Kararsızlık.. Yardım Lütfen :(

yok beraber yaşamıyoruz o kendi ailesiyle yaşıyor ortak yaşamdan kastım tabiki evime giriyor çıkıyor , markete gidiyoruz yemek yapıyoruz vs ..

kiraya ortak oluyor, markete gidiliyor, zaruri harcamalarınız için para alıyorsunuz ama para yemiyorsunuz.
içinizi nasıl rahatlatıyorsunuz sorusunun cevabını aldım ben bu cümlede.
verdiği paraya kılık kıyafet almıyosunuz diye para yemiyor olmuyosunuz. sonuçta sizin babanızın oğlu değil, babanız değil, akrabanız değil, ama size para veriyor. kimse karşılıksız bişey vermiyor bu devirde. söylediği sözleri haketmek istemiyosanız parasını yemeyecektiniz ailenizin evine dönecektiniz ya da bi lokma bi hırka geçinecektiniz. işiniz iyiyse harcamalarınıza yetmesi lazım, işiniz kötüyse orda ne işiniz var.

çalışıyormuşsun, keşke hiç tenezzül etmeseydin onun iki lirasına bile. ne kadar borçta olursan ol zor durumda olursan ol git akrabandan borç al ama elin oğlundan alma. henüz nişanlı bile değilsiniz. ve ne karaktersizmiş ki yaptığı yardımları bile yedi mahalleye duyurmuş. güzel bir atasözü var, sağ elinin verdiğini sol elin görmesin diye. gerçek yardım bu şekilde yapılır. senin yerinde olsam bugüne kadar bana ne harcama yaptıysa bir hesap numarası ister ve hesabına o miktarı yatırırdım. ya da daha iyisi annesine gider o meblağı bir zarf içinde verir, oğlunuzdan borç olarak almıştım, şimdi ödeyebildim der onurumu da kimseye ezdirmezdim.

bu cümleleri okursanız bence kendi içinizi de benim ne demek istediğimi de anlayacaksınız. kira derdi olmadığı için bana yardımcı oluyor, vermek zorunda değilsin diyorum vermeyi tercih ediyor falan, bunlar gerçekten güzel şeyler değil. amacım eleştirmekten çok objektif bakmanızı sağlamak.

Ben buraya kimseyle kavga etmeye gelmedim siz neden bu kadar saldırgansınız inanın anlam veremiyorum şuan? ne dersem diyim anlamak istediğiniz şekilde anlayacaksınız zaten "para yemek" meselesi değil bu ben kimsenin parasını yemedim para yemek tabirinin altında kandırmak kendi lüksüne rahatına harcamak var bana göre ben bunları yapmadım ki benim bu konuda içim rahat , ortak yaşamı anlatıyorum markete gidiyoruz diyorum markette para harcadığını düşünüyorsunuz ben kendisinden kiramın yarısını aldım mecburdum çünkü eskiden gelen borçlarım vardı elbette borçlarım olmasa kendimi döndürebilirdim işimin iyi olduğunu söyleme sebebim zaten bu yoksa bana yetmeyecek bir paraya neden çalışayım bunu yazmanız bile gereksiz herneyse sizinle bir tartışmaya girmek inan istemiyorum kendi dertlerim bana yetiyor saolun yinede.

İnsan arkadaşından sevgilisinden falan çok sıkısinca para alabilir tabi bunda bir yanlış yok. Ama kiraya ortak oldurmak yanlış bence. Ne alaka. Kira yani sonuçta. Ekmek değil su değil hediye değil. Adam yarın birgün derse ev açtım ona kirasini odedim arada da gittim geldim tövbe tövbe.

ya ben çok safım ya siz kötü niyetlisiniz , ikimizde belli yaşlara gelmiş iyi ailelerin çocuklarıyız küçük değiliz "ciddi" olarak bakın tekrarlıyorum kendiside ailemle tanıştı düğünlerimize geldi akrabalara kadar tanışıldı bende ailesinin evine girdim çıktım sizi seven ciddi düşünen bir insan rahatsa sevdiği insan maddi açıdan zor durumdaysa şayet, ben kalkıp kirasının yarısını toparlanana kadar o sevdiğim kişi için ödüyorsam yardımcı oluyorsam bunda nasıl bir kötülük ayıp tövbe tövbelik durum olabilir anlayamıyorum. Ben durum böyleyken zor durumda yoldan geçen birine yardımdan değil sevdiği evlenmeyi planladığı birine yardım etmesini elaleme anlatıp yüze vurmasından bahsediyorum zihninizin altında ner var ev açmalar vs nasıl düşünüyorsunuz bilemiyorum o sizin bilinçaltınız sizin hayatınız.

Hoş değil gerçekten.

Ablasının yerinde kim olsa o şekilde düşünür.

Ve bu adam evlenseniz de verdiği 3 kuruş yüzünüze çarpacak.

En güzeli borcu kapatmak ve ayrılmak.

Ne kadar maaş alıyorsunuz?

büyük bir şehirde kendimi döndürecek kadar diyim , evet haklısınız ben aile olsam kızım yada oğlum gelse bana anlatsa para veriyorum vs diye bende belki sormadan etmeden yada karşımdakini tanımaya çalışmadan evet senin paranı harcıyor "yiyor" gözüyle bakabilirdim. ilk hedefim ona olan bütün borcumu kapatmak zaten

parayı alan sizsiniz kötü niyetli olan biziz :) peki.
nerdeyse çocukluğumdan beri nişanlımla birlikteyiz, ve ondan nakit, kredi kartı falan maddi olarak tek kuruş almamışımdır. hediyelerini saymıyorum. kendime yediremem, ama ben kötü niyetliyim peki.
siz safsınız ben kötü niyetliysem demek ki.
arkadaşım adamdan para alırsan adam da bu lafları söyler, hem de herkese de söyleyebilir, boşuna mı elalemin ağzına laf verme diyorlar. kan kusacaksın kızılcık şerbeti içtim diyeceksin ama laf getirtmeyeceksin böyle.

Bırak sevgiliyi, arkadaşın bile olsa sileceksin kardeşim. Seviyor iyilik yapıyor güya, sonra memlekete yayıyor nerdeyse. Ağzı yerlerde olan biri. Yarın evlenseniz yatağınıza kadar anlatır bu erkek türleri. Ki öyleleri var.

Yüzüne vuruyor gururunuzu incitiyor. Bundan sana yaren olmaz kardeşim. Ayrıl.

Masum gostermeye calisip durmayın. Su kizlarada aileden, akrabadan para istemek zor geliyor ama niyeyse sevgililerden cok guzel alabiliyorsunuz o parayı. Yok ailesi tanışmışmış, gelecek kurcakmiş filan. Evli misin arkadaşım? Yok. Bitti ozaman. Basbaya para yiyorsun. Sevgilin olmasa napacaktın? Olmuyorsa dön git ailene. Kimse saba bakmak zorunda degil orada. Millet dugune bir hafta kala bile ayrılıyor birseyin garantisi yok. Ayrılsanız verdigi paralar üstünüzde kalacak yani. Bu doğru bisey mi? Napın edin geri verin o paraları.

Kabul, isenilen ve hayali kurulan karşılıksız yardım ve devamında gelişecek olan sonsuz güvendir fakat dünyanın öyle dönmediğini, özelliklede anlattığın şekliyle sürekli sinirlenen, trafikte bile kendini kaybeden bir insanın asla sandığın, istediğin kadar üstün, samimi ve yoldaş bir ruha sahip olamayacağını anlaman gerekirdi.
Bence sen, farklı her türlü yolla ezilmeyi göze alarak onun verdiği parayı ödemelisin.
İlk hedefin ailenden yardım istemek olsun.

O kadar doğru yazmışsınız ki kendime yoldaş olacağını ya da olduğunuz düşündüm öyle görmek istedim. En büyük hatamda bu oldu.

ay bi de hala seviyorum filan diyosunuz. alın alın yeyin bu adamın parasını. sonra bi de evlenin. oh mis.

bence yaptığnız yanlış eğer bulunduğunuz durumda surekli eksiye düşüyorsanız sorunlu hayatınızı duzeltmelisiniz mesela ek iş yapmalısınız ... o insandan ayrılmakta en doğru karar olur yarın evlenirseniz duyacagınız şey çoookkk olacak...

vur kıçına tekmeyi verdikleriyle kalsın ve bir ders olsun ona.sakın bu adamdan hayır bekleme sana saygısı olsa asla böyle davranmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…