum şöyle oldu.ben de çalışıyorum.hesapları ayıralım dedim.ağzıma geleni söyledim.ama bizim süreç farklıydı.biz evlendik evleneli yardım ederiz.artık tak etti.ailesine tavır aldım.şimdi mecbur kalmadıkça görüşmüyorum.eşim bu durumdan oldukça rahatsız.ama bunu kendisi yaptı.bide bizimkiler çok yüzsüz ve arsızlar.kapıdan kovsan bacadan girerler dün bahsetmiştim.ben de diğer kardeşlerine kızımın kreş parasını ev kredimizi de siz ödeyin o zaman dedim madem bunun adı kardeşlik.önce beni kocama şikayet ettiler.tatsızlıklar yaşandı ama anladıkları dil bu.asla geri adım atmadım atmamda.geçen yıl eşimin memleketine gitmedim o tek gitti.bana aba altından sopa gösteriyor ama umrumda deil.benim tek amacım çocuklarımın geleceği ve ne kendimin ne de onların rızkını kimseye yedirmem.zamanında çok verdim.insan olsalardı zaten nankörler.sen de tavrını koy.çalışmıyosan işe girer çalışırım ben de aileme yardım ederim o zaman de bakalım ne diycek.valla aile de bir yere kadar.bizlerde yük eşşeği deiliz.nereye kadar taşıycaz
Neden biz sürekli birilerinin arkasını toplamak zorunda kalıyoruz? Bizde de var böyle bir sorumsuz, cebinde 5 kuruş parası yokken gezmesinden tozmasından geri kalmaz dayanır kredi kartına (çünkü kredi kartını bedava veriyorlar geri ona para ödenmiyor), sonra ödeyemez, haydi bakalım kardeş girsin devreye şimdiye kadar odluğu gibi kardeş arkasını toplar, hele de şimdi nasılsa karı koca çalışıyorlar bugün bana yarın sana (onun kıçını toplamaktan asla kardeşe sıra gelmez tabi).Allah kimseyi böyle sorumsuz insanlara katlanmak zorunda bırakmasın
Öyleyse umarım bir müsibet öğretmez eşinize o anlamadığı şeyleri.
Bütçe tamamen eşinizde mi? Siz çalışıyor musunuz?Ben de hic heves ve ümit birakmasa da esim bebek yapmaya çalışıyoruz. Tüp bebek olma ihtimali var. En az 5.000 lira simdi bir deneme. Simdi paramız varken neden bir kenara acil ihtiyaçlar için ayirmayalim ben de onu anlamıyorum.
ben yardim etmesini yanlis buluyorum. ne zamana kadar böyle sürecek bu.
nereye kadar yardim edebilirki. bazi erkekler bi aile kurduklarinin farkinda degil.
oh kardesi calismasin 60bin kadar borc yapsin, esinizde ailesinden kisip yardim etsin.
iyi ya bende isten cikayimda borc yapayim bari, sonrada is begenmeyeyim evde oturup tv seyredeyim nasil olsa kardesim öder. böyle bi dünya yok, olmamali.
Bütçe tamamen eşinizde mi? Siz çalışıyor musunuz?
Benim kizdigim da bu. Allah korusun başına birşey gelse hastalık trafik kazasi gibi o durumdan kaynaklansa borclari ben teklif ederim yardim edelim diye. Ama tamamen kendi hatalarından kaynakli. Ben de isi bırakıp evde oturayim o zaman. Gördüğüm herşeyi alayım. Hic tutmayayim kendimi. Sonra kardeşlerden yardim bekleyeyim.
Ben acilen ev, arsa gibi yatırım borcuna girmenizi öneririm.Ben de çalışıyorum.
Ben acilen ev, arsa gibi yatırım borcuna girmenizi öneririm.
insanlara yardım ettikçe allah daha çok verirmiş.
Bana biraz kardes Size güveniyor gibi geldi nasılsa yardım eder diye rahat harcıyor belliki. geçmişte sıkıntısını çekmiş olsaydı şimdi dikkatli olurdu. Şimdide çekmedigi için ilerde yine aynısını yasayabilirsinz ne güzel hayat ya ben harcayayim abim öder nasılsa. Konunuzu ilk okuduğumda sizi hatalı bulmuştum ama konuyu açıklayınca bnce haklisinzBir kez etmistik gecmiste. Şansını iyi kullansaydı. Bir insan aynı hatayı defalarca yapıyorsa sonucuna da katlanması göze almıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?