3 kaşık yemişsin masallah iradene
metabolizma düzene alışıyor.ne zaman yemek gelece biliyor,tembel tembel yatıyor yemek gelene kadar.şaşırtmak gerek arada bir.yine karatayla 4-5 saatte bir yemek yiyip 3 öğüne çıkarmayı dene.hergün degil hafta da bir kaç gün .3 öğün beslenerek te kilo verilebiliyor canım.diyetisyenlerde diyor metabolizmanızı şasırtın diye.hergün her öğünde aynı şeyleri yemeyin diyorlar
mesela ben 6 aydır aynı kg dayım arada yaptıgım kacamaklar kg vermemı engellıyor gul de bırkac aydır aynı kg da dıkkatımı cekmıstı....napıciiiiz leylakcığım .....şöle biri varmıdır acaba ''ben kilomu karatayla verdim ..sonra çok kaçamaklar da yaptım ama kilomu koruyorum '' diyen birini bulabilirmiyiz acaba ....siz en önce yapanlarsınız ..galiba devam eden de bi siz varsınız papadiyam la ....
Canım aynen öyle olmuş , artık o yeme düzenini vücut normal yeme alışkanlığı olarak görüyor.Sizin bu duruma "platoya vurmak" deniyor.Şimdi rakamları sallayarak yazıcam ; 80 kiloluk bi insan Karatay ya da başka bir diyet ile beslenmeye başlayınca kilo vermeye başlıyor.Kilo normalleşmeye başladığında kilo verme duruyo çünkü o kişi artık 80 kilo değil 65 kilo ve normal ya da normale yakın bir kiloda.Bu aşamada eskiden çalışan yöntem artık işe yaramıyo yani platoya vuruyosun.Bu durumdan çıkmaya da "platoyu kırmak" deniyor.Çıkmak için yeme düzenini ya da spor düzenini radikal bi şekilde değitirmek gerekiyor.Artık 65 kiloluk bir insanın 60 kiloya düşme çabası olacak bu.Eşim aynı şeyleri yaşadı.Yakinen şahidiyim bu durumun.
Ayrıca bi yazı yazdım bugün.Onu da yollucam , belki ipucu verebilir.
Güle güle canımiyiakşamlar kızlar ben çıkıyorum ...yarın görüşürüzz
mesela ben 6 aydır aynı kg dayım arada yaptıgım kacamaklar kg vermemı engellıyor gul de bırkac aydır aynı kg da dıkkatımı cekmıstı....
beklıyoruz yazını mıhtarım:))
geçmiş olsun ...........
canım benım,ben 108 kg ıkende balıgı mısırunlayıp kızartıp yıyodum sımdıde oyle yapıyorum o kadarcık mısırunundan hec bıseycık olmaz kendını balıktan mahrum bırakma bence
cok gecmıs olsun ıkıncı bır doktora gıtmen ıyı olmus.benımde ellerımde sorun var ne zaman camasır suyuna dokunsam kı hergun dokunuyorum.bulasık mak.camasır mak.el bulasık deterjanına herseye dahıl ederım kendısını camsılın ıcıne bıle katıyorum:))) ellerım mahfoluyo dr gıttım egzama degıl deterjana karsı alerjı dedı eldıven kullanmamı onerdı ama hıc kullanamam suya deterjana dokunmadan temızlıkmı olurmus
Amin canım. Teşekkürler.
Geçmiş olsun ficans. Ben de papadiyaya katılıyorum. Birkaç doktora gitmek bana da doğru geliyor.
birdycim çok çok güzel yazmışsın,çok güzel tesbitlerde bulunmuşsunyemek konusunda da spor konusunda da....
peki sana bişey sorucam.bunu yazında da belirtmişsin...ben 1,5 yıldır haftanın 5-6 günü 45 dk yürüyorum ve bana ilk zamanlardaki verdiği faydayı artık vermediğini düşünüyodum zaten ne zamandır..peki sence ben ne yapmalıyım?2 güne bir mi yürümeliyim yoksa arada başka egzersizler mi denemeliyim?
Canımcım çok teşekkür ederim
Ben tabi profesyonel diilim , tecrübelerim tamamen kendi üzerimden ama benim sana tavsiye edebileceğim şey ağırlık çalışması.Önce ağırlık çalışması ve hemen ardından yürüyüş.Ağırlık çalışması karbonhidrat yakıyor kardiyo da yağ.Yani vücuttaki glikozu yakıp hemen üstüne de yürüyüşle yağ yakarsan faydasını görürsün diye düşünüyorum.Bu arada ağırlık çalışması tüm kas ve iskelet sistemini kuvvetlendiriyo.İleriye yönelik büyük yatırım oluyo.Bi de genelde hepimiz ağırlık kaldırınca bodyci adamlar gibi devasa kaslara sahip olucaz diye korkuyoruz ama korkulacak bi durum yok.Bizim kaldıracağımız 1-2-3 kg ağırlıklar.Bunlarla öyle bi kas yapabilmemiz istesek de mümkün diil.Su petlerini de kullanabilirsin hayatım.Masraf etmene de gerek yok.Bir de şınav çekmek çok faydalı.Zor geliyo baştan.1 ya da 2 taneyle başla.Hergün yaparsan 1 hafta sonra 5-6 taneye çıkarsın.Ben de böyle böyle geliştirdim.
Benim takıldığım Jillian Michaels var , bulabilirsen onun da egzersizi çok çok faydalı hayatım.
afiyet şeker olsun sersumcum
Afiyet&sağlık olsun canım
sağol canımohh afiyet olsun.akşam menünde gözüm kaldıciğer yemeyeli çok zaman oldu.
sağol canım cevabın için
ağırlık çalışabilirim evet,eşim de çalıştığı için evde boy boy dambıllarımız var zaten1 er kg lıklarla başlarım bende.ağırlıktan sonra da yürüyüşümü yaparım.
zaten karar aldım,artık daha erken kalkıp kahvaltıdan önce sporumu yapmayı planlıyorum.bir de aerobik videosu bulup arada değişiklik yapmayı düşünüyorum
çok yardımcı oldun canım çok sağol
ooohhh taktikler alınıyor metotlar değiştiriliyor..tebriks diyorumm
ben de papişim de şikayetçiyiz bu durumdan sersumum.1,5 yıldır yemeğim de sporum da hep aynı,vücut otomatiğe bağlamış meğerse
bi reform şarttı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?