- 3 Ocak 2013
- 2.072
- 1.895
- 133
o zaman kesinlikle 1.seçenek sabah uykusunu alsın yavrucak.ben servis on dk geç gelsenin planlarını yapıyorum yazık bana yahuuAnneannesiyle tüm gün. Aynı binadayız,o yönden çok şükür sıkıntı olmaz.
bana sormamışsınız ama yine de kendimce cevap vereyimDoğru harılıyorsam yarım gün servisleri 13:00te kalkıyordu yani diğer çocukların uyku saatinde. Bu serviste öğretmen olacağını sanmıyorum ama kim oluyor o önemli detayı sormamışım. Tam gün servisi de 17:00de kalkıyordu,öğlen kalkan servise göre biraz fazla dolaşıyormuş,onda belki öğretmen olabilir.
Peki goha,sana önemli bir soru daha soracağım; biz benim işyerimin yakınına taşınsak sence mantıklı mı? Benim maaşımın belki de tamamı kira ve kreşe gidecek.Bazen diyorum, "evet böyle olsun zaten faiz yüksek ev almıyorsunuz."Bazen de diyorum,"E benim maaş gidecekse ben niye tüm gün çocuğumdan uzak kalıyorum,değer mi?" diyorum. Böyle bir ikilem de yaşıyorum ne yazık ki.
Doğru hatırlıyorsam yarım gün servisleri 13:00te kalkıyordu yani diğer çocukların uyku saatinde. Bu serviste öğretmen olacağını sanmıyorum ama kim oluyor o önemli detayı sormamışım. Tam gün servisi de 17:00de kalkıyordu,öğlen kalkan servise göre biraz fazla dolaşıyormuş,onda belki öğretmen olabilir.
Peki goha,sana önemli bir soru daha soracağım; biz benim işyerimin yakınına taşınsak sence mantıklı mı? Benim maaşımın belki de tamamı kira ve kreşe gidecek.Bazen diyorum, "evet böyle olsun zaten faiz yüksek ev almıyorsunuz."Bazen de diyorum,"E benim maaş gidecekse ben niye tüm gün çocuğumdan uzak kalıyorum,değer mi?" diyorum. Böyle bir ikilem de yaşıyorum ne yazık ki.
Taşınmak mı olduğumuz yerde kalmak mı peki?bana sormamışsınız ama yine de kendimce cevap vereyim
iyi ama bu çocuk elbet okula başlayacak,her daim yanında olamayacksınız ve zamanla maddiyatı daha fazlalaaşacak.2 sene sonra okula başladıüında göndermek istediğiniz okulun parasını kim ödeyecek ?
oğlum seneye ilkokula başlayacak inşallah,kayıt yaptırdık ,rakamlar inanılmaz..Allah sağlık versin de çalışmamaız lazım hem de çok sıkı:):)
bence olduğunuz yerde kalın,annenizle aynı apartmanda oturmak büyük nimet.özellikle bu yaştan sonra..yani çocuğun yaşını kastediyorum:) okula başlayacak hasta olacak,bazı günler huysuzluk edecek okula gitmek istemeyecek,sabah boğuşması olacak..anneanne gibi bir yardımcı süper bir şans.Taşınmak mı olduğumuz yerde kalmak mı peki?İki alternatifte de çalışacağım zaten,evde olmaz
Çocuk da düşünüyoruz,sobeledin benicanım biz taşındık, çünkü kreş değiştirme gibi bir imkanımız yoktu, çünkü eve dönme saatinde bakıcı ayarlamak durumunda kalacaktık.
o yüzden tam aynı karar olmadı bizim açımızdan.
Ama taşınınca çocuk gerçekten çok mutlu oldu, illa ki yolda yoruluyorlar, bir de annenin bırakıp alması, arada taksiye binmek vs hoşlarına gidiyor.
O yüzden sana 2. seçeneği uzun vadeli önermediğimi yazmıştım.
taşınıp tüm maaşın bitmesi de seni üzecek bir şey. Ama bir yandan da çocuklarımız için tüm masraflar. bilemiyorum ya, sanırım çocuk için daha iyi olacağını düşünsem parayı 2. plana atabilirim. Tabi burada 2. çocuk fikrini de düşünmek lazım. Sanki öyle bir konu açmıştın. O plan tamamen iptal mi?
Of çok zor bir karar gerçekten.
Acele etme, daha çok fikir gelir umarım bu konuya.
Kreşlerle de görüş muhakkak, içine sinmeyen bir yer olursa bir çok avantaj gözünden düşüyor insanın çünkü.
Çocuk da düşünüyoruz,sobeledin beni3 aydır korunmuyoruz ama gelen giden yok. Hatta dersaneye de gidiyoruz atanırsak hepten arap saçına dönecek. Bol atraksiyon var ya, bir süre daha durduğumuz yerde dursak mı
bence hayatı akışına bırakın:) bu kadar plan yapmak doğru değil bence.şartlar ne gerektiriyorsa ona göre kararlar verirsiniz.Çocuk da düşünüyoruz,sobeledin beni3 aydır korunmuyoruz ama gelen giden yok. Hatta dersaneye de gidiyoruz atanırsak hepten arap saçına dönecek. Bol atraksiyon var ya, bir süre daha durduğumuz yerde dursak mı
Ben de hep ilkokula 1 sene kala vereceğim derdim ama evde sıkılıyor,mahallede çok çocuk yok olanlar küfürbaz. Annem dışarı çıkarıyor parka götürüyor yine de yetersiz. Sosyalleşmesi yaşıtlarıyla olması için kreş şart,evde tv izlediğini görünce bile benim şarteller atıyor3.seçenek hemen başlamasın. Uyusun az daha. Bi başladı mı hiç bitmeyecek sonu yok yani maratona bu kadar erken başlayan çocuklara çok üzülüyorum. Benimkiler de 3 yaşında başladı ama sizin anneanne gibi bir avantajınız var
Bize yakın olan yere yarım güne daha sıcak bakıyorum şuan. Ama araçla 10 dk sürüyor,annemle gitmesi en az yarım saat ki zaten hergün gidip gelemezler. Servis şart olacak yani.Serviste abla olur hatta öğretmen de oluyor bizimkilerde
Ama yakın dedin annen götürsün Eylül e kadar zaten şimdi ortada başlayınca güzergah vs değişiyor servis karışmadın diye en önce alalım vs diyorlar
Bizim okul araba ile 7-8 belki de 10 dakika yürüme mesafesi değil ben araba yoksa taksi ile alıyorum 15 tl
Havalar güzel yarım gün olursa anneanne ile gider gelirler yavaş yavaş olmazsa da taksi ile
Eylül de de kızının büyümüş olduğunu sen de görüp kabul edersin oldu bitti
Zira yakın olsun gidersin vs düşünceleri bana ütopik geldi ki benim oğlum 25 aylık kreşe başladı
Kreş fazla küçüktü toplam 23 çocuk vardı 3 ayrı yaş grubunda 37 aylıkken de şimdi gittiği okula başladı karma yaş ve sınıfta 22 kişi vardı en küçüklerden biri idi
İç ezilir mi vs diye düşünmedim ki fazla sessiz sakin bir tipti hayatın gerçeği bu
Gerektiğinde ezildi gerektiğinde ezdi şimdi öğretmenlerin de çocukların da sevdiği takdir ettiği biri
Babası okul çıkışı oradaki parka götürüyor dün de ben götürdüm küçük çocukların annesi aman X var zaten o onları kollar diyor ki aynı sınıfta bile değiller öğrenmişler kadınlar
Biraz sakin olup eve yakın okula Eylül e kadar yarım gün sonra tam gün devam
Kpss sonrası da kardeş oldu bitti
Geçen sene Taşdelende bir kç tane yerle konuşmuştuk ama servis sadece Nasrettin hocada vardı.Bahsettiğiniz yere de bakayım, servis varsa neden olmasın. Tavsiye üzerine gitmek daha mantıklıbence 1, kızım her sabah 5 dak daha uyuyayım diye yalvarıyor bana 7.45 de kaldırmama rağmen.. bu arada taşdelen de ada anaokulu inceledin mi bilmem ama ben çok memnun kalmıştım.. yemekleri özellikle diğer okullara göre daha iyi.. yaz okulu çok çok iyi.. nasreddin hoca da iyi okul ama ben ada yı tercih etmiştim..
Geçen sene Taşdelende bir kç tane yerle konuşmuştuk ama servis sadece Nasrettin hocada vardı.Bahsettiğiniz yere de bakayım, servis varsa neden olmasın. Tavsiye üzerine gitmek daha mantıklı
Bence de 2. seçenek mantıklı sizinle beraber gider gelir . hem daha 3 yaşındaymış 16 kişinin ilgilenilmesindense 10 kişinin arasında ilgilenilmesi daha farklı olur ..
cocuk bu erken yatar uykusunu alır 6.30 kalksın ne olacak akşamları daha erken yatar sadece bi sıkıntı olmaz .
Öyle demeyin uyku önemli
Oğlum 5,5 yaşında akşam 9 da yatıp sabah 8 de kalkıyor ve artık akşam olduğunda ayakta bile duracak hali kalmıyor yattığı anda da sızıyor
Küçükler iki saat de öğle uykusuna yatıyor işte ama uyudu uyandı derken o da 1,5 saat kadar
Akşam eve 7 de gidince de daha erken yatamaz zaten çocuğun aike ile de vakit geçirmeye ihtiyacı var
Kışın daha güneş doğmadan 6.45 te yola düşmek hem de zorunluluk yokken ağır gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?