Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Hava çoookkk güzel gece çok yağmur yağmış ama şimdi güneş çıktı:34: Özlemişiz güneşi valla..

Dün eşimle 85-90 dk kadar yürüdük:8::8::8::8:

Bugün de güzel hava yürürüz inş.

:46::46::46::nazar::nazar:
Omega 3 miktarı günlük 1000 mg mı olmalı acaba yoksa 2000 mg mı :26::26:

Cevaplarsanız çok sevinirim

2000-3000 mg olmalı:34::34:
söz verdiğim gibi bugün başladım 2 mil leslie :8::8:

bu arada bugün lahana kürüne de başlıyorum:23::23:..hadi hayırlısı.:52::52:

:46::46::46::nazar::nazar:

Kızlar,lütfen cevap verin..Karatay diyetini tam anlamıyla bildiğimi düşünüyorum.Kitabını okudum geçen yıllarda ve bundan önce 2 defa diyete başladım,güzelce kilolar da gidiyordy ama birkaç gunde bıraktım...
Bu defa bırakmamak üzre başladım..(Yani öyle umuyordum.)Ancak önce dukan yaptım 16 gün,yapamayacağımı farkedince karatay'a geçtim...Ama 2 haftada zar zor 1 kg. verdiğimi düşünürken bugün baskülde 64.4ü gördüm..karatay diyetine başladığımda 64.7idim...
Metabolizmamı bozan dukandır dedim ama şimdi ne yapmam gerekir,nerede hata yapıyorum anlamadım..1 günde ortalama yediklerimi yazayım,hata nerde bir bakın...
kahvaltı:
2 yumurta (kış ayı olduğu için özgür tavuğun yumurtasını bulamıyorum)
Yumurtaları bazen haşlıyorum ama genelde tereyağda peynirli ya da biberli soğanlı omlet yapıyorum.)
2-3 gün kurusu kayısı
1 çay bardağı kadar fındık,ceviz,badem vs.(ilk 2-3 gün daha fazla yiyordum,kilo verimini yavaşlattığını öğrenince abartmadım.)
Peynir (Miktar ölçmüyorum genelde ama önerilen miktar olduğunu tahmin ediyorum aşağı yukarı)
bunların haricinde bazen salatalık-domates vs yediğim oluyor..kış olduğu için çok fazla yemiyorum..
bir de zeytin tabii..en az 6-7 oluyor,bazen 10u geçiyor..

öğle:
bir ara öğle yemeği yemiyordum..şimdi yiyorum..
1 kase yoğurt ya da 2-3 su bardağı ayran
kıymalı ya da etli bir yemek
bazen 1 kase çorba
salata
ana yemeği doyuncaya kadar yiyorum;bazen 1,bazen 2 tabak..

akşam:
Öğle ile aynı oluyor.. ya da
4-5 köfte (ekmeksiz)
salata
ya da
balık-salata
ya da
herhangi bir tür et ve salata
ve mutlaka ayran

*akşam yemeğimi genelde 5.30-6 arası yiyorum..
*yemekten hemen sonra sütlü kahve içiyorum...şeker isteğimi bastırması için..
*çok nadiren meyve yiyorum..akşam yemeğinden sonra yemem gerekirse 1 dilim kadar mandalina,elma vs..
*günde yarım saat hızlı tempoda yürüyorum..bu da genelde akşam saat 8den sonra oluyor..
*bol su içiyorum..günde 2.5-3 litre kadar..

Şimdi söyler misin? Nerede hata yapıyorum? Ne yapmalıyım?

bana göre menünde bi hata yok canım:44::44:sadece 1-2 dilim de olsa meyveyi akşam değil sabahları ye.
genelde akşamları yürüyorum yazmışsın,bu çok iyi bişey çünkü hocamız da bunu öneriyo zaten:34::34:yürüyüşün zamanını uzatabilirsin belki ne dersin:34::34:

kahvaltım:56::56:
2 haşlanmış yumurta üzerine yoğurt döküp yedim
pastırma
fıstık
peynir
zeytin
omega 3
ne alakaysa:37::37:avuç içi kadar tavuk:1::1:

bana göre menünde bi hata yok canım:44::44:sadece 1-2 dilim de olsa meyveyi akşam değil sabahları ye.
genelde akşamları yürüyorum yazmışsın,bu çok iyi bişey çünkü hocamız da bunu öneriyo zaten:34::34:yürüyüşün zamanını uzatabilirsin belki ne dersin:34::34:

O 1-2 dilim meyveyi zaten haftada 1-2 kez yiyorum canım..
yürüyüşü artırmak için şimdilik vaktim yok ama yarıyıl tatiline girince 15 gün boyunca bunu yapabilirimm..
a bir de balık yağı kulllanıyorum ama düzenli değil..aklıma gelince:)

O 1-2 dilim meyveyi zaten haftada 1-2 kez yiyorum canım..
yürüyüşü artırmak için şimdilik vaktim yok ama yarıyıl tatiline girince 15 gün boyunca bunu yapabilirimm..
a bir de balık yağı kulllanıyorum ama düzenli değil..aklıma gelince:)

anladım canım..omega 3 ün kg vermeye katkısı gerçekten çok,unutmamaya çalış bence:1::1:

an itibariyle kolileme işlemlerim bitti:32::32:taşıma şirketine mutfak dışında kolileyecek bişey bırakmadım valla:9::9::9:

özlendiniz bacılar:62::62:
bu aralar yogunum fazla giremiyorum
lif örüyorum parayla onu yetiştirmeye calısıyorum

parası da cokta az ama bir kere tamam demiş oldum
sizler nasılsınız
banyoyu domestosa bogdum arada bende boguldum :111::111::111::111:
:60: :60: :60:

1.ÖĞÜN : 10:30
1 bardak adaçayı
omlet
8 zeytin
bol çökelek
maydanoz
10 fındık+4 ceviz
3 gün kurusu

2.öğün : 15 :00
1 avuca yakın fındık
ayran

3.öğün : 18 :30
1 kase yoğurt
1 kase karnabahar
1 kase dövme çorbası
1 kase salata
badem

su: 3 lt
yürüyüş : 10 dk
tebrikkss :46::46::46::46:

Selam KizlarNasilsinizHafta sonu annemdeydim,bugun de temizlikle ugrastim,gelemedimKaratay da kacamakli gidiyor,duzene sokacagim ins
inş canım, ama dikkat et bi bozdun mu, bi daha toplammak zor oluyo:31:

slm kizlar..
bugun sabah kizimin yuzme dersine yardim icin okula gittim arabam yoktu 20+ 30 dk yuruduk arkadasla.hemde karda..sanirim hasta olucam kirginlik var ustumde:(
limonlu bi şeyler içimeni tavsiye eederim

heheee aynennnn:60: :60:

Merhabalar ,

bugün tüm gün okuldaydim. Kahvaltımı bildirmiştim ..
Okulda da bir avuc kuru yeymiş yedim çay ictim.

aksam yemeğimde :

kıymalı yumurtali ispanak
bir kase yogurt
bir kase kabuklu fıstık
Kahve

ve bugun 40 dakika karda yürüdüm :emir_bebek:
gusel menü

mrb kızlar sabah 9 da kahvaltı yapmıstım 18 00da kuru yemıs yer elması ve 1 havuç et haşlamanın uzerıne yumurta kırıp onu yedım. bugun mısafırım geldı ve yemek yemem sarktı 18 bıraz geç oldu benım için aksam 9 dada oglusuma eşıme mısır palattım yemedım onu havuç dılımlemıstım ondan 3 dılım aldım şimdide su içiyorum sabah 1 saat yuruyus yaptım o bana ıyı geldı ama sahılde oyle 1 saat yurumek verımlımı bılmıyorum bana gore kosu bandı nda yurumek daha ıyı ama hıç yoktanda ıyıdır
:46::46::46: tebriks:34:

günaydın kızlar:)dün damdan düşer gibi konuya daldım kendimi tanıtmadan:) bursada yaşıyorum,31 yaşındayım 80 günlük bir diyet geçmişim var bu sürede 8,700 gr verdim(dukan) boyum 1,61 hedefim şimdiki kilom 69,4 başlangıç kilom 78,1 hedefim 64 belki 60a çekerim bakalım:)desinatörüm ancak çalışmıyorum,evliyim 7 yaşında kızım var:) pre menopoz dönemindeyim:( bakalım kilolar nasıl gidecek bundan sonra.karatayı çok sevdim,tam bana göre bir yaşam şekli,ben zaten herşeyi mevsiminde ve doğal yemeye çalışan biriyim.hayatımdan şekeri ve zararlı karbonhidratları, meyveyi çoktan çıkardım.meyve hariç zorlanmıyorum alıştım...zaten kitabı okudukça anlıyorum ki beni bu hale getiren her akşam tabak dolusu yediğim meyvelermiş:(hocamla aydınlanıyorum saolsun hepinize selamlarımı gönderiyorum...
seninle çok benziyoruz canım,benim de ilk hedefim 64 ama sonra 59:16:

[sıze=3][ı]hocamız doyana kadar yememizi öneriyor..ana kuralları söyliyeyim..

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..

Diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten :34::34:
Takıldığınız yerde bizler buradayız..
[/ı]
[/sıze]

hızıR gıbı yetıştın

Son düzenleme:
ayy geçmişi bitüremedim ne kaa konuşmuşsunuz üyle.:37: bugün kü menüm..
sabah:56:
peynir zeytin bi kaç badem ve ceviz, portakal
öğlen:56:
nohut yemeği turşu ve yoğurt
akşam:56:
bademli fasülye denyeceğim onu yerim:16:

menüm:

Dün akşam balık yedim. Evde helva yoktu. Hakkımı kullanamadım, mundar ettim gibi geliyor. Tüm bir lüferi götürdüm valla...

Sabah 4 dilim kaşar peyniri, 10 zeytin, maydonoz, yarım yufkadan gözleme yedim. Yumurta canım istemedi.

Ayrıca 4 km yürüdüm, 1 litre de su içtim. şimdi de oğlumu parka götürücem inş. Görüşürüz canlar.

Ramaska neredesin arkadaşım? Seni göremeyince, doğurdu mu acaba diye merak ediyorum.

helva yenılıyor mu ?

afiyet olsun bebeğem
:54::54:
:16::16::16::16::16::16:

Kızlar,lütfen cevap verin..Karatay diyetini tam anlamıyla bildiğimi düşünüyorum.Kitabını okudum geçen yıllarda ve bundan önce 2 defa diyete başladım,güzelce kilolar da gidiyordy ama birkaç gunde bıraktım...
Bu defa bırakmamak üzre başladım..(Yani öyle umuyordum.)Ancak önce dukan yaptım 16 gün,yapamayacağımı farkedince karatay'a geçtim...Ama 2 haftada zar zor 1 kg. verdiğimi düşünürken bugün baskülde 64.4ü gördüm..karatay diyetine başladığımda 64.7idim...
Metabolizmamı bozan dukandır dedim ama şimdi ne yapmam gerekir,nerede hata yapıyorum anlamadım..1 günde ortalama yediklerimi yazayım,hata nerde bir bakın...
kahvaltı:
2 yumurta (kış ayı olduğu için özgür tavuğun yumurtasını bulamıyorum)
Yumurtaları bazen haşlıyorum ama genelde tereyağda peynirli ya da biberli soğanlı omlet yapıyorum.)
2-3 gün kurusu kayısı
1 çay bardağı kadar fındık,ceviz,badem vs.(ilk 2-3 gün daha fazla yiyordum,kilo verimini yavaşlattığını öğrenince abartmadım.)
Peynir (Miktar ölçmüyorum genelde ama önerilen miktar olduğunu tahmin ediyorum aşağı yukarı)
bunların haricinde bazen salatalık-domates vs yediğim oluyor..kış olduğu için çok fazla yemiyorum..
bir de zeytin tabii..en az 6-7 oluyor,bazen 10u geçiyor..

öğle:
bir ara öğle yemeği yemiyordum..şimdi yiyorum..
1 kase yoğurt ya da 2-3 su bardağı ayran
kıymalı ya da etli bir yemek
bazen 1 kase çorba
salata
ana yemeği doyuncaya kadar yiyorum;bazen 1,bazen 2 tabak..

akşam:
Öğle ile aynı oluyor.. ya da
4-5 köfte (ekmeksiz)
salata
ya da
balık-salata
ya da
herhangi bir tür et ve salata
ve mutlaka ayran

*akşam yemeğimi genelde 5.30-6 arası yiyorum..
*yemekten hemen sonra sütlü kahve içiyorum...şeker isteğimi bastırması için..
*çok nadiren meyve yiyorum..akşam yemeğinden sonra yemem gerekirse 1 dilim kadar mandalina,elma vs..
*günde yarım saat hızlı tempoda yürüyorum..bu da genelde akşam saat 8den sonra oluyor..
*bol su içiyorum..günde 2.5-3 litre kadar..

Şimdi söyler misin? Nerede hata yapıyorum? Ne yapmalıyım?

canım hocamızın devamlı söylediği birşey var..bu beslenme şekline alışana kadar vücut tepki olarak kilo verişini erteleyebilir..sabır sabır:kkk::kkk:..kitaptan aynen aktarıyorum..:kkk::kkk:

Alışkanlıklar kolay kolay değişmediği için bu diyetle birdenbire kilo verilmez..çünkü maalesef vücutta yıllarca biriken yağlar,kızgın tavadaymış gibi erimez.seneler boyunca bozulmuş olan metabolizmanın terse dönerek normal olarak çalışması için zamana ihtiyaç vardır..bu nedenle sabırlı ve sebatlı olmamız gerekmektedir..
Karatay diyeti ile önce vücudun kilo alması yani yağların birikmesi önlenir.Daha sonra bir durağanlık devresi olur.Ondan sonra da birikmiş olan yağlar yakılarak kalıcı olarak kilo verilir..Alıntı karatay mutfağı kitabı sayfa 43

ayrıca allerji,demir eksikliği,D vitamini eksikliği de kilo vermeyi yavaşlatabiliyor canım.:34::34:

sabah yediğin kuru meyveleri bence hergün yeme..sporunu kademeli olarak arttır..öğün sayını 2 ye düşür bakalım ne olacak:34::34:

kahvaltım:56::56:
2 haşlanmış yumurta üzerine yoğurt döküp yedim
pastırma
fıstık
peynir
zeytin
omega 3
ne alakaysa:37::37:avuç içi kadar tavuk:1::1:
afiyet olsun canımm:16::16:

Son düzenleme:
canım ben m.rincap 500mg günde 4 adet alıyorum yanii 2000mg ediyor..:34::34:

Teşekkür ederim sersum...Bende 2 tane alayım o halde...Aç karnına almayı mı tercih ediyorsun,tok karnına mı acaba...

hocamız doyana kadar yememizi öneriyor..ana kuralları söyliyeyim..

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..

diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten :34::34:
takıldığınız yerde bizler buradayız..

Bunları yazman çok iyi oldu...Ben bezelye yenebiliyor diye biliyordum :14::14::14: Bir de 8 den sonra süt,ayran yasak diye biliyordum...Yatmadan önce süt içebilirim demekki süper :8::8:

Back
X