kararsızım .... aşk evliliğimi (parasızlıkmı) mantık evliliği (servetmi)

Ask evliliği yaparsan; geçim derdi ve alışık olmadigin bir hayatı yaşayacağın için duygularında ve esine olan sayginda azalma olacağı olası. Dolayısıyla tünelin sonu görünüyor.

Mantık evliliği yaparsan; gayet rahat yaşayacaksın, gözüne bakan bir kocan, iyi eğitimli cocukların olacak. Ancak bu adamı sevmen ihtimaller dahilinde mi?

Evlilik o kadar farklı bir şey ki, sevmediğin bir adama katlanmak imkansız diyebilirim.

Eğer zamanla sevebilirim diyorsan mantığı seç, kalbinden digerini silebilirsen. Mantığın olmadıgı bir ask evliliğine de açıkcası sicak bakamıyorum..

yarın ne olacağını kimse bilemez
sen şimdi mantığa yönelmişsin
ama nerden bilebilirsinki herşey tersine döner?
güvenme zenginliğine bir kibrit yeter demişler
şimdi maddiyata bakıp sevmediğin biriyle evlenirsen ne biliyosun yarın fakirleşmiyeceğini
o zaman hem sevmediğin hemde fakir bi adamla evli olucaksın

ama herşeyi göze alıp sevdiğin ama durumu iyi olmayan biriyle evlendiğinde belki herşey çok güzel olmıcak
ama daha sonra herşeyin güzel olmayacağınıda kimse söyleyemez

Bende bunu yazacaktım ama konu sahibi benım yorumlarımı beğenmedi sanırım :37:

Fakirlik zenginlik bunların yarın bugün kime gidecekleri belli olmaz

ya bende bu zmana kadar ...
aç karnımı doyurmak için zengin erkeklerle lux lokantalarda gezen biri değilim kii..
çalıştıgımı sevdiğim erkekle paylaştım hepp ...
hep sevdimm ...
... konu şuu...
beni istemeye gelicekler ailem karsı çıkıcak işi gucu evi yok diye....
ben aileme karsı çıkıcamm ve mutsuz olucam ..
işyerinde olan herkesde şimdi sakın evlenmeee ...
mdürümüzle evlen diye beynimi yıkıyolar resmen ...

ya canım tabiki kimse sıkıntı çekmek istemez evliliğinde maddiyat önemli ama keşke diyorum başından bitirseydin bu ilşkiyi sen bana göre değislsin deyip ben öyle yapıyorum bakıyorum bana göre değil hiç başlamıyorum ama sen işte devam edip kaptırmışsın kendini şimdide diğer adamın ilgisi hoşuna gitmiş bide geleceği parlak diye düşünüyorsun millet sana onu der bunu der adamla onlar mı kalıcak aynı evde sen kalıcaksın şahsen dış görünüşünü beğenmediğim hoşlanmadığım birinle ne kadar zengin olursa olsun evlenmem çünkü hayat geçicek yani heyecansız evlilik olmaz bence mantık evliliği yapanlar da mutsuz oluyorlar ama para için susuyorlar bence .

bıde ben seyı anlamadım neden ıllla bırıyle ewlenmek zorndasınkı öluyomusun ewlenmezsen
ıkısıylede ewlenme
duramuıyomusun bekar bunu merak ettım

ya canım tabiki kimse sıkıntı çekmek istemez evliliğinde maddiyat önemli ama keşke diyorum başından bitirseydin bu ilşkiyi sen bana göre değislsin deyip ben öyle yapıyorum bakıyorum bana göre değil hiç başlamıyorum ama sen işte devam edip kaptırmışsın kendini şimdide diğer adamın ilgisi hoşuna gitmiş bide geleceği parlak diye düşünüyorsun millet sana onu der bunu der adamla onlar mı kalıcak aynı evde sen kalıcaksın şahsen dış görünüşünü beğenmediğim hoşlanmadığım birinle ne kadar zengin olursa olsun evlenmem çünkü hayat geçicek yani heyecansız evlilik olmaz bence mantık evliliği yapanlar da mutsuz oluyorlar ama para için susuyorlar bence .

kesinlikle yorumunu çok begendimmm ....
bencede para için susuyolar...
bende bu zaamana kadar hep aç gezerim borc öderim sevdiğimle yaşlanırım dedimm hepp ....
aslada aklımdan bile gecirmedimmm para için aşkımı satmaya ......

ama bide diyolarkiii...
sadece düğünde adam yakışıklııı biri ... sonra geciminden dirliğinden bahsederler ....
mutsuz fakir demesindense ...
adam çrkin ama kzı yasatıyolar desin diyolarlar

bu arada bahsettigin iki insanda bu düsüncelerini bilse ikiside vazgecerdi senden:40:
itiraf edemiyorsun ama yüzde 90 parayi,yüzde 10 askini düsünüyorsun...

işte ondan kokuyorum ...
bugune kadar elinin elime değme ihtimalini bile düşünmedimmm ....
ama bir süre sonra aşk bitiyomuş yaaa..
zaten gecimsizlik parasızlıkkk huzursuzluktan sonra ...
pişman olmıyayımmm aşk için evlendiğimee.....

benim erkek arkadaşımında ailesinin maddi durumu kötü..ne evi var ne arabası
tek dileğilm Allah onada banada hayırlı iş versin ve mutlu olalım..herkes farklı mutlu olur ben onla mutlu olmak istiyorum
sende neyle mutlu olcağını kendin bilirsin

Dünyada tek ikisi yok ki neden kendine bu şekilde kısıtlama getiriyorsun. Bence ikisi de değil.

Benim kuzenim aşk evliliği yaptı, şimdi çocukları olacak beşik bile alamadılar doğuma 2 ay var. Sevmediğin biriyle de evlenilmez ki ona dokunmak bile istemez insan.

İkisini de çıkar bence hayatından.

Umarım mutlu olursun. :17:

kesinlikle yorumunu çok begendimmm ....
bencede para için susuyolar...
bende bu zaamana kadar hep aç gezerim borc öderim sevdiğimle yaşlanırım dedimm hepp ....
aslada aklımdan bile gecirmedimmm para için aşkımı satmaya ......

ama bide diyolarkiii...
sadece düğünde adam yakışıklııı biri ... sonra geciminden dirliğinden bahsederler ....
mutsuz fakir demesindense ...
adam çrkin ama kzı yasatıyolar desin diyolarlar

adamin sürekli zengin kalacagi ne maglum oldu olmadi iflas etti herseyi gitti,
o zaman görürler yasatmayi...

bahsettiğiniz, iş yerinizdeki müdür bey; çok iyi ahlaklı, şartları size uygun(eğitimi, geliri) ve sizi seviyor.. tam evlenilecek bir adam, lakin sizin gönlünüz ona kesinlikle meyletmiyor..
erkek arkadaşınızı seviyorsunuz, ilişkiniz mükemmel gidiyor ve gelecek için endişe ediyorsunuz...ancak, affınıza sığınarak söylüyorum onu çok büyük aşkla sevdiğinizi düşünmüyorum neticede öyle olsa, içinizde; x ile evlenince şu şartlarda yaşayacağım, sıkıntılı bi hayatım olacak gibi şüphelerden ötürü diğer talibinize zihniniz kaymazdı bence...
aileniz de bahsettiğiniz şartlarda sizi erkek arkadaşınıza layık görmeyecek ve işi yokuşa sürecekler gibi...
bu şartlarda;
ben yerinizde olsam kısa vadede ikisi ile de evlenmeyi düşünmezdim..
şu anda görüştüğünüz arkadaşınız ile ilişkinizi bitirin, ona daha fazla ümit vermeyin ve kendinizi de zorlu bir hayata mecbur hissetmekten vazgeçin...
Ayrıldıktan sonra, iş yerindeki arkadaşa bir şans verin, yalnız ilişkiye başlayın demiyorum, kalbiniz boşken bir ölçüp tartın bakalım, belki yakışıklılığından ziyade iyi ahlakı, size olan davranışları içinizin ona ısınmasını sağlar... eğer ki içiniz hiçbir şekilde ona da ısınmıyorsa, hayatınızı akışına bırakın, güzel bir işiniz varmış, çalışmaya devam edin..yaşınız 27 oldu diye ikisinden biri ile muhakkak evlenmek zorunda değilsiniz, hayat önünüze daha ne aşklar, nasıl eşler çıkartır bilinmez..
hakkınızda hayırlısı olması ve mutlu olmanız dileği ile....

aynen bende yazacaktim...
sen kararini vermissin,parayi secmissin bile,
sadece bizden evet dogru olani secmissin dememizi bekliyorsun...

adamin sürekli zengin kalacagi ne maglum oldu olmadi iflas etti herseyi gitti,
o zaman görürler yasatmayi...

Aynı şeyleri yazıyoruz ama konu sahibi benım yaptığım 3 yorumuda es geçti.

umarım bu yoruma bir cevap yazarda bende dolaylı olarak cevabı öğrenmiş olurum :37:

bence ask evliigiii.... .istedigin kadar paran olsun mutu olmadiktan sonra amaa ben esimle kuru sogan bie yemeye raziyimm onla mutu olduktan sonra..

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama düşüncelerinizden aşırı rahatsızlık duydum...
1000 tl maaşı küçümsüyorsunuz. Asgari ücretli bir insanı yanınıza yörenize yaklaştırmazsınız.
Azıcık etrafınıza baksanız ne kadar kötü durumda olan insanlar var göreceksiniz.
Sırf lüx bir hayat uğruna sizinle beraber olan adama yüz çevirip gideceksiniz.
Ben olsam ah ederdim.
Kararınızı vermişsiniz daha ne diye konu açıyorsunuz ki?
Destek almak için mi?
Ben şahsen beni para için terkeden bir bayanla asla evlenmezdim.
Sevgiliniz keşke öğrense bu düşüncelerinizi...

Bu ara da 2 sn. sonranızın bir garantisi yokken o insanın sizi ömrünüzün sonuna kadar seveceğini söylüyosunuz.
Ne aşklar var o kişiyi elde edince biten bunu da hatırlatırım.
Şuan o 2 erkeğe de acıdım...:105::105:

Son düzenleme:
Aynı şeyleri yazıyoruz ama konu sahibi benım yaptığım 3 yorumuda es geçti.

umarım bu yoruma bir cevap yazarda bende dolaylı olarak cevabı öğrenmiş olurum :37:

ben diger arkadaslara katiliyorum...
ikisiylede evlenmesin...birine yakisikli parasi yok diyor...yazik degilmi adama evlenecegi kadin culsuz oldugunu düsündügü icin baskasiylada evlilik düsünüyor oysa o kimbillir ne planlar hayaller kuruyordur...
ikinciyede cirkin ama zengin diyor...o adamada yazik kendisini sevmeyen cirkin bulan biri parasi icin onunla evlenmeyi düsünüyor...onunda hayallaeri vardir...
ikisindende vazgecin...ilerde karsina hem zengin hem yakisikli biri cikar belki...:37:

Back
X