Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Merhaba kizlar.bu topige arada giriyirum cikiyorum.bu sefer karatayin kitaplarinida siparis verdim .karatay diyeti ve yasam boyu saglik kitapini.insaallah bu sefer hem bilinclenerek hem diyete uyarak kilomu vericem.birsey sorucam su disi tuzlu olan yer fistiklari varya ondan tuketiyomuyuz ben kabuklarini soyup yedim sabah 15 tane kadar.cig kuruyemis bulmak zor oluyor.esime siparis vericem hangilerinden almaliyim.birde su karabugdayi soylim bakim bulabilirse aldirayim.ise yariyormu tuketenler ne ise yariyor.

yumurtayı nasıl tavsiye ediyorsunuz veya nasıl seviyorsunuz
Haşlamamı yoksa tereyağmı hangisi daha güzel sizce ben tereyağında tam beceremiyormum sanki haşlama daha kıvamını buluyorum tavsiyenizi yazarmısınız.

haşlama yumurta, sarısı biraz cıvık olacak. yeşil renk oluşmayacak. tereyağdada yine çok fazla katılaşmadan, rahatlıkla yiyebilirsiniz.

bravo efescim çabana sağlık :46:maalesef yürüyüş yine yattı :18:eşim çok fena gribe yakalandı etrafında koşturmaktan bir hal oldum:14:yatmadan önce biraz egzersiz yapacam:32: nihayet ateşi düştü..yapınca yazacam...yürüyüş bandı yattığı yerde:18:

ben 24:00 geçmemeye çalışıyorum.leptin yemekten 4,5 saat sonra salgılanmaya başlıyor ve en çok sabah 02-05 arası yüksek düzeye ulaşıyormuş.bana 6,7 saat uyku iyi geliyor.

mönüm

sabah:kkk

akşam:et sote,yoğurt,arı domates

arı domates dediğin gelişimi için hormon değilde döllenmesi için arı kullanılan domates mi?

Merhaba arkadaslar umarim herkes iyidir

Yeni gelen ve azimle baslayan arkadaslar azminizi koruyun insaallah gidecek bu kilolar.

Dunki menumu paylasayim hemen
Sabah, bir tabak grecka yedim yogurtlu icine yarim avuc kadar ceviz badem karisimi koydum, ve bir tane kaymakli incir yedim yarim avuc kadar bademle
Aksam, greckayi midem almadi bende bir tabak yesil mercimek yemegi, yogurt ve turp yedim

Bu arada bu greckayi baska nasil yapabiliriz bunu yemesi gercekten hic kolay degilmis. Dun sabah tereyaginda az gezdirip tuz ve su koyup pisirmstin. Bugunde sogan salca koyarak tuketeyim diyorum bulgur pilavi gibi. Veya sadece haslayip icine yogurt elma az incir findik fistik mi koysam musli gibi az da tarcin karar veremedim.

galiba kıymalı falan bir tarifi vardı. bulursam yazayım. bende aldım. belki bugün yaparım hem de.

•200 gr kıyma ( çekilmiş et)
• 1 su bardağı karabuğday yani greçka
•1 su bardağının başından 2 yemek kaşığı eksik su ( et suyu da olabilir)
•1 adet büyük boy soğan
•2 adet büyük boy domates (yoksa ev usulü hazırlanmış domates rendesi kullanılabilir)
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 adet yeşil biber ( eklemeseniz de olur)
• yarım su bardağı sıvı yağ
•tuz, karabiber, kuru nane

Kıymalı sosun Hazırlanması:

•Önce tavaya yarım su bardağı yağın yarısı ilave olunur ve ısınmaya koyulur
•1 adet soğanın kabukları soyulur, yıkanır, tümü değil sadece yarısı ince ince kıyılır, ısınan yağa ilave edilir.( geri kalan yarısı greçkanın hazırlanmasında kullanılacak)
•Hafif kavrulan soğana kıyma eklenir ve kısık ateşte kıyma kendi suyunda pişinceye kadar beklenir.
•Suyunu çeken kıymaya yarım yemek kaşığı salca eklenir, karıştırılır.
•1 adet domates rendelenir, 1 adet yeşil biber ince ince doğranır ve kıymaya katılır.
•Tuz, karabiber, kuru nane eklenir ve domates suyunda kıyma hafif sulu kalıncaya kadar pişirilir. Dikkat edilir suyu çok çekilip kıyma kuru kalmasın.Kıymalı sos hazırdır

Karabuğdayın, Greçkanın hazırlanması:

•Yarım su bardağı yağın geri kalan kısmı tencereye ilave edilir.
•Yarım soğan ince doğranır ve ısınan yağa eklenir rengi değişinceye kadar kavrulur.
•Yarım domates salçası eklenir biraz daha kavrulur soğanlar saçayla.
•1 adet domates rendelenir soğana ilave edilir. ( taze domates yoksa kışlık hazırlanan konserve olabilir yoksa sadece salca yeterlidir)
•Karabuğday( greçka) suda siyah suyu gidinceye kadar yıkanır.
•Domatesli soğanlara ilave edilir 2-3 dakika kadar kavrulur.
•Sonra su, tuz ilave edilir. Greçka orta ateşte suyunu çekinceye kadar pilav gibi pişirilir.
•Hazır olan greçka tabaklara konulur, üzerine kıymalı sos eklenip servis edilir.

Not: Bu pilavın yanına cacık, sade yoğurt çok güzel yakışır. Lezzet üstüne lezzet katar bizzat denenmiştir.

bende artık akşam yemeğini hayatımdan çıkarmaya karar verdim.akşam yoğurt ve elma ile geçiştiricem:) zaten 7 ,7 buçukta biten mesai sonrası yenilen yemek beni ağırlaştırıyor. umarım şubat sonu istediğim kiloya inmiş olurum :)

Kızlar bugün tam anlamıyla ilk günüm diyetle.ölecem açlıktannnn akşam yemeği iki yumurta falan yemeyi planlıyrm ama doyacak gibi durmuyor.yardımmmmmmm

bende artık akşam yemeğini hayatımdan çıkarmaya karar verdim.akşam yoğurt ve elma ile geçiştiricem:) zaten 7 ,7 buçukta biten mesai sonrası yenilen yemek beni ağırlaştırıyor. umarım şubat sonu istediğim kiloya inmiş olurum :)
Oldukça azimlisin tebrik ederim.Bu gidişle istediğin kiloya çabuk inersin.
:56: Bugün sağlık ocağına tahlil yaptırmaya gittim.esnek çalışma saati varmış,doktor geç gelecekmiş,yaptıramadım.:15:Gelince kahvaltı yaptım ama düzenim şaştı bir kere.O nedenle bugün doymak bilmez haldeydim.:25:
Sabah kkk,bir mandalina,ikinci yemeği acıktığımdan 15:30da yedim,mercimek yemeği,kuru üzümlü yoğurt,az fıstık.
Sabah jillian ripped 2. hafta yaptım.:8:

Oldukça azimlisin tebrik ederim.Bu gidişle istediğin kiloya çabuk inersin.
:56: Bugün sağlık ocağına tahlil yaptırmaya gittim.esnek çalışma saati varmış,doktor geç gelecekmiş,yaptıramadım.:15:Gelince kahvaltı yaptım ama düzenim şaştı bir kere.O nedenle bugün doymak bilmez haldeydim.:25:
Sabah kkk,bir mandalina,ikinci yemeği acıktığımdan 15:30da yedim,mercimek yemeği,kuru üzümlü yoğurt,az fıstık.
Sabah jillian ripped 2. hafta yaptım.:8:

Aynen canım bende bugün sağlık ocağına gittim doktor yoktu yaptıramadan geldim:)tansiyon düşüklüğü yaşıyorum halsiz hissediyorum kendimi bu aralar
Kızlar ayran detoksuna başladım bugün bakalım iyi sonuçlar elde ederim umarım:)

merhabalar herkese....bugünkü menüm:
sabah:1 yumurta peynir ceviz günkurusu
akşam:mercimek çorbası lahana sarma iki köfte...

iki gün spora çok yüklendim bugün de bacak ağrısından bişey yapamadım yada yağmur yağdı ondan mı ağrıdı acaba bacaklarım:1::1:

Merhaba kizlar.bu topige arada giriyirum cikiyorum.bu sefer karatayin kitaplarinida siparis verdim .karatay diyeti ve yasam boyu saglik kitapini.insaallah bu sefer hem bilinclenerek hem diyete uyarak kilomu vericem.birsey sorucam su disi tuzlu olan yer fistiklari varya ondan tuketiyomuyuz ben kabuklarini soyup yedim sabah 15 tane kadar.cig kuruyemis bulmak zor oluyor.esime siparis vericem hangilerinden almaliyim.birde su karabugdayi soylim bakim bulabilirse aldirayim.ise yariyormu tuketenler ne ise yariyor.
Canım kuruyemişler tuzsuz ve kavrulmamış olacak,kavrulmuş kuruyemişler trans yağ içeriyormuş.ben kabuklu ceviz aldım..her gün bir kaç tane kırıyorum.
merhaba kızlar bende yazayım
SABAH 1 yumurta lor katıp yaptım yarım domates yarım salatalık
AKŞAM burokoli haşlaması üzerine yoğurt döktüm yedim malesef bugün yürüyümü yapamadım.cumartesi tartılacam yazarım size karatayda ilk tartım olacak.inşallah hüsrana uğramam.kızlar aranızda hafta sonu 1 gün tatil ilan eden varmı varsa ne gibi bir sonuçla karşılaşyorsunuz paylaşırsanız sevinirim herkese kolay gelsin.
Ben bu diyette, bir gün tatil yapma gereksinimi, hiç duymadım çünkü; öğünler doyurucu ve zevkle yeniyor.

Mönüm

Sabah:kkk

Akşam:1 tabak etli bamya,yarım kağıt kebabı,bir avuç badem,turşu,salata.

pardon grecka nekine?
Arkadaslar aciklamis ama bende soyleyim yinede karabugday.
selam capadokya
su grecka ile ilgili tuketim konusunu sormussun :) ben de dun benzer bir sey yedim ama bol dereotu, maydanozu ince ince kıydım yarımsar paket ve greckayı hafif ısıtarak içine bunları karıstırdım. ustune de pul biber :) :56: super oldu cok sevdim. Bir de buna ince kıyılmıs ıspanak da cok yakısırmıs :) artı yag yaktırırmıl ıspanaklı olarak ama o da cig olacak tabi.

Bu arada bayagıdır giremedim ev iş cok yogun bu ara oglanlar geldiğinde bir turlu bırakmıyorlar beni. İşyerinde de bu ara zor girişlerim. Mümkün mertebe uyuyorum dikkat ediyorum ama sporum aksıyor spora alıskın biri olarak cok veremiyorumm. O nedenden bu hafta bildirimde yapamadım.

Yeni gelen arkadaslara hosgeldiniz diyorum. Herkese guzel saglıklı mutlu gunler diliyorum. :3:
umrarım guzl ve motive bir sekilde kilolarımızı veririz...
Hmm dereotu guzel fikir hem yogun kokusu var belki greckanin o agir kokusunu bastirir ki bende sevebilmeyi istiyorum. Bende deniyorum bakalim iste bugun bulgur pilavi gibi yaptim salcali soganli tereyagli ehh dunden iyiydi ama tabagimi doldurmustum yarisini geri koydum. Yerken bende sankintadinda bi et aradim veya tavuk. Aklimda birde elmali tarcinli denemek var ama dedigini yapmayi dunuyorum.
selam, karabugday migros ve macrocenterlarda bulabilirsiniz. pilav gibi pişirilmekte. ama daha diri ya da su ile haslanabilir.
Reis markasının da varmıs. Cok guzel ben tadını sevdim.
İçinde gluten olmadıgından kan sekerini yukseltmiyor hatta dengeliyor. mukemmel bir magnezyum kaynagı protein deposu, karacigerin calsımasını kolaylastırır, yuksek tansiyon ve kansızlıktan korur. Şişkinlik hissi vermeden tokluk saglar. Kötü kolesterolu de dengeler.
Benim aldigimda reis markali ilk defa yedim coook super diyemem.
Ben kullaniyom karabugday pazartesi gorucem yarari varmi yokmu.
galiba kıymalı falan bir tarifi vardı. bulursam yazayım. bende aldım. belki bugün yaparım hem de.

•200 gr kıyma ( çekilmiş et)
• 1 su bardağı karabuğday yani greçka
•1 su bardağının başından 2 yemek kaşığı eksik su ( et suyu da olabilir)
•1 adet büyük boy soğan
•2 adet büyük boy domates (yoksa ev usulü hazırlanmış domates rendesi kullanılabilir)
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 adet yeşil biber ( eklemeseniz de olur)
• yarım su bardağı sıvı yağ
•tuz, karabiber, kuru nane

Kıymalı sosun Hazırlanması:

•Önce tavaya yarım su bardağı yağın yarısı ilave olunur ve ısınmaya koyulur
•1 adet soğanın kabukları soyulur, yıkanır, tümü değil sadece yarısı ince ince kıyılır, ısınan yağa ilave edilir.( geri kalan yarısı greçkanın hazırlanmasında kullanılacak)
•Hafif kavrulan soğana kıyma eklenir ve kısık ateşte kıyma kendi suyunda pişinceye kadar beklenir.
•Suyunu çeken kıymaya yarım yemek kaşığı salca eklenir, karıştırılır.
•1 adet domates rendelenir, 1 adet yeşil biber ince ince doğranır ve kıymaya katılır.
•Tuz, karabiber, kuru nane eklenir ve domates suyunda kıyma hafif sulu kalıncaya kadar pişirilir. Dikkat edilir suyu çok çekilip kıyma kuru kalmasın.Kıymalı sos hazırdır

Karabuğdayın, Greçkanın hazırlanması:

•Yarım su bardağı yağın geri kalan kısmı tencereye ilave edilir.
•Yarım soğan ince doğranır ve ısınan yağa eklenir rengi değişinceye kadar kavrulur.
•Yarım domates salçası eklenir biraz daha kavrulur soğanlar saçayla.
•1 adet domates rendelenir soğana ilave edilir. ( taze domates yoksa kışlık hazırlanan konserve olabilir yoksa sadece salca yeterlidir)
•Karabuğday( greçka) suda siyah suyu gidinceye kadar yıkanır.
•Domatesli soğanlara ilave edilir 2-3 dakika kadar kavrulur.
•Sonra su, tuz ilave edilir. Greçka orta ateşte suyunu çekinceye kadar pilav gibi pişirilir.
•Hazır olan greçka tabaklara konulur, üzerine kıymalı sos eklenip servis edilir.

Not: Bu pilavın yanına cacık, sade yoğurt çok güzel yakışır. Lezzet üstüne lezzet katar bizzat denenmiştir.

Sagol canim bende gormustum bu tarifi de kiymayi ziyan etmeyim diyordum ama denicem sanirim. :-)

Bugunku menu
Sabah, yarim tabak grecka, bir kase yogurt, bir yumurta, uc incir yedim kmakli bademli
Aksam, biraz yesil mercimek yemegi

Greckadan midir nedir aksam yemeginde cok yiyesim gelmiyor.

Dün akşam yemeği olarak bir kase yoğurt içine suyu süzülmüş 3 kaşık nohut yemeği ekledim.onu yedim . spor yapamadım :(
ama bugün klasik karatay kahvaltısı ile güne başladım.

Öğlen az çorba , zeytinyağlı yemek ve yoğurt yemeyi hedefliyorum.
Akşam üzeri yeşil elma
Akşam ise bir kase yoğurt

saat 9da başlayarak yaklaşık 20 dakika yürüyüş, 10 dakika bel çevirme, ve 5 dakika hareket.

ve gün biter:))

Back
X