Merhaba kızlar;
Öncelikle ilk konum olduğu için hatam olursa kusura bakmayın şimdiden.
Konuya geçiyorum hemen ben 1,5 senelik evliyim ve yaşım 26. İki yıldır kamuda memurum son 4 aydır iş yerimde sıkıntılar yaşıyorum. Mallesef istemediğim halde birim değişikliği yaptırdılar ve çok zor bir bölümde çalışıyorum şuan dayanacak gücüm kalmadı ya istifa edeceğim ki bunu hiç istemiyorum atanmak için çok bekledim ya da hamile kalırsam mecburen bölümümü değiştirecekler. Eşimde ben de bebek istiyoruz artık ama şöyle bir sorun oldu eşimin çalıştığı yer maddi sıkıntıya girince işsiz kaldı bir nevi. Hal böyle olunca bebek olayı geri planda kaldı ama ben artık dayanamıyorum beni verdikleri birimde çalışamıyorum. Her gün ağlıyorum işten çıkarken.
Gelelim soruma benim maaşım şuan evi geçindiriyor birikim bile yapıyorum, eşimin evden yürüttüğü işler var ordan da destek geliyor siz olsanız bebek düşünür müydünüz yoksa eşiniz düzenli bir işe girene kadar ki ne kadar sürer bilinmez bu şekilde dayanmaya mı çalışırdınız ?
Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için
Aşırı fazla mesai yaptırılıyor asla tamamlanamayan eleman eksikliği yüzünden. Sürekli yoğun hiç azalmayan bi tempoda stres altında olmak, çok fazla nöbet tuttuğum için uyku kavramım yerle bir bunlara rağmen asla takdir edilmeyip hep kusurlu bulunmak. Bayram haftasonu resmî tatil demeden çalışmak. Evime eşime kendime vakit ayıramamak ve daha bir çok şeyEşim ise girene kadar sabrederdim. Biriminizdeki sorumluluk nedir sizi bu denli olumsuz etkiliyor?
Tadını çıkaracak vakit bulabilsek benim evde ki bütün zamanım uyku yemek ve çamaşır yıkamakla geçiyor. Teşekkür ederim yorumunuz için yine de.Şu an değil. Hem evlilik de yeni, yasınız da genç. Önce evliliğin tadını çıkarın
Eşimin yeni iş aramasını bulmasını beklerdim. Çünkü siz dogumdan sonrq ayrilmak zorunda kalacaksınız. Ve ayrılmayın işinizden son zamana kadar calismaya çalışın bebekten sonra da devletten para alırsınız 6 7 binMerhaba kızlar;
Konuya geçiyorum hemen ben 1,5 senelik evliyim ve yaşım 26. İki yıldır kamuda memurum son 4 aydır iş yerimde sıkıntılar yaşıyorum. Mallesef istemediğim halde birim değişikliği yaptırdılar ve çok zor bir bölümde çalışıyorum şuan dayanacak gücüm kalmadı ya istifa edeceğim ki bunu hiç istemiyorum atanmak için çok bekledim ya da hamile kalırsam mecburen bölümümü değiştirecekler. Eşimde ben de bebek istiyoruz artık ama şöyle bir sorun oldu eşimin çalıştığı yer maddi sıkıntıya girince işsiz kaldı bir nevi. Hal böyle olunca bebek olayı geri planda kaldı ama ben artık dayanamıyorum beni verdikleri birimde çalışamıyorum. Her gün ağlıyorum işten çıkarken.
Gelelim soruma benim maaşım şuan evi geçindiriyor birikim bile yapıyorum, eşimin evden yürüttüğü işler var ordan da destek geliyor siz olsanız bebek düşünür müydünüz yoksa eşiniz düzenli bir işe girene kadar ki ne kadar sürer bilinmez bu şekilde dayanmaya mı çalışırdınız ?
Umarım bir an önce bi düzen sağlarız tekrardan.Teşekkür ediyorumSizin isiniz bu kadar zorken esiniz issizken en son dusuneceginiz sey bebek olsun.bence hayatinizi bi duzene sokun once.
İşin bi de o boyutu var bitmek tükenmek bitmez bir harcama yapılacak mecburen zaten bebek arabalarının fiyatlarını her gördüğümde vazgeçiyordum yine öyle oldum vallaBebeğin masrafı anne karnına düştüğü andan itibaren kontrolleriyle başlıyor, testler hiç bitmiyor ve doğum sonrası bambaşka bir süreç. Her mevsim geçişinde bütün dolabı yenileniyor, bezi, oyuncağı, ana kucağı mama sandalyesi zırtı pırtı hiç bitmiyor.
3 yaşında oğlum doğduğunda nispeten iyiydi fiyatlar şimdi arada çıkınca bakıyorum herşey 2 katı olmuş.
Aynı maaşa bile değil daha azına ama mutlu olabileceğim bir iş bulsam hiç düşünmezdim gerçekten saniyesinde birakırdım ama yok işte öyle bi dünya. En cesaretli yorum sizden geldi teşekkür ediyorum fikriniz içinEğer ki ruh sağlığınızı bozulacak derece ise hemen o işten çıkardım
Hamile kalırsam beni o birimde çalıştıramazlar çünkü o koşuşturmacada o bebek tutunamaz yeri geliyo 5 saat su içmek için bile oturmadığım oluyor zaten gebe olanları hemen çekip başkalarını alıyorlar birime.Psikolojik olarak hazir iseniz neden olmasın.ama o sartlarda birde hamile olmak dahada zorlamazmi sizi biriminiz degismez ayni yerde calismak zorunda kalirsiniz falan.maddi olarak geliriniz yok degil.ben sartlar optimum olsun mantigini dogru bulmuyorum.evlilikte borc alacak verecek hep oluyor.belki cocuk hayatiniza size daha iyi gelecektir.yeni bir can yeni bir hayat.belkide benim cocugum olmadigi icin böyle hissediyorumdur bilmiyorum ama icinizde evlat sahibi olmak istegi varsa bir gelirinizde varken ertelemek gerek degil bence.
Yine de çok karamsar olmayın genel olarak memleketin düzeni bozuk hiç bir düzen kalıcı değil, süprizlerle dolu hayat bir bakmışsınız şans sizden yana olmuşHamile kalırsam beni o birimde çalıştıramazlar çünkü o koşuşturmacada o bebek tutunamaz yeri geliyo 5 saat su içmek için bile oturmadığım oluyor zaten gebe olanları hemen çekip başkalarını alıyorlar birime.
Evet benim de çocuğum olmadığı için durumu değerlendiremiyorum sanki her şey hallolurmuş gibi geliyor bilemiyorum gerçekten. Bir can gelicek dünyaya bu sorumluluğu almak çok zor keşkesi yok maalesef.
O sürprizi beklemedeyim dört gözleYine de çok karamsar olmayın genel olarak memleketin düzeni bozuk hiç bir düzen kalıcı değil, süprizlerle dolu hayat bir bakmışsınız şans sizden yana olmuş
Zaman şart evlilikte acele ne biraz birbirinizi tanıyın benceMerhaba kızlar;
Resmi tatilde, bayramda memur nasıl çalışıyor? Kanunen imkansız değil mi bu?Aşırı fazla mesai yaptırılıyor asla tamamlanamayan eleman eksikliği yüzünden. Sürekli yoğun hiç azalmayan bi tempoda stres altında olmak, çok fazla nöbet tuttuğum için uyku kavramım yerle bir bunlara rağmen asla takdir edilmeyip hep kusurlu bulunmak. Bayram haftasonu resmî tatil demeden çalışmak. Evime eşime kendime vakit ayıramamak ve daha bir çok şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?