Lahana kış sebzesi ve domates yaz sebzesi,yani salça doğal değil diye düşünürken hormonlu domateslerle de yapmamalıyız diye düşünüyorum.Mümkünse ev salçası veya yazdan kışa hazırlık yaptıysak,dondurucudaki domateslerden filan denenebilir.Ben hiç denemedim
Soğan,kıyma yakmadan az ısıda kavrulur.Salça eklenir karıştırılır.Lahanalar eklenir,karıştırılır.Tuz ve lahanaların hizasında su eklenir.Kısık ateşte yaklaşık 20 dk pişirilir
Harika duruyor Saphıracımm ..
Ellerine sağlık.
süper fikirAğzına sağlık annem hazırlar buzluğa domates gidince onun dolabından biraz yürüteyim bari :)
offf harikaa bayılırım mercimek salatasına.yalnız bize mısır uygun değil canım.biz tercih etmesek daha iyi olur.tarif ve katkın için çok teşekkürler.buna kornişon ve dilimlenmiş kırmızı biberli zeytin çokkk yakışıyorMalzemeler:
1-arzu edildiği kadar yeşil mercimek
2-konserve mısır(istenirse)
3-kırmızı lahana(istenirse)
4-dereotu
5-maydonoz
6-domates
7-kuru soğan /yeşil soğan
8-limon,nar ekşisi,zeytinyağı,tuz
mercimekleri haşlayın ve tüm malzemelerle karıştırın.çok lezzetli oluyor
ohhh şahanee
ohhh mısler gıbı bır yemek
bende bır yogurt tarıfı verıyım:))))
dereotu maydanoz nane
sarımsak ıncecık kıyılır
yogurda eklenır
bıde pul bıber
yemeklerın yanında bol sıfalı
bır yogurt ortaya cıkar
rica ederim canım.canım sen nasıl bir şey istiyorsun anlayamadım.Çünkü o kadar çok tavuklu tarif var ki.Mesela sebzeli tavuk mu istersin,ızgara mı istersin vs.. ben yemeyeceğim ama ev halkına baget pişirdim.actifry da hiç yağsız olarak kızartıyorumselam kızlar bana şöööle güzel bi diyet tavuk tarifi yazsanız da akşama yapsam olmaz mıııı???
ayrıca bu topic süper olmuşşşş kendi adıma teşekkür ediyorum
Kabağa bayılırımmmm.Teşekkürler canımMalzemeler:
1 adet kuru soğan
3 adet kabak
2 kaşık zeytinyağı
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz
Zorluk derecesi: kolay
Yapılışı:
Soğanı doğrayın zeytinyağında az kavurun. Küp küp doğradığınız kabakları ekleyin 2-3 dakika kavrulsun. Üzerini örtecek kadar su ve tuz ekleyin. Kabak çabuk pişer. 10 dakikada hazır. Tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üstüne kırmızı toz biber gezdirin. Afiyet olsun.
Enginar olsun da,her şekilde yenir valla.teşekkürler canımMalzemeler:
- Arzu edilen kadar enginar(mümkünse limonlu su değmemiş olsun)
- Enginar başına yarım orta boy kuru soğan
- Kimyon
- Tuz
- Yumurta
- Zeytinyağı
Yapılışı:
Yarım halka şeklinde doğranmış kurusoğanlar zeytinyağında iyice kavrulur.
Enginarlar önce yarıma kesilir, herbir parça ince ince doğanır.
Doğranan enginarlar kavrulmuş soğanlara eklenir, 20-25 dk birlikte kavrulmaya devam edilir.
Enginarla pişince kimyon ilave edilir ( Bol kimyonlu nefis oluyor).
Kimyonlu sebzelere, arzu edilen kadar yumurta eklenip yumurtalar pişince sıcak servis edilir.
İstenirse yumurtasız da yenebilir, her şekilde de seviyoruz biz...
Afiyet olsun...
selam kızlar bana şöööle güzel bi diyet tavuk tarifi yazsanız da akşama yapsam olmaz mıııı???
ayrıca bu topic süper olmuşşşş kendi adıma teşekkür ediyorum
Bunu diyet forumunda da paylaşmıştım, buradan almak isteyen olursa diye buraya da yazıyorum. Tarifi "hafif tarifler" veren bir blogda gördüm.
malzemeler:
2-3 muz
4-5 adet hurma(suda bekletilecek)
İstenirse kakao
Ceviz veya fındık veya badem
Tüm malzemeler rondoda karıştırılıyor, üzerine hindistancevizi serpilerek tüketilebilir...
Afiyet olsun...
istenilen miktarda tavuk(but, sarma, yada tüm alıp parçalıyadabilirsin)
bu sos 2 kg tavuk için:
tuz
karabiber,
2 kaşık zeytinyağı
bir çay bardağı yoğurt
kırmızı biber
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
kekik
tavuklarla sos malzemesini iyice karıştırıyoruz..bekleyince dahalezzetli oluyor ama bekletmedende yapılabilir tabi malum çalışıyoruz vaktimiz yok..
hazırladığımız tavuğu ister fırın ızgarasına diziyoruz altına fırın tepsisi koyarak
istersek doğrudan fırın kabında fırında pişiriyoruz..ben il 15 dk 200 C sonrası 150 C derecede 30 dk pişiriyorum..
zaten kontrol edersiniz..pişmesini..yanında sumaklı soğan salatası bol yeşillik ve ayran harika oluyor..
afiyet olsun..
saphıracım bayılıyorum sana cok tatlısın ya gulen yuzun hıc solmasın emı
Tavuklu kayık kabak
kabağı soyup (dikine) ortadan 2 ye bölülorsun ,hafif içini alıp fırına veriyorsun ,o biraz yumşayıncaya kadar
tavada tavuk etini soteliyorsun, kabakların içine dolduruyorsun üzerine kaşar rendeleyince harika oluyor
kabakları bir fırça yardımıyla yağlarsan daha lezzetli olur
afiyet olsunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?