Karatay Diyeti Yemek Tarfileri

SAPHIRA

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
11.790
215
738
41
İzmir
Çocukluğumdan beri en sevdiğim yemeklerden biridir kapuska.Kıymasız ve
pirinçli olanını yerdim çoğunlukla ama Karatay diyetine uygun olmadığı için artık
bu şekilde yiyorum.Yanında acı biber turşusu,sarmısaklı/sade yoğurt,salata
tüketilebilir.Afiyet olsun

Lahananın yaprakları ayrılır,ayıklanır ve yıkanır.Kuşbaşı olarak doğranır.

500 gr Lahana
125 gr. kıyma
1 kuru soğan
Sızma zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
Doğal tuz

Soğan,kıyma yakmadan az ısıda
kavrulur.Salça eklenir
karıştırılır.Lahanalar eklenir,karıştırılır.Tuz
ve lahanaların hizasında su eklenir.Kısık
ateşte yaklaşık 20 dk pişirilir

Eklentiler

• $ksbz.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 729
Son düzenleme:
kitapta bir yerde salça yerine domates kullanın diyordu domatesle yapsak olurmu hiç denemedim kapuskayı bu diyet bana neler yediriyor ya hu :))

Lahana kış sebzesi ve domates yaz sebzesi,yani salça doğal değil diye düşünürken hormonlu domateslerle de yapmamalıyız diye düşünüyorum.Mümkünse ev salçası veya yazdan kışa hazırlık yaptıysak,dondurucudaki domateslerden filan denenebilir.Ben hiç denemedim

Ağzına sağlık annem hazırlar buzluğa domates gidince onun dolabından biraz yürüteyim bari :)

Malzemeler:
1-arzu edildiği kadar yeşil mercimek
2-konserve mısır(istenirse)
3-kırmızı lahana(istenirse)
4-dereotu
5-maydonoz
6-domates
7-kuru soğan /yeşil soğan
8-limon,nar ekşisi,zeytinyağı,tuz
mercimekleri haşlayın ve tüm malzemelerle karıştırın.çok lezzetli oluyor

Soğan,kıyma yakmadan az ısıda kavrulur.Salça eklenir karıştırılır.Lahanalar eklenir,karıştırılır.Tuz ve lahanaların hizasında su eklenir.Kısık ateşte yaklaşık 20 dk pişirilir

ohhh mısler gıbı bır yemek

bende bır yogurt tarıfı verıyım:))))

dereotu maydanoz nane
sarımsak ıncecık kıyılır
yogurda eklenır
bıde pul bıber

yemeklerın yanında bol sıfalı
bır yogurt ortaya cıkar

selam kızlar bana şöööle güzel bi diyet tavuk tarifi yazsanız da akşama yapsam olmaz mıııı???
ayrıca bu topic süper olmuşşşş kendi adıma teşekkür ediyorum

Malzemeler:
1 adet kuru soğan
3 adet kabak
2 kaşık zeytinyağı
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz

Zorluk derecesi: kolay

Yapılışı:
Soğanı doğrayın zeytinyağında az kavurun. Küp küp doğradığınız kabakları ekleyin 2-3 dakika kavrulsun. Üzerini örtecek kadar su ve tuz ekleyin. Kabak çabuk pişer. 10 dakikada hazır. Tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üstüne kırmızı toz biber gezdirin. Afiyet olsun.

Malzemeler:

- Arzu edilen kadar enginar(mümkünse limonlu su değmemiş olsun)
- Enginar başına yarım orta boy kuru soğan
- Kimyon
- Tuz
- Yumurta
- Zeytinyağı

Yapılışı:

Yarım halka şeklinde doğranmış kurusoğanlar zeytinyağında iyice kavrulur.
Enginarlar önce yarıma kesilir, herbir parça ince ince doğanır.
Doğranan enginarlar kavrulmuş soğanlara eklenir, 20-25 dk birlikte kavrulmaya devam edilir.
Enginarla pişince kimyon ilave edilir ( Bol kimyonlu nefis oluyor).
Kimyonlu sebzelere, arzu edilen kadar yumurta eklenip yumurtalar pişince sıcak servis edilir.
İstenirse yumurtasız da yenebilir, her şekilde de seviyoruz biz...

Afiyet olsun...

Bunu diyet forumunda da paylaşmıştım, buradan almak isteyen olursa diye buraya da yazıyorum. Tarifi "hafif tarifler" veren bir blogda gördüm.

malzemeler:
2-3 muz
4-5 adet hurma(suda bekletilecek)
İstenirse kakao
Ceviz veya fındık veya badem

Tüm malzemeler rondoda karıştırılıyor, üzerine hindistancevizi serpilerek tüketilebilir...

Afiyet olsun...

Harika duruyor Saphıracımm ..
Ellerine sağlık.

Ağzına sağlık annem hazırlar buzluğa domates gidince onun dolabından biraz yürüteyim bari :)
süper fikir
offf harikaa bayılırım mercimek salatasına.yalnız bize mısır uygun değil canım.biz tercih etmesek daha iyi olur.tarif ve katkın için çok teşekkürler.buna kornişon ve dilimlenmiş kırmızı biberli zeytin çokkk yakışıyor
ohhh şahanee
selam kızlar bana şöööle güzel bi diyet tavuk tarifi yazsanız da akşama yapsam olmaz mıııı???
rica ederim canım.canım sen nasıl bir şey istiyorsun anlayamadım.Çünkü o kadar çok tavuklu tarif var ki.Mesela sebzeli tavuk mu istersin,ızgara mı istersin vs.. ben yemeyeceğim ama ev halkına baget pişirdim.actifry da hiç yağsız olarak kızartıyorum
Kabağa bayılırımmmm.Teşekkürler canım
Enginar olsun da,her şekilde yenir valla.teşekkürler canım

dipnot:enginar,karbonhidrat içermeyen tek sebzedir ..M.C.Karatay

istenilen miktarda tavuk(but, sarma, yada tüm alıp parçalıyadabilirsin)

bu sos 2 kg tavuk için:
tuz
karabiber,
2 kaşık zeytinyağı
bir çay bardağı yoğurt
kırmızı biber
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
kekik

tavuklarla sos malzemesini iyice karıştırıyoruz..bekleyince dahalezzetli oluyor ama bekletmedende yapılabilir tabi malum çalışıyoruz vaktimiz yok..

hazırladığımız tavuğu ister fırın ızgarasına diziyoruz altına fırın tepsisi koyarak
istersek doğrudan fırın kabında fırında pişiriyoruz..ben il 15 dk 200 C sonrası 150 C derecede 30 dk pişiriyorum..
zaten kontrol edersiniz..pişmesini..yanında sumaklı soğan salatası bol yeşillik ve ayran harika oluyor..
afiyet olsun..

evet canım sen diğer tarafa yazınca baktım ve gördüm o bloğu.burada paylaşman süper.çok teşekkürler

teşekkürler akrepçimmm

Tavuklu kayık kabak

kabağı soyup (dikine) ortadan 2 ye bölülorsun ,hafif içini alıp fırına veriyorsun ,o biraz yumşayıncaya kadar
tavada tavuk etini soteliyorsun, kabakların içine dolduruyorsun üzerine kaşar rendeleyince harika oluyor
kabakları bir fırça yardımıyla yağlarsan daha lezzetli olur
afiyet olsunn

Bunu da nette gezinirken görmüştüm yabancı bir blogda...

İstediğiniz kadar muzu donduruyorsunuz. Donmuş muzu parçalayıdan geçirince hoş bir muzlu dondurma gibi oluyor...Ben parçalayıp dondurmuştum bir seferinde, öylesi biraz daha zor yeniyor katılaştığı için.

Yenirken üzerine ceviz de serpilebilir...

Afiyet olsun

Şimdiki kabaklardan denesem mi? Kabak zamanı geçti ya:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…