Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Herkesi gönülden tebrik ediyorum bravo hepimize:)

Öğlen 2 ceviz 1 avuç fındık
Akşam etli kuru fasulye+yoğurt
Spor 3 km yürüyüş+30 squat+shred 1/4

Şu an bir yemekteyiz bir lokma yemiyorum bir de rakı içiyorlar of eğer 55 i görürsem kendime ilk ödülüm rakı olacak😀

Kuzu etini kokusundan dolayı hiç sevmiyorum...Ekmeği de iyi ki yemiyoruz artık...
Sağol bilgiler için..

canım ellerine sağlık.. ne güzel herkes kilo vermiş ben sabah girip yazmıştım bu hafta tartılamadım bildirim yapamıyacağım diye ama arada kaynadı herhalde.. annemlerde olduğm için kaldı... herkesi kutlarım pazartesi sabah bende tartılırım bakalım gitmiş mi gelniş mi kilolar...

bugün yediklerim .
sabah bir portakallı kkk saat 9.00
15.00 barbunya, salata, 2 parça tavuk
acıkır gibi oldum 19.30 tarçınlı yoğurt ydim.. ufaklığı arabasına koyoum 40 dk kadar yürüdük beraber...
pazar günü dörüş var ankaraya. ne çabuk geçti günler

bende aynısını düşünmüştüm işe götürürüken karıştırıp götürüyordum :) şu kavrulmamışları yemesen iyi olacak kg sorunun yok ama onlar trans yağ şekerim
Kilo vermene çok sevindim canım...Moralin düzelmiştir değimi.? Üzülüyordun doğal olarak...
Darısı önümüzde ki haftalara..
o kadarcık şeye sevinemedim çünki pazartesi daha da düşüktü

geçen hafta benimde öyle oldu kimse yemedi bitirmek için uğraştım baktım bitmeyecek difriz e koydum kalanıda yumurta kırdım hem sabah hem akşam yedim...

merhaba canım

anlattığına göre pek bişey yemiyorsun almamışsındır ama belki sabitsindir

sayılı gün çabuk geçer derler, burada da bekleyenin var evde

dünki menüm

sabah........... KKK,peynirli yumurta, kırmızı ve normal havuç yağda, yeşillik

akşam...........fırında hamsi, salata

spor..........45 dkk yürüyüş, 30 dkk aletle spor

sabah 9.30
kilo verdiğim için pek mutlu oldum ve kendimi ödüllendirdim
3 tane yumurtalı bol kavurmayla :))
çökelek
ceviz
turp havuç
kefir
zeytin yemeyi unuttum, sonra da yiyemedim çok toktum diye

akşam 17.30
ayran
yeşil salata
pazı sarması
sade kavurma

afiyet olsun canım kavurma hazır mı sen mi yaptın

Ellerine sağlık harika olmuş kilo veren herkesi tebrik ediyorum . Ben haric nerdeyse herkes kilo vermiş zaten umarim haftaya bende - lerde olurum

Cuma nobet zor olur hem haftanin hem nobetin yorgunlugu gecmis olsun iyice dinlenirsiniz haftasonu insallah.

Gerçekten cuma nöbet çok zor oluyor. Hala kendime gelemedim. Birde bugun okulda kavga vardı. Sanki öğretmen degiliz guvenlik görevlisiyiz herşey bizden soruluyor. Bazılarına göre biz hic bir iş yapmıyoruz.

KARATAY DİYETİ'NİN ÖZETİ

1. Sızma zeytinyağlı her türlü sebze Bakla,kabak , kuru ve yaş fasulye gibi.. kıymalı taze veya kuru sebze yemeği yenebilir.
2 Yemekler ile ekmek, pirinç pilavı ve makarna yenilmeyecek!
3. Yoğurt ve salatalara her türlü taze maydanoz, taze veya kuru nane, kekik, fesleğen vb otlar eklenebilir.
4. Yemeklerde ve salatalarda zeytinyağı olarak ısıl işlem görmemiş soğuk sıkım zeytinyağı kullanılabilir.
5. Mısırözü ve ayçiçeği yağları yemek pişirme ve kızartmalarda kesinlikle kullanılmayacak!• Yüksek ısıda sıvı yağlar doğal özelliklerini kaybederek trans yağlara dönüşürler. Trans yağlar, kan yağlarından trigisedleri yükselterek karaciğer yağlanmasını başlatır. Bu nedenle kalp, damar hastalıkları, felç ve her türlü kanser nedeni olan en zararlı yağlardır, hayvansal katı yağlardan daha tehlikelidir ve her türlü dejeneratif hastalığın, alerji ve kanserin başlama nedenidir, insülin direncini başlatan en tehlikeli kimyasal maddelerdir.
6. Margarin haline dönüştürülmüş olan sıvı yağlarda da fazla miktarda trans yağ meydana gelmektedir. margarin kullanılmayacak!
7. Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutlaka doğal -geleneksel usul- tereyağı ve esansiyel sıvı yağlar tüketilmelidir. Doğal balık yağı Omega-3 ve kolesterol, bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir. hücre zarlarının doğal yapı taşı olan Omega-3 yağ miktarının azalması ve Omega-6 yağ miktarının çok fazla olması sonucu, hücrelerin normal olarak çalışamadığı; zayıflayarak her türlü hastalığa zemin hazırladığı bilimsel olarak gösterilmiştir. • îleri yaşlarda ortaya çıkan bütün dejeneratif hastalıkların nedeni olarak, hücre zarlarında Omega-3 yağ miktarının azalması, buna oranla Omega-6 ve trans yağ miktarının çok artmış olması gösterilmiştir. Taş dev- rinde yaşayan insan kalıntılarından alınan DNA örneklerinde dejeneratif hastalıkların bulunmadığı ve Omega-3/Omega-6 oranın 1/1 olduğu bildirilmiştir.
8.Bal, reçel ve pekmez yok! Kan glukozuna hızla dönüşen, boş kalorili tatlı oldukları için...
9.Tatlılara, çaylara ve kahveye hiçbir şekilde tatlandırıcı eklenmeyecek.Suni (yapay) tatlandırıcılar karaciğer ve iç yağlanmasına neden oluyor ve şeker hastalığını başlatıyor.
10. Üzerinde diyet yazan kurabiye, bisküvi, çikolata, şeker vb yenilmeyecek.
11. Hiçbir şekilde diyet ve gazlı içecekler kullanılmayacak.
12. Keten tohumu ve balık yağı (Omega-3), kan yağlarını düzenler, kanı sulandırır, kilo vermeyi kolaylaştırır, kilo almayı önler, hipertansiyon ve depresyon gelişmesini engeller.Keten tohumu azar azar yiyeceklere eklenebilir. Susam da keten tohumu kadar faydalıdır. Arzu edildiğinde onun yerine kullanılabilir. • Keten tohumu, doğal olarak kabızlığın giderilmesinde yararlıdır. Fazlası ishal yapabilir.
13. Tüketilen yiyeceğin doğal ve bütün olmasına dikkat edilmelidir.
14. İşlenmiş olan yiyeceklerde gizli olarak damak tadını etkilemek amacı ile, tehlikeli ve kanser yapan, damar sertliğini başlatan zararlı trans yağlar ve bozuk şekerler bulunur.
15.Yemeklerimizde tuz miktarı azaltılmalı.Rafine tuz yerine kristal kaya tuzu (cam veya ahşap değirmende öğütülerek) kullanılmadır.
16 .Tahıllar,un ve nişastalı bütün gıdalar tüketildikten hemen sonra kan şekerine dönüşürler. daha sonra karaciğer yağı ve iç organ yağı olarak depo edilirler. İnsülin ve leptin direncini başlatır ve giderek artırırlar. Bu sebeple tüketil memelidir
17. Aşırı miktarda meyve ve meyve suyu tüketildiğinde de, vücudumuzun kan şekerinde aşırı miktarda yükselme görülür. Enerji olarak kullanılmadıkları için kan yağlarına dönüşür ve yağ olarak birikirler. Selülit nedenidirler. Selülit, insülin ve leptin direncinin önemli bir belirtisidir. Be nedenle meyveler, anlattığımız ölçüde ve özellikte az miktarda tüketilmelidir. • Araba lastiği şekilde göbek yağlanması son derece tehlikelidir. Göbek yağlanması, karaciğer yağlanmasının ve insülin-leptin direncinin önemli bir kanıtı ve belirtisidir. Göbeği olan herkesin önce karaciğeri yağlanır, daha sonra da göbekyağı artmaya başlar. • Kalp, damar, böbrek gibi organların yağlanması da karaciğer yağlanması ile başlamaktadır. Kadınlarda selülit, kalça ve göbek yağlanması; erkelerde göbek yağlanması ve memelerin büyümesi de saydığımız bu nedenlerdendir. • Kan yağlarının bozulması, kan kolesterolün yükselmesi de karaciğer yağlanmasının kaçınılmaz bir sonucudur. Dejeneratif dediğimiz, ileri yaşlarda ortaya çıkan öldürücü hastalıkların nedeni kilo alma, yani vücudun yağ miktarının artmasıdır. Özellikle 30'lu yaşlarda farkında olmadan yavaş yavaş karaciğer yağlanması başlamaktadır. Bunun zamanında farkına varılarak karaciğer yağlanmasını önlemek mümkündür. Bu şekilde 40-50 yaşlarda ortaya çıkacak olan birçok sağlık sorunu yaşanmayacaktır.
18. Her gün 2-2,5 litre taze limonlu doğal kaynak suyu içilmeli.
19. her gün 40-50 dakika sık adımlarla yürüyüş yapılmalı. Evde 10 dakika ip atlanabilir. 30 dakika sevilen bir müzik dinlenebilir. Bir arkadaş, kardeş ya da eşiniz ile 10-20 dakika dans edilebilir.
20.Son olarak her gün 2-3gr katkısız Omega-3 tüketilmelidir.

İşyerinde almışlar, ben de yiyorum. Az az alıncada çok masraflı oluyor. Bu sabah çiğ badem aldım, yarın kavrulmuş yok. Datçadan bir ara badem siparişi vereyim en iyisi.

İşyerinde almışlar, ben de yiyorum. Az az alıncada çok masraflı oluyor. Bu sabah çiğ badem aldım, yarın kavrulmuş yok. Datçadan bir ara badem siparişi vereyim en iyisi.

pazardan topluca al iyi oluyor hemde hesaplı oluyor,,,,,,,datça bademi en son gördüğümde 55 tl idi ben pazarda 38 e buldum iri iri biraz küçüğüde 35 ...sen kaça almıştın

pazardan topluca al iyi oluyor hemde hesaplı oluyor,,,,,,,datça bademi en son gördüğümde 55 tl idi ben pazarda 38 e buldum iri iri biraz küçüğüde 35 ...sen kaça almıştın
Ben kuruyemişçiden 10 tl.'lik aldım. Kilosu kesin pahalıdır. Yarın maranki pazarı var, merak ediyorum ama üşengeçlikten gitmiyorum. Belki kuruyemiş vardır. Varmıdır acaba. Bir gün pazarda kuruyemiş satan kişinin kuruyemişleri yiyip, kabukları ağzından kuruyemişlerin üzerine attığını gördüm, onun için pek almak istemiyorum pazardan.

ona bakılırsa çuvallara koyarken kim bilir nerelere sürüyorlar, kırarken örtünün üstüne kırıp koyacak halleri yok ya yerlere atıp toplayıp çuvallıyorlardır,,,,int te görmüştüm kırmızı biberleri kurutmak için yol kenarına dizmişler tırlar geçiyor eksozlar pislikler üzerinde

Altta yeşil kahve reklamı verilmiş hemen, birde göbeği gösteriyor.

Bennn geldimm cok yorgunum ama yazılanları okudum cok mutlu oldum gül abla şeytanın bacağını sonunda kirmana sevindim insallah yavasta olsa tekrar basladi kilo vermen , canan abla sende Supersin nasil güzel gidiyor böyle kilolar massllahin var eminim goruntude inanılmaz bir değişim vardır darisi bizlere olsun ayrica topigimizin 2 büyüğüne saygı ve sevgilrimi iletiyorum çok ilgili ve naziksiniz Öpücüklerimi yolluyorum size
Herkes kilo vermiş bu hafta cook tebrik ediyorum herkesi hepinizi seviyorum birligimiz beraberligimiz hic bozulmasin hep beraber destekle kilolari verelim inşallah
Kedicim ihtiyacin olmamasina ragmen saglikli olmak adına karatay beslenme tarzını uygulamana ayrica gebelerimizin kendi ve bebisleri icin saglkkli beslenmelerine çok mutlu oluyorum herkesin bilincli olması ne guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…