Karar vermem lazım,yardım

bana sormamışsınız ama yine de kendimce cevap vereyim
iyi ama bu çocuk elbet okula başlayacak,her daim yanında olamayacksınız ve zamanla maddiyatı daha fazlalaaşacak.2 sene sonra okula başladıüında göndermek istediğiniz okulun parasını kim ödeyecek ?
oğlum seneye ilkokula başlayacak inşallah,kayıt yaptırdık ,rakamlar inanılmaz..Allah sağlık versin de çalışmamaız lazım hem de çok sıkı:):)

canım biz taşındık, çünkü kreş değiştirme gibi bir imkanımız yoktu, çünkü eve dönme saatinde bakıcı ayarlamak durumunda kalacaktık.

o yüzden tam aynı karar olmadı bizim açımızdan.

Ama taşınınca çocuk gerçekten çok mutlu oldu, illa ki yolda yoruluyorlar, bir de annenin bırakıp alması, arada taksiye binmek vs hoşlarına gidiyor.
O yüzden sana 2. seçeneği uzun vadeli önermediğimi yazmıştım.

taşınıp tüm maaşın bitmesi de seni üzecek bir şey. Ama bir yandan da çocuklarımız için tüm masraflar. bilemiyorum ya, sanırım çocuk için daha iyi olacağını düşünsem parayı 2. plana atabilirim. Tabi burada 2. çocuk fikrini de düşünmek lazım. Sanki öyle bir konu açmıştın. O plan tamamen iptal mi?

Of çok zor bir karar gerçekten.
Acele etme, daha çok fikir gelir umarım bu konuya.
Kreşlerle de görüş muhakkak, içine sinmeyen bir yer olursa bir çok avantaj gözünden düşüyor insanın çünkü.

Taşınmak mı olduğumuz yerde kalmak mı peki? İki alternatifte de çalışacağım zaten,evde yapamam

Son düzenleme:
Taşınmak mı olduğumuz yerde kalmak mı peki? İki alternatifte de çalışacağım zaten,evde olmaz
bence olduğunuz yerde kalın,annenizle aynı apartmanda oturmak büyük nimet.özellikle bu yaştan sonra..yani çocuğun yaşını kastediyorum:) okula başlayacak hasta olacak,bazı günler huysuzluk edecek okula gitmek istemeyecek,sabah boğuşması olacak..anneanne gibi bir yardımcı süper bir şans.

Çocuk da düşünüyoruz,sobeledin beni 3 aydır korunmuyoruz ama gelen giden yok. Hatta dersaneye de gidiyoruz atanırsak hepten arap saçına dönecek. Bol atraksiyon var ya, bir süre daha durduğumuz yerde dursak mı

Çocuk da düşünüyoruz,sobeledin beni 3 aydır korunmuyoruz ama gelen giden yok. Hatta dersaneye de gidiyoruz atanırsak hepten arap saçına dönecek. Bol atraksiyon var ya, bir süre daha durduğumuz yerde dursak mı

ha ha sizi bize benzetiyorum.
millete fikir olarak çok zor gelen şeyler bizim bir günlük kararımıza bakıyor.
taşınmak, ev almak, çocuk yapmak/yapmamak... hatta biz yurt dışına taşınmayı da düşünüyoruz ki sadece kafada bir plan, ama imkan olsa bavulları hazırlamam bir gün.
aman dikkat, bu şekilde pişman olunacak kararlar da verebiliyoruz zaman zaman. ama yine de çok geriye bakmayan kişiler olarak o duruma da alışıyoruz sanırım.
ha ha, ama 2. olma ihtimaline karşılık ananın dizinin dibinden ayrılmasan mı

bence hayatı akışına bırakın:) bu kadar plan yapmak doğru değil bence.şartlar ne gerektiriyorsa ona göre kararlar verirsiniz.

3.seçenek hemen başlamasın. Uyusun az daha. Bi başladı mı hiç bitmeyecek sonu yok yani maratona bu kadar erken başlayan çocuklara çok üzülüyorum. Benimkiler de 3 yaşında başladı ama sizin anneanne gibi bir avantajınız var

Normal şarlarda 2. seçenek derdim fakat annenizle aynı binadaymışsınız. O yüzden 1. seçenek daha cazip geldi. Yavrucağın çok erken saatte kalkmasına gerek kalmayacak en azından ve herhangi bir durumda anneanne gidip ilgilenebilecek yaştaysa herhangi bir sağlık problemi yoksa çok daha uygun olur sizin için. Biz 1. sınıfa başlayan oğlum ve 6. sınıfa giden kızım için semt değiştirdik. Kızım ilk yıl servisle gidip geldi 8 gibi alıyordu servis sıkıntı olmuyordu. 6. sınıfa geçtiğinde oğlumda 1. sınıfa başladı aynı okulun ilköğretim binasında servisle görüştüm 6,45'te alırım çocukları dedi. Kızım 8,20'de oğlum 9'da giriyor derse. Benim çocukları 6 gibi kaldırmam gerekiyordu hal böyle olunca taşınmak daha cazip geldi ve taşındık. Şimdi 7,30'da kalkıyorlar ben bırakıyorum okula ikisin de oradan işe geliyorum akşamda eşim alıyor okuldan 4,30-5 gibi. Ama bizim yakınımızda anneanne-babaanne yoktu o yüzden bu seçenekte mecbur kaldık. Servis olayına gelince kızım kreşe gittiğinde serviste öğretmende de oluyordu.

Serviste abla olur hatta öğretmen de oluyor bizimkilerde

Ama yakın dedin annen götürsün Eylül e kadar zaten şimdi ortada başlayınca güzergah vs değişiyor servis karışmadın diye en önce alalım vs diyorlar

Bizim okul araba ile 7-8 belki de 10 dakika yürüme mesafesi değil ben araba yoksa taksi ile alıyorum 15 tl

Havalar güzel yarım gün olursa anneanne ile gider gelirler yavaş yavaş olmazsa da taksi ile

Eylül de de kızının büyümüş olduğunu sen de görüp kabul edersin oldu bitti

Zira yakın olsun gidersin vs düşünceleri bana ütopik geldi ki benim oğlum 25 aylık kreşe başladı

Kreş fazla küçüktü toplam 23 çocuk vardı 3 ayrı yaş grubunda 37 aylıkken de şimdi gittiği okula başladı karma yaş ve sınıfta 22 kişi vardı en küçüklerden biri idi

İç ezilir mi vs diye düşünmedim ki fazla sessiz sakin bir tipti hayatın gerçeği bu

Gerektiğinde ezildi gerektiğinde ezdi şimdi öğretmenlerin de çocukların da sevdiği takdir ettiği biri

Babası okul çıkışı oradaki parka götürüyor dün de ben götürdüm küçük çocukların annesi aman X var zaten o onları kollar diyor ki aynı sınıfta bile değiller öğrenmişler kadınlar

Biraz sakin olup eve yakın okula Eylül e kadar yarım gün sonra tam gün devam

Kpss sonrası da kardeş oldu bitti

Agir isciler ancak 2. Secenekteki kadar calisirlar.3 yasindaki cocuk 6:45 ten 18 e kadar disarda tutmak...Bilemedim...O yuzden 1. Secenek cok daha mantikli bana gore.

bence 1, kızım her sabah 5 dak daha uyuyayım diye yalvarıyor bana 7.45 de kaldırmama rağmen.. bu arada taşdelen de ada anaokulu inceledin mi bilmem ama ben çok memnun kalmıştım.. yemekleri özellikle diğer okullara göre daha iyi.. yaz okulu çok çok iyi.. nasreddin hoca da iyi okul ama ben ada yı tercih etmiştim..

Ben de hep ilkokula 1 sene kala vereceğim derdim ama evde sıkılıyor,mahallede çok çocuk yok olanlar küfürbaz. Annem dışarı çıkarıyor parka götürüyor yine de yetersiz. Sosyalleşmesi yaşıtlarıyla olması için kreş şart,evde tv izlediğini görünce bile benim şarteller atıyor
Bize yakın olan yere yarım güne daha sıcak bakıyorum şuan. Ama araçla 10 dk sürüyor,annemle gitmesi en az yarım saat ki zaten hergün gidip gelemezler. Servis şart olacak yani.

Geçen sene Taşdelende bir kç tane yerle konuşmuştuk ama servis sadece Nasrettin hocada vardı.Bahsettiğiniz yere de bakayım, servis varsa neden olmasın. Tavsiye üzerine gitmek daha mantıklı

Geçen sene Taşdelende bir kç tane yerle konuşmuştuk ama servis sadece Nasrettin hocada vardı.Bahsettiğiniz yere de bakayım, servis varsa neden olmasın. Tavsiye üzerine gitmek daha mantıklı

servisi var bildiğim kadarıyla, incelemeni tavsiye ederim..

Bence de 2. seçenek mantıklı sizinle beraber gider gelir . hem daha 3 yaşındaymış 16 kişinin ilgilenilmesindense 10 kişinin arasında ilgilenilmesi daha farklı olur ..

cocuk bu erken yatar uykusunu alır 6.30 kalksın ne olacak akşamları daha erken yatar sadece bi sıkıntı olmaz .

Öyle demeyin uyku önemli

Oğlum 5,5 yaşında akşam 9 da yatıp sabah 8 de kalkıyor ve artık akşam olduğunda ayakta bile duracak hali kalmıyor yattığı anda da sızıyor

Küçükler iki saat de öğle uykusuna yatıyor işte ama uyudu uyandı derken o da 1,5 saat kadar

Akşam eve 7 de gidince de daha erken yatamaz zaten çocuğun aike ile de vakit geçirmeye ihtiyacı var

Kışın daha güneş doğmadan 6.45 te yola düşmek hem de zorunluluk yokken ağır gelir

Haklısınız,dediğiniz açıdan düşününce de evet öyle.. Ama işte bir şekilde bir şeylerden feragat ediliyor maalesef.. Çocuğun uykusundan ya da aile ile çocugun geçireceği vakitten vb . çalışan aileler ne yazık ki bu gibi sıkıntılarla büyütmek zorunda kalıyor çocuklarını. yani ben olsam dediğim gibi benimle gidip gelmesini ve bana yakın olmasını tercih ederdim . ve sınıfı kalabalık olsun istemezdim . artık arkadaşın vereceği karar umarım en doğru kararı verir kendisi ve çocuğu için.

İşine yakın olanı secerim. Çünkü diğeri bana 30 dk mesafe. Bi arada yaz yada kış çocuklar için ev değil anaokulu kreş herzaman daha eğlenceli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…