Karatay Diyeti Yemek Tarfileri

olsun tatlım ben senden öğrendim mercimekli kapuskayı

hepimizin eline sağlık.bu son tarifte bazı yerlerde kıyma ve bulgurda koymuşlar ya da ikisinden birini.esmer bulguru tercih ederek öylesi de denenebiilir

saphıracım yesıl mercımek olayını ben bıraz buyuttum veee ıste yenı tarıfım korkmadan yıyebılecegımız bır pılav yesıl mercımek pılavıııı:))))hemen tarıf vereyım

2su bardagı yesıl mercımek
1 buyuk sogan
1kasık salca
1adet domates
tuz pulbıber
zyag az tereyag

mercımek yumusayana kadar haslanır
yagda sogan pembelesır salca domates eklenır

haslanan mercımek suzulup eklenır karıstırılır
suyu ve baharatı verılıp demlendırılır

bır dolu tabak yıyebılırız dımı saphıracım

HMM çok güzel görünüyor yeşil mercimekli tarifler

nohutlu ve kurufasulyelı tarıfler de beklıyoruz kızlar

BU Tartif de Aslı'dan
Hamsilerin kılçıkları ayıklanırç.
Hafif zeytinyağlanan tepsiye sıra sıra bir parçaları üzerlerine binecek şekilde sıralanır.
Az Zeytinyağı ve limonu çırpıp üzerine gezdirilir.
Ve final olarak üzerine bolca kekik serpip fırının sadece üsten yanan ızgarasında kızarana kadar pişirilir.

Nefis oluyor..:)
Kekik sanırım bunun sırrı ...

bende bizim hamsi buğulama tarifimizi yazıyım çok nefis oluyor deneyin derim
1 kg hamsi
2 soğan
2-3 domates
z.yağı
maydanoz(koymasanız da olur)
limon
defne yaprağı
tuz karabiber
1 çay bardağı su

Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartılıp iyice yıkayın. Hafifçe yağladığınız kapaklı bir tavaya balıkları sıra halinde dizin. Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin. Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri, incecik doğradığınız maydanozu serpin. En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, (limon çok olursa acılık verebilir) defne yapraklarını boşluklara sıkıştırın. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine biraz z.yağı gezdirin.kapağını kapatıp pişirin ta ta ta taaaaaaaammmm yeşillliklerle servis yapıp yiyin afiyet olsun

çok bomba bir tarif olmuş canım bu teşekkür ederiz.en kısa zamanda deneyeceğim

ohhh balıııkkk
bu diyetten önce hiç sevmezdim balığı dersem bana inanır mısınız

Evet bayanlar mercimek çılgınlığımız sürüyor
Bir sürü tarif buldum sizinle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz

İlk tarifimiz TAHİNLİ MERCİMEK KÖFTESİ

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı tahin
4 adet taze soğan
10-15 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Mercimek az suda şeklini kaybedene kadar haşlanır. Bulgurun üzerine 1,5 çay bardağı ılık su konur. Suyu süzülmüş mercimek ve bulgur birleştirilir. İçine kıyılmış soğan, maydanoz, tuz, tahin ve pul biber eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. Sonra köfte harcında istenilen şekilde köfteler alınır. Marul yaprakları eşliğinde servise sunulur.

------------
2.Tarifimiz MERCİMEKLİ KOLAY PİZZA ( SÜPER FİKİR )

2 su bardağı sarı mercimek
3 su bardağı su
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sirke
10 dilim sucuk (yada size uygun pizza malzemelerinden)
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

(bu sadece peynir,domates,fesleğenli de yapılabilir bence )

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin. Kapağı kapalı olarak şişmesini sağlayın. İnce kıyılmış soğanı, rengi dönene kadar yağda kadar kavurun. Salçayı ilave edip, 1-2 dakika kavurduktan sonra mercimeğe ekleyin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Malzemeyi, yağlanmış bir fırın kabına pizza altı oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Aralıklı olarak sucukları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alınca kalan kaşar peynirini serpin.

3. Tarifimiz ZEYTİNYAĞLI MERCİMEK

2 bardak yeşil mercimek
8 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yeşil soğan
1 bağ dereotu
1 çay kaşığı hardal
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Kırmızıbiber

Akşamdan ıslattığınız yeşil mercimekleri, sıcak suda haşlayın.Suyunu süzüp, bir kenarda bekletin.Bir kapta zeytinyağını, doğranmış yeşil soğanları, kıyılmış dereotunu, hardal, limon suyu, nar ekşisi, tuzu ve kırmızıbiberi karıştırın.Sıcak mercimeklerin içine hazırladığınız sosu döküp, karıştırın. Servis yapın.

4.Tarifimiz MERCİMEKLİ OMLET ( YUMURTADAN SIKILANLARA )
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 adet ufak kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta

Mercimek akşamdan ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır, suyu süzülür. Küçük bir tencereye tereyağın yarısı konur, eriyince ince doğranmış soğan atılır, pembeleştirilir. Sonra haşlanmış mercimek tuz ve karabiber eklenir. Ateşten alınır, soğumaya bırakılır. Çukur bir kapta yumurtalar çırpılır, mercimekli karışım eklenir. Kalan tereyağı temiz bir tavaya konur, eriyince mercimekli karışım dökülür ve arzu edilen kıvamda pişirilir.

Umarım beğenmişsinizdir benim mercimekler şuan haşlanıyor bugün bu 4 tariften birini deniycem bugün

birazcık baktım da ben zaten yemeklerimi böyle yapıyorum evlendikten sonra 5 kilo aldım
spor yapıyoruz eşimle şimdi de bakalım vermem lazım çok sıkılıyorum 5 kilodan

Eline sağlık hepsi de birbirinden güzel görünüyor

Merhaba Kızlar,

Ben de eşimin ve benim çok sevdiğimiz kıymalı patlıcan tarifimi paylaşmak istedim.

Malzemeler:
250 gram az yağlı kıyma
3 orta boy patlıcan
1 baş kuru soğan
1-2 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
sevdiğiniz baharatlar (ben karabiber, kekik, pul biber ve zerdeçal ekliyorum)
(ben bazen kafama göre sebzeler ekliyorum brokoli, kuru domates, taze domates, kırmızı biber, yeşil biber gibi)

Öncelikle patlıcanları güzelce yıkayıp ister fırında ister ocakta közlüyoruz. Diğer yandan tavaya önce kıyma ve küp küp doğranmış soğanları koyuyoruz. Bir müddet kavurup sebzeleri ekliyoruz. İyice kavurduktan sonra altını kapattığımızda baharatları ve maydanozu ekliyoruz. Fırın kabının altına közlenmiş patlıcanları soyup küçük doğrayıp tereyağı ile harmanlıyoruz. Üstüne kıymalı harcımızı ekleyip en üstüne rendelediğimiz kaşarı koyuyoruz. Fırının sadece ızgara kısmını açıp 5 dakika kadar (kaşarlar eriyip kızarıyor) tutuyoruz. Gerçekten hem çok lezzetli hem de çok besleyici bir yemek oluyor. Bu ara eşimin favorisi.

Karatay Muffini:

3 yumurta
1 bardak süt
½ bardak un
7-8 ad. tam ceviz
kuru meyve
1'er çay kaşığı tarçın+mahlep+zencefil
2 yemek kaşığı kakao
1 pk. kab. tozu
½ çay bardağı zeytinyağ

istenilen kuru meyveler (ben 7-8 ad. hurma+1 avuş kuru üzüm+4-5 ad kuru kayısı kullandım) biraz sıcak suda bekletilip minik minik doğranır.tüm malzemeler karıştırılır.Küçük muffin kaplarına paylaştırılır.Ben 3'er yemek kaşığı koyarak 15 ad. kek elde ettim.180 dereceli fırında pişirilir.servis etmeden önce hindistan ceviziyle süslenebilir

Tarif İNSAN6 arkadaştan:

"karatay usulü karni yarik...gecen burdan bir arkadas tarifini vermisti bende yapip resmini cektim:) :) sizede fikir verebilir diye..gerci ben üzerine kasar peyniri ile süslüyorum firinlamadan önce:))

KISACA tarifi: sogan biber dooomates kiyma baharatla pisirilir....patlicanlar ikiye bölünüp firca yardimi ile biraz yaglanip firinda pisirilir ve kiymasi eklenip istege bagli domates yada kasar peyniri ile süslenip 15 dakika firinda pisirilir...afiyet olsun:)) "

Patlıcanın mevsimi geçti, fırsat bulduğumda deneyeceğim.

FIRINDA PEYNİRLİ PIRASA

* 5-10 orta boy pırasa
* Maydanoz,dereotu,vs.
* 4 yumurta
* 100-150gr peynir
* Tuz,karabiber,pulbiber

Pırasaları yıkayıp kalın yeşil kısımlarını keselim.Kalan kısımlarını kalınca daireler şeklinde doğrayalım.Bir tavada zeytinyağını ısıtalım. pırasaları tavaya ekleyelim.Tuz ve karabiber serpip orta harlı ateşte kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirelim.Fırını 200C’ye getirelim. Küçük bir kek kalıbına veya tart kabına yağlı kağıt serip etrafını hafifçe yağlayalım. Yeşillikleri yıkayıp kurulayıp doğrayalım.Yumurtaları çırpıp peynirle karıştıralım yeşillikleride bu karışıma ekleyelim.Tuz,karabiber ve pulbiber serpelim.Pırasalar pişince yumurtalı peynire ekleyip iyice karışmalarını sağlayalım.Hepsini kabımıza dökelim.Fırında 15-20 dakika pişirelim

Eklentiler

• $firindapeynirlipirasa-620x300.webp
    5 KB · Görüntüleme: 150
herkese merhaba...omlet yaparken içinde biraz rendelemiş kabak koyarsanız eğer çok daha lezetli olduğunu göreceksiniz.....

yalancı bulgur pilavı

taze karnıbaharlari çiçeklerinin altındaki beyaz kısımlardanda olmak suretiyle rondodan geçiriyorsunuz, ince bulgur gibi oluyor aynı.
tavada tereyağı soğan sarımsak kırmızı ve yeşil biber ile cok az çeviriyorsun, üzerine karnıbaharlari koyup cok az daha sotelemeye devam ediyosun. Rendelenmis domates veya cok az sulandirilmis salça ile bulgur pilavı görünümüne gelecek sekilde sotelemeye devam ediyoruz altını kapatıyoruz karabiber ve tulum peyniri ile servis yapıyorsunuz
Sonuc inanılmaz oluyor:) tadifa görüntüsüde aynı bulgur pilavı:) bana cok dua etceksiniz:)

aynısını brokoli ile yaptım ancak onun karabiber ve tulum peynir takviyesine cok daha fazla ihtiyacı oluyor ama yinede guzel:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…