Karatay Diyeti Yemek Tarfileri

Denemek isterim teşekkürler paylaşım için

benimde kahve pasta düskünü bir arkadasim var , ve hemen hemen hergün görüsüyoruz,, yurtdisinda cok fazlakafa dengi arkadas bulma sansimiz yok malesef, buldugumuza günahiyla sevabiyla yapisiyoruz.... pasta düskünü arkadasimla bulustugumda israrlarina ragmen dayanamaz yerdim... ama artik baska bir yöntem buldum.... madem kahve pasta keyfi yapicaz. o halde bende kendi pastami yanimda tasirim diyerek ise koyuldum,,, kendime uygun diyet pastami yapip gidiyorum,,, misal karatay diyeti icin harika bir kek tarifi uydurdum,,,

SEKERSIZ,UNSUZ,YAGSIZ,KEK
3 yumurta
2 su basrdagi dövülmüs ceviz yada findik tozu
4-5 tane kücük dogranmis kayisi ve 3-4 tane kücük dogranmis kuru incir suda islanmis sütte olabilir sonra süzülecek
tarcin, zencefil tozu
1 cay kasigi kabartma tozu
2-3dlm kücük dogranmis elma( olmasada olur)
HEPSINI KARISTIRIN MIKSERLE,ben tupperwareninkini kullandim ama silikon herhangi bir kapta olur yada mikroya girebilen derince cam bir kapta olur . firinda denemedim, bu mikrodalga keki... ama firindada olmam demez...
mikrodalgada 600 watta 7 dakika pisirin, 5 dk dinlendirin ve cikarip ters cevirip cikarin.. 2 dlm yaniniza alip komsunuza gidin,,,, inanin o lezzetli kokusundan komsunuzun gözü sizin kekinizde kalicak,,,,

ilkkez gördum bu topiği...bence süper olmus ama devamı gelmemiş sanırım.......elınde karatay yemek kıtabı olmayanlar için çok iyi bir fırsat bence.......kitabı olanlar paylasabılırler.......

kahvaltida olmazsa olmaz vazgecemedigim teksey recel ve tereyagdir... tereyagi serbest ama receli uydurmak gerekli tabiki sekersiz olmali.... ve canan karatayin kitabindan esinlenerek recel yaptim....
hatta kaymakla beraber tatli olarakta sevis yapilabilinir...

malzemeler;
2-3 kuruincir kücük dogranmis
5-6 kurukayisi kücük dogranmis
üstünü kapatacak kadar azicik sütün icine koyun birgece dolapta bekletin, ertesi gün sütü emmemisse coksa süzün,
el mikserinden gecirin püre gibi olsun, icine istege bagli tarcin, zencefil tozu, dövülmüs ceviz, yada zerde ,safran, koyabilirsiniz.
afiyet olsun...

epeydir ne ilginc bir sebze diye bakarken, biranda alip pisirmek istedim,,, sonuc mükemmel ötesi pirasadan lezzetli.... cigken itici gelen kokusundan eser kalmiyor mutlaka deneyin

malzemeler
2-3 rezene
1 sogan
2 orta boy domates
zeytinyag
kayatuzu
limon suyu
2 yemek kasigi mandalina yada portakal suyu
rezenenin sert sap kisimlarini kesin ilk yapragini atin, geri kalani diklemesine 4 e bölün, yikayin
yagi sogani rezeneyi domatesi meyva suyunu ve limon suyunu tuzu ilave edip ocakta cizirdayincaya kadar cevirin, ardindan kaynar su ekleyip, altini kisarak pisirin.
afiyet olsun.

bügün tam 16 gün oldu toplam 2.900kg vermisim...
artik tabagimdakiler dahada zenginlesti... misal kaymak incirli kayisili özel recelim de bu listeye eklendi... gitgide yillardir diyet diye yaptigim kahvaltilari düsünüce,,,, bög bög diye yedigim günleri hatirladikca .... su tabaktakiler bana kral sofrasi gibi geliyor, kiiii kral sofrasi.........neredeyse bitiremiyorum bile......merak edenler tarifler üst sayfalarda bakabilirsiniz...
bu arada dip not düsmek isterim
granül kahve karatay diyetinde yasak
türkiyede severek kullanilip icilmeye baslandimi bilmiyorum ama biz almanyada cok kullaniyoruz kahve makinalarini türk kahvesini makinaya koyuluyor kaynamis su azar azar üstüne dökülüyor ve süzme kahve oluyor, ben genelde kahvemi bu sekilde yapiyorum,,,, yani resme bakip granül kahve sanmayin ....

kahvaltı tabagına bayıldım

karataycı olma yolunda ilerliyordum ki cornella burayı tavsiye etti.. kahvaltıda reçelsiz yapamayan birisi olarak incir marmelatına bayıldım...
öncelikle silikom kek kalıbı alıp bunu denemem lazım enfes duruyor
bende geçen bir tvde gördüm taze rezeneyi balık için bir sosda kullandı... pırasaya bayılırım ondan bile güzel diyorsan denemek isterim bi bakmam lazım bizin pazarda satılıyormu

mükemmel bir kahvaltı tabağı bu şekilde bir kahvaltı ile güne başlamakk süper olmalı

Topic ölmüş sanırım. Kimse devamini getirmemis. Ama yine de ben de bir site onerecegim. Burada cok guzel cesitli Karatay'a uygun tarifler var. Tatli kismindakilerinden birkac tanesini denemistim. Cok güzel olmuslardi. Siz de deneyin derim: karatay menusu

Son düzenleyen: Moderatör:

topik sahibesi saphira hanım,
uzun zamandır yazmıyo musunuz acaba

Malzeme Listesi

- 4 adet domates
- 2 adet biber
- 4 adet yumurta
- Tereyeğı
- Kaya tuzu
- Kaşar Peyniri

Hazırlanışı

- Domateslerin içi kaşıkla oyulur

- İçten çıkan domates ve sivri biber doğranır

- Az tereyağı ile domateslerin içine eklenir

- İçine yumurta kırılır ve rende kaşar peyniri ve kaya tuzu eklenir

- 160 derece fırında kızarana yumurtalar kızarana kadar pişirilir

- Afiyet Olsun

saphira hanım merhaba,
kitapta çok lezzetli tarifler var gerçekten..
ben de bugün fırında kabak kayığı yaptım..
çok lezzetli zaten kabağı çok severim ama bunu kabak sevmeyenler bile sever bence..
sanırım siz karatayı benden önce yaptınız kafama takılan bikaç soru var sorabilir miyim acaba

ben bir dönem uyguladım,evet.6 ayda 20 kg verdim sonra duraklamaya girdim.sonrasında 1.5 yıl kadar kilomu korudum.Sonra hayat gailesi vs.. sebeplerden dolayı bıraktım.Son 1 yılda da verdiğim tüm kiloları geri aldım.Tekrar karataya başlamayı çok istesem de ben de ciddi bir sindirim sorunu yarattı.O sebepten uygulayamacağım sanırım bir daha çok üzülerek.Sormak istediklerinizi yanıtlarım tabi ki ama burası sadece tarif topiki,asıl paylaşım topiki

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=446690 burası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…