Karar vermem lazım,yardım

Bence bir

annen ile aynı binada olduğunu da yazmak lazım yani bir şey olursa o da gidebilir

O kadar erken gidip gelmek çocuğa ağır gelecek siz de ay bu hafta evde kalıp uyusa mı demeye başlayacaksınız vs

Zira anneanne de ayy yavrum yoruluyor diyecek ve istikrar sağlanamayabilir

Bir de 2. Kreşte sizin bıraktığınız ve aldığınız saatte kaç kişi oluyor onu da sorun zira biz açıyoruz diyorlar ama hiç çocuk olmuyor ya da akşam 7 de kapanıyor diyorlar ama diğer çocuklar 6 olmadan gidebiliyor

Ben kreşlerde staj yaptım uzun zaman ve kısa dönem öğretmenlikte yaptım.
Eğer anneanne çok yaşlı değilse çocuğa bir şey olduğu zaman gidebilecek durumdaysa 1.seçenek derim.çünkü benim gözlemlediğim uzun zaman durunca çocuklar çok sıkılıyor ve anne anne diye ağlıyorlar zaman zaman yavrucaklar.
16kişi çok değil aslında yanında yardımcı öğretmen varsa eğer.
Önemli olan öğretmen kreşlerde genelde kız meslek mezunları var.
Üniversite mezunu olursa ve vicdanlı işini iyi yapan biri olursa sınıfı gayet de güZel yönetir.
İdare ye değil öğretmene odaklanın derim ben çünkü çocuğunuz bütün gün öğretmeniyle vakit geçirecek.

çok zor bir karar bence.

6:45 de çıkıp 6:30 da dönecek 2. seçenekte.
benim oğlumun programı da öyleydi eski evimizde, konu açmıştım taşınmayla ilgili bilmem gördün mü.
gerçi biz servisle gidiyorduk ve o durum çok zorluyordu. siz kişisel arabanızla biraz daha rahat edersiniz.
3 yaş biraz daha büyük bir yaş.
olabilir gibi.
ama bir sınır koyman lazım.
yani bir yıl deneriz, oluyorsa oraya taşınırız gibisinden, yıllarca çocuk bu düzende çok yorulup yıpranabilir.
bıkkınlık oluşabilir.

ama yine de bir durum olduğunda gidip görebilecek olman, sınıf mevcudu falan 2. seçenekte gayet iyiymiş.

evet bu da önemli, bazen ben oğlumu almaya geç kalıyorum, en son o kalmış oluyor, tüm sınıf dağılmış oluyor.
kuzum boynu bükük, görünce ağlayasım geliyor.
zaten duygusalım bu aralar

İlkinde sizden erken çıkarsa evde kim bakacak...ayrıca ben asla çocuğu servise vermezdim,o yüzden ikinci tercih tabiki

Kesinlikle 2 hem cocugunuzda kendini guvende hisseder anlatirsiniz sana yakinim falan filan ilk basta cekilen sikintiyi cekmemis olur

2.seçenekteki okulla gidip konuşamadık daha ama eşimle iş çıkışı gidip bir yerine bakalım dedik veee kapı duvar,bahçe kapısı kilitliydi Saat 18:30 filandı demekki en son çıkan çocuk baya erken çıkıyor ben de anlamadım ne iş. Randevu alıp gidip konuşacağız,aklımıza yatmazsa diğer kreşe yarım gün olarak başlatayım diyorum. Ya bu sefer de servis nasıl olacak diye kafama takıldı, abla filan oluyordur inş. serviste.

İlkinde sizden erken çıkarsa evde kim bakacak...ayrıca ben asla çocuğu servise vermezdim,o yüzden ikinci tercih tabiki
Evet şimdi de servis kafama takıldı Annemle aynı binadayız,şuan kızıma o bakıyor. İlk kreşe giderse değişen bir şey olmayacak yani ama serviste sadece şoför varsa ben nasıl güveneceğim,yardımcı ablalar olmuyor mudur

o yaşlar için abla değil de öğretmenin olması gerekir diye biliyorum ama.
Yarım gün olursa farklı olur illa ki.

kesin biri oluyordur, artık ilkokullarda bile zorunlu bu.
ki kreşlerde mümkün değil yani, bir değil iki kişi bile olabilir.
biri çocukları alır, diğeri otobüstekilerle ilgilenir.

kesin biri oluyordur, artık ilkokullarda bile zorunlu bu.
ki kreşlerde mümkün değil yani, bir değil iki kişi bile olabilir.
biri çocukları alır, diğeri otobüstekilerle ilgilenir.
Kreşlerin ikisiyle de konuşayım en iyisi.Sağol canımcım

ben çoğunluğun aksine 1 diyeceğim.köklü okullar her zaman daha iyidir bana göre,yerleşmiş sistemi vardır.16 kişi de çok değil bana göre. öğretmenin yardımcısı da oluyor zaten.mesela oğlumun kreşinde ek olarak,ingilizce öğretmenleri,güzel sanatlar,satranç gibi farklı branş öğretmenleri de var.bu yüzden tüm gün hem sıkılmıyor çocuklar hem de,kendi öğretmenleri aşırı yorulmuyor.

Şahsen 3 yaşındaki çocuğumu imkanım varsa kreşe vermezdim. Seneye devlet anaokuluna verirdim. Zaten ömrü okulda geçecek evin tadını çıkarsın yavrucuk.

2. şık mantıklı
Kızınıza bişey olsa anında yanında biticeksiniz.

1.seçeneğin artısı saatleri. minicik bedeni ikinci seçeneğe dayanabilirmi.koca koca adamlarız biz dayanamıyoruz.biz eşimle hep en iyi okul evine yakın olana okul deriz hep.birde 17,00 de çocuk eve geldiğinde kim karşılayacak kimse yoksa tabikide 2.seçenek o vakit.

tabii ki var servis ablaları.oğlumda okuldaki yardımcı öğretmenlerden biri oluyor her serviste mesela.her servisin devamlı aynı ablası oluyor.
bizim kreşteki sistem şöyle çalışan anne babalar için 7 de açılıyor okul.8 de kahvaltı var.9 gibi derse başlıyorlar.akiam da 16 30 da servis geliyor. yine çalışanlar için,etüt var,18 30 a kadar.

bizim serviste sınıf öğretmenlerimiz oluyor, 2si birden. nadiren biri izinli ise tek kişi oluyor.
Doğru hatırlıyorsam yarım gün servisleri 13:00te kalkıyordu yani diğer çocukların uyku saatinde. Bu serviste öğretmen olacağını sanmıyorum ama kim oluyor o önemli detayı sormamışım. Tam gün servisi de 17:00de kalkıyordu,öğlen kalkan servise göre biraz fazla dolaşıyormuş,onda belki öğretmen olabilir.

Peki goha,sana önemli bir soru daha soracağım; biz benim işyerimin yakınına taşınsak sence mantıklı mı? Benim maaşımın belki de tamamı kira ve kreşe gidecek.Bazen diyorum, "evet böyle olsun zaten faiz yüksek ev almıyorsunuz."Bazen de diyorum,"E benim maaş gidecekse ben niye çalışıyorum,tüm gün çocuğumdan uzak kalıyorum,değer mi?" diyorum. Böyle bir ikilem de yaşıyorum ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…