elmalı incirli kek tarifi
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
4 adet küçük küçük doğranmış elma (kabuksuz)rende de olabilir
4 adet kuru incir veya kuru kayısı küçük küçük doğra
1 yemek kaşığı bütün keten tohumu
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İlk meyvesiz malzemeleri karıştır.sonra meyvelerle karıştır.yağlanmş tepsiye dök.180 derece fırında 20-30 dakika pişir.Afiyet olsun.değişik gelebilir.ama tüm tatlı isteğini keser.yanında kısırla bir öğün olur.bol limonlu.
yenı sorular,yenı cevaplar:)
796391 | Soran : OZLEM-1053052 | Soru Grup : Genel
Soru : Merhaba Canan Hanım,
Kitabınızı merakla bir solukta okudum ve hevesle uygulamaya başladım. Uygulama ile ilgili 2 sorum var:
1. Akşam saat 19:00'dan sonra bir şey yememe kuralı ile ilgili olarak: Finans kurumunda çalışıyorum ve işten 18:00 civarında çıkıyorum. Evime vasıta ile veya yürüyerek 19:00-19:30 arasında varabiliyorum. Akşam yemeğini en kısa yoldan hazırlayıp masaya oturmak 19:50-20:00 civarını buluyor. 20:30 civarında yemek ve atıştırmalık bölümünü sonlandırıyorum. 23:00'de yatıyorum. Bu şartlarda 19:00'da akşam yemeğini sonlandırma kuralına uyamıyorum. Bu konu ile ilgili görüşünüz öğrenmek isterim..
2.Soda / maden suyu ile ilgili olarak kitabınızda bir not göremedim. İşlenmiş gıda grubuna girer mi?
Çok teşekkürler...
04.10.2011 1300 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Akşam yemeği 19:00-20:00 arası da olabilir. Ancak ne kadar erken bitirirseniz o kadar iyidir.
Kilolunuz fazla ise soda ve maden suyu da içmememlisiniz.
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
796334 | Soran : gerillaz78 | Soru Grup : Genel
Soru : Merhabalar Canan hanım,
1-hazır ayran içiyorum zararı var mıdır?
2- anksyete ve panik bozukluk için öneriniz nedir?
3- ailem illa ekmek ye die ısrar ediyor, yarım avuç kadar yiyorum, zarar var mıdır?
teşekkür ederim cevabınız için.
04.10.2011 1200 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Ayran en sağlıklı içecektir. Hazır ayranların tuzu fazladır. Ekmeğin hiiiiiiiiç bir faydası yoktur!!!! 33 yaşındaki bir hanıma ailesi hala ne yemesini söylüyorsa yandık derim!!!
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
Bende Canan hanımı ve tavsiyelerini yakından takip ediyor ve uyguluyorum bu 2. haftam sonuçlardan çok memnunum,gayet iyi gidiyor ...Merak ettiğim canan hanıma nasıl soru soruluyor ? Mail adresi varmı yada buradan mı soru soruluyor? Bilgi verirseniz çok sevinirim...Herkese kolaylıklar dilerim
Olur tabi canım kardeşimde karbonhidrat diyeti yapıyordu 1 ay sonra ondada lekeler oldu yumurtayı bıraktı geçti bence sende bırak canım geçmiş olsun.ya kızlar gece gece cok korktum.benım vucudumda 1 haftadır kasıntılı kırmızı kabarcıklar cıkıyor.ben sınek ısırıgı zannediyordum.(buralarda hala kara sınek var)esım demın bunlar alerjıye benzıyor dedı.ben yaklasık 40 gundur hıc bozmadan dıyetı uyguluyorum.ve hergun en az 2 yumurta yıyorum(dıyetten once de yumurtayı severdım ama hergun 2 tane duzenlı de tuketmezdım).acaba bu kabarcıklar yumurtadan mı oldu,?
bilginiz var mı yumurta alerjısı sonradan gelısır mı?:26::26:
1 hafta kadar yumurta yemeyecegım bakalım degısıklık olcak mı?
Cok haklısınız ama bundan baska tuketımım yok onu yedıgım zaman hocanın bır cevabı var bu konuda "#795676 | Soran : loxandra | Soru Grubu : Genelmerhaba.başarılar dilerim.bildiğim kadar muzun gi indeksi yüksek,kitapta yazmıyor fakat onuda az tüketmek gerekiyor.kızma ama 2 muz fazla.muzun arada yarım olarak yemek doğru olur sanırım.kitapta yazdığına göre akşam 8 den sonra sadece limonlu çay veya limonlu su için diyor yani ayran veya süt içmekte yanlış.ben tüketmiyorum.sadece bilgi vermek istedim ,asla karışmak istemedim.:26:
KıLO ÇıZELGESıNı NASIL YAPABıLıRSıNıZ?benimde çubuğum olsun istiyorum nasıl yapıcammm
günaydın hanımlar.
bende sabah 2 yumurtadan peynirli omlet yaptım.4 zeytin ve biraz kaşar peyniri.
bol bol da su içiyorum.ancak henüz öğle yemeği menüsü bulabilmiş değilim.
hepimize sağlıklı incelmeler
ben tam pişmiş de olsa kasıkla yıyorum yumurtayı
akşam okuldan gec cıktıgın ıcın yemedın dımı?oglen de yememıssın acıkmadın mı.ogleden sonra bıraz cevız,kuru kayısı falan yeseydın keske.
bişey daha sormak istiyorum kızlar.
şimdi ben memurum.sabah kahvaltımı saat 8 de yapıyorum.öyle tatilim 12-1 arası.ben öğle yemeğimi saat 12:30 da yesem 2 öğün arasında 4,5 saat oluyor.sizce 4,5 saat ara iyimi.yoksa illa ki 5 saat olmasımı gerekir leptinin devreye girmesi için.kestane kebap acela cevap
4,5 saat ıdeal,yıyebılırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?