Bu arada bir epilasyon muhabbeti dönmüş. Teni çok hassas olduğu için epilasyon sonrası tahrişler, kızarıklık, tavuk poposu görünümü ve kıl dönmesi problemlerine çok maruz kalmış biri olarak tecrübemi paylaşmak isterim. Bunu arkadaşımın görüştüğü bir dermatologdan duyarak uygulamaya başladım ve gerçekten değişimden çok memnunum. Öncelikle epilasyon için en uygun gün reglin bitmesinden 1-2 sonrası. Bu vakitte yapıldıktan sonra uzun bir süre tüyler çıkmıyor. Hormonal bir durum. Sonrasında epilasyondan sonra kızarma olmaması için asla tene su değdirilmemesi gerekiyor. Bittikten sonra bir miktar tuza limon ekleyerek macun haline getirilmiş karışımı epilasyonlu bölgelere önce biraz sürüp bekletiyor, sonrasında nokta atlamadan bu karışımla peeling yapıyoruz. Ben bunu her bölgeye uyguluyorum. Ve macunu epilasyona başlamadan önce hazırlıyorum ki sonrasında hemen uygulama fırsatı buluyorum. Tabi bir miktar yanma oluyor ama dayanın, kesinlikle değecek. İyice peelingimizi yaptıktan sonra ben pamuğa zeytinyağı döküp cildime sürüyorum. Her tarafa uyguluyorum bunu da. Sonra bu şekilde vücudun zeytinyağını emmesini bekliyoruz. Bir kaç saat mümkünse kalsın, su değdirmeyin. Kirlenmesini göze aldığınız bir eşofmanı çekip öyle takılın. Zeytinyağı cilde çok iyi geliyor, öyle yumuşak oluyor ki. Dermatoloğun önerisi, bu tuz-limon karışımını bundan sonraki 2 gün için de aynı şekilde uygulamak. Ben henüz o kudreti kendimde bulamadım :) Ama eminim o şekilde çok daha faydalı oluyordur. Peki sonucunda ne oldu. Tüylerim epey çok ve hemen çıkar haldeyken, çok azaldılar ve 3 ayda ancak uzuyorlar. Bu şekilde 3 günlük uygulama yapılırsa 1 yılda tüylerin biteceğini söylemiş dermatolog. Tabi cilde göre durumlar her zaman değişir. Ben çok hassas tenli biri olmama rağmen bunu uygulayabildim ve memnun kaldım fakat herkes kendi cildini tanır. Ona göre dikkat etmek lazım.
Lazer epilasyon için ise şimdiye kadar yaptıranlar henüz yaşlanmadıkları için gelecek problemlerin ne olduğu bilinmiyor. Fakat güçlü tahminlerden biri, kıl köklerinin hemen dibinde bulunan ter bezi çıkış noktalarının lazere maruz kalması sonucu - ki çoğunlukla kalıyor, uzaktan lazerle milimlik nokta atışı yapmak pek mümkün olmadığı için- ileriki yaşlarda vücudun ısı değişim mekanizmasının bozulacağı, sıcaklık soğukluk dengesini ayarlayamayacağı ve menapozlu gibi bir üşüyüp bir terleme gibi durumlar yaşatacağı üzerine. Bu da ihtimallerden yalnızca biri - ki benim için yaptırmamaya yeterli bir ihtimal-, kimbilir daha ne ihtimaller var. Ama tabi ben de epilasyonla 1 saat can hıraş uğraşırken bazen tamamen kurtulmak için herşeyi göze alabilirmişim gibi hissediyorum. Umarım yaptıran hanımlar da ömür boyu bir sağlık problemi yaşamazlar bu yönde. Dua niyetine.
Lazer epilasyon için ise şimdiye kadar yaptıranlar henüz yaşlanmadıkları için gelecek problemlerin ne olduğu bilinmiyor. Fakat güçlü tahminlerden biri, kıl köklerinin hemen dibinde bulunan ter bezi çıkış noktalarının lazere maruz kalması sonucu - ki çoğunlukla kalıyor, uzaktan lazerle milimlik nokta atışı yapmak pek mümkün olmadığı için- ileriki yaşlarda vücudun ısı değişim mekanizmasının bozulacağı, sıcaklık soğukluk dengesini ayarlayamayacağı ve menapozlu gibi bir üşüyüp bir terleme gibi durumlar yaşatacağı üzerine. Bu da ihtimallerden yalnızca biri - ki benim için yaptırmamaya yeterli bir ihtimal-, kimbilir daha ne ihtimaller var. Ama tabi ben de epilasyonla 1 saat can hıraş uğraşırken bazen tamamen kurtulmak için herşeyi göze alabilirmişim gibi hissediyorum. Umarım yaptıran hanımlar da ömür boyu bir sağlık problemi yaşamazlar bu yönde. Dua niyetine.