Kararsız kaldım.Siz ne dersiniz?(Ciddi bir sorun değil:)))

mesafeli

Niyetin ne?
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
2.509
3.292
158
Merhabalar,

Bir konuda kararsız kaldım.Aslında ciddi bir durum değil.Ancak siz olsaydınız ne yapardınız diye sormak istiyorum.

Ben bazı gıda maddelerini marketten değil bulunduğum mahallede komşulardan almaya çalışıyorum daha doğal ve sağlıklı olduğu için.Ancak komşular bu konuda biraz rahatlar sonuçta bir ticaret yapıyoruz ama onlar bu hafta yok haftaya uğra diyebiliyorlar.Burda sıkıntı benim onların kapısına kadar gidip elim boş dönmemde.Elbette olmayan şeyi bana veremezler ama çocuk gibi bana gel-git yaptırmalarıda bana sıkıntı veriyor.Yani sabahın erken bir saatinde yada akşamüstü tam yemek vakti gitmem gerekiyor(onlar için uygun zamanlar bunlar) ve ben elimdeki işi bırakıp,üstümü değiştirip kısa bir mesafede olsa yürüyorum sonrada hadiii yokmuş deyip geri dönüyorum.Onlar için sorun yok benle ayak üstü sohbet ediyorlar sonra işlerine bakıyorlar.

Böyle bir durumda ben olsam derim ki,siz buraya kadar zahmet etmeyin ben size numaramı vereyim gelmeden arayın,ona göre gelin.O kişiden bu teklif gelmeyince ben numara istedim ama vermek istemedi gibi neyse numarayı aldım sonrada aranılmak istemediğini düşündüm ve sildim.

En son bir şey için bundan sonra gel benden al deyip bir hafta verip diğer hafta yok artık satmayacağım demeleri beni kızdırdı.Bu durum bir-kaç kez üst üste farklı kişilerle de yaşanınca bende gerildim.

Bir gece önce ben geç yatmışım ama sabah gelirim dediğim için sabahın köründe onların kapısına gidiyorum ama onlar gayet rahat yok biz artık satmayacağız diyebiliyorlar.Önceden haber vermekte yok.Sonuçta parası ne kadarsa ödüyorum alırken.

Ben normalde bu durumda tavır alırım.Bir daha asla kapılarına gitmem,onlardan bir daha hiçbirşey almam anca selam veririm hatır bile sormam.
Ancak bu durum benim hayatımı zorlaştırıyor.Yeni kişiler bulmam gerekecek.Onlarında aynı gevşeklikte olma ihtimalleri var ama elbette aradıkça sözünün eri insanlarda bulunabilir.

Ben kendi işimin görüldüğüne bakıp insanların davranışlarına hiç takılmayayım mı?Yoksa yeni arayışa mı gireyim?Ne dersiniz?

***Bu arada internette yazdıklarıma sansür uygulamaya gayret ettiğim için bazı şeyleri isim vermeden anlatmaya çalıştım,kendimi bu şekilde yazmaya alıştırıyorum.

Bu konuyu okurken,geçen günkü Hayırlı insanlar konusunun sahibi olabileceğinizi düşündüm.
Baktım doğruymuş :) O konuyu hep okudum ama henüz yorum yazamadım.
Sizde böyle bir yardımlaşma,faydalı olma dürtüsü var.

Ben olsam lakayıt satıcılarla uğraşmazdım mesela.Beni arayan veya tutarlı davranan olursa tabii ki müdavim olurdum.
Onlar sürekliliği önemsemiyor,yaptıkları işse,işlerine sahip çıkmıyorlar.
Dahası onlar sizi düşünmüyorlar.Siz zorla onları iteklemeye çalışıyorsunuz.
Düşünün ki doğru ve dürüst,düzenli çalışan her zaman başarıya ulaşır.
Onların size yardıma muhtaç gibi görünmeleri aslında kendi sorumsuzlukları yüzünden olabilir.

:))Evet yine ben...

Bence gerçekten mutlu olmanın yolu başkalarına faydalı olmaktan geçiyor.Uzun zamandır emekliler neden bu kadar mutsuz diye düşünüyordum.Bir ömür emeklilik hayali ile yaşayıp sonra elde edince bunalıma giriyorlar.Çünkü hiçbirşey yapmayarak dinlenmeye çalışıyorlar buda insanı sıkıyor olmalı.Hergün balkonunda manzaraya karşı pijamalarınla çay içmek insanı kaç gün oyalar ki?Burdan yola çıkarak faydalı işler yapmayanların sıkılacağı sonucuna vardım:)))

Satıcılar konusunda bende sizin gibi düşünüyorum.Birde insan ayırıyorlar.Ben komşuyum ya nasılsa gelir giderim diye düşünüyorlar ama diyelim iş yerindeki kariyeri olan biri konu olduğunda onun ayağına servis yapıyorlar.Çıkar peşinde yuvarlanıyorlar desem ağır bir ifade olacak gibi:))

Son düzenleme:
işleri yolunda galıba onların yoksa onlar sneın peşinden koşardı. ben olsam bır daha onlardan almazdım.
haftada bır pazara gıtme şansın var mı? o tarz urunlerı satan çok teyzemız var ve öyle tatlı dıllıler ki...

Evet pazara gidiyorum dediğin gibi bende teyzelerle sohbet etmeyi severim pazarda.

Tam olarak söylediğin gibi tuzları kuru:)))

Pazardan eve elimde taşımak,minibüslere binmek-inmek gerekiyor.Ben yakındakiler ile halledivereyim hem zaman hem enerji tasarrufu olur diyorum ama bu durumda da fazladan beynim yoruluyor?Nasıl davranmalıyım diye:)))

Son düzenleme:
öyle kendını bılmeyen ınsanlar hıc tavız verme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…