Allah yardımcın olsun.karnın tok olunca dayanmak daha kolay oluyor.birde kesin kararlı olunca yemıyorsun.bir kutu da çikolata getirmişler gelirken,o da karşımda duruyor şimdi.Allahım ne kadar büyük imtihanımmm
öyle deme,o kadar zorki karşında çikolata topları yenirken dayanmak,birde ogluma yedırıyorum.göz görmeyınce gönul dayanıyor,ama gözunun onunde yenırken dayanmak gercekten ırade istiyor.alkışlıyorum kendimi
Merhaba canım, bana göre senin hatan bu kadar sık tartılman olmuş. Uzmanlar 15 günde bir kere, hatta mümkünse hiç tartılmayın diyorlar. İncelmenin %70 sabır, geriye kalanı ise azim yani her ne olursa olsun devam etmektir. Vücudun kendisi için en iyi olanı uygular canım, bunu unutma. Ama biz bilinçli zihnimizle onu anlamıyoruz.
Vücudun o 2.5 kg fazla suyunu bırakmış, bakmış susuz kalmış tekrar su toplamış canım. Ben hatırlıyorum incelme maceramda 3 hafta çok sıkı diyet ve spor yaptığım halde kg vermemiştim, 3 haftanın sonunda baktım ki kg da eksilmediğim halde beden olarak bir beden küçülmüşüm, meğer o ara vermelerde vücut yağ yakımını durduruyor ama kolejen salgısını arttırarak vücudu sıkılaştırıyormuş. Yani sarkma ve sünmeleri önlüyormuş canım. Dönem dönem kg almış görüneceğiz, dönem dönem uzun bir süre kg da veremiyeceğiz ama buna üzülmek değil sevinmek gerekir. Bedenimizin bir bildiği vardır canım ona güven..
Aynı şeyi ben de yaşadım, ilk bir kaç günden sonra 4.5 kg verdim, daha sonra aldım, şimdi halen o kg ya gelmedim. Zaten öyle bir kaç günde 3 kg yağdan gitse ölünle bile sonuçlanır canım... Ve bir de karaciğer kendini korumak adına sürekli yağ üretir... Kendimizi kasar, sürekli tartılırsak bu stres yaratır ve metebolizmayı en çok yavaşlatan unsur, strestir.........
Sevgiyle kalalım..........
Bır tutam zerdecal(safran) ıle sıcak su,ıste toksın attırıcı bır cay,yemeklere hıntlıler bolca koyarlarmıs.
Güzel fikir, tebrikler...karışık baharatlardan kendıme bır kucuk kavonoz baharat hazırladım.. direkt onu atıyorum yemeklerıme..
içindekıler
yenı bahar
zerdeçal
köri
tarçın
zencefil
kımyon
az tarçın
kekık,
feslegen
bır bahat daha vardı.. adını hatırlayamayacagım.. akşam bakıp yazarım.. karıştırdım ve tum yemeklerımde kullanıyorum..
canım form çaylar bağırsak tembelliği yapabiliyormuş.Bir süre sonra form çaysız wc ye çıkamaz hale geliyormuşsun.Keten tohumunu dene istersen.Ben aldım ancak henüz 2 kere yedim.unutuyorum maalesefbenim de aynen bağırsaklarım çok yavaşladı.kuru kayısı yememe rağmen böyle oluyo.ben yumurta mı acaba böyle yapıyo diyorum,çünkü önceden hiç yemezdim.tek çözümü form çayı içmekte buluyorum bende.hergün 1 fincan içiyorum ve iyi geliyo.
keten tohumumu bir tüketsem belki böyle bir sorun yaşamayacağım da,unutuyorum işteProtein ağırlı beslenildiğinde bu sorunla sık karşılaşılıyor sanırım.
Ben bir ara baya sorun yaşadım ama şimdi döndü normale.
Sabahları kuru kayısı yedikten sonra 1 litreye yakın su içmek iyi oluyor aç karnına.
Günde 2-3 bardak yeşil çay çok faydalı.
Form çaylar sınırlı süre olursa kesinlikle yararlı.
Çok çok zor durumda kalınırsa bekunis ilaç kullanılabilir.
Daha önceden kullandığım nar ekşili bir macun çok içime yaramıştı şimdi mindivanı kullanacağım eğer işe yararsa onu da söylerim ..
editörler ve kk pro kartı olanlar yapabiliyorarkadaşım nasıl 2 çizelgeyi birlikte kullanabikiyosun ben yapamadımda
Bi de kan ter içinde giyinmişsin, bakıyosun aynaya her yer fırlamış iğrenç hissediyosun kendini,ayna da aynı şeyi söylüyoo
ama dalga geçer gibi tezgahtar kız " aaaa çok yakıştıııı " demiyomuuuuuu
keten tohumumu bir tüketsem belki böyle bir sorun yaşamayacağım da,unutuyorum işte
canım forumda ilaç ismi önermek yasak,bilgin olsun.Bu bölüm benim değil ama bu bölümle ilgilenen arkadaşım silebilir
Ben zerdecal dıyeyım o zaman cok pardon yanı ben zerdecal ı demlıyırum,ya da sekersız lımonata ya koyuyorum dıyeyım,zerdecal dıye alıyorum zaten,demek kı bır kere aktarın azızlıgıne ugramısım.Canım, ben Karabükte yaşıyorum ve de Safranbolu ilçemiz biliyosun.
Safran ve zerdeçal farklı baharatlar. Zerdeçal kökünün öğütülmesi ile, safran ise safran çiçeğinin ortasındaki 3 parçalı ve portakal renkli dişi organların toplanıp (150 çiçek 1kg kuru lif verir) kurutulması ile elde edillir.
Biz Karabük' te yaşıyoruz ama kökenimiz Çankırı. Rahmetli annenannem çok bilgili ve becerikli bir kadındı. Zerdeçalın, karaciğeri temzileme özelliğinin çok fazla olduğunu eskiler çok iyi biliyormuş. Lohusa olanlara zerdeçaldan helva yapıp yedirirdi annenannem Çankırı' da. "İçini temizler" derdi.
Annem de ara sıra yapar, tadı da çok güzel, deneyin dicem ama şeker konuyo. Biraz düşünüp bize uygun hale getiririz belki :)
Hafta sonu yediklerimi yazamadım, topluca yazayım :))
Cumartesi :
1.öğün:1 çay bardağı ceviz,2 yumurta,peynir,domates
2.öğün:Somon, salata, maden suyu, 1 dilim maraş dondurması (helva yerine)
3.öğün:Et döner, cacık
Sıvı : 2 lt su, maden suyu
Pazar :
1.öğün:1 çay bardağı ceviz, peynir, domates
2.öğün:Biftek, salata, maden suyu, tuzsuz badem
3.öğün:Zeytinyağlı sebze, domates, salatalık
Sıvı : 2 lt su, maden suyu
Pazartesi :
1.öğün:1 çay bardağı ceviz,2 yumurta,peynir,domates
2.öğün:İstavrit, salata
3.öğün:Barbun, soğan, roka, teze fasulye, tahin helvası
Sıvı :2 lt su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?