• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

merhaba herkese, hepinizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. ben de sizin gibi kilo vermeye çalışıyorum ama diyetlerden nefret ediyorum. en son kısıtlamalı olarak dukan diyeti yaptım onu da başa çıkartamadım. hamurişini aramıyorum ama tatlıya çok düşkünüm. sırf bu sebeple sağdan soldan duyduğum karatay bilgileriyle badem ceviz günkurusu falan yemeye başladım. son 15 gündür kalori sayaak diyet yapıyorum, 1000 kalori civarı besleniyorum ama son birkaç gündür çok mutsuz ve aç hissediyorum kendimi:( nerdeyse diyeti falan bırakıcam:( acaba kitabını okumadan da karatay diyeti yapabilir miyim? püf noktaları nelerdir? uymam gereken liste var mı yoksa belli kurallara göre mi besleniyoruz? bir de bunu denemek istiyorum. vereceğim çok kilo yok aslında 52 olsam yetecek:)

hayatım bize katıl daha fazlasını verirsin kitaba gelince her zaman başının ucunda olması gereken bir kitap ben tv de gördüm canan hocayı hiç düşünmeden kitabı aldım iyiki almışım okuyunca zararlı faydalı yiyecekleri çok iyi anlatıyor resmen hipnotizma oluyo insan istesende yiyemiyosun inciri seviyorsan içine ceviz koy regl dönemlerinde falan tatlı isteğini kırıyor hurmada öyle örnek menüleri biz burda yazıyoruz zaten öğünlerini kesinlikle atlama yoksa acıkır herşeye saldırırsın doyurucu şeyler yediğimiz için biz hiç acıkmıyoruz akşam 8 den sonra birşey yemeki leptin hormonun çalışsın zayıfla ben başlayalı 1 ay oldu şu an 75 76 civarı gidip geliyorum şimdiden başarılar

sabah:1 yumurta,1 avuç peynir 6 adet zeytin,1 küçük çay bardağı fındık ceviz,2 adet hurma 1 bardak yeşil çay
çeri domates,salatalık daha ne olsun be ya

Herkese kocaman günaydın,

dünkü listemi paylaşmak istiyorum.

:56::56::56::56::56:

sabah: guzel bir karatay kahvaltısı,
2 yumurta ile tereyaglı omlet
4 domates
1 salatalık
maydanoz
biber
10 zeytin
1 cay bardagı kadar ceviz

oglen acıkmadım
aksam da
1 adana sadec et, domates biber
yanında gelen cig kofteden (etsiz ) 2 tane yedim..
:56::56::56::56::56::56::56:

bir de aksam sekizden once sut içmiştim..
bu sabahta işyerinde ustteki sabah kahvaltısına benzer kahvaltı

calisanlar vardır aranızda benim sabah kahvaltısını gorunce bir hafta yemek yemeyeceksin degil mi?
Diyorlar amlatamıyorum ben sonraki ogunlerde geçiştiriyorum acıkmıyorum da zaten.. diyorum Ana nafile. Alısmıs herkes pogaca borek simit peynir ..:(
mesaimiz de basladı herkese guzel gunler..

:10::10::10::10::10::10:

2haslanmış yumurta(cok zor yedim ama yedim:)
minicik kasar(evde okadar kalmış:)
1cb badem(tabiki kavrulmamış)
6tane zeytin
1salatalık
ps:kızlar bugün okuldan tarih öğretmeni arkadasım da karataya basladı o aslında dukancıydı ama dukanı bırakınca asırı kilo aldı:(ben onu karataya baslattım benim içinde ii oldu partner oldu bana:)yediğimiz yemediğimiz herseyi msjlıoz birbirimize:)bakalım inşallah bu hafta kilo verir de motive olur.
bu portal benı hayata döndürdü diyebilirim.henüz 1bucuk 2 kilo verdim ama olsun kaçamaklarımı yapmasaydım daha iyi verirdim.eger bi bucuk ay önce buraya gelmeseydim suan -2 kiloyu bırakın belki +4 falan olmuştum:(kardayım yasasın karatay:)yaşasın karatay kardeşliği:)))hepinize mutlu bi hafta diliyorum görüşürüs

Günaydın hanımlar,

Her ne kadar hava kötü olsa da güzel bir hafta olması dileğiyle, sevgiler.

Sabah: 1 yum, 1 dilim peynir, yeşillik, 1 ç.b. ceviz, 1 portakal

gunaydın kızlar..calısanlara ıyı mesaıler ev hanımlarına allah kolaylık versın ıyı haftalar olsun hepımıze:16:

kahvaltım

2 yumurta
peynır
zeytın
s.bıber
gunkurusu
badem
omega3

dun ıkı saat yuruyus:8:

hafta sonu yine yogunluktan dolayi giremedim:

cumartesi:
sabah: taze sogan ve mantarli yumurtali omlet (siddetle tavsiye ederim, coook güzeldi), peynir, domates ve salatalik
aksam: yufka arasinda et ve salata

pazar:
sabah: peynirli omlet, cesitli peynir, domates, paprika, yesillik
aksam: haslanmis tavuk ve salata, yogurt
spor: 1 saat yürüyüs

Ben de aynı yöntemi uyguluyorum dolma için , hatta bugün bitti son grubu.Fakat bundan sonra canım çekerse 5-6 tane satın aliim diye düşündüm.Eşim de çok meraklı diil...He bu arada müsaade edersen z.yağlı biber dolma için bi önerim var ; içini yarı değil tam pişiriyoruz.Biberlerin içini temizleyip elimizle dışını güzelce yağlıyoruz.Sonra fırın kabına dizip (ben yağlı kağıt da seriyorum) yallah fırına.Biberler nar gibi olunca çıkartıp parmaklarımızla beraber yiyoruz.BEN BULDUM BEN BULDUM :52::52::52:

Sen de sağ ve var ol canımcım.Çok büyük başarıya imza atmışsınız gerçekten...

dışarda yapılanlar hijyenik olmayabilir buyuzden evde kendim pişirme taraftarıyım
bak negüzel sende difirize atıyormuşşsn bu sistemi bırakma canın isteyince çıkar porsiyonluk ye hemde herdaim eliinin altında olur:34:
hım bunu deniycem güzel fikir teşekurrler canım :16:

merhaba herkese, hepinizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. ben de sizin gibi kilo vermeye çalışıyorum ama diyetlerden nefret ediyorum. en son kısıtlamalı olarak dukan diyeti yaptım onu da başa çıkartamadım. hamurişini aramıyorum ama tatlıya çok düşkünüm. sırf bu sebeple sağdan soldan duyduğum karatay bilgileriyle badem ceviz günkurusu falan yemeye başladım. son 15 gündür kalori sayaak diyet yapıyorum, 1000 kalori civarı besleniyorum ama son birkaç gündür çok mutsuz ve aç hissediyorum kendimi:( nerdeyse diyeti falan bırakıciam:( acaba kitabını okumadan da karatay diyeti yapabilir miyim? püf noktaları nelerdir? uymam gereken liste var mı yoksa belli kurallara göre mi besleniyoruz? bir de bunu denemek istiyorum. vereceğim çok kilo yok aslında 52 olsam yetecek:):14:

kimler gelmiş kimler gelmişşş yelizcim hoşgeildin sefalar getirdin :27:
sana daha önce de karataydan bahsetttiğim gibi karatay diyetinde aani yeme atakları hiç yaşamadım senin beslenme düzenin aslında yakın ama ufak tefek değişiklikler yapman gerekıyor
1000 cal altındaki aldığın besinler yeterli gelmıyor olabilir
karatayda sağlıklı besinlerden doyana kadar yiyebiliyorsun

verdiğim linkten Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın TV Programları Hepsi Birarada
canan hocanın tüm videolarını izlersen fikir oluşmasında sana yardımcı olacaktır
kafana takılan nevarsa hepimiz cevaplarız :16:

Selam tekrar,

Kahvaltılarda peynir yazmamısım 2 kk kadar da penir var. tumunde.
unutmusum

Bir de su maile kilo bildirim çizelgesi ekleyeyim diyordum olsdu sanırım ama ben profilimde cizelge diye bir sey goremedim.
Normalde oraya ekleniyormus sanırım..

kaybettiğim şevkimi tekrar kazanırım diye bugün ayran detoksuna başlıyorum dayanabilirsem 2 gün yapıciiim:45:

bugünlük planimida Cigdeme özenerek cikardim. Insallah planladigim gibi bir gün geciririm.

:56: saat 7de: iki haslanmis yumurta, bir bardak süt, peynir

:56: saat 12de: kuruyemis, 1 incir, 3 kayisi

:32: saat 12:30 yarim saatlik yürüyüs

:56: saat 17:30 dünden taze fasülye pisirdim, birde tavuk corbasi yapacagim insh, yanina yogurt ve salata

Son düzenleme:
Kızlar dün yediklerim bir faciaydı diyeti tamamen katlettim biraz mecburi biraz keyfii oldu :30:

Sabah : 1 dilim su böreği (derse yetişmek için ayak üstü atıştırdım kahvaltı etme şansım yoktu)
Öğlen: 1 dilim pasta ( kızlar ısrar etti napiiiiiiimmmm
:4: )
Akşam: 2 tane mezgit 10 tane karides
:56:
bol su bol çay kahve
ama yine de bu sabah tartıya çıktığımda 100 gr daha gitmişti motivasyonum bozulmadı
:52: şimdi çok acıktım gideyimde karatay kahvaltımı hazırlayayım :54: bahanelerim nasıl bu arada :34:

iyi geceler arkadaşlar..ben giremiyorum yine..benim oğlumun ateşi çıkmıştı geçen pazartesi..antibiyotik ve dönüşümlü kullanılmak üzere ateş düşürücüler vermişti doktor..inanır mısınız oğlum hala ateşli..düşmeyen bir ateş salgını var okulda..en fazla 4 gün olmuştu bir arkadaşında geçen ay ..ama bizim ateşimiz 7 gündür düşmedi..ilk 5 gün bi fiil her 4 saatte vermek zorunda kaldım.zira çoçuk ateşten yandı..

son 2 gün ise 6-7 saatte bir verdim..vermezsem ateş düşürücü zaten ateş çıkıyor..

yarın randevu aldım doktordan..canım ne kadar sıkkın ne kadar zor durumdayım anlatamam..çocuğumun göz altları koyulaştı..rengi soldu..beyaz dı teni şimdi kar beyaz oldu..

yarın doktor randevumuz 10 : 15 de

dua edin bize iyi çıksın tahliller .ben kan tahlili yapar diye tahmin ediyorum..çünkü ateş yapıyorsa bir mikrop var..baş ağrımız da oldu bugün..ara ara başına ağrı giriyor.sağ gözünde kanlanma da oldu..işte böyle kızlar ..canım çok sıkılıyor..yanımda yatıracağım bu gece de ..inşallah ateş çıkmaz daha..gece de saat 4 gibi ateş düşürücü veriyorum..kurulu saat gibi oldum..ateş düşürücünün etkisi bitmesine yakın ben uyanıyorum ..

işte böyle kızlar ..çok moralim bozuk..bizim bünyemiz biraz zayıf..arkadaşlarından gürbüz olanlar..iştahlı olanlar 4 günde bu ateşi yendiyse benim oğlanın bu kadar ateşlenmesi normaldir diye düşünüyorum..daha iyi düşünmeye calışıyorum..gececek diyorum...bekledim ..ama yok ..

geçmiş olsun yavrucuğa:nazar:

CUMA:
Öğle: 1 tabak taze fasülye ,1 dilim kepek ekmeği, 1 bardak kayısı hoşafı
Akşam: 1 tabak kabak yemeği, yoğurt, salata, zeytin

misafirliğe gittim 1 dilim pasta ile 1 kase kavrulmuş çerez yedim malesef...:18:

CUMARTESİ:
Sabah: 2 yumurta, peynir, zeytin, maydonoz, 1 bardak süt, 2 omega 3, 1 vitamin , çörekotu, 2 avuç çiğ fındık,
Öğle: Yok (Hafta sonu malum kahvaltı geç ve doyurucu olunca iki öğün yaptım)
Akşam: 1 tabak kabak yemeği, biraz mercimek yemeği, salata, maydonoz, zeytin

PAZAR:
Sabah:2 yumurta, peynir, zeytin, maydonoz, 1 bardak süt, 2 omega 3, 1 vitamin , 2 avuç çiğ fındık,2 avuç ceviz
Öğle: Yok
Akşam: 1 tabak pırasa yemeği, salata, yoğurt,zeytin

PAZARTESİ:
Sabah: 1 bardak süt, 2 omega 3, 1 vitamin , , 2 avuç ceviz
Ara:7 hurma, 2 bedem

Cuma akşamı cıslarının dışında kaçamağım olmadı... Düzenim geri, geldi sanki... inşallah bozulmaz...
az öncede hurma yedim. Arkadaş umreye gitmişti. Yemezsem saygısızlık olur gibi geldi. 1 tane derken 7 oldu.:18:
Hepinize sevgiler...
Şimdi biraz geçmişe bakayım....

En önemlisi un ve unlu mamuller(kepeklisi kepeksizi tüm ekmek çeşitleri)hepsi YASAK..:kkk::kkk:

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi,1-2 hurma olabilir.)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...

asıl hocamızın 2. kitabını okumanızı tavsiye ederiz..:kkk::kkk::kkk:

diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten :34::34:
takıldığınız yerde bizler buradayız..

kilo bildirim listesine katılmak isterseniz cumaları yapıyoruz..
kuralımız :2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz:34:
bana bunu kabul ettiğinizi özel mesaj olarak gönderirseniz sizi de listemize eklerim...:34:başarılar:16:

http://www.kadinlarkulubu.com/porta...an-efendigil-karatay-son-gunlerin-e-6020.html

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...atay-diyeti-deneyimlerimiz-canan-karatay.html

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/diyet/karatay-diyeti-nedir-6025.html

Çok teşekkür ederim.
Sorduğum sorulara kimse cevap yazmayınca veya ben göremedim,dün dışarı çıkmışken ilk kitabını aldım,ikincisini öneriyorsunuz keşke onu alsaydım.Sayfa sayısı çok fazla olduğundan hepsini okuyamıyorum,menülerde aklım karışıyor bazen ekmek yazan da var tatlı yazanda.
Emzirme döneminde bu diyet uygulanabilir mi,bilginiz var mı?

arkadaşlar merhaba nasılsınız.6 ay sonra geri döndüm aranıza ama malesef verdiğim kiloları geri alarak :14:.yarından itibaren tekrar sizinleyim bugün alışverişimi yapayım karataya uygun olarak ve akşama tartılıp yarın size bildiririm umarım bu sefer bu kilolardan kurtulacam...eski arkadaşlar bilir zaten beni yeni arkadaşlarımız da gelmiş ne güzel sizlerlede zamanla tanışırız.hepiniz hoş geldiniz ve inşallah istediğiniz kilolara biran önce ulaşırsınız...

Mrb arkadaşlar!! ben aranıza yeni katıldım ama 27/12/2012 tarihinden itibaren karatay diyeti yapıyorum.. son 1 aydır aynı kiloda kaldım.. Hiç kaçamak yapmadan, haftada 3-4 gün 45 er dakika yürüyüş yapıyorum.. son 5 kilo kaldı ne yaparak hızlandırabilirim.. Bilgi verirseniz sevinirim.

Back
X