Karatay Diyeti Yemek Tarfileri

hamarat hatunlar hemen doldurmussunuz 2 sayfayı

saphiracım aklına fıkrıne emegıne sağlık,hemen sık kullanılanlara eklıyorum topiği

ben de meşhur otlu omlet tarifimi yazayım,

ıstedınız kadar yumurta,rendelenmıs kaşar peynıri,kıyılmıs maydanoz,karabıber,toz kırmızı bıber tuz.

hepsini çiğden karıstırın ,tereyağı veya zeytinyağında pişirin .

afiyet olsunn

kaşarım kalmadı,beyaz peynirle denesem olur mu canım?yarın sabaha düşündüm de

teşekkürler hanımlar harikadır eminim tatları.hepsini tek tek denemek lazım

Mercimekli Pırasa Yemeği

1 soğan ve 4 diş sarımsak zaytin yağı ile hafifçe kavuruyoruz.
Üstüne 1 kaşık salça ekliyoruz.
Bir gün önceden ıslattığımız ( haşlanmamış ) mercimek ve arkasından doğranmış pırasaları ilave ediyoruz.
İstersek biraz da taze zencefik ekleyebiliriz.

teşekkürler canım

Bunu az önce bir blogda gördüm hemen paylaşayaım dedim

Malzemeler:
- Kırmızı Biber(Kapya)
- Köy Peyniri
- Kaşar Peyniri
- Lor Peyniri
- Maydonoz
- K.biber, Kimyon veya arzu edilen diğer baharatlar
- Bir Fiske Kabartma Tozu

Yapılışı:

Kırmızı biberler közlenir ve kabukları soyulur. Diğer tarafta tüm peynirler rendelenir, maydonoz ince kıyılır, kabartma tozu ve istenilen baharatlarla karıştırılır ve közlenmiş biberlerin içine doldurulur. Fırın kabına dizilir ve peynirler eriyip karışana kadar fırında pişirilir.

Afiyet olsun...

Malzemeler:

1 kg pırasa
250 gr. kıyma
1 kuru soğan
2 kaşık salça
tuz
zeytinyağ

pırasalar ayıklanır,yıkanır ve doğranır.soğan ve kıyma kavrulur.Salça eklenir,kavrulur.Pırasalar eklenir.Hepsi karıştırılır.Sebzelerin hizasında su ve doğal tuz eklenir.pişmeye bırakılır.

Malzemeler:

700 gr. ıspanak (ayıklanmış yıkanmış kullandım)
150 gr. kıyma
1 kuru soğan
1 kaşık salça
zeytinyağ
tuz

soğan ve kıyma kavrulur,salça eklenir,kavrulur.ıspanaklar eklenir.Az su eklenir,pişirilir.
servis edrken üzerine sarmısaklı yoğurt ve pulbiberli erimiş tereyağ dökülür.yağı az tutmakta fayda var.En fazla 1 yemek kaşığı

Eline sağlık canım, valla ikisini de çok severim sıcak sıcak olsa yerdim

truf
7-8 adet hurmayı küçük küçük doğrayın,
içine kırılmış ceviz
toz tarçınn
isterseniz gün kurusu kayısı ekleyin
sütle hafifçe ıslatın ve elinizle yoğurun..
sonra küçük toplar yapı buz dolabına üstü kapalı bekletinn..
afiyet olsun

famir in tarifi

TRUFFE

7-8 adet hurmayı küçük küçük doğrayın,
içine kırılmış ceviz
toz tarçınn
isterseniz gün kurusu kayısı ekleyin
sütle hafifçe ıslatın ve elinizle yoğurun..
sonra küçük toplar yapı buz dolabına üstü kapalı bekletinn..

şimdi deniyorum

evet canım pirinç veya bulgur yerine ama diyete uygun olsun diye değil bayburt ve erzumyöresel olarak böyle pişiriyor

hımm anladım canım.deneyeceğim canım teşekkürler.bir de yeşil mercimekli,muska şeklinde lahana dolması vardı sanki :26:

Mercimekli lahana sarması
Pratik Mercimekli lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik

1 küçük dolmalık beyaz lahana
1 su bardağı yeşil mercimek
2 soğan
2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
50 gram tereyağ
1.5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı pulbiber
karabiber, tuz

Hazırlanışı: Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Yeşil mercimeği 5 dakika haşlayıp süzün. Soğanları ve domatesleri soyup ayrı ayrı doğrayın. Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Domates ve salçayı ekleyip 5 dakika pişirin. Mercimek, 1 çay bardağı sıcak su, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve mercimekleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Lahana yapraklarını şerit şeklinde kesin. Mercimekli harcı yaprakların üzerine paylaştırıp üçgen şeklinde sarın. Tencerenin tabanına lahana yapraklarını döşeyin. Üzerine hazırladığınız sarmaları dizin. Kalan yağ ve suyu ekleyip tuzla tatlandırın. Sarmaların pişme esnasında açılmasını önlemek için üzerlerini porselen tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Üzerine pul biber serpip dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile sıcak servis yapın.

yani pirinç veya bulgur yerine mercimek mi koyalım diyorsun canım?yoksa kıyma yerine mi?
saphıracım evet pırınc yada bulgur yerıne yesıl mercımek ama ısın ılgıncı ben yesıl mercımegın bagırsak calıstırdıgını ve tok tuttugunu nette gezınırken dun aksam ogrendım bugunde kapuskaya katayım dedım.sonrasında google yazınca gordumkı boyle bır tarıf zaten varmıs ve yapılan yoresel bır yemekmıs bende ben ıcat ettım dıye sevınıyodum
evet canım pirinç veya bulgur yerine ama diyete uygun olsun diye değil bayburt ve erzumyöresel olarak böyle pişiriyor
evet oyleymıs canım ama valla ben bılmıyodum kendım uydurmustum:))))

ay buda guzelmıs saphıracım elıne saglık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…