Kararsızlık.. Yardım Lütfen :(

O da o eve gelip gidiyordur zaten.Veriversin kiranın yarısını.Derhal kandine kirayı paylaşacak ev arkadaşı bul.Geri ödemeyi falanda çok takma kafana sen zorlamı aldın parayı? Hem yap hem konuş.Bunun lafını edebilen sen parayı ggeri ödediğinde de anlamaz emin ol

Otur hesap kitap yap ne kadar verdiyse bir şekilde geri öde. Bu ne ya. sanki reklam yapmak için para veriyor gibi.

Siz onun samimiyetine güvenerek sıkıntılarınızi anlatmışssnz yardımları kabul etmişşiniz belli.
kimse sonucun böyle olacağını bilse kabul etmez.Ama ilk defa yapmıyorsa sizde buna göz yumduysanız o zaman dicek bişiyyok
Karaktersiz bi insan eminim o da ssıkıntı yaşasaydı muhakkak el atardiniz.Bence de bunun altında kalmayın kimse bu yüzden sizi üzemez geri ödeyin ne yapıp edip.

Yani bence iki ucu kötü değnek. Bir kere olur, iki kere olur ama sen her ay ondan yardım almaksızın ayı geçiremiyorsun anladığım kadarıyla geriye dönük borçlarından dolayı.

Onu zorlamadığını söylüyorsun, kendi istediğiyle yapıyormuş ama bir süre sonra kabak tadı vereceği ayağına dolanacağı hiç aklına gelmedi mi?

Evleneceğiniz konusuna ne kadar da kesin bakıyorsun. Kaldı ki evleneceksiniz diye sana garantör olmak zorunda değil. Ben evlenene kadar eşimle dışarı çıktığımızda 1 o verdiyse,1 de ben verdim. Param kalmadıysa da ondan yerim diye düşünmedim. Bence böyle de olması lazım.

Onun da bunu çevresine yayması ayrı bir ayıp ama seninki de son derece ayıp bir durum benim hayat görüşüme göre.

Kesinlikle karaktersizce yapilan su durum. Egwr bir insan ile iliski yasoyorsaniz maddi manevi destek olmak birbirine asla agir gelmez. Ancak görüyorum ki size destek olan sevgiliniz gercek anlamda destek olmamis. bunu laf edebiliyorsa..
yeri gelir kadin erkege, yeri geldiginde erkek kadina destek olur.. ama bu destek iki insan arasinda kalir.

Orda dur bi. Elin oglu ne karisirmis benim kardesimin benim evimde kac gun kalicaginaki? Burda ben seni suclarim. Soz sahibi etme boyle erkekleri!
Sen o yardimlardan dolayi kendini ona mecburmu hissediyosun yoksa banami oyle geliyor?

yerinde olsam almazdım seninle resmi bir birlikteliği bile yok.Ailesi de kendince haklı.tek kuruşuna kadar hesaplayıp aileye iade et onların da haberi olsun.sonra da yollarını ayır.

Kararsız kalınacak bir durum yok.

Nişanlı bile olsanız önemi yok, senin yarın bir mesajla ayrılabileceğin adamdan para alman hata.
Onun verdiklerini ona buna anlatıp seni küçültmesi hata.

Çok zorda kalmanı, mantığı elden bırakmış olmanı anlayabiliyorum.

Bir ev arkadaşı bulmak seni rahatlatır, kredi çek ona borcunu kapat hem de ailesi önünde
hepsini sustur ve onurunla git. Sonra seni kurtaracak başka çözümlere yönel.

Bu adamla da ilişkini kes çünkü böylesinden hayır gelmez insana, belli etmiş rengini.
Aslında şanslısın, erken uyanmana sebep olmuş bu hatan..

Bir ilişkiyi para mahveder. Vakti zamanında bende eski sevgilime borç vermiştim. Noldu kötü olan ben oldum, noldu paramın üstüne yattı. O kadar zor durumda kaldım ki işe giderken 5 tl ile gittiği mi bilirim. Kimseden tek kuruş almadım , arkadaşlarım o kadar ısrar etmesine rağmen kimseden para istemedim ve kabul etmedim. Kimsenin minnetine gerek yok . Kirayı bile zor ödüyordum düşün artık. ama Allah bir kapı mutlaka açıyor. O dönemler babam bana para yolladı , düşün düze çıkınca babama yolladığı parayı geri iade ettim. Siz siz olun sevgilinizden para almayın direkt reddedin.

Bundan sonra sakin ha sakin tek kuruşunu alma o olmasaydı ne yapacaktin yoksay tek kuruşunu alma.
bugüne kadar aldıklarında hesap et parça parçada olsa öde.
evlenen bile başına kalkar bu adam kira ni ben verdim borçlarına yardım ettim diye.
kara gün karayip kalmaz bir gün düze çıkarsın sabret

Milletin gozune sokuyosa orda burda yardım ediyorum diye soyleniyorsa miciyim onun yardimina erkek degiller mi
Durumunu düzeltip onun pis parasini verip kurtulursun inşallah ne diyim sag elin verdiğini sol el gormemeli. Duymamis zaar

bir ilişkide araya para girdiyse saygı da güven de biter. insanoğlu çiğ süt emmiş. gelin ata binmiş ya nasip. bunlar güzel atasözlerimiz. nişanlıyım, nişanlımı yapmak istese bile bana düşen çeyiz masrafına asla dahil etmedim. ben de onun yapmak istediklerine dahil olmadım. eğer hediye olarak benim haberim olmadan aldıysa amenna. aynı eve girmeden ne benim param onun, ne onun parası benim. aynı evde yaşamaya başlayınca kazançlarımız bizim olacak. o bahsettiğim iki atasözünü kulağıma hep küpe yaptım.

başa kakma çok çirkin. para konusu yapılıyorsa artık, gururum sevgimi geçer. bir an önce hesabınızı yapıp, parasını geri verin. mümkünse aileden birileri de yanınızda olsun. ayrılırsın, ayrılmazsın kendi bileceğin iş. ama ben bu adama güvenmez, ayrılırdım. aileden biri olsun ki, onlara ödeme yaptığını söylememe ihtimali var. eğer ayrılırsan parasını yedi, kaçtı da derler. hakkında hayırlısı.

Son düzenleme:
Is hayatina basladigimdan beri destek oldugum bi kac aile var.
Uc aydir calismiyorum ve kocam calismiyirum yetemem diye o ailelerden birin bir yillik krasini odemis ve ben kendimi kotu hissederim diye cisem suan calismiyor o yuzden ben destek oldum ona soylemeyin kendini kotu hissetmesin diye rica etmis. Sana destek olan adam seni yermeden destek olur.

Size verdiği paralarla sizin değerinizi alıp sizi değersizleştirmeye çalışmış. Yaşamınızda her kim olursa olsun sizin değerinizi sizden almasına izin vermemelisiniz. Sizi değersizleştirmesine izin verdiğiniz için sahip olduğunuz para da değersizleşmiş olabilir bu nedenle de paranızın bereketi kalmamıştır.

Aylık giderlerinizi gözden geçirin bir süreliğine olabilecek harcamalarınızı minimize edin. Alışveriş ederken alacağınız şeyi almadan önce bu istek mi ihtiyaç mı diye sorun kendinize. Eğer ihtiyaçsa satın alın.

Yaşamı tek başınıza idame ettirebileceğinize kendinize inandırın. Bunun için internetten olumlamalar ya da yöntemlerle kendinize bir iç disiplin oluşturun. Size değer vermeyen insanlarla da yollarınızı ayıracak cesareti gösterin. Kendinize değer vererek bilmediğiniz bir başka kapı size açılabilir.

yol göstermeye çalışan herkese çok teşekkür ederim , ayrılmak istiyorum kafamda zaten başından beri bu olaylar ilk çıktığından beri olmayacak diyorum bu ilişki yürümez ama ben sevdiğim zaman çok zor bırakabiliyorum hala nasıl ayrılacağımı düşünüyorum alışkanlık sadece biliyorum

benim erkek arkadaşım işsiz ve maddi olarak bende ona yardımcı oluyorum. ailem bunu sezinledi, ben inkar ettim. bir kadının bir erkeğe maddi olarak yardım etmesi ataerkil toplumlarda çok yanlış. ben de kendimi kötü hissediyorum. çünkü artık alıştırdım. ve bunu gayet normal bişey olarak görmesi canımı sıkıyor. bir kaç kez arkadaşlarıma anlatmıştım. onlarda beni doldurdu sanırım, sen beni maddi anlamda kullanıyosun insanlar böyle düşünüyor dedim. o da anlattın mı bana yaptıklarını deyip çılgına dönmüştü. evet belki o bana demiyor, git mutfak alışverişimi yap, yada giyecek bişeyim kalmadı filan gibi.. ama ben görüyorum ve dayanamıyorum. onun da bunlar hoşuna gidiyor. benim de çok zoruma gidiyor.
bunu bir erkeğin kız arkadaşına yapması daha tolere edilebilir bir durum.
ama erkek arkadaşın senin onu maddi anlamda kullandığını hissediyor olabilir. bu sebeple de aklına deli sorular geldiği ve yorumlayamadığı için insanlara anlatıyor bence. ben de kaç kez dedim, başkalarına anlatmak etik değil. hele ki para mevzusu çok pis bir konu. demem o ki, kullanıldığını hissediyor bu sebeple de her fırsatta dile getiriyor.

Konu sahibi ''para yemek'' kavramını lüks harcamalar için kullanılan bir tabir olarak görüyor.
Sizi kırmak istemem ama kardeşim kız arkadaşının ev kirasını ödüyor olsa market alışverişini yapıyor olsa aklımdan maddi anlamda kullanıldığı geçer.
Her ne kadar aileler biliyor olsa da arada resmiyet olmayan birinin düzenli bir şekilde her ay kiraya ortak olması uygun bir şey değil. Hani 1-2 kez istenebilir borç olarak ama bunu rutine bindirmek doğru değil.
Zaten karşınızdaki kişi bu yardımı içten gelerek yapmış olsa 7 ceddine duyurmaz.

Bir ev arkadaşı bulursanız hem kira hem evin diğer masraflarını paylaşmış olursunuz.
Birileri ile evi paylaşmak zor olabilir ancak sevgilinizden para almaktan daha iyi bir yöntem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…