Kararsızım

frezya_34

kimse vazgeçilmez değildr
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
838
1
96
39
İstanbul
merhaba arkadaşlar çok düşündüm buraya yazıp yazmamak konusunda ama en sonunda objektif yorumlara ihtiyacım olduğunu düşündüm ve yazmaya karar verdim
1 buçuk yıllık bi ilişkim var onunla bi oyun sitesinde tanıştım ilk başlarda olan arkadaşlığımız zamanla ilerledi ve birbirimizi tanımak istemeye karar verdik..o kayseride oturuyo ben istanbulda buraya geldi benmle tanışmaya birbirimizen etkilendik ve görüşmeye karar verdik.. zaman zaman yine buraya gelmeyi sürdürdü birbirimizi tanıdık ve evlenmeye karar verdikk..
ben bu konuyu anneme açtım ilk olarak tabii annem çok karşı çıktı..ben ailenin tek kızıyım o yüzden annem yanında olayım istiyo beni şehir dışına göndermek istemiyo..tabi başka düşünceleride var tanımıyoruz onları diyo nasıl insanlar bilmiyoruz diyo o da ailenin tek erkeği sende tek kızsın diyo ezilirsin orda bi başına yanında kimsede olmayacak diyo..ben istediğinde orda olamam sen istediğinde burda olamazsın gurbet zor diyo..anneme çok ısrar ettim anne o zaman bi tanı eğer tanıdığın halde yok dersen bende yok dşycem ama biliyorum hem aile hem kişilik olarak senin istediğin tarz biri ama annem her defasında dünyanın en iyisi olsa seni yine vermem ona iyide olsan kötüde olsan benim yanımda olacaksın diyo... ailedeki babam dışında bi çok kişiye bu konuyu açtım ama onlarda sırf gurbet söz konusu olduğu için istemiyolar
bende yüreğime söz geçiremiyorum kızlar açıkçası hayatımda ilkkez birini sevdimm ve herşeyimi paylaştım onla yaşımız çok ufakta değil ben 24 o 28 yaşında hani olgun değiliz çozukça bi aşk da diyemyorum..karakteri tam bana uygun ve başından beri niyeti ciddi beni babası dışında tüm ailesi ile tanıştırdı.. onlarda gördüğüm kadarıyla bize uygun insanlar..
ama ben ailemi ikna edemiyorum.. ve annem bu duruma çok üzülüyo..biz kötü bişeyde yapmak istemiyoruz evlenmek istiyoruz gizli kapaklı görüşmekte istemiyoruz ama ne olursa olsun şiddetle karşı çıkıyo herkes.. hatta anneme daha önce yengem demiş size uygun bi çocukmuş bi tanı istersen diye annemde ben çocuğu zaten çok beğeniyorum ama asla bu iş olmaz demiş sırf uzaklık yüzünden
şimdi ben ne yapayım arkadaşlar kararsızım.. bazen sırf uzaklık yüzünden sevdiğim insanı kaybetmeyim diyorumm..bazende hadi olduda ikna ettim ailemi gerçekten oraya gittiğimde çok zorluklarla karşılırım dayanamamm o zaman aileme karşı yüüzm olmaz diye korkuyorumm.. kimseyi üzmekte istemiyorum..şu an bitirip bitirmemektede kararsızım bu ilişkiyi
sizlerin düşünceleri benim için çok önemli arkadaşlar gerçekten objektif fikirlere ihtiyacımm var.. ama lütfen acımasız eleştirilerde bulunmayalımmm

cnm öncelikle hayırlısını diliyorum senin adına.gerçekten çok zor bir karar daha öncede anlattığın kadarıyla sen karşı taraftan eminsin ve seviyorsun fakat ailenin onayı olmadan cesaret edemiyorsun yanlız anneinde düşüncelerine hak vermemek elde değil oda çok haklı kendince gerçekten cesaret etmek zor evlilik zaten zor bir karar ve 1 kere olması herkesin dileği. cnm bence ailenin onayı olmadan hareket etme biraz daha sabret annenin bu durumu kabul edeceğini düşünüyorum.onlarında iznini alki yarın bir gün bi sorun yaşadığında arkanda olsunlar cnm. umarım senin için herşey güzel olur ve mutlu olursun allah yardımcın olsun inş:Saruboceqpuyorumnanaktan

evet canıım bende bu zamana kadar sabrettim bekliyorumm
seninde dediğin gibi kendi başıma iş yapmak istemiyorum ailemin desteği her daim yanımda olsun istiyorum korkuyorum çünkü insanların karakterleri değişebiliyo
kaldıki burdada neler okuyoruz gurbete gelin götürüp 23 gün sonra terk edenler
korkmuyorum desem yalan olurr
hakkımda hayırlısı olsun istiyorum bende

burfe çok güzel anlatmışsın canım benim....evt ailenin onayı çok önemli...ferzyam annende sonunda pes edip tanımayı kabul edicektir diye düşünüyorum ...tanımadan ön yargılı olmaktansa tanıması gerikiyor tabiki ama onunda düşüncesi seni uzağa vermemek..
tek endişesi o bence....tanıyıp onları beğenmekten korkuyor bence..çünkü beğenirse seni vermek zorunda kalıcak....inşaallahh hakkında hayırlısı olsun canım...ne sen üzül nede ailen..amin....

evet onun bende farkındayım
sırf korktuğu için beğeneceğinden o yüzden tanışmaktan kaçıyoo...hatta bir sürü başka bahane bularak...çünkü beğeneceğinden emin benim bu kadar istekli olmamda onu korkutuyoo
haklısınızz sabır gerekli biraz daha sanırım

bence ailenin sözünü dinle çok doğru söylemiş annen bende gurbetteyim ve gerçekten zormafoldumben insanları tanımak ta çok zor gerçekten şu zamanda çok iyi düşün hemen evlenmekte acele etme

bence ailenin sözünü dinle çok doğru söylemiş annen bende gurbetteyim ve gerçekten zormafoldumben insanları tanımak ta çok zor gerçekten şu zamanda çok iyi düşün hemen evlenmekte acele etme

acelemiz yok aslında canım
tek isteğim ailemin tanışmaya yanaşmasıı
zaten tanıdıkları halde bi yanlışını görüp yok derlerse bende o zaman bi durur düşünürüm
ama şimdi tanımadan etmeden konuşmaları beni üzüyo açıkçası mafoldumben

istanbulda yaşamayı düşündünüzmü.yani istanbulda bi düzen kursanız.erkek arkadaşında belki kabul eder..ama tabi ordada bi düzeni işi gücü vardır eminim..buda zor bi ihtimal.
hakkında hayırlısı olsun canım.kafana takma dicem ama :)) zor bi durum çünkü..ama herşey olacağına varır.senin için en hayırlı şehir neresiyse orası olsun.. :1hug:

bazen diyorumki bende ya biz bu kadar uğraştıkça olmuyoo acaba diyorum bi hayırsızlık varda işin içinde ondan mı rabbim nasip etmiyo
ama işte gönül ferman dinlemiyo yaa çok denedik ayrılmayı ama yapamıyoruzz ne ben nede o
neyse rabbim hakkımda hayırlısını nasip etsin seninde dediğin gibi canım

teklif ettim canım evet ama bunun imkanı yok çünkü bütün düzeni orda tanıdığı herkes orda burda bi allahın kulu yok.. ayrıca kendisidie diyo ben orda nerde çalışcam herşeye sıfırdan başlamak gerek diyo
malum istanbulda koca bi şehir korkutuyo gözlerini.. kurulu düzeni bırakmakta her babayiğidin harcı değil kaldıki bana herzaman der burda sana iyi şartlar sunabilirim ama orda kıt kanaat geçiniriz diyo..
annemde istanbula yerleşsin seni bu kadar çok seviyorsa vereyim diyo ama sevgiylede herşey bitmiyo ne yiyip ne içicez bizz...off herşey çok zor yaaa mafoldumben

doru canım bi bayanın düzenini bırakıp gitmesi kolayda erkek için aynı durum söz konusu değil. ne diyelim eğer senin için hayırlı olacaksa Allah annenin kalbini bu konuda yumuşatsın.bütün zorlukların üstesinden gelin :1hug:

Okuyunca benim ailemin ne kadar anlayışlı olduğunu düşündüm. Ben de netten tanıştığım biri ile üç yıldır çıkıyorum ve ben 19 yaşındayım o 28. yani kabul edilmesi seninkinden daha zor bir durum. Ve benim erkek arkadaşım subay, yani sadece gurbet değil biraz da belirsiz bir gelecek beni bekleyen. Bence gerçekten aileni ikna etmeyi dene eğer o kadar çok seviyorsan. Uzağa evlenen tek insan sen değilsin ki

amin canım inşallahh
tek dileğim annemin bi görüşmeyi kabul etmesii sonrasında eminim ikna olacakk
ama yinede rabbime hep dua ediyorum eğer benim için hayırsızsa kalbimden uzaklaştır onu diyee mafoldumben

haklısın canımm ama ailem özelliklede annem bunu anlamıyor..tek dileği hep yanında olmamm..hatta bazen diyorum anne burda olup kötü bi evlilik yaşamaktansa orda olup belki mutlu olacağımm... hem nerden biliyorsun garantisimi var diyo hemde mutluda olsan mutsuzda olsan benim yanımda olacaksın diyor.. inan bendene düşüneceğimi şaşırdım ama aileme sırt çeviremiyorum işte :çok üzgünüm:

bu yaziyi okudugum ve cok sasirdim cunku hemen hemen ayni durumdayiz canim yaaa:çok üzgünüm:
offfffs seni cok cok iyi anliyorum benim icin tek degisik olan sey benim ailem cok karsi cikmiyor istedigim icin razi geldiler zor oldu kabullendirmek ama ilk basta cok kizdilar mesela...
isin tuhaf yani bu uzaklik beni maf ediyor cok uzuluyorumm bildigin gibi degil
sirf bu uzaklik yuzunden bir turlu emin olamiyorummm cok korkuyorum
vazgecmek diorum ama sonra diorum ya keske dersem(((((
offfffffffff :teselli: ins hayirlisi olur canim uzulme sende dua et:1hug:

inan bende öyle düşünüyorum vazgeçersemm ya sonra keşke dersemmm
yada oraya gidersemm ya sonra keşke annemi dinleseydim diyeceğim kadar mutsuz olursamm
öyle zor bi kararki
duyduklarımı ve gördüklerimi düşündükçe zaten evlilik korkum artıyo ve karar vermekte zorlanıyorum
:çok üzgünüm:

evt hemen hemen ayni seyleri yasiyoruz ben mesela ailemin cok karsi cikmadigi halde bile
korkuyorum cunku uzaklik cok zor
bunu o kisiye soyledigimde hep gidicegiz vs diyor her haliyle bizde uyuyor anlasiyoruz fakat ya degisirse bu ya alisamazsam uzakliga diye icim icimi yiyor
cesaretli ol diyor ama gelde ol
kiz icin hersey dahada zor yanlis karar vermekten cok korkuyorum
keske demekse asla istemiyorum ki unutmakta cok zor olucak biliyorum ofsssss
inan ikilemde kalmak cok cok zorrr:a015:
evlilik karari vermek vs simdi anliyorum:1no2:
hayirlisi guzelim ya ofs

keşke geleceği az da olsa görmek mümkün olsa yada değişmeyeceklerini bilsekk
ama beni en çok korkutan şey ufacık bi sorun yaşasam bile kendimi atacak bi kapı yok
yani ne bi arkadaş ne bi akraba bi allahın kulunu tanımıyorum orda tamamen yabancı bir yer
onların sadece iki evleri var oda ablasının ve babasının evi kimseleri yok yani benimde onlardan başka kimsem olmayacakk.ama insan eşiyle yaşadığı herşeyide kalkıp ailesine anlatamazki dertleşecek başka kişileri arar... açıkçası bu çıkmazlar benim gözümü korkutmuyo değil..neticede evlilikler dört dörtlük gitmiyo bi ömür elbet sorunlar yaşayacağızz :çok üzgünüm:

Ofs dediklerin cok dogru canim ailene duskunsen hele cok cok daha zor oluyor bu karari vermekkkkk

Eğer sen mutlu olacaksan bence ailenin kabul etmesi gerekirdi...
Yanında olup istemediğin biri ile evlenmen acı çekmen onları mutlu etmeyecektir sanırım.
Uzaklık olabilir ama en büyük özleminiz bu olsun..
Farklı durumlar olsaydı ALlah göstermesin..
Bence biraz olsun olumlu bakması lazım ailenizin:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…