Kararsız ve huzursuzum

Benim kayınvalideler bir süpürge annemlerde yemek takımı (tabak-çanak) aldılar.
Gerisini kendimiz aldık borç harç.
Neyin pimpirikliği bu?
Zaten dört evlat evlendirmişler beşincisinde kendileri yapıyorlarsa Allah razı olsun de.
Almak yapmak gibi bir mecburiyetlerimi var?
Görümcenden de zarar göreceğin kanısına nerden vardın.
Baştan nasıl giderseniz öyle olur. Ne çok samimi ne çok uzak...

Zarar gorurum demedim cevremde duydugum seyleri yasar miyim diye acaba dedim sadece!

Yaptığınız gerçekten ayıp.
Ev eşyasını almışlar, hem de sizi hiç kırmadan ne istediyseniz.
Siz ayakkabıya çantaya takılmışsınız...

Siz bulundugunuz sehrin sartlarina gore degerlendiriyor olabilirsiniz ama benim bulundugum sehirde herseyi aileler yapar. Guzune gore tabiki kimi kaliteli alir kimi ucuzu ama herseyi aileler karsilar ve bir kiz nisanlandiktan sonra da kıyafetlerini vs tamamen erkek evi alir hatta gunluk giyecegi seyleri bile. Buna gore dusununuz lutfen.

Alinmasi gereken esyalar deyince konu sahibi, ben ev esyasi mobilya filan anlamistim. Megersem kiyafet, canta vs. imis.
Bence hic dert edilecek huzursuz olacak bir durum yok.
Tesekkur ederim ben de bunu duymak ic9n yazmistim zaten. Yani sadece ic8mdeki bos kuruntuyu daha rahat bastirmak için.

seni birileri mi doldurdu ki ? ayakkabı çanta almak zorunda mı karşı taraf? görümcen çalışıyormuş sende çalışıyorsan zaten çok boş vaktin olmaz merak etme

Beni birileri doldurmadi ayrica doldurulacak yasi coktan gectik canim. Bizim adetlerde hepsi alinir ve bunlarda o adetleri biliyorlar. Benim takildigim bildikleri halde ke dilerinin almamalari. Biz de nisanlima kravatindan corabina kadar herseyini aldik. Biz de adet boyledir.

Esya filan dedik ama sorun canta, ayakkabi vs kisisel esyalarmis. Cok sasirdim. Ve pes diyorum.
Yapmayin Allah askina. Millete ne sizin ozel esyanizdan, sizin kisisel masrafinizin tasasi da mi onlara dussun? Tok gozlu olun biraz yahu. Ayip bu kadari da.

Yukarida da belirttigim gibi bizim burda adettir ve bunu herkes yapar. Sizde boyle bir adet yoksa ondan garip gelmis olabilir.

bende sansli gelinlerdenim iki ay sonra dugunum var bir dedigim iki olmadi hepsi kizimdda kizim diyor. bence ufak tefek şeylere takilmayin o ihtiyaçlarıda esiniz alsin size. gorumce konusuna gelince önyargılı olmayin benim gorumcem yok fakat insanlarin kaynana sevilmez vs... laflarindan urkmustum hicte oyle olmadi evlenirken tek esler evlenmiyor ailelerde bag kuruyor mutlu olun ablaniz var ne güzel tam tersi durumda önlem alin mesafeli davranin bukadar... allah tamamini erdirsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yukarida da belirttigim gibi bizim burda adettir ve bunu herkes yapar. Sizde boyle bir adet yoksa ondan garip gelmis olabilir.

Yıl olmuş 2014. Başka şeylere gelince çok modernizm. Kadın özgürlüğü, eşitliği, benim bedenim benim kararım cart cüret deriz
Ama söz konusu ayakkabı çanta alınması adetiyse biz adetlerimize çok bağlıyız olur.
Makyaj malzemene kadar alırlarsa üzerinde her türlü söz hakları olur.
Eh bunlarda adettendir....
Hem eskiden elitiler kayınvalideler bile aynı evde aynı avluda yaşarmış, bizim daha ne adetlerimiz var da işimize gelmiyor.

Son düzenleme:
bende sansli gelinlerdenim iki ay sonra dugunum var bir dedigim iki olmadi hepsi kizimdda kizim diyor. bence ufak tefek şeylere takilmayin o ihtiyaçlarıda esiniz alsin size. gorumce konusuna gelince önyargılı olmayin benim gorumcem yok fakat insanlarin kaynana sevilmez vs... laflarindan urkmustum hicte oyle olmadi evlenirken tek esler evlenmiyor ailelerde bag kuruyor mutlu olun ablaniz var ne güzel tam tersi durumda önlem alin mesafeli davranin bukadar... allah tamamini erdirsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah tamamina erdirsin canim. Ben de basta belirttim ya sagolsunlar hicbirseye laf etmediler. Beni huzursuz eden sey sanirim aradaki iletisimsizlik. Yani kayinvalidem hicbirseye karismiyor ama oyle kizim diye bir sahiplenme yok ha su var ki normal hayatta cok sessiz sakin biri biraz mizacina ters zaten samimiyet ondandir diyorum. A

Yıl olmuş 2014. Başka şeylere gelince çok modernizm. Kadın özgürlüğü, eşitliği, benim bedenim benim kararım cart cüret deriz
Ama söz konusu ayakkabı çanta alınması adetiyse biz adetlerimize çok bağlıyız olur.
Makyaj malzemene kadar alırlarsa üzerinde her türlü söz hakları olur.
Eh bunlarda adettendir....
Hem eskiden elitiler kayınvalideler bile aynı evde aynı avluda yaşarmış, bizim daha ne adetlerimiz var da işimize gelmiyor.

Bu haşinlik niye anlamadım ben zaten dert yanmadim kendi mesajimda da dert etmenin gereksiz oldugunu kendim belirttim sadece burda bir fikir paylasiminda bulunmak istedim!

Bu haşinlik niye anlamadım ben zaten dert yanmadim kendi mesajimda da dert etmenin gereksiz oldugunu kendim belirttim sadece burda bir fikir paylasiminda bulunmak istedim!

E benimki de fikir paylaşımı arkadaşım. Ben başka birşey mi paylaştım yoksa:ssz:

hangi yıla geldik hala bu adetler yüzünden insanlar evlenemiyor birbirine kök söktürüyor. bırakın bu gelenekleri artık. yok çanta yok kıyafet. siz yuva kıuruyorsunuz,sevdiğinizle evleniyorsunuz.
saçmasapan adetler yüzünden gerilmenin anlamı yok. çantanız olmayıversin.
bizde böyle adetler yok. iyikide yok.

hangi yıla geldik hala bu adetler yüzünden insanlar evlenemiyor birbirine kök söktürüyor. bırakın bu gelenekleri artık. yok çanta yok kıyafet. siz yuva kıuruyorsunuz,sevdiğinizle evleniyorsunuz.
saçmasapan adetler yüzünden gerilmenin anlamı yok. çantanız olmayıversin.
bizde böyle adetler yok. iyikide yok.

Ben derdimi neden anlatamadim acaba ki? Kok sokturme de nerden cikti? Bu sadece içimde yasadigim bir histi ve yanlis oldugunu bildigim birseydi zaten

Merhaba arkadaşlar, zihnimi rahatsız eden birşeyler var ama hakli miyim haksiz miyim bilemiyorum.
Suan nisanliyim ve insallah 2 ay sonra dugunum var. Ilk sozlendigimizden beri nisanlim sagolsun herseyin en iyisi olsun istedi ve ailesi de asla o pahali olmasin demedi hep en iyisi en kalitelisi olsun dediler. Ama ailesi alinacaklar konusunda biraz geri duruyorlar yani kendiliklerinden şunun alinmasi lazim demiyolar ben nisanlima şunu almiyolar mi almamiz lazim diyorum o ailesine soyluyor onlarda tamam deyip aliyorlar. Bu sitede bircok bayanin durumlarini okuyunca kendimi coook sansli hissediyorum ama bir yandan da her seferinde su alinacak bu alinacak demekten biktim artik cunku onlar benin aileme gore daha tecrubeli 4 evladi evlenmis ama benim ailemin ilk dugun deneyimi. Bu kadarcik da olur demi dert etmeyim kendime;)) Bir de hersey cok guzel giderken gorumcemin tayini cikti ve maalesef evi bizim binadan tuttu. Gotumcem de iyi biri gibi ama simdiye kadar uzaktaydi sadece 4 gun gorme firsatim oldu. Evimi bi hevesle dizerken boyle birseyin olmasi huzurumu kacirdi idin açığı :(((
Ya birde kendileri almadiklari gibi,siz talep ettiginizde de almasalar daha mi iyi olurdu.yok mu boyle insanlar..oooo hangi birini soyluyum sana.bence bu turlusu daha can sikici emin ol..bu isler boyle olur zaten,keske olmasa ama olur,illa ki cani skilacak insanin,sorunsuz lafsiz sozsuz atlatan gormedim ben ki sizinki hicbirsey,devede kulak yani. Gorumceye gelince,ne el gibi cok uzak,nede ayni evin insani gibi icice olun,basta nasil baslrsa oyle devam eder,tabi bunda esinizinde durusu cok onemli,ikiniz ayni mesafede olmalisiniz,biri ister oteki istemezse,bu kez istemeyen kotu oluyo cunku bu islerde.

Ya birde kendileri almadiklari gibi,siz talep ettiginizde de almasalar daha mi iyi olurdu.yok mu boyle insanlar..oooo hangi birini soyluyum sana.bence bu turlusu daha can sikici emin ol..bu isler boyle olur zaten,keske olmasa ama olur,illa ki cani skilacak insanin,sorunsuz lafsiz sozsuz atlatan gormedim ben ki sizinki hicbirsey,devede kulak yani. Gorumceye gelince,ne el gibi cok uzak,nede ayni evin insani gibi icice olun,basta nasil baslrsa oyle devam eder,tabi bunda esinizinde durusu cok onemli,ikiniz ayni mesafede olmalisiniz,biri ister oteki istemezse,bu kez istemeyen kotu oluyo cunku bu islerde.

Evet cok haklisiniz. Bunlarin ben de farkindayim ama iste diyorum ya insanin nefsi hersey olsun istiyor birini elde ediyorsun su niye yok diyorsun. Bir de benim ailem nisanlima herseyi tam takim aldi ama onlar bana almadi. Ne kadar kendime kizsam da ara ara aklima geliyor benim ailem aldi onlar niye almiyor diye. Kayinvalideme de nisanlima da soyleyecek sozum yok ikisi de karsima cikabilecek en iyi insanlar sadece yapi olarak soguklar o da huy meselesi. Bi de onlara sormak lazim demi bakalim benim ne kusurlarim var. Amaann bundan iyisi şamda kayısi :8:

Merhaba arkadaşlar, zihnimi rahatsız eden birşeyler var ama hakli miyim haksiz miyim bilemiyorum.
Suan nisanliyim ve insallah 2 ay sonra dugunum var. Ilk sozlendigimizden beri nisanlim sagolsun herseyin en iyisi olsun istedi ve ailesi de asla o pahali olmasin demedi hep en iyisi en kalitelisi olsun dediler. Ama ailesi alinacaklar konusunda biraz geri duruyorlar yani kendiliklerinden şunun alinmasi lazim demiyolar ben nisanlima şunu almiyolar mi almamiz lazim diyorum o ailesine soyluyor onlarda tamam deyip aliyorlar. Bu sitede bircok bayanin durumlarini okuyunca kendimi coook sansli hissediyorum ama bir yandan da her seferinde su alinacak bu alinacak demekten biktim artik cunku onlar benin aileme gore daha tecrubeli 4 evladi evlenmis ama benim ailemin ilk dugun deneyimi. Bu kadarcik da olur demi dert etmeyim kendime;)) Bir de hersey cok guzel giderken gorumcemin tayini cikti ve maalesef evi bizim binadan tuttu. Gotumcem de iyi biri gibi ama simdiye kadar uzaktaydi sadece 4 gun gorme firsatim oldu. Evimi bi hevesle dizerken boyle birseyin olmasi huzurumu kacirdi idin açığı :(((

Çok abartıyorsunuz...

Ne sizin aileniz ne nişanlınızın ailesi size iğne bile almak zorun da değiller , yaptıkları size birer hediye ,mecbur değiller ben de bunu anlamıyorum işte.Ben evleniyorum demek artık bir yetişkin oldum hayatımı idame ettirebilirim anlamını taşır karşılık bekleyecekseniz siz de yapmayın takım falan genel konuşuyorum bu arada , ailelere çok yükleniyorlar .
Görümce konusun da ise mesafeli olmanızı tavsiye ediyorum çok muhabbet tez ayrılık.

Son düzenleme:
Siz bulundugunuz sehrin sartlarina gore degerlendiriyor olabilirsiniz ama benim bulundugum sehirde herseyi aileler yapar. Guzune gore tabiki kimi kaliteli alir kimi ucuzu ama herseyi aileler karsilar ve bir kiz nisanlandiktan sonra da kıyafetlerini vs tamamen erkek evi alir hatta gunluk giyecegi seyleri bile. Buna gore

Mesaj tekrari...

Son düzenleme:
Back
X