Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

tşk ederim cnm..valla bende şoktayım nerdeyse 5 aydır uyguluyorum ve cok güzel kilo verdim..kaçamak bile yapmadım desem yeridir..karatay hocanın söylediği herşeyi uyguladım ve yaşam tarzım halıne geldı evıme ekmek sokmuyorum..ben diyetisyene beslenme şeklimi anlattığımda cok fazla proteın aldığımı söyledi ..tereyağını ve yumurtayı bırakmamı sadece öğle yemeklerinde az mıktarda et tüketmemi söyledi..valla ınsan kıme ınanıcağını şaşırıyor ..tamda düzenimi oturtmuşken yenıden ekmek ve meyve yemek ıstemıyorum..yınede devam edicem bakalım.2 hafta sonra yıne yaptırıcam tahlıllerimi..

slm kızlar..uzun zamandır yazmıyorum kilo bildirimi en son 68 kiloydum şuan 62.300 son 5 kilo kaldı..toplamda 23 kilo gitti.diyete başlamadan önce kan tahlillerimi yaptırmıştım aradan 4 ay gecti bugün yine yaptırdım ve durum vahim kızlar ..ürik asit,kolesterol,demir,trigliserit,ldl kolesterolum yüksek çıktı..bu yaşta bu kadar yüksek olması normal değil dedi doktor ve hastanenin diyetisyenıne gönderdi..diyetisyen nasıl beslendığımı sordu ..bende anlattım..ve bana aşırı tepki verdi.kesinlikle birdaha bu şekilde beslenme dedi..özellikle cevizi kuruyemişli bırakmamı söyledi kanımdaki yağ oranı çok yüksekmiş ..diyet yazdı bana meyve ekmek var ..kafam karıştı kızlar sizce ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz..karatay diyetine çok sağlıklı derken şimdi böyle birşeyle karşılaşmam benı cok üzdü ..kan tahlili yaptıran arkadaşlar varsa lütfen yazabilirlermi..

Canım verdiğin kilolar için tebrik ederim:)geçmiş olsun tahliller içinde bende sağlıklı olduğunu düşünüyorum bu diyetin ve gerçekten bi süre sonra yaşam tarzı oluyor insanın kuruyemişi filan çok yiyiyor olabilir misin onu biraz azaltsan ben tahlil yaptırmadım yaklaşık bi senedir yapıyorum merak ettim bende 2 hafta sonra eve gidicem o zaman yaptırmayı düşünüyorum bilgilendiririm canım senide sonuçlardan ama tahlil yaptıran arkadaşlar vardır onlar daha yardımcı olur daha önce böyle bi sorun yaşayan olmuştu diye hatırlıyorum

Son düzenleme:
İLBATUM selam,

liste için cok tşkler. Bu hafta veremedik ama haftaya vereceğiz yine :)
inanıyorum ve devam diyorum..

Gel canım sen de aramıza cok rahat olacak bence :)
rica ederim canım. inşallah verelim artık şu kiloları hele ben 2 haftadır anı kilodayım hep yeni yılın azizliğiiiii
ilbatum liste için tşk çok sevimli bir liste hazırlamışsın:16:

hahahaaaaa:52::52::52::52:

mahzeen ben de istemiyorum :45:

canım yaa çok iyisin :38:desteklerinizi görünce çok duygulandım:43:
evet burası diyet topiğinde öte bir yer oldu

birimiz hepimiz hepimiz birimiz için
oley oley oleeeyyyy:kkk::kkk::kkk::kkk:

haklısın inan bana pzt sabah tartıya çıkana kadar ben de öyle düşünüyordum her kış kg alırdım bu kış almıyorum diyordum sonra tartıya çıktım :30::30:orada koptum
ama tabi ki karataydan vazgeçmek yok sağlıklı yaşam iksirimiz bu bizim

canım yeniden aramızda olman çok sevindirici kg yu dert etme sen daha önce verdin yine verirsin biraz canını sıkan şeyler vardı umarım hallolmuştur:13:burada sadece diyetten değil hayattan da konuşarak dertlerimizi unutuyoruz:21:

canımmm sen kilo da alma beni yalnız da bırakma:29:verdiklerini alırsan yakanı bırakmam ona göre:20:

evet moral açısından süper iyi bari sen de bırakmıcaksın:13:

canımmm yolumuz uzun olmasın ama karatay kardeşliğimiz baki kalsın:29:

cumartesi akşam yazmıştım pazar sabah 11 de hepimiz topikte buluşalım kahveleri birlikte içelim diye görmedin sanırım:51:
tekrar yazıcaktım buradan da yazayım her cumartesi pazar saat 11 de burada buluşalım haftaiçi hepimiz aynı anda burada olamıyor çünkü

bugün çok yorulmuşsun cıssları görmeyelim
o perdeleri ben de hiç sevmiyorum bir ara yaptırmayı düşündüm zor olduğunu duyunca ı-ıh vazgeçtim:19::19: normal tül yaptırdım

hoşgeldin aramıza umarım en kısa zamanda hedefine ulaşırsın:8:

ben de duruma göre yarım ölçü un veya şehriye ekliyorum sonuçta ev tarhanasında da un var ama et veya tavuk suyu sebzeler vs gi sini düşürüyor:56:

listemi beğenmene sevindim ilk defa yaptım ve beğenmene çok mutlu oldum :)
hımm çok güzel bir uygulama inşallah haftasonu damlasakızlı kahvemi yapar ve gelirim sohbete bebişler ne kadar izin verirse artık :)

Canım verdiğin kilolar için tebrik ederim:)geçmiş olsun tahliller içinde bende sağlıklı olduğunu düşünüyorum bu diyetin ve gerçekten bi süre sonra yaşam tarzı oluyor insanın kuruyemişi filan çok yiyiyor olabilir misin onu biraz azaltsan ben tahlil yaptırmadım yaklaşık bi senedir yapıyorum merak ettim bende 2 hafta sonra eve gidicem o zaman yaptırmayı düşünüyorum bilgilendiririm canım senide sonuçlardan ama tahlil yaptıran arkadaşlar vardır onlar daha yardımcı olur daha önce böyle bi sorun yaşayan olmuştu diye hatırlıyorum

tşk ederim canım :) gunde iki öğün yiyiyorum canım sabah yumurta tereyağı peynırden proteın alıyorum akşamda genelde balık yanına salata yada köfte yoğurt salata yıyıyorum arada tabı sebze yemeğide var ama sanırım bunyeme fazla geldı aldığım proteın ..kuruyemişi sadece sabahları çay bardağı kadar yedim yanı hıç fazla yemedim proteını bıraz azaltıcam bakalım değişiklik olucakmı. akşamları en azından sebze yerim diyorum sabahta 1 yumurta az peynır yerım..ben senelerdir bırsuru dıyet uyguladım bırçoğu ndıyetısyen eşlığınde hiçbirinde bu kadar dinç hissetmedim kendımı zaten verdiğim kilolarıda bırakınca geri aldım ..karatay diyeti yaşam tarzım halıne geldı valla bırakmayıda düşünmüyorum..inş bi sıkıntı yaşamam.

tşk ederim canım :) gunde iki öğün yiyiyorum canım sabah yumurta tereyağı peynırden proteın alıyorum akşamda genelde balık yanına salata yada köfte yoğurt salata yıyıyorum arada tabı sebze yemeğide var ama sanırım bunyeme fazla geldı aldığım proteın ..kuruyemişi sadece sabahları çay bardağı kadar yedim yanı hıç fazla yemedim proteını bıraz azaltıcam bakalım değişiklik olucakmı. akşamları en azından sebze yerim diyorum sabahta 1 yumurta az peynır yerım..ben senelerdir bırsuru dıyet uyguladım bırçoğu ndıyetısyen eşlığınde hiçbirinde bu kadar dinç hissetmedim kendımı zaten verdiğim kilolarıda bırakınca geri aldım ..karatay diyeti yaşam tarzım halıne geldı valla bırakmayıda düşünmüyorum..inş bi sıkıntı yaşamam.

Canim bencede biraz sebzeye agirlik ver ve mesela yumurta yerine sanirim muz yenebiliyordu tam emin degilim ama birde oyle dene mesela haftada iki uc gun yumurta gerisini muz etide haftada ikie veya uce dusur. Belki tahllerde bi degisiklik olur. Halbuki birsuru insanin kan tahlilleri olumluya dogru gidiyor diye kuyoruz karatayi yapanlarda. İns sennkide degisir.

Canim bencede biraz sebzeye agirlik ver ve mesela yumurta yerine sanirim muz yenebiliyordu tam emin degilim ama birde oyle dene mesela haftada iki uc gun yumurta gerisini muz etide haftada ikie veya uce dusur. Belki tahllerde bi degisiklik olur. Halbuki birsuru insanin kan tahlilleri olumluya dogru gidiyor diye kuyoruz karatayi yapanlarda. İns sennkide degisir.

aynen canım bide böyle deniyim baım ıkı hafta sonra sonuçlar ne olucak.diyete başlamadan öncxe yaptırmıştım tahlıllerimi sadece kolesterolum yüksek cıkmıştı oda kılolusun normal demişti doktor 23 kilo verince dedim düşmüştür bi kontrol ettırıyım ınanamadım sonuclara halbukı kendımı cok sağlıklı hıssedıyorum ..olmadı başka hastaneyede gıdıcem karıştımı acaba tahlıller ,aklıma herşey gelıyor..

aynen canım bide böyle deniyim baım ıkı hafta sonra sonuçlar ne olucak.diyete başlamadan öncxe yaptırmıştım tahlıllerimi sadece kolesterolum yüksek cıkmıştı oda kılolusun normal demişti doktor 23 kilo verince dedim düşmüştür bi kontrol ettırıyım ınanamadım sonuclara halbukı kendımı cok sağlıklı hıssedıyorum ..olmadı başka hastaneyede gıdıcem karıştımı acaba tahlıller ,aklıma herşey gelıyor..

canım çok geçmiş olsun yazdıklarını okudum ve çok şaşırdım . hepimiz inanarak yapıyoruz bunu sonuçta ve yaşam tarzı haline getirmeye çalışıyoruz . senin gibi yaşadıklarını yazanları okuyuncada ister istemez güvenimiz sarsılıyor :(
madem protein çok geliyor diyorsun yumurtayı 1 tane ye ve gün aşırı ye onun yerine kuru kayısı ,ceviz ya da muz falan ye. kuru yemişi azalt. et yemeklerini de haftada 3-4 kez ye . sebze ağırlıklı beslenmeye çalış. bulgur falan da 2-3 gün tüket . inşallah faydası olur. sonuçları tekrar yazarsın inşllah sorun çıkmaz

Selam arkadaşlar,
Arayı soğutmadan yediklerimi yazayım, pek halim yok. Bu meret hastalık tam toplandım diyorum, biraz enerji harcayınca yine beni güçsüz dirençsiz bırakıyor,Allah acil şifa versin hepimize..

Dün akşam zeytinyağı ve kısık ateşte hamsi tava, salata, tahin helva
Bu sabah kkk, öğleden sonraydı sanırım çok yorulmuştum bir nar ve muz ile :26: enerji topladım.
Akşam bulgur pilavı ile hemi de nohutlu ve ızgara kelebek ile salata ve yoğurt eşliğinde hasret giderdim..

Hepiciiiinizeee :54:
(satamazsam geçmeyecek) :27:

merhaba kızlar...
akşam taze fasülye yoğurt yedim o da az canım pek istemedi...moralim bozuk biraz günüm geçtiği için tahlil yaptırdım düşük çıktı ama hemşire perşembe yine yapalım dedi bakalım hayırlısı...

redddd arkadaşım ben de neredeyse bir senedir karatay diyetini yapıyorum kilo da verdim ama değerlerde bir sorun çıkmadı hatta bugün yaptırdım aç karnına gidince hemşire diğer değerlerine de bakalım dedi akşam da herşey normal dedi bir şey olsa söylerdi mutlaka şaşırdım yani iyice bi araştır bakalım arkadaşım geçmiş olsun ...

selamlar arkadaşlar. bugünkü menümü yazayım

sabah 8.00: bir küçük muz, 1 tatlı kaşığı kadar kaymak, 1 dilim kaşar peyniri

öğlen 12.00: tarhana çorbası, mantar kavurma, cacık

akşam 19.45: ızgara et, salata, 1 avuç ceviz

slm kızlar..uzun zamandır yazmıyorum kilo bildirimi en son 68 kiloydum şuan 62.300 son 5 kilo kaldı..toplamda 23 kilo gitti.diyete başlamadan önce kan tahlillerimi yaptırmıştım aradan 4 ay gecti bugün yine yaptırdım ve durum vahim kızlar ..ürik asit,kolesterol,demir,trigliserit,ldl kolesterolum yüksek çıktı..bu yaşta bu kadar yüksek olması normal değil dedi doktor ve hastanenin diyetisyenıne gönderdi..diyetisyen nasıl beslendığımı sordu ..bende anlattım..ve bana aşırı tepki verdi.kesinlikle birdaha bu şekilde beslenme dedi..özellikle cevizi kuruyemişli bırakmamı söyledi kanımdaki yağ oranı çok yüksekmiş ..diyet yazdı bana meyve ekmek var ..kafam karıştı kızlar sizce ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz..karatay diyetine çok sağlıklı derken şimdi böyle birşeyle karşılaşmam benı cok üzdü ..kan tahlili yaptıran arkadaşlar varsa lütfen yazabilirlermi..

öncelikle geçmiş olsun. bu kadar kilo vermişken değerlerin yüksek çıkmasına şaşırdım. ben diyetin 2. ayında yaptırmıştım trigliserid oldukça düşüktü kolesterol yüksekti sadece. Canan hocaya göre kolesterolün yüksek çıkması sorun değil ama, sadece eğer yüksekse insülin direncinden olabilir diyor. ben de insüline baktırdım ve 11.2 çıkmıştı. yani fazlasıyla yüksek. normalde 5 olması gerekiyormuş. metformin etken maddeli ilacı kullanmaya başladım. kitapta insülin 10'un üzerinde çıkanlar kullanabilir yazıyordu. ondan sonra tekrar tahlil yaptırmadım ama bu ay yaptıracağım. insülin baktırmadıysan baktırmanı tavsiye ederim. sonuçlarını bizimle de paylaş lütfen. umarım iyi sonuçlar alırsın, mutlaka tekrar yaptır.

günaydııııın.bu sabah klasik karaty kahvaltıma yarım muz ekledim nerdeyse 3-4 haftadır yemiyordum canım çekti.kışın pek meyve aramıyorum ya.ama yazın çooook zor

Gunaydin arkadaslar

Dunki menumu paylasayim

Sabah kkk, iki incir, iki kayisi kaymakli
Aksam, bir tabak bulgurlu pirasa ve bir tabak sarimsakli yogurtlu kereviz salatasi

20 dkyuruyus, bir bucuk litre su

Herkese merhabalar,

Uzun suren bir hastalık doneminden sonra yazıyorum gene. Gerçi aksam ikizlerden biri oksure oksure harap oldu. uyumadı uyutmadı en sonunda da cıkardı. Umarım onemli bir seyi yoktur. of cok canım sıkılıyor bu ara bu hastalık doneminden.

Dun kkk dan sonra oglen corba + salata aksam da balık + salata yedim. ama aksam balık bana cok yaglı gibi geldi. neden oyle oldu anlamadım..:(

redddd nickini dogru mu yazdım bilemiyorum ama bence biraz sebzeye agırlık verip yumurta, kuruyemişi ve eti kes ya da azalt biraz. Bende de benzer bir durum olmustu. Ekmegi cok abartma ama bazı tavsiyelere de uy derim. arada tahlillerini tekrarla. Ne artmıs ne azalmış görebilirsin ama bir aydan once de dogru sonuclar cıkmayabilir. Law_yer'in da dediği gibi insulin direncine de bakıldı mı bilemiyorum ama. O da etkili olabilir.

dün sabah kahvaltı yapmadım. hiç acıkmadanda öğleni buldum.
12.15 biraz makarna, biraz fırında patates, yoğurt taze soğan 1 portakal yarm elma yedim.
15 gibi biri lokum ikram etti. onu ağzıma atmışım. halbuki sevmem bile
18.00 bir tabak mercimek yemeği, tavuk sote, salata, küçük bir kase yoğurt, 1 portakal, 1 elma,
saat 10 gibi eşim çerez diye tutturdu. bende yedim canım çok çekti. en kötüsü 4-5 tanede hurma yedim o saatte.
resmen sabah kalkınca bile aç değildim. offffffffffffffffffffffffff.
şimdi sigarayı bıraktıkta o nedenle oyalanmak için istiyo. şimdi çerez vermesem sigara içecek. en azından birkaç zaman ses çıkarmayı düşünmüyorum.

sonunda üye olabildim...:)

arkadaşlar uzun zamandır siteyi ve özellikle bu konuyu takip ediyordum ama hep uzaktan okuyucu olarak:) artık ben de katılayım dedim..
hepinize kocamannn merhbaaa:)):21:

yaklaşık bir aydır karatay yapıyorum özceki diyetimde kilo vermem durunca karayat a geçtim. bir ayda yaklaşık iki kilo verdim. şu anda 53. 5 kiloyum. 50 ye kadar düşmeyi planlıyorum ama son iki haftadır 53. 5 de takılı kaldım, bi yardım lütfen; moralim boxuluyo:((

menülerimde hata var mı acaba??
dün ne yediğimi yazayım:
sabah : 1 muz, az peynir, kavrulmamış fıstık, 3 kayısı, şekersiz çay
öğle; 3 köfte, kereviz salatası bol ceviz vardı, bir avuç fıstık
akşam, balık, kereviz salatası,

şimdiden teşekkürler herkese, görüşmek üzeree
:3:

öncelikle geçmiş olsun. bu kadar kilo vermişken değerlerin yüksek çıkmasına şaşırdım. ben diyetin 2. ayında yaptırmıştım trigliserid oldukça düşüktü kolesterol yüksekti sadece. Canan hocaya göre kolesterolün yüksek çıkması sorun değil ama, sadece eğer yüksekse insülin direncinden olabilir diyor. ben de insüline baktırdım ve 11.2 çıkmıştı. yani fazlasıyla yüksek. normalde 5 olması gerekiyormuş. metformin etken maddeli ilacı kullanmaya başladım. kitapta insülin 10'un üzerinde çıkanlar kullanabilir yazıyordu. ondan sonra tekrar tahlil yaptırmadım ama bu ay yaptıracağım. insülin baktırmadıysan baktırmanı tavsiye ederim. sonuçlarını bizimle de paylaş lütfen. umarım iyi sonuçlar alırsın, mutlaka tekrar yaptır.

çok teşekkür ederim.tetkik sonuçlarımda sadece glukoz yazıyor 70-110 arası olması gerekiyormuş benim 77 çıkmış normal yani ama insulinede baktırayım belkide ondan kaynaklıdır.çok saol yardımın için.

sonunda üye olabildim...:)

arkadaşlar uzun zamandır siteyi ve özellikle bu konuyu takip ediyordum ama hep uzaktan okuyucu olarak:) artık ben de katılayım dedim..
hepinize kocamannn merhbaaa:)):21:

yaklaşık bir aydır karatay yapıyorum özceki diyetimde kilo vermem durunca karayat a geçtim. bir ayda yaklaşık iki kilo verdim. şu anda 53. 5 kiloyum. 50 ye kadar düşmeyi planlıyorum ama son iki haftadır 53. 5 de takılı kaldım, bi yardım lütfen; moralim boxuluyo:((

menülerimde hata var mı acaba??
dün ne yediğimi yazayım:
sabah : 1 muz, az peynir, kavrulmamış fıstık, 3 kayısı, şekersiz çay
öğle; 3 köfte, kereviz salatası bol ceviz vardı, bir avuç fıstık
akşam, balık, kereviz salatası,

şimdiden teşekkürler herkese, görüşmek üzeree
:3:

Canım hoşgeldin iyiki geldin:))bende 1.5-2 ay kadar 53 kiloda sabit kaldım öyle büyük kaçamaklarım olmamasına rağmen sonra sporu arttırdım çok işe yaradı canım sebzeye daha ağırlık verebilirsin bazen duraklama dönemleri olabiliyor sen devam et vücut direnmeyi bırakacaktır:)

Dün 7.00: kkk 3 günkurusu bir avuç fıstık

13.00: armut ve birbardak sütlü kahve

17. 30 : çorba - bir tabak menemen

Akşam çok acıktım 10da 1 bardak süt-bir avuç fıstık ve bir mandalin (cıss)

Back
X