kararsızım...

revan_27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
4
1
1
35
kizlar 1.5 yaşında oğlum var eşim ikinci bebeği istiyor bende hem istiyorum hem korkuyorum..bi taraftan çocuklarımın arkadaş gibi yakın buyumelerini istiyorum hemde şimdiden olsun yas ilerledikçe daha zor olur die bi yandan da iki küçük çocuk zor olr diye korkuyorum. fikirlerinizi benimle paylaşırsaniz çok sevinirim..

22 ay var iki kızımn arasınd ben çok koly byttüm ve çokta iyi oldu 2 .yi düşünüyorsanz yaş farkını açmayın

kimine gore kolay kimine gore zor, artik bu senin cocuklarin ne kadar aktif olduklarina ve senin ne kadar sabirli dayanikli olmana baglidir sanirim. iki cocuk kimine cok yorucu kimine fazla yorucu degil. Bence dene derim :-D

evet aralarında çok yaş olmasini istemiyorum aslnda
O zamn neden olmasın ki ilk çocuk byüdü mü anne rahatlıyr uykuya gezmye alışıyor sakinlğe alışıyor o nedenle istemezsiniz şimdi bnlara alışmadan 3 yıl ortlama bu şeklde olacak rutin olarak devm aynı anda 2 çock büyüyecek

kizlar 1.5 yaşında oğlum var eşim ikinci bebeği istiyor bende hem istiyorum hem korkuyorum..bi taraftan çocuklarımın arkadaş gibi yakın buyumelerini istiyorum hemde şimdiden olsun yas ilerledikçe daha zor olur die bi yandan da iki küçük çocuk zor olr diye korkuyorum. fikirlerinizi benimle paylaşırsaniz çok sevinirim..
2. çocuğu istiyorsanız aralarında çok yaş farkı olmaması sizi başlarda zorlasa da avantajlıdır, siz hamile kalıp doğurana kadar oğlunuz 2,5-3 yaşında olacak, büyük okula başladığında diğeri 3 yaş civarı olur, elinden tutup okula, alışverişe gidebilir, oğlunuzun derslerine yardımcı olup rahatça ilgilenebilirsiniz, çok yaş farkı girince hamilelik fikrinden soğuyor insan, sıfırdan başlamak zor oluyor.

aslnda soyle bi avantajım var ; yurt dışında yaşıyorum ve burda çocuklar 3 yaşında okula başlıyor bebeğe rahat zaman ayırabilirim diye düşünüyorum

Benim 2. Bebegim 3 yasindada oglum var ben iyi olucagini dusunuyorum Mune Mune . Gibi dusundum bende hic pisman degilim 2 cocuk arasi 2 3 yas iyidir

Çok kişisel bir durum.. herkese uygun farklı bir plan vardır..

Ben yakın yaş olsun istemedim mesela..

Kızım kendi kendine uyumaya başlasın.. emmeyi biberonu emzik vs biraksin tuvalet eğitimi tam anlamı ile bitsin.. kendi giyinsin.. pusete binmesin.. kendi başına oyun oynasın.. kardes ne demek anlasin.. okuluna alissin.. vs vs sonra dedim hep..

En önemlisi de bunları başbaşa yapalım ona çok zaman ayırayim istedim..

Şimdi 4.5 yaşında.. isteğimiz ve dileğimiz 6 yaşında abla olmasi.. küçükken çok oynayamamis olacaklar ama biri 20 biri 26 olunca gayet güzel arkadaş olurlar :)

Ablam ile aram 18 ay.. 2 ergen didisip durduk uzun yıllar :)

Herşeyin hayırlısı. . Anne baba ne zaman en uygun derse o zmn güzel.. yaş farkı çok önemli değil bence..

tam zamanı, 2,5 yaş ara süper bence

bence daha iyi olur çocuklar birbirine arkadaş olurlar yalnız büyümek çocuk açısından da zor bence

yurtdışında yasasam arka arkaya 3 tanede dogurur 9 sene ara vermezdim ,

şimdide yapıyoz yapıyoz olmuyor , rabbim acırda tez zamanda verir inşallah

Ben daha birinciye niyet bile etmedim ama hep dusuncem bu sekilde pes pese olmasi. O yuzden ilk cocuk için sartlarin her yonden musait olmasini bekliyorum ki pesine ikinci de gelsin. Az yas farkı bence her türlü avantaj.

Back
X