Kararsızlık

nisanliniz kendince hakli,
bana da sorsaniz esimden sevgilimden 6 ay ayri kalmak istemem.

ama siz ona uyup da bu karari alirsaniz hep aklinizda olacak,
ve belki ileride onu da suclayacaksiniz.
O yuzden tamamen kendinizi mutlu edecek karari vermelisiniz.
Ondan sonrasi ona kalmis.

30 bin meslek edinmek icin yuksek bir miktar degil,
ama cepte varsa verilir bu paralar da,
ne bileyip kredi cekecekseniz falan riskli bir tutar.

ben açıkcası pastacı birinin kursuna gitmem, asla inamıyorum tarifi tam verdiklerine. pastasını bile önceden pişrip getirip size süsletiyor ama msa falan sanırım evet mantıklı. çalışma şartları bence de uygun değil evli biri için ama bu tamamen benim hayat tarzım sizin farklı sonuçta. bir de o kadar para verip birden baş aşçı olmayacaksınız hele otellerde butik değilse.
ayrıca youtubeda insan yapmayı bile öğretecekler yakında :KK53:
ingilizce de ararsanız bence bulabilirsiniz.
Bu konu hakkında da bilmeden yorum yapıyorsunuz bence ben pastacıyım ve tüm bildiklerimi pasta kursunda öğrendim kimse önümüze pandispanya getire bunu pasta yapın demedi Yani

Ayrıca o para bizim evlenmek için biriktirdiğimiz para

İş garantisi var mı? Malum açıkta gezen bir dolu okumuş etmiş şefler var.... garantisi yoksa bulaşmayın bence paranıza yazık. Çokmuş. Denk belge veren kurslar araştırın.
Dengi okulların fiyatları daha pahalı ayrıca şehir dışı bana 100 bine mal olur

Belediyenin yemek kursları bu kadar kapsamlı değil bana göre benim hedeflerime göre sadece zaman kaybı ben pastacıyım ve farkettim ki internet tarifleri tamamen yalan örneğin geçen gün bir sos tarifini koskoca YouTube da bulamadım
Neden lüks bir lokanta veya otel mutfağında ücretsiz çalışmıyorsunuz? Hatta part-time olabilir orda aşçılara yardim ederek bir çok şey öğrenebilirsiniz.

30 bin mi? Ne olduğunu unuttum da michelin miydi neydi yıldızlı sertifika mı veriyorlar?

Ayrı kalacağınız zaman uzun bir zaman değil, parası deseniz bir sene özel üniversiteye gitmiş gibi olacaksınız. İmkanınız varsa gidin.

Yok mudur böyle tanıdık birileri sizi yanına alsa tabi her şeyi usulüne göre yapıyorlardır fakat tanıdık vasıtasıyla belki kolaylık olur.
Arkadaşlar benim derdim bu işi nasıl bedavaya getiririm değil ki krema kaynatan şefler var ayrıca 32 yaşındayım kursla 4 ayda öğreneceğimiz şeyi 4 senede zor öğrenirsiniz

30 bin mi? Ne olduğunu unuttum da michelin miydi neydi yıldızlı sertifika mı veriyorlar?
Michael’ın yıldızı sertifikası değil o yıldız İçin bir değil bin okul bitirmek gerek yıldızlı Türk şefler olsa da Türkiye’de böyle bir yıldızlı yer Yok

Babam soyle der: denemeden pisman olmaktansa deneyip pisman olmayi tercih ederim.
Ben eger hayalim bu ise asla vazgecmezdim. Nisanlimdan vazgecer ama gelecegimden vazgecmezdim. Cunku ben nisanli iken hayallerinden vazgecen biriyim. Sevdigim adamla evlenmek icin.... sonunda bosandik ve ben yillar sonra hayalimdeki isi yapmaya basladim.

kariyerin herkesten daha önemli, gerçekte hepimiz tek başımızayız bunu unutma bence.

işler ters gittiğinde en çok kendinden nefret edersin neden bunu yapmadım diye. çok falan da değil. özel okulların bir yıllığıyla aynı fiyat.

Süre çok uzun değil bence. Belli ki ciddi hayalleriniz var, muhakkak deneyin derim. Sonra pişman olursunuz.

Yalnız o para düğün için biriktirdiğiniz paraymış. Eğer ortak biriktirdiyseniz yerinizde olsam nişanlımın payına dokunmam. Bu işin sonunda ayrılık da olabilir çünkü.

Back
X