yalancı bulgur pilavı
taze karnıbaharlari çiçeklerinin altındaki beyaz kısımlardanda olmak suretiyle rondodan geçiriyorsunuz, ince bulgur gibi oluyor aynı.
tavada tereyağı soğan sarımsak kırmızı ve yeşil biber ile cok az çeviriyorsun, üzerine karnıbaharlari koyup cok az daha sotelemeye devam ediyosun. Rendelenmis domates veya cok az sulandirilmis salça ile bulgur pilavı görünümüne gelecek sekilde sotelemeye devam ediyoruz altını kapatıyoruz karabiber ve tulum peyniri ile servis yapıyorsunuz
Sonuc inanılmaz oluyor:) tadifa görüntüsüde aynı bulgur pilavı:) bana cok dua etceksiniz:)
aynısını brokoli ile yaptım ancak onun karabiber ve tulum peynir takviyesine cok daha fazla ihtiyacı oluyor ama yinede guzel:)
Tarif İNSAN6 arkadaştan:
"karatay usulü karni yarik...gecen burdan bir arkadas tarifini vermisti bende yapip resmini cektim:) :) sizede fikir verebilir diye..gerci ben üzerine kasar peyniri ile süslüyorum firinlamadan önce:))
KISACA tarifi: sogan biber dooomates kiyma baharatla pisirilir....patlicanlar ikiye bölünüp firca yardimi ile biraz yaglanip firinda pisirilir ve kiymasi eklenip istege bagli domates yada kasar peyniri ile süslenip 15 dakika firinda pisirilir...afiyet olsun:)) "
Patlıcanın mevsimi geçti, fırsat bulduğumda deneyeceğim.
TSK EDERIM KARNIYARIGI BEN COK SEVERIM.
bügün tam 16 gün oldu toplam 2.900kg vermisim...
artik tabagimdakiler dahada zenginlesti... misal kaymak incirli kayisili özel recelim de bu listeye eklendi... gitgide yillardir diyet diye yaptigim kahvaltilari düsünüce,,,, bög bög diye yedigim günleri hatirladikca .... su tabaktakiler bana kral sofrasi gibi geliyor, kiiii kral sofrasi.........neredeyse bitiremiyorum bile......merak edenler tarifler üst sayfalarda bakabilirsiniz...
bu arada dip not düsmek isterim
granül kahve karatay diyetinde yasak
türkiyede severek kullanilip icilmeye baslandimi bilmiyorum ama biz almanyada cok kullaniyoruz kahve makinalarini türk kahvesini makinaya koyuluyor kaynamis su azar azar üstüne dökülüyor ve süzme kahve oluyor, ben genelde kahvemi bu sekilde yapiyorum,,,, yani resme bakip granül kahve sanmayin ....
karataycı olma yolunda ilerliyordum ki cornella burayı tavsiye etti.. kahvaltıda reçelsiz yapamayan birisi olarak incir marmelatına bayıldım...kahvaltida olmazsa olmaz vazgecemedigim teksey recel ve tereyagdir... tereyagi serbest ama receli uydurmak gerekli tabiki sekersiz olmali.... ve canan karatayin kitabindan esinlenerek recel yaptim....
hatta kaymakla beraber tatli olarakta sevis yapilabilinir...
malzemeler;
2-3 kuruincir kücük dogranmis
5-6 kurukayisi kücük dogranmis
üstünü kapatacak kadar azicik sütün icine koyun birgece dolapta bekletin, ertesi gün sütü emmemisse coksa süzün,
el mikserinden gecirin püre gibi olsun, icine istege bagli tarcin, zencefil tozu, dövülmüs ceviz, yada zerde ,safran, koyabilirsiniz.
afiyet olsun...
öncelikle silikom kek kalıbı alıp bunu denemem lazım enfes duruyorbenimde kahve pasta düskünü bir arkadasim var , ve hemen hemen hergün görüsüyoruz,, yurtdisinda cok fazlakafa dengi arkadas bulma sansimiz yok malesef, buldugumuza günahiyla sevabiyla yapisiyoruz.... pasta düskünü arkadasimla bulustugumda israrlarina ragmen dayanamaz yerdim... ama artik baska bir yöntem buldum.... madem kahve pasta keyfi yapicaz. o halde bende kendi pastami yanimda tasirim diyerek ise koyuldum,,, kendime uygun diyet pastami yapip gidiyorum,,, misal karatay diyeti icin harika bir kek tarifi uydurdum,,,
SEKERSIZ,UNSUZ,YAGSIZ,KEK
3 yumurta
2 su basrdagi dövülmüs ceviz yada findik tozu
4-5 tane kücük dogranmis kayisi ve 3-4 tane kücük dogranmis kuru incir suda islanmis sütte olabilir sonra süzülecek
tarcin, zencefil tozu
1 cay kasigi kabartma tozu
2-3dlm kücük dogranmis elma( olmasada olur)
HEPSINI KARISTIRIN MIKSERLE,ben tupperwareninkini kullandim ama silikon herhangi bir kapta olur yada mikroya girebilen derince cam bir kapta olur . firinda denemedim, bu mikrodalga keki... ama firindada olmam demez...
mikrodalgada 600 watta 7 dakika pisirin, 5 dk dinlendirin ve cikarip ters cevirip cikarin.. 2 dlm yaniniza alip komsunuza gidin,,,, inanin o lezzetli kokusundan komsunuzun gözü sizin kekinizde kalicak,,,,
bende geçen bir tvde gördüm taze rezeneyi balık için bir sosda kullandı... pırasaya bayılırım ondan bile güzel diyorsan denemek isterim bi bakmam lazım bizin pazarda satılıyormuepeydir ne ilginc bir sebze diye bakarken, biranda alip pisirmek istedim,,, sonuc mükemmel ötesi pirasadan lezzetli.... cigken itici gelen kokusundan eser kalmiyor mutlaka deneyin
malzemeler
2-3 rezene
1 sogan
2 orta boy domates
zeytinyag
kayatuzu
limon suyu
2 yemek kasigi mandalina yada portakal suyu
rezenenin sert sap kisimlarini kesin ilk yapragini atin, geri kalani diklemesine 4 e bölün, yikayin
yagi sogani rezeneyi domatesi meyva suyunu ve limon suyunu tuzu ilave edip ocakta cizirdayincaya kadar cevirin, ardindan kaynar su ekleyip, altini kisarak pisirin.
afiyet olsun.
bügün tam 16 gün oldu toplam 2.900kg vermisim...
artik tabagimdakiler dahada zenginlesti... misal kaymak incirli kayisili özel recelim de bu listeye eklendi... gitgide yillardir diyet diye yaptigim kahvaltilari düsünüce,,,, bög bög diye yedigim günleri hatirladikca .... su tabaktakiler bana kral sofrasi gibi geliyor, kiiii kral sofrasi.........neredeyse bitiremiyorum bile......merak edenler tarifler üst sayfalarda bakabilirsiniz...
bu arada dip not düsmek isterim
granül kahve karatay diyetinde yasak
türkiyede severek kullanilip icilmeye baslandimi bilmiyorum ama biz almanyada cok kullaniyoruz kahve makinalarini türk kahvesini makinaya koyuluyor kaynamis su azar azar üstüne dökülüyor ve süzme kahve oluyor, ben genelde kahvemi bu sekilde yapiyorum,,,, yani resme bakip granül kahve sanmayin ....
Çocukluğumdan beri en sevdiğim yemeklerden biridir kapuska.Kıymasız ve
pirinçli olanını yerdim çoğunlukla ama Karatay diyetine uygun olmadığı için artık
bu şekilde yiyorum.Yanında acı biber turşusu,sarmısaklı/sade yoğurt,salata
tüketilebilir.Afiyet olsun
Lahananın yaprakları ayrılır,ayıklanır ve yıkanır.Kuşbaşı olarak doğranır.
500 gr Lahana
125 gr. kıyma
1 kuru soğan
Sızma zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
Doğal tuz
Soğan,kıyma yakmadan az ısıda
kavrulur.Salça eklenir
karıştırılır.Lahanalar eklenir,karıştırılır.Tuz
ve lahanaların hizasında su eklenir.Kısık
ateşte yaklaşık 20 dk pişirilir
Malzeme Listesi
- 4 adet domates
- 2 adet biber
- 4 adet yumurta
- Tereyeğı
- Kaya tuzu
- Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
- Domateslerin içi kaşıkla oyulur
- İçten çıkan domates ve sivri biber doğranır
- Az tereyağı ile domateslerin içine eklenir
- İçine yumurta kırılır ve rende kaşar peyniri ve kaya tuzu eklenir
- 160 derece fırında kızarana yumurtalar kızarana kadar pişirilir
- Afiyet Olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?