- 23 Ağustos 2012
- 51.872
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.621
- 898
- Konu Sahibi Turkandrnb
-
Ya bu dediginiz sey de nasil cocuklar yetistigi de ortada. O kesinlikle bir yük degil ama anne cocugunu düşünmeli. Baba da annelik duygusu yoktur.Almanya'da da Amerikada da kadın daha çok kazandığı için evde oturup çocuk bakan erkek bizzat tanıyorum. Çocuğu kadının sırtına yük olarak görmekten vazgeçin. Çocuğun oldu default olarak evde oturacaksın, iş hayatından çekileceksin diye bir şey yok.
Estagfurullah,degilsiniz gerizekali daçoçuğuda o doğurur ve emzirir dimi... ben bunu nasıl düşünemedim? ne kadar da gerizekalıyım?
Esimle yine daha fazla vakit gecirmeyecegim. Sadece evime geri donecegim. Su an biz hastanede kaliyoruz ve 2 3 aydir hic görüşmüyoruzEsiniz isi birakip ev erkegi olmadi yani onu demek istemistim. Saglik durumunuz elvermiyorsa isi birakmak normal evet ama esinizle daha fazla Vakit gecirmek icin Isi birakmak anlamsiz. Cok cok gecmis olsun.
Anliyorum. Kendinizi bir yokladiniz mi peki yapabilir misiniz evde? Ben 11 yil calistim 5 yildir evdeyim,inanilmaz zor. Esiniz yogun calisinca daha da zor. Bos bos duvara bakiyorsunuz.Esimle yine daha fazla vakit gecirmeyecegim. Sadece evime geri donecegim. Su an biz hastanede kaliyoruz ve 2 3 aydir hic görüşmüyoruz
çocuk doğurup emzirebilmek, erkekten üstün olduğumun kanıtıdır. sizin neden tam tersini düşündüğünüzü merak ettim şimdi. umarım bu mevzuyla ilgili bir travmanız yoktur.Estagfurullah,degilsiniz gerizekali da
Her konuda mutlaka cinsiyetci bir yorum yapip ortaligi geyana getiren bir uyesiniz. Neden bunu yapiyorsunuz? Kadinsiniz diye kendinizi erkekten daha asagida goruyor olabilirsiniz ama bari bunu cevrenize belli etmeyin,polemik cikiyor
Biyolojik bir ustunluk bu. Benim bahsettigim toplumsal bir durum. Umarim sizin bu mevzuyla ilgili bir travmaniz yokturçocuk doğurup emzirebilmek, erkekten üstün olduğumun kanıtıdır. sizin neden tam tersini düşündüğünüzü merak ettim şimdi. umarım bu mevzuyla ilgili bir travmanız yoktur.
Burda öyle is kaybetme gibi bir süreç yok. ozel sektorde olduğum icin maasi cok cok az onu da gectim devlete gecersem cidden kafa olarak cok rahat ederiz ki esimde bunu istiyor o sartlari saglayabilir ama benim yapmam gereken prosedürler var. Sen onlari yap ki birlikte gecip kafa olarak biraz rahat ederiz diyor. Evde bulundugum surecte zaten sinavlara hazirlanacagim yani bu vazgecis degil bir basamak cikmak icin uzatılan bir el yoksa esim ne calis ne calisma der. Burda zaten sıfır olarak görüyorlar sizi hangi durumda olursaniz olun.Doktorluk gibi bir işi asla asla bırakmazdım
Tıp bırakılır mı Allah aşkına? Böyle bir meslek bırakılmaz.
Eşimin ailesi eve dolmuştu demişsiniz, Hint falan mı bunlar? Diyelim ki Hint mint çekemem dediniz bir gün çıkıp gittiniz. CVnizdeki boşluk ne olacak? Tıp asla boşluk kabul eden bir meslek değil, ilaçlar değişiyor teknik ilerliyor geri kalırsınız. Bu kadar hareketli bir meslekten sonra zaten evde oturamazsınız.
Eşiniz sizinkini yakın iş baksın bence
Merhabalar yeniden. Aslinda bir dert degil benimkisi ama cok arada kaldım bu yüzden evinde olan sadece eviyle ilgilenen hanımların manevi durumlarini merak ediyorum. Çevremde bu zamana dek aile sirketimiz olmasi itibariyle herkes çalıştı. Bende kendimi bildim bileli 4 5 yaslarindan itibaren hep buyuklerle birlikte işe koşturdum. Su an esimde ben de pandemiden dolayi ayri hastanelerde calisan doktoruz ve aramizda 2.5 saatlik mesafe var. Ben uzaga atandim. Londra gibi bir yerde hayat sartlari cok pahali. Esimin kazandigi bize artmadan ucu ucuna yeter. Pahali ama bura sartlarina göre uygun bir evde yaşıyoruz. Esim fazla ayriyiz istersen işi birak dedi ki su aralar bunu gercekten cok istiyorum ama bir yandan da korkularim var ben pek yokluk cekmedim. Buraya geldiğimden beri disari cikip para harcama olayına girmedim. Esimin ailesini zaten anlatmıştım benim evime kamp kurup gardrobumu bosaltip kendi esyalarini dolduran insanlar. Yani esimde olsa nasil diyorum sadece ona yük olurum. Tabiki yük olunmaz ama ben oyle hissediyorum cunku hep calistim kimseden para istedigimi hatirlamiyorum. Ama boyle de evli gibi degiliz 2 3 aydir. Üzerimde kendi kendime kurdugum bu baskiyi nasil asarim bilmiyorum
Bazi durumlardan dolayi burda kalmak zorundayiz. Yine isle ilgili insanliga yararli projeler için... Maaslari normalde cok iyi ama beni intern olarak aldilar sonucta bu ulkede egitim gormedim. Bu yuzden kazancim yok denecek kadar az. Hem ikimizde 10 bin alsak Turkiye nin durumu ortada aylik 20 bin tabiki cok guzel para ama gokdelen dikemeyiz. Ve bize arastirma alani sunamazlar. Burda o standartlar cok yüksek. Kimse sizin arastirmanizi bozamaz ve destek olurlar. Hayat sartlari cok onemli bu yadsinamaz ve bir de bu alani secerkenki hayaller var. Bu yuzden ara verip belli donanimi sagladiktan sonra geri donmek onemli de iste baskasinin calistigi parayi kazanmak bu anlamsiz derecede dusununce bile icimi eritiyorBenim fikrimce başka bir yere göçün. Doktor bir çiftin bu kadar az kazanması + hayatın çok çok pahalı olduğu bir yerde bu şartlarda çalışması bence saçma. Sizin yerinizde olsam adamı alıp Türkiyeye dönerdim, kalifikasyonlarımın tanınmadığı bir yerde zaten çalışmazdım. İstanbulda, Ankarada, İzmirde 2 doktor maaşıyla gökdelen dikersiniz zaten, niye orda birbirinize 3 saatlik yerlerde sürünesiniz? Sizin derdiniz çalışmakla değil bence, şartlarını ın kötü olması. Türkiye istemem derseniz başka bir AB ülkesine vınlayın derim. İngiltere zaten virüsün anavatanı oldu kaçar canınızı kurtarırsınız
Haklisiniz zaten buraya gelmeden once tek bir konu acmisligim yoktu. Buraya gelince arkadaslarima basta anlattim durumumu hepsi topla cantani geri dön dedi ciddi anlamda zor bir süreç gecirmesem ve bir kisiye dahi anlatabilsem zaten burada kimsenin kafasini sisirmezdimLondra'da doktorluk yapabilecek kadar "high qualified" birisi kk'de topic açıyor
Bilemiyorum Altan.
Bazi durumlardan dolayi burda kalmak zorundayiz. Yine isle ilgili insanliga yararli projeler için... Maaslari normalde cok iyi ama beni intern olarak aldilar sonucta bu ulkede egitim gormedim. Bu yuzden kazancim yok denecek kadar az. Hem ikimizde 10 bin alsak Turkiye nin durumu ortada aylik 20 bin tabiki cok guzel para ama gokdelen dikemeyiz. Ve bize arastirma alani sunamazlar. Burda o standartlar cok yüksek. Kimse sizin arastirmanizi bozamaz ve destek olurlar. Hayat sartlari cok onemli bu yadsinamaz ve bir de bu alani secerkenki hayaller var. Bu yuzden ara verip belli donanimi sagladiktan sonra geri donmek onemli de iste baskasinin calistigi parayi kazanmak bu anlamsiz derecede dusununce bile icimi eritiyor
1 yildir buradayim okul biteli 2.5 yil oluyor zaten ikimizinde bu yüzden imkanlarimiz dar kiralar cok uçuk ama tabiki ilerde 1 2 sene sonra bu olanlarin hicbiri olmayacak en azindan esim icin. Ben burada okumadigim için malesef Turkiye de ki standartlarim yok ve bunlari anlattigimda direkt bosan laflarini duymak beni fazlaca yordu.imkanın varsa ayrıl bence.
dr. sun rahatlıkla bulabilirsin.
eşten para istememek isteyememek çok abes,saçma geliyor bana.gereksiz boş gurur.(genel)
hayat arkadaşın sonuçta.
birleştirdiğiniz, iyi günde kötü günde dediğiniz hayatlara evet diyerek adım attık, kocamdan isteyemeyeceksem kimden para isteyecem..
kadın olarak hem iş hem ev gerçekten zor.birde eşten ayrı! duygusal açıdanda erkekler gibi üstün körü geçemiyoruz bazı şeyleri iş ortamında.onlara önemsiz gelsede.
bazı yorumlara hayret ettim vallahi. sanki düşmanı kocası.
biraz tatil fena olmaz.
Acikcasi birikimim vardi ama kayinvalide yanindan ayrilip tum evin masraflari esyalari derken elimizdekiler bitti. Burada her ay ev sigortasi ödüyorsunuz. Ayrica burda egitim almadigim icin almam gereken tamamlamak zorunda oldugum egitimler icin kredi cektik. Yoksa borc olmasa rahat gecinirdik artiramasaktaHiç birikimin yokmu canım En azından işi bırakırsan almak istediğin şeyleri kendi cebinden alırdın kira yemek ihtiyaçlarını eşin karşılardı.
Haklisiniz zaten buraya gelmeden once tek bir konu acmisligim yoktu. Buraya gelince arkadaslarima basta anlattim durumumu hepsi topla cantani geri dön dedi ciddi anlamda zor bir süreç gecirmesem ve bir kisiye dahi anlatabilsem zaten burada kimsenin kafasini sisirmezdim
Nasil cocuklar yetisiyormus orda?Ya bu dediginiz sey de nasil cocuklar yetistigi de ortada. O kesinlikle bir yük degil ama anne cocugunu düşünmeli. Baba da annelik duygusu yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?