kararım ve vicdanım

sevup

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
55
0
96
hayırlı kandiller arkadaşlar işin içinden çıkamadım birde sizlere danışmak istedim.eşim tek erkek çocuk bi ablası var kv ve kp bi sorunum yok çok şükür ama görümcemin bazı densizlikleri oluyor ve bu durumu artık idare edemiyorum.biz üç kızkardeşiz görümcemin kızkardeşi yok diye onu çok poh pohladım,nişanımda,düğünümde ablalarımdan ayırmadım(annem dışlanmasın kızım o da ablan deyip durdu) amaa gel gelelim düğünden sonra görümcem değişmeye başladı ya da gerçek yüzü ortaya çıktı.yaz tatillerinde ve bayramlarda kvlere gelir,bize zorla çağırdıkça geçer(kv ile evlerimiz çok yakın).çağırmadan gelmediği için de artık eşim çağırmıyor bana da çağırtmıyor.isteyen kendi gelsin kapım açık diyor.görümcem 2 saatlik uzaklıkta benim ablalarım 7-8 saatlik ama ablalarım annemlere her geldiklerinde bana da gelirler.eşimde sanırım onun için bozuluyor görümceme.kv lere geldiğinde yanına gider,yatmaya evimize geçeriz.ramazana bir kaç gün kala yine geldi ve gelmişken annemin temizliğini yapalım dedi(geçen sene gelmedi ben yalnız yaptım).tamam dedim camları silmişler, halıları yıkadık beraber ve yarın geleyim evi yıkayıp yerleştirelim dedim evime geçtim.o da tamam dedi ikimizde orucuz bu arada neyse öğlen geçtim kv bi baktım elektirkli süpürge,vileda evi yerleştiriyor.abla yıkayalım demiştim ya böyle temiz olmaz dedim ve ben kalan odaları deterjanlı suyla yıkamaya başladım.

kv evinde mobilya türü eşya yok yerlerde mozaik beton o yüzden her sene yaz temizliğinde halılar kuruyunca eve hortum tutar yerleştirirdik.yine öyle yaparız daha temiz olur diye düşündüm ama hata etmişim.iki çocuğunu aldı,balkona oturdu,suratını astı,bana yardım da etmedi.evi yıkadım,halıları yerleştirdim.o sırada görümcem oğlunu dövdü ben sana girip çıkma demedim mi diye ama baya dövdü ki daha önce hiç dövdüğünü görmedim,sanırım sinirini çocuktan çıkardı.işim bitince odaya yanlarına geçtim,kanepeye yattı suratı asık ben de diğer odaya geçip eşimi bekledim yalnız oturup.iftara kv olacaktık ama eşim gelince kalsak mı gitsek mi yorgunum dedi canıma minnet bilip eve geçtim ama eşim anladı.ablana ayıp olur kalalım derdin bişey olmuş dedi.anlattım burda suçumu söyle bileyim kendi annesinin temizliği için uğraştım dedim.eşim tek suçun çok yüz veriyorsun diyor.

kızlar bunun gibi daha bi çok şey var görümcem küser,suratını asar yada bağırır ve ağlar ama derdim şu demez ben alttan almaktan bıktım artık.3 senedir benimle lıp veremediği ne çözemedim.
geçen gün ağladım eşimle konuşurken ve 3 senedir beni kabullenemedi,yaranamadım dedim.o da bırak o ağlasın kendi kaybeder dedi.eşimin bu sözünden mi cesaret aldım nedir bayramda o gelince annenlere gitmesem olur mu dedim eşim de olur gitme dedi.
kızlar siz olsanız napardınız?bir yandan eşimin hatırı için diyorum ama diğer yandan kalbim doğrulmuyor yeter diyorum...
not:biraz gergin olduğum için yanlışlarım olabilir kusura bakmayın.

Son düzenleme:
canım eşin bile anlamış çok yüz verdiğini o bile uyarıyor seni ama sen hala ezdiriyorsun kendini...
neye afra tafra yapıyor neye trip atıyor bende çözemedim şuan ama sanırım kendi içinde bi kapris problemi var...yada kıskançlık bilemiyorum....sen bukadar yüz veriyorsun o da almış başını tepene çıkmış...bırak kendi haline...ne diye hep veren taraf sen oluyorsun...koskoca kadın ayıp..çocukca tavırlar sergiliyor....üstelik onun anasının evi yani temzlenen.....sanki senin ev muamelesi yapmış...eşiniz haklı...bırakın ne hali varsa görsün...sizde zoraki meraba meraba okadar....
yazık kendi sinirini çocuğundan çıkarmış...acıdım çocuğa...tövbe tövbe mübarek gece sinirlendim

canım evet haklısın ben kaptırdım demek ki eşimin bi ablası var el üstünde tutayım diye ama sağolsun eşim herşeyin farkında.şimdi arada kaldım eşim şuan işte biraz önce telf.konuştuk annenlerin,ablanların slmı var diyor kandil için aramış.o benim aileme böyle davranırken ben de bayramda gidip gitmemekte kararsız kaldım.annesini,babasını el üstünde tutarım biliyor ama işte ablası da böyle yapmasaydı keşke çok zoruma gidiyor.eşim için bayram günü katlansammı bilemedim.

esın yanındaymış ne gusel.gıtme yapma dıosa yapma sende
bıde sanırım gelın olunca ınsan ıster ıstemez moda gırıo kv evı temızleme fılan
vicdanen yanı
aslında oyle seyler bızım gorevımız deıl ama dıorum ya gelın olunca sankı zorunlu sen yapmak zorundaymışsın gıbı hıssedıo ınsan
halbukı görümcende yapsa olur
ama adı görümce ıste sende gelınsın
valla bacım ıstersen başbakanın kızı ol evlenince adın degısıo her tavırı sen cekıosun herseyı sen alttan alıosun oysakı görümcen bı arkadasın olsa oyle olmazsın takmazsın konuşmazsın ama ıste adı GORUMCE

valla bacım doğru söylüyosun geliniz diye o moda girdiğimiz doğru ama istesek yapmayız diye bunu düşünmeleri gerekir.geçen yaz tek başıma yapmıştım 2 evin temizliğini gıkım çıkmamıştı.görümcem gelmicem demişti konu kapanmıştı ama bu sene güya beraber yaptık neye yaradı üstelik silinen camları oğlunun su tabancasıyla batırması da cabası tekrar silcem

ıste onu dıorum sekerım yapılanın bı mufakatı yok
bende gıderdım kaynanamın evını temızlemeye
bıkez gıtmemıstm vallahı suratı asıktı ınsan anlıo
ben yokken kım yapıodu acaba yıllarca o kokmus evınız benımı bekledı temızlensın dıye
vallahı hıc mecbur deılsın yapmaya kımse mecbur deıl vıcdanla alakalı bıse
ıste bızdede o vıcdan okadar cokkı bıraksan tum mahalleyı temızlerız takma tatlım bence cok temız oluncada madalya takmıolar olduğu kadar

Siz eşinizin hatrını sayıp bu zamana kadar yeterince emek vermişsiniz.
Ama eğer görümceniz kardeşinin hatrına sizinle düzgünce iletişim kurmaya çalışmıyorsa zorlamaya gerek yok sanırım..

aslında kv nankör biri değildir hep ALLAH razı olsun kızım,ALLAH gönlünüzün muradını versin diye dua ederek teşekkür eder ama bu olayda beni savunmadığı için ona da kırıldım.kızım gelini küstürme sen yokken o koşuşturuyor demesini beklerdim bi de suçum yok yani kv iyiliği için suçlu oldum.görümcem böyle yaparak annesiyle babasından da soğutacak beni haberi yok.

Siz eşinizin hatrını sayıp bu zamana kadar yeterince emek vermişsiniz.
Ama eğer görümceniz kardeşinin hatrına sizinle düzgünce iletişim kurmaya çalışmıyorsa zorlamaya gerek yok sanırım..

Görümcemin ne yapmaya çalıştığını çözemedim eşim kendisine sor diyor benimle ne alıp veremediğin var,derdin ne diye ama ben yüz göz olmak istemiyorum.düğüne yakın ev yerleştirirken enişten sana bilezik getirecek deyip durdu(nişanda çeyrek takmıştı) ben de en sonunda abla gerek yok benim için zahmet etmeyin o kardeşinle senini aranda bana kalsa hediyenin büyüğü küçüğü önemli değil ben maddiyata önem vermem dedim.çünkü görümcemin maddi durumu iyi değil diye biliyodum.tabi bilezik filan gelmedi,büyük altın getirdi bilezik alamamış denildi önemli değil dedim ve ben altını da görmedim.şimdi her bayram kv ve kendisine bayramlık alır bide bana gösterir gelir gelmez baaak bunu anneme bunu kendime aldım diye.ben de ikiniz de güle güle giyin diyorum.ne salakmışım ben de çocuklarına abur cuburlar,kıyafetler alıyordum hep tek dayıları var olsun diye.

Gözünüz altında para da değil belli ki. İnsan aptal yerine konulmayı yediremiyor sanırım.
Ama olsun boşverin. İçleri giderek verdikleri para hayır getirmez zaten size.
Kendini akıllı sansın bırakınç Mutlu olmak için böyle küçük oyunlara ihtiyacı var demekki.
Yazık cidden...

Son düzenleme:
canım benim boşver ya,sen üzerine düşeni yapmışsın daha fazla incelik gösterme sen koparsın sen üzülürsün. insanları en çok sinir eden davranış onlar yokmuş gibi davranmaktır.. Eşinin hatrı için eğer gidersen görümcen yokmuş gibi davranabilirsin.. Sen bilirsin ama yinede.

o kadar dibime dibime getirerek gösteriyordu ki bak bunlar bayramlıklarımız bu da annemin diye bi ara bunu takmıştım kafaya tek gelinim bi çift çoraplıkta mı değerim yok derdim eşime boşver ben sana alırım diyodu oda bana mesele almak değil çok şükür tabi ki kendimiz alabiliriz ama ne yapmaya çalışıyor.hadi bişey layık görmedin niye gösterip duruyosun.ben evlendiğimiz seneler borçluyuz diye hiç kıyafet filan almazdım onu bile bile yapması çok üzüyodu bide bekarken ki halimi biliyor görümcem nişanlıyken görürdü bi giydiğimi bi daha giymezdim ama evlenince öyle olmuyor,yuvayı dişi kuş yapıyor.

ahh işte onu ben yapabilsem keşke, geçen gün ablama anlattım ablamda bayramda gitmemezlik olmaz eşin bize hiç saygıda kusur etmiyor onun hatrına git bayramlaş oda onun ablası sonuçta hee mesafeli ol dicem ama sen yapamazsın biliyorum diyor.ben üzülüyorum gelin geldi babamın evine sığamıyorum demesin diye yine iyi davranıyorum sonuç malum.

Öncelikle haddim olmadan şunu yazmak isterim, gerçekten çok temiz kalpli, iyi bir insansınız. Bu zamanda zor böyle gelin bulmak.. Allah yuvanızda ağız tadı versin...

Görümce yüksek ihtimal yorgun olabilir, iş yapmayı sevmiyor olabilir veyahut hemen yapıp kurtulmak istemiş olabilir işten. Karakter meselesi.. Fıtratta titizlik yoksa, zorla olmuyor.. Hata değil belki ama... Koyu olan kısım insanların gücüne gidebilir. Siz ne kadar iyi niyetle söylemiş olursanız olun, karşıdakinin yaptığı işi beğenmemek elbette karaktere göre bu tarz sorunlar çıkarabilir. Ben görümcenin de kötü niyetli olmadığını düşünüyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın.. Ama bence bıraksaydınız bildiği gibi yapsaydı.. Annesinin evi sonuçta.. Hem bu kadar yorulmazdınız...

Umarım ne demek istediğimi anlatabildim,
Hayırlı kandiller dilerim,
Selamlar

amin,çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.evet ne demek istediğinizi anladım ama öncesi de olduğu için bu kez doldum.en başta temizliği ben yaparım dedim dinlemedi.bir gün önce söyledim,abla beni bekle yalnız yapma,süpür sil iki iş olmasın hem orucuz yıkayalım bol köpüklü ohh mis dedim tamam dedi.kv de söylemiş sevupu bekle o yıkıyor daha temiz diye demiş hayır ev yıkanırmıymış süpürücem demiş.halbu ki yeni evliyken beraber yaptığımız temizlikte ben ondan görmüştüm yıkamayı.bana inatlaşmak için temizlik bahane gibi geldi.eşim benim evime kaç kere geldin sen diye kızmış,çağrılmadığım yere nasıl geleyim demiş.sevup kaç kere çağırdı kız daha napsın demiş eşim bu kezde sevup soğuk duruyor ondan gelmiyorum demiş.kızkardeşi de yok ki bi bacım olmasını isterdim dediğinde artık ben varım ya ablacım diyordum.

Benim görümcemde aynı canım hatta fazlası var
3 senedir beni de kabullenemedi sebepsiz sorun çıkarmak da üstüne yoktur
Surat asar,trip yapar,eve gitsek bi şekilde istenmediğimizi yüzünden anlarız
Sonuç: artık görüşmüyoruz
Görüşmeyince kafam rahat
Tabi yine kafanda soru işaretleri oluyor bunlar niye böyle diye
Benim hatam oldu mu diyosun içleniyosun
Eşimde senin eşin gibi benim ona çok yüz verdiğimi,onun yıllardır huyundan vazgeçmediğini söyledi durdu
Bence fazla muhattap olma ve hakettiğinden fazla saygı gösterme
Bu tiplerle samimi oldukça altından bişeyler çıkıyor

aile içinde küslük istemediğim için alttan aldım hep ama artık sabrım kalmıyor dediğin gibi sanırım ben de görüşmeyeceğim artık bakalım zaman ne gösterecek.

Öncelikle sabrınızdan ve iyi niyetinizden dolayı tebrik ediyorum. Eşinizinde dediği gibi çok yüz vermişsiniz. Kendi kızı bile viledayla temizlemeyi tercih ederken, ev işi konusunda pek iştahlı gördüm sizi. Aynılarını ben yapabilirmiydim? Hayır yapamazdım. Üstüne üstük birde görümcenizin kaprisini çekiyorsunuz? Nedir görümceniz, insan üstü bir varlık mı? Kendi değerinizi bilin, bayramda gidin bayramlaşın. Ama kendinizi ezdirmeyin.

teşekkür ederim evet sabırlı olduğumu düşünüyordum ama artık olamıyorum.ben vicdanen yapamam bi işe başladıysam sonuna kadar hakkını vermem lazım sanırım takıntılıyım da baştan savma en başta beni rahatsız eder.görümcem de bunca kaprise kendisi için katlandığımı sanıyordur belki ama hepsi eşimin hatrına zaten o da boşver dediği için bayramda gitmeyecektim ama bayram yaklaştıkça içim rahat değil.

bence herseyi fazlasiyla gerek olmadigi halde yapmissiniz,esiniz de sonuna kadar destekcinizse bosverin hepsini neden alttan alip milleti tepenize cikariyorsunuz,fazla mutevazi oldun mu gercek saniyorlar.esinizin de boyle bir beklentisi yoksa sizin de onun hatiri icin yapmaniza gerek yok.adam bile gercegi gormus ki gormeyebilirdi size baski uygulayabilridi ki ornegi cok.rahat olun degeri hakedenlere verin.gercekten iyi bir insan hissi uyandiriniz bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…