Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

selam kızlar,nasılsınız bakem:52:anamlar geldi sabah,evde yalnız yalnız pineklemekten kurtuldum:1:annemle de kahvaltıdan sonra tam 2 saat dışarda yürüdük,buralarda kar yok ama poyraz esiyo.totom dondu soğuktan valla:27::27:
toton sımsıkı olur kızzz daha ne istiyonnn :)

jarnim yok nerelerde acep recep:44:
ya sorma çatlak patlak yusyuvarlak jarna bugün kar tatilinde iş yeri izin vermiş kimbilir kimleri kırıp geçiriyor gülmekten et tavuğu yarın gelir ellaham :27:

toton sımsıkı olur kızzz daha ne istiyonnn :)

ya sorma çatlak patlak yusyuvarlak jarna bugün kar tatilinde iş yeri izin vermiş kimbilir kimleri kırıp geçiriyor gülmekten et tavuğu yarın gelir ellaham :27:

soğuktan dondu kaldı zaten:60:ah jarnim ah gurbet ellerde kimleri gülmekten öldürüyo acaba:9:

2.ÖĞÜNÜM : HAŞLANMIŞ KARNIBAHAR -- YOĞURT

Hazır girmişken nete yazayımda sonra birikiyorda birikiyor liste..

.

bugün affetsek sen yarın bir tepsi böreği yersin sonra sabah tartıya çıkıp bizide yersin olmaz ıı 100 kırbaç ekledim cezana hemide elektrikli sandalyedeyken vurulacak eğil bakemmm :))

ahh ahhh tövbe bi daha yermiyim hem elektrikli sandalye hem kırbaç .azcık dursanda ben evde mekikle çeksem cezamı olmazmı .bu arada öğlen öğlen dediğimde saat 14.30 yani :)sadece domates çorbası içtim azcık telafi etmişmiyim akşamda az yerim söz.su içiyorum çokca bide biberiye çayı içiyorum yeter herhalde demi :)

bugün annemler var şimdiden menümü yazayım,akşama vakit bulamayabilirim

1.öğün:
sucuklu yumurta(sucuk ev yapımı)
2 dilim pastırma
avuç içi kadar peynir
2 zeytin
çay
omega 3

2.öğün:
tavuk suyuna çorba
etli nohut
bol bulgurlu yaprak ve lahana sarması
salata ve yoğurt yemeği düşünüyorum, tabi az az:1:

Son düzenleme:
valla heee bu ne yaaa kaçamak yapanlar bir yandan depresyona girenler diğer yandannn amele sümüğü gibimm yapıştırıcam duvara hepinizi heeee sarsılın ve kendinize gelin kendinizi sarsınn

olmamı heçç osura osura uyursunuz :)) bizde yendiği akşamlar kapıda gaz maskesi dağıtıyorum gelene

:27: ben varımm :46::46:

geleneksel kalk koşusu olsa dah eyi gibi totomuzu kaldırmak gerek önce

sen çok yaşa emi gaz maskesi hehh koptumm:)

2.ÖĞÜNÜM : HAŞLANMIŞ KARNIBAHAR -- YOĞURT

Hazır girmişken nete yazayımda sonra birikiyorda birikiyor liste..

.
hem okudum hemi yazdım deyi türkü geldi aklımaa yaz annem yazz bende çiçek yidim bugün yani karnıbahar dışarımız kış emme içimiz bahar olsunn aybalamm yaşasın bahar kardeşliğii

bugün affetsek sen yarın bir tepsi böreği yersin sonra sabah tartıya çıkıp bizide yersin olmaz ıı 100 kırbaç ekledim cezana hemide elektrikli sandalyedeyken vurulacak eğil bakemmm :))

ahh ahhh tövbe bi daha yermiyim hem elektrikli sandalye hem kırbaç .azcık dursanda ben evde mekikle çeksem cezamı olmazmı .bu arada öğlen öğlen dediğimde saat 14.30 yani :)sadece domates çorbası içtim azcık telafi etmişmiyim akşamda az yerim söz.su içiyorum çokca bide biberiye çayı içiyorum yeter herhalde demi :)
kız cezan bitmedimi senin daha eyi bari yeter simsiyah olmuşum zaten ölcen kalcenn memkikle devam ett bidaha görmeyecem pohaçayıı bohçalar denize atarım valla osmanlıdaki gibi

bugün annemler var şimdiden menümü yazayım,akşama vakit bulamayabilirim

1.öğün:
sucuklu yumurta(sucuk ev yapımı)
2 dilim pastırma
avuç içi kadar peynir
2 zeytin
çay
omega 3

2.öğün:
tavuk suyuna çorba
etli nohut
bol bulgurlu yaprak ve lahana sarması
salata ve yoğurt yemeği düşünüyorum, tabi az az:1:
ohh anan yanında gir koynuna sıcacık ne güzel ayy bende gidecem yollar izin vermedi bakalım bu hafta anacığımın koynuna girerim inşallahh

sen çok yaşa emi gaz maskesi hehh koptumm:)
zort zortt :))

madurumda madurum vallaaaa..
bi de torunu çıktı hamurişi sevdalısı..
yaptıkça yapar şimdii....
bende 1 dayanır 2 dayanır 3.de hüpletirim vallaaa.
kayınvalidemin yemecikleirne dayanamam:14:

ya hakketen kızlar nedir bu eski toprakların hamuişi merakı?
annem de öyle bana gelir gelmez markete gider marka marka unu doldurur eve pişirir de pişirir...
bu işi kökünden halledelim hamurişi yemekleri icat edeni bulup kazana atalım kızlar :1:

annem de öyle bana gelir gelmez markete gider marka marka unu doldurur eve pişirir de pişirir...
bu işi kökünden halledelim hamurişi yemekleri icat edeni bulup kazana atalım kızlar :1:

kazana düşen kazandan hamur cenevarı olarak fırlarsa görürüz ebemizi o zaman :)

yaw patron çıkıcam dedi çıkmadı benim yürüyüş gene yattıı pergelleri açamadım neyse artık bekçez bi hal çaresineee:31:

Her yerde kar var kalbim senin bu gece
Her yerde kar var kalbim senin bu gece
Belki gelirsin sen bakarken pencereden
Gözler yanlız özler karda senden izler

Yürümek karda zordur
Gelirsen bak aşk budur
Dönsen köşeden şöyle
Şarkı söylerim böyle

Laaay la lay la lay la lay

Yağma kar dur artık
Bak buz oldu kalbim
Yağma sesimi duy
Belki gelir sevgilim

Göz yaşım dur düşme
Gelmeyecek düşünme
Kes ağlamayı artık
Bak oldu bana yazık

Karda zordur yürümek(çanağı kırmadın umarım)
Anladım gelmeyecek
Dünya oldu bana dar
Neden yağdın söyle kar

Dünya oldu bana dar
Neden yağdın söyle kar…?

ay az önce bir resim gördüm egede bir evv ege şiveli konuşmalar vardı koptum
evin yanında kulübe altında dikkat ısırgan köpek var yazmışlar yaaa Allah ne etmesin sizi yaaa ısırgan köpekk :) heheheehhehe

ay az önce bir resim gördüm egede bir evv ege şiveli konuşmalar vardı koptum
evin yanında kulübe altında dikkat ısırgan köpek var yazmışlar yaaa Allah ne etmesin sizi yaaa ısırgan köpekk :) heheheehhehe

Heeeyyy gızancık napan eyin mi ? Bodrumluların şiveside çok eğlenceli. Pazarda bir sürü ot var soruyorum teyze nasıl yapılır bu. Bu şindi bu otları haşlıycen sarmısak zeytinyağ o kadaaa :) hep aynı tarif çok eğlenceli insanlar.

Kizlaaar benim de anneciğim geldi 2 hafta önce. Koca bir kutu ot getirmiş karnibaharda ebe gomecine pirasadan ispanaga isirganotu tere roka maydonoz dereotu adını bilmediğim 2 ot daha. iğnelik mı ne dedi adını bahçeden limon turp kırma zeytin sut yoğurt cokelek (besicilik yapiyolar)koyun kiymasi. Benim anacigim hiç hamur ısı falan bilmez. Varsa yoksa ot kavurmasi etli yada zeytin yağlı sebze yemekleri pişirir. Biz evlendikten sonra tanisti kadin hamur isiyle biz yazdan yaza gittigimizde ona yapariz Daha oncede yazmıştım ben megerse karatay usulü besleniyormusum o kadar yemeye ondan çok kilo almiyomusum diye şimdide ondan kilo veremiyom herhalde. Ekmegi sekeri kestim çok yavaş gidecek eminim. Bizim sülale 90yasina kadar yaşadı hep dedem rahmetli ölene kadar kuyu kebabını hiç eksik etmezdi hemde yağlı yerinden. Ağzında hiç dısı yoktu ama havanı önüne koyar bütün kuruyemisleri havanda ezer yerdi(iştaha bakarmisiniz)bu arada aksama Canan hocanın omega 3 deposu dediği ,yazın tarladan elcaaazimla topladığım ve dondurucuya attığım semız otu yemeği yapicam. Ben tam dogalci(organikci) oldum kizlaaaar

Heeeyyy gızancık napan eyin mi ? Bodrumluların şiveside çok eğlenceli. Pazarda bir sürü ot var soruyorum teyze nasıl yapılır bu. Bu şindi bu otları haşlıycen sarmısak zeytinyağ o kadaaa :) hep aynı tarif çok eğlenceli insanlar.

ya sorma şirine gibi hepsiii içime katasım geliyoo

safişimmm bozma moralini:48:ya sen 4-5 bisküvi ile balık krakere dayanamayacak kadın mısın?diyete başladıgın ilk haftaları hatırlıyorum,1. veya 2. haftaydı yanımda kocaman fıstıklı çikolatalar yiyorlar suan diyordun,sonra bir yakınının mevlüdü vardı pideden ve tatlıdan hiç yemeden gelmiştin hatırladın mı,isteyınce yapıyorsun sen ,karşılıgını da çok güzel alıyorsun:nazar::nazar:
inan hepimizin gözü önünde o iştah açıcı yiyecekler,dün buz gibi sogukta hasta ziyaretıne gittik,gittiğimiz yer de bayagı serınde ve evsahıbı evyapımı pizza,kadayıf sarma ve şöbiyet ikram etti,üçüne de bayılırımmm:14:taa sabah kahvaltı yapmısım saat öğleden sonra 3 olmus,ve üşüyorum bir yandan,düşün o tabağın ne kadar cazip oldugunu:27::9:buraya yazacak olmasam kendıme bu kadar hakim olamazdım heralde,kuru çayla avunup geldimm:32:akşam yine başka bir komşu muhallebili kek,ve ıspanaklı börek getirdi:14::14:dayanmak zorundayız napalım,hiçbir diyette bunları yiyerek kilo vermek yok zaten,karatay da en azından karnımızı normal yemeklerle doyurma şansımız var,aç kalmıyoruz çok şükür:32:hepimizin hasret kaldıgı şey tatlı,onu da zayıflayınca az mıktarda yerız,napalımm:32:
canım işte benim de buna canım sıkılıyor.İlk başlarda da vardı sabotajcılar ama iradem demir gibiydi.Maalesef o demir oldu pamuk :22: neyse bugün iyi başladım ve öyle devam ediyorum :70:
:

geçmiş olsun yöneticilerin en güzeliiii benide listeye eklediler teşekkür ederim mujkk

onu bunu kırmamak için bzi geriye gidiyoruz sinir bozucu oluyor keşke 2 aylık bir kamp olsa hepimiz orda buluşsak karatay kampı diye malzemeleri alıp kendimzi yemekler yapsak ayy ne harika olurdu ne yaratıcı şeyler çıkardıı ve 2 ay sonrasında eminim hepimiz incecik olurduk :) gelen yok dışarıya çağıran yok rakı balık baskısı yok aaa mantıdan bir kaşık almıyomusun ama sana yaptım diyen yok
ayhhh hayali bilem güzellll :31::31: :103::103::103:
sağol cınııımm :16:
aynen yaaa öyle bir kamp olsa süper ötesi olur yeminediyorummm,fıstık gibi çıkarız ordannn :12:
kendimize iyi bakalım::54:

Bir gün
Babasıyla çocuğu dağlara doğru gezintiye çıkarlar.
Yürüdüğü yerde çocuğun ayağı taşa takılır ve
“Ahhhh” diye çığlık atar.
Dağlardan aynı şekilde cevap gelir: “Ahhhh”
Bu tepki karşısında şaşıran çocuk kızgınca bağırır:

“Sen de kimsin?”
Karşı taraf bir papağan misali dediğini tekrarlar:
“Sen de kimsin?”
Çocuk bu sefer “Korkak” diye haykırır.
Dağdan gelen cevap yine çocuğun dediğinin tekrarıdır :

“Korkak!”
Bunun üzerine babasına dönen çocuk:
“Neler oluyor?” diye sorar.
Babası “şimdi iyi dinle, oğlum” der ve dağa dönüp:
“Herşeyinle mükemmelsin” diye bağırır.

Ve aldığı cevap:
“Herşeyinle mükemmselsin” olur.
Çocuğun dikkatle izlediği babası açıklamaya başlar:
“İnsanlar bu olaya -yankı- der, evlat.
Ama gerçekte bu olay hayatın ta kendisidir.
Sana, söylediğin ve yaptığın şeylerin aynını geri verir.
Hayatımız
Yaptıklarımıza karşı aldığımız reflekslerden başka bir şey değildir.
Eğer dünyanda daha fazla sevgi istiyorsan,
Önce sevgiyi yüreğinde yarat.

Hayat,
Ona verdiğin her şeyi sana geri verecektir.
Bu karşılıklı ilişki hayatın her anında
Her saniyesinde geçerlidir. Hayat tesadüf değildir
Evlat…
Hayat sadece bir reflekstir!…”
çok güzel bir hikaye..teşekkürler
sanırım kımse benım slmımı gunaydınımı almamış:(:43: benı kımse sevmıyo burda

seni sevmeyen bitlensin yavrim :16:

Kizlaaar benim de anneciğim geldi 2 hafta önce. Koca bir kutu ot getirmiş karnibaharda ebe gomecine pirasadan ispanaga isirganotu tere roka maydonoz dereotu adını bilmediğim 2 ot daha. iğnelik mı ne dedi adını bahçeden limon turp kırma zeytin sut yoğurt cokelek (besicilik yapiyolar)koyun kiymasi. Benim anacigim hiç hamur ısı falan bilmez. Varsa yoksa ot kavurmasi etli yada zeytin yağlı sebze yemekleri pişirir. Biz evlendikten sonra tanisti kadin hamur isiyle biz yazdan yaza gittigimizde ona yapariz Daha oncede yazmıştım ben megerse karatay usulü besleniyormusum o kadar yemeye ondan çok kilo almiyomusum diye şimdide ondan kilo veremiyom herhalde. Ekmegi sekeri kestim çok yavaş gidecek eminim. Bizim sülale 90yasina kadar yaşadı hep dedem rahmetli ölene kadar kuyu kebabını hiç eksik etmezdi hemde yağlı yerinden. Ağzında hiç dısı yoktu ama havanı önüne koyar bütün kuruyemisleri havanda ezer yerdi(iştaha bakarmisiniz)bu arada aksama Canan hocanın omega 3 deposu dediği ,yazın tarladan elcaaazimla topladığım ve dondurucuya attığım semız otu yemeği yapicam. Ben tam dogalci(organikci) oldum kizlaaaar

yaw herkeşlerin anası yanında bende özledim looo ühüüüüüüüüüüü yol ver dağlar yol ver banaaaa diye çığırasım geldi yanık yanık

oy oy oyyyy anacığına yıldızlı pekiyi veriyomm ve mübarek ellerinden öpüyorum ama lütfen ilet topikten petuş senin ellerinden öpüyormuş de lütfennn
ananın kıymetini bil valla güvercinimm organikk bıldırcınımmm benim yerimede yi şifalı otlardan şifa olsunn

kahvaltı:

1 tatlı kaşığı mindivan macunu+500 ml su

1 kk yumurta
2 kk peynir
10 zeytin
1 çay bardağı ceviz
çay

öğlen
500 ml su
1 dolu kase yoğurt
2 kaşık makarna (yoğurdu sade olarak yiyemiyorum)
1 tatlı kaşığı mindivan macunu+500 ml su

akşam:

kıymalı bulgurlu lahana sarması yapıyorum,belki önden bir çorba yaparım..akşama yazarım artık yiyince

Back
X