- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 123
- 47
- Konu Sahibi cesursincap
-
Ailenize yardım ettiğinizi söyleseniz, ama o parayı gizli bir hesapta biriktirseniz?
Kardeşi sonuçta, bu dünyanın öbür tarafı da var. İyilik yapıyor neden bu kadar büyütüyorsunuz anlamıyorum. Siz kendi ablanıza yardım etmek istemiyorsunuz diye o da mı kendi kardeşine yardım edemeyecek ? Ablam kendi hatası kendisi çeksin diyorsunuz ama bugün siz ona yardım edersiniz yarın zor zamanınızda da o size koşar. Eşiniz kıyamıyor demek ki kardeşine, ne güzel iyi yürekli bir eşiniz var, her şey maddiyat değil...
Bence bütçenizi ayırında aklı başın gelsin kredinin yarısını verin bu arada. Evin giderlerinede karışmayın. Gezin tozu harcayın
bende diğer arkadaş gibi düşünüyorum. bütçenizi ayırın. ama kredinin yarısını ödeyin.sizden para istediği zamanda yok harcadım diyin. yetiştiremesin giderleri. bak bakalım o zaman abisini düşünüyor mu?Ben de aynısını düşünüyorum. Tek korkum ben olmazsam 3-4 aya kartları ödeyemez duruma gelir de üstüne bir de faiz ödemek zorunda kalırız
Risk almanız lazım ya ömür boyu milletin borçalrını ödeyeceksiniz bu kafayla gşdecek eşiniz ya da bi süre sabredeveksiniz kendisi görecek durumuBen de aynısını düşünüyorum. Tek korkum ben olmazsam 3-4 aya kartları ödeyemez duruma gelir de üstüne bir de faiz ödemek zorunda kalırız
Risk almanız lazım ya ömür boyu milletin borçalrını ödeyeceksiniz bu kafayla gşdecek eşiniz ya da bi süre sabredeveksiniz kendisi görecek durumu
ilkokulda iken. Türkçe kitaplarında okuduğumuzu. anladık mı diye bi bölüm olurdu saçma gelirdi okuduğunu anlamayan da mı var diye neyse. ..
eşimin abisi iş beğenmeyecek borçlarını bizim ödememizi bekleyecek bende tamam dicem, üstelik karar verildi konu kapandı gibi despot bi tavırla gelinecek bana, bütçeleri ayıralım falan diye kodamanlık yapılacak. ..hahaaayyyyy
yerinde olsam eşime şunu teklif ederim yardımın azı. çoğu olmaz borç 50 bin mi dersin ki 20 binini biz ödüyoruz kalanı işe. girip abin ödüyo, çünkü işi olmayan ve harcamaya devam. eden adam eninde sonunda gene borca batacak ödeyen de var nasıl olsa, eşin yanasmıyosa sen de onu it yerine koyma tek başına gibi birikim yap
Ben 20.000 e bile razi değilim.
Hesapsızca yaptığı kredi kartı borçları nedeniyle. Üstelik isten çıktı su anda da is beğenmiyor. Asgari ücretle calismazmis. Ayni şeyi 7-8 yıl önce de yapmış. O zaman 15 bin kredi cekip borcunu kapatmış eşim. Herşeyi sifirlamis. Simdi de 60-70 bin civarı borcu varmış.
Siz benim dediğimi yapın onlar eşinize eşinizde size güveniyorO kadar üzgünüm ki. Esim beni maddiyatçı olmakla suçluyor. Diğer eltim gibi olamadigima yanıyorum. Kız eşine iki ev ve araba kredisi odetiyor. Kipirdayacak hal bırakmadı. Demek ki biliyor başlarına geleceği. Hal boyle olunca onlar da borçlu tek yardim edebilecek biz kalıyoruz oluyor. Biz annemin verdiği arabayı kullanıyoruz.
Siz benim dediğimi yapın onlar eşinize eşinizde size güveniyor
çocuklarına derken?eşinizin çocukları mı var?durum öyleyse kendi çocuklarına para gönderirken size dqanışacak değil ki..Aslında istiyor ama su anda ödeyecek durumda değiliz. Gecen yıl bana sormadan kredi çekip verdi. Her ay cocuklarina para gönderiyor yine bana sormadan. Ben boyle maaşa bağlamış gibi olmaktan rahatsizim aslinda.
Eşinizi çok seviyor olmanız herşeyi sineye çekeceğiniz anlamına gelmemeli be güzel kardeşim.Yapacağım ama beni sevmekten vaz gecm sinden korkuyorum. Ben esimi çok seviyorum.
çocuklarına derken?eşinizin çocukları mı var?durum öyleyse kendi çocuklarına para gönderirken size dqanışacak değil ki..
kardeşi de iş beğenmeyip çalışmıyor demişsiniz en sinirlendiğim durumdur..borucnu başkası ödesin gururun kırılmasın ama asgari ücret için parmak oynatmayın,beğenmeyip çalışmayın..yok öyle bir dünya..eğer kardeşi çalışııp didinip yetişemiyorsa yardım edilmeli bana göre..o da kendi ailesini zora sokmadan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?