Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

tamam ne zormuş ya,,,

peki ikindi çayına alışkın biri olarak ne yapmalı ki .ve cayın yanında birşeyler yiyorsam...canım hep birşeyler istiyor..nasıl bastırabilirim bu durumu..çerez yiyeyim mi??

bence çayını şekersiz ve yanında bişey yemeyerek iç:34::34:çünkü sürekli atıştırdıkça leptin hormonun salgılanmaz ve kilo veremezsin.öğün araların 4-5 saat olmalı:34::34:

Merhaba canım.. Evet solda olan 64.5 başlangıç kilom hedef killom 55 (54 değiştirmem lazım) ve şu an ki kilom 56
1 kilo artıdayım biraz fazla gi si yüksek gıdalarla besleniyorum bu aralar o yüzden öyle.
Diyete geçen yıl şubat ayında başladım. Yaza kadar hiç fazlalığım kalmadı hedefime ulaştım. Şöyle söyleyeyim. Verdiğim kilolar 5-6 yıldır uğraşıp da veremediğim kilolardı karatayla gitti:34:

merhaba yazınızdan benımde dikkatimi cektı yanı 11 ayda 8 kilo mu verdiniz

bence çayını şekersiz ve yanında bişey yemeyerek iç:34::34:çünkü sürekli atıştırdıkça leptin hormonun salgılanmaz ve kilo veremezsin.öğün araların 4-5 saat olmalı:34::34:

tamam inşallah yapabilirim..mesela brokoli yedim ya ..o beni hiç doyurmadı..yanında ekmek yemediğim için ve içinde sadece brokoli ve soğan vardı birde zeytin yağı

doymadım 2 tabak yediysem de ..
malesef çok geç bir koşu mutfağa gidip yedim 1 avuç badem...
ama bundan sonra olmayacak ..
öğün aralarım 4 yada 5 saat olacak ...tamam inşallah..

bayanlarr merhaba bugün ikinci günüm gayte iyi gibiyim canım birşey istemiyor.
ama sabah ve öğlende yemek yerken bi süre midem bulanıyor. gerçi öğlen karnıbahar sevmediğim için kendi kendime oldu ama sabahta aynı sekılde oldu. normal midir ama bugun baş ağrım yok. hemen menumu yazayım
sabah
2 haslanmıs yumurta
kıbrıt kutusu kadar peynır
biraz ceviz
5-6 tane zeytin
öğlen
mercimek çorba 1 kase
200gr yoğurt
2-3 catal karnıbahar yemeği

2tane de yeşil çayım var :D

bayanlarr merhaba bugün ikinci günüm gayte iyi gibiyim canım birşey istemiyor.
ama sabah ve öğlende yemek yerken bi süre midem bulanıyor. gerçi öğlen karnıbahar sevmediğim için kendi kendime oldu ama sabahta aynı sekılde oldu. normal midir ama bugun baş ağrım yok. hemen menumu yazayım
sabah
2 haslanmıs yumurta
kıbrıt kutusu kadar peynır
biraz ceviz
5-6 tane zeytin
öğlen
mercimek çorba 1 kase
200gr yoğurt
2-3 catal karnıbahar yemeği

2tane de yeşil çayım var :D

çok iyi gidiyorsun..benim de bugün 2. günüm
kuru meyve yemedin mi..yada portakal yada mandalına , elma..arada canın birşeyler çekmiyor sanırım..
akşama ne yiyeceksin ..

Son düzenleme:
çok iyi gidiyorsun..benim de bugün 2. günüm
kuru meyve yemedin mi..yada portakal yada mandalına , elma..arada canın birşeyler çekmiyor sanırım..
akşama ne yiyeceksin ..
ayyy teşekkür ederim inşallah iyi sonuçlar alırız. çünkü ben pek kilo veremıyorum bunu da bildiğim için bastan sıkı aldım. kuru meyve yemedim yani meyve yok dedim ve eklemedım listeme uzun bi süre meyve yemegı düşünmüyorum belkı önümüzdeki günlerde sadece sabah kuru kayısı yerim.

öğlen protein olmuyor diye akşam almayaı düşünüyorum. o yuzden 3tane ızgara köfte ve salata ceviz yaparım. sebze sevmeyen biriyim yani karnıbahar lahana brokoli kereviz pırasa bunları hiç yiyemiyorum. bezelye seviyorum o önerilmiyor. gerıye ne kaldı bamya yeşil fasulye ıspanak vs bide baklagillerle yapacagım için biraz sıkı tutmak istedim.

Merhaba;
Eşim karatay beslenme düzenine %90 uyarak 4.5 ayda 20 kilo verdi.
Son iki haftadır bir durulma var. Sanırım havaların soğuması gün içinde su tüketimini azaltmasına sebep oldu.
Harekette azaldı.
Aklıma omega3 almak geldi.
Omega 3 takviyesinin önerilmesinin sebebi nedir?
Herhangi bir marka olur mu?
Hepinize kolaylıklardiliyorum

Son düzenleme:
selam...
işte cuma gününden beri yediklerim.
Malum hafta sonu nete giremiyorum.Dünde işlerin yoğunluğundan giremedim.
Tek tek not ettiğim yediklerimi toptan ilan ediyorum

4 Ocak Cuma
Sabah:
2 yumurta, 1 çay bardağı fıstık, peynir, 1 su bardağı süt,2 omega 3,2 multivitamin
Öğle:
Kuru fasülye , turşu
Akşam:
1 bardak lahana suyu,Kurufasülye , yoğurt, 1 çay bardağı fıstık
Spor: yok

5 Ocak Cumartesi:
Bütün gün dışarıdaydım Sabah öğle bir şey yiyemedim.
Akşam:
1 bardak lahana suyu,Pırasa yemeği , yoğurt,turşu, patlamış mısır, 5 incir, 2 kayısı, fındık fıstık ceviz karışımı(1 kase)
2 omega 3,2 multivitamin
Spor : 1 saat yürüyüş

6 Ocak Pazar:
Bugünde bütün gün dışarıdaydım Sabah öğle bir şey yiyemedim.
Akşam :
1 bardak lahana suyu,Lahana yemeği, yoğurt, turşu, 5 incir, 2 kayısı, fındık fıstık ceviz karışımı (1 kase)
2 omega 3,2 multivitamin

7 Ocak Pazartesi:
Sabah:
2 yumurta, 1 çay bardağı fıstık, peynir, 1 su bardağı süt,2 omega 3 ,2 multivitamin
Öğle:
1 bardak lahana suyu,Mercimek yemeği, yoğurt
Akşam:
Balık ,salata, patlamış mısır

Spor: yarım saat yürüyüş

23 kilo-40 kilo verenler ne güzel darısı bizim başımıza :)
öğlen yediklerim
-yayla çorbası 1 kase
-2 adet çay tabağı bütüklüğünde köfte ve ne yazıkki 2 yk kadar patates püresi
-aşkam 8 e kadar bol bol su ve çay içerim artık

benim tek sorunum çalıştığım için akşam 19,30-20 gibi evde oluyorum akşam yeneklerim 20,30-21 e kayabiliyor :(

ayyy teşekkür ederim inşallah iyi sonuçlar alırız. çünkü ben pek kilo veremıyorum bunu da bildiğim için bastan sıkı aldım. kuru meyve yemedim yani meyve yok dedim ve eklemedım listeme uzun bi süre meyve yemegı düşünmüyorum belkı önümüzdeki günlerde sadece sabah kuru kayısı yerim.

öğlen protein olmuyor diye akşam almayaı düşünüyorum. o yuzden 3tane ızgara köfte ve salata ceviz yaparım. sebze sevmeyen biriyim yani karnıbahar lahana brokoli kereviz pırasa bunları hiç yiyemiyorum. bezelye seviyorum o önerilmiyor. gerıye ne kaldı bamya yeşil fasulye ıspanak vs bide baklagillerle yapacagım için biraz sıkı tutmak istedim.

anladım canım..haklısın sıkı tutmak lazım..ben lahana brokoli karnıbahar çok severim ..
öğlen protein yok mu ..ben de akşama yerim o zaman proteini..
ben de çok yorgunum ya ..sanırım acıktım yeniden..ve gecede benim küçük oğlan ateşlendi..gece 2 ile 4 arası uyumadım..yorğunum..çocuklar çok dağıtıyor evi..sürekli bir toplama halindeyim..
ve hiç bitmiyor toplamalarım..çünkü biryeri düzeltirken onlar öbür odada başka bir yeri çekmeceleri karıştırıp boşaltıyorlar..
bu da benim sporum sanırım..ama çok yorgunum bugün çokk..

selam...
işte cuma gününden beri yediklerim.
Malum hafta sonu nete giremiyorum.Dünde işlerin yoğunluğundan giremedim.
Tek tek not ettiğim yediklerimi toptan ilan ediyorum

4 Ocak Cuma
Sabah:
2 yumurta, 1 çay bardağı fıstık, peynir, 1 su bardağı süt,2 omega 3,2 multivitamin
Öğle:
Kuru fasülye , turşu
Akşam:
1 bardak lahana suyu,Kurufasülye , yoğurt, 1 çay bardağı fıstık
Spor: yok

5 Ocak Cumartesi:
Bütün gün dışarıdaydım Sabah öğle bir şey yiyemedim.
Akşam:
1 bardak lahana suyu,Pırasa yemeği , yoğurt,turşu, patlamış mısır, 5 incir, 2 kayısı, fındık fıstık ceviz karışımı(1 kase)
2 omega 3,2 multivitamin

6 Ocak Pazar:
Bugünde bütün gün dışarıdaydım Sabah öğle bir şey yiyemedim.
Akşam :
1 bardak lahana suyu,Lahana yemeği, yoğurt, turşu, 5 incir, 2 kayısı, fındık fıstık ceviz karışımı (1 kase)
2 omega 3,2 multivitamin

7 Ocak Pazartesi:
Sabah:
2 yumurta, 1 çay bardağı fıstık, peynir, 1 su bardağı süt,2 omega 3 ,2 multivitamin
Öğle:
1 bardak lahana suyu,Mercimek yemeği, yoğurt
Akşam:
Balık ,salata, patlamış mısır

Spor: yarım saat yürüyüş
güzel menü..patlamış mısır yasak değil anladığım kadarıyla

23 kilo-40 kilo verenler ne güzel darısı bizim başımıza :)
öğlen yediklerim
-yayla çorbası 1 kase
-2 adet çay tabağı bütüklüğünde köfte ve ne yazıkki 2 yk kadar patates püresi
-aşkam 8 e kadar bol bol su ve çay içerim artık

benim tek sorunum çalıştığım için akşam 19,30-20 gibi evde oluyorum akşam yeneklerim 20,30-21 e kayabiliyor :(
akşam geç saatte yemek yiyorsunuz ..biraz posiyonlarınızı küçültmeniz gerekebilir ..

ben gidip dinleniyorum arkadaşlar ..kendinize iyi bakn

herkese tünaydın kısslar:3::3:sabahın köründe kalkıp doktora gittim...alerjim iyice kudurmuş:14::14:yeni ilaç verdi ve de sprey....kg durumunu sordum.bazı ilaçların içinde kortizon olduğu için aldırır iştah da açar dedi.ilacı bıraksam bile bu durumunun metabolizmayı yavaşlatabileceğini söyledi..napıcam bilmiyorum.zaten az yiyorum ama ilaç almadan da olmuyo.mesela dün gece hiç uyumadım çünkü nefes alamıyorum,uykumda bile hapşırıyorum:2::2:kesin kg alırım daha da:5::5:

Leylakcim kortizonu annemden tanirim ben de,VÜcutta su tutar:((benim de nacizane önerim kesinlikle tuzu en aza indirmelisin canim.Zaten cok aran yokmus tuzla cok zorlanmazsin en azindan,cok gecmis olsun.

Bana da bugün fruktoz testi yapildi,sonuc negatif.Zaten ben Laktozdan süpheleniyorum,o da yrin yapilacak,bakalim,hayirlisi...

SERSUMUM iyiki dogdun,mutlu yillar,saglikli,mutlu,huzurlu,kololarini verecegin iyi bir yas diliyorum sana:))))

bugünkü yediklerimse:

Sabah:8'de 1 koca bardak sekerli su(alerji testi icin icmek zorundaydim :(((

gec kahvalti:pastirmali yumurta(2 yumurtali),8 zeytin,kuruyemis,sebze sögüs(peynir yemedim cünkü yarin laktoz testi yapiyacak,bugün yasak)

ara:1 filtre kahve(sütsüz-sekersiz)

aksama et sote olacak,salata ile yerim,yogurt yasak cünkü bugünlük.

yine 2 gün protein atagi yapmayi düsünüyorum cünkü veremedim gibi bir his var icimde :((( Ah bu alerjiler ahhhhhhhhhhhhhhh

YEni katilan tüm ARKADASLAR HOSGELMISLERRRRR:)))))hepinize kolay gelsin,yaglarimiz pit pit gitsin insallahhh:1::1::1:

anladım canım..haklısın sıkı tutmak lazım..ben lahana brokoli karnıbahar çok severim ..
ben de çok yorgunum ya ..sanırım acıktım yeniden..ve gecede benim küçük oğlan ateşlendi..gece 2 ile 4 arası uyumadım..yorğunum..çocuklar çok dağıtıyor evi..sürekli bir toplama halindeyim..
ve hiç bitmiyor toplamalarım..çünkü biryeri düzeltirken onlar öbür odada başka bir yeri çekmeceleri karıştırıp boşaltıyorlar..

yok yok protein öğlen yok gibi bişey yok. ben çalıştıgım için pek imkan yok bende çorba salata yogurt yıyorum ondan öyle dedim. yani benım imkanım yok dıee

yediklerini yazarsan belki birşeyler söyleyebiliriz arkadaşım..

çalıştığım için sabahları 2 tane haşlanmış yumurta yiyorum sadece yanında pek fazla birşey yiyemiyorum. bazen de 1 muz biraz ceviz yiyorum.
öğlen, ekmeksiz sebze yemeği, ayran ya da bulgur pilavı yiyorum o gün menüde ne varsa onu ekmeksiz yemeye çalışıyorum. mesela dün mercimekli köfte vardı ve ben sınırsız yedim.bu da bi soru işareti kafamda yenilebilecek şeyleri sınırsız yiyebiliyo muyuz????
akşamları da hangi yemek varsa ekmeksiz yiyorum. ben tam Karatay usulü beslenemiyo muyum acabaa :(([/QUOTE]
aslında karatay usulü kitapta okuduğum kadarıyla..yalnız birkaç ayrıntı..
kahvaltı güçlü yapılacak..sen az yiyorsun..
bir de yağ önemli..tereyağı,fındık yağı,zeytinyağı yemeklerde kullanılabilir..ayçiçek ve mısırözü yağları pişince trans yağa dönüşüyormuş ve zararlıymış..

Kızlar bana cevap vermicekmisinizz:18: ne yiyeyim gün içinde kızlar yarın başlicam yumurta yiyemiyorum onun dışında neler tüketebilirim azcık bilgi verirmisiniz acep:42:

yumurta yerine muz diyordu Karatay hoca..

benim de iki kızım var,aynı durumdayım..bir yeri toplarken diğeri dağılıyor..bir de 3e kadar okuldayım.öğle arası eve geliyorum ama..okul sonrası yemekti,etraf toparlamaktı,şuydu buydu derken bazen ertesi gün için okula hazırlanamıyorum..
geçmiş olsun bu arada...

Kızlar biz çok fena sallandık :53:

geçmiş olsun..6.2 saros merkezliymiş deprem..

Back
X