Karatay dıyetı

Kimse yoksa bende çıkıyorum :)
Herkese iyi geceler :) ❤️

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Portakal suyunu posasıyla beraber içtim

sen yine de posası da olsa içme
cidden ben bu konuyu çok araştırdım
kilo aldığım dönemlerde kahvaltımı katı meyve sıkacağından böyle kabuklarıyla çıkarırdım suyunu her sabah içiyordum vazgeçilmezimdi benim
öğrendikçe nasıl bir anda vücuda tonla şeker yüklediğimi anında kestim hatta paketine koyup yukarı kaldırdım geri aleti
öğütülmüş meyve oluyor o, cupp yağ olmaya gidiyor hemen, hem de çok meyve yemiş oluyorsun, eğer portakalların çok suluysa tamam bir portakaldan bir bardak çıktı diyelim, ama genelde en az 2 portakaldan bir bardak çıkıyor

Cappy pulpy içtim 1 bardak

Cappy pulpy içtim 1 bardak

sakın sakın bir daha ambalajlı paket içeceklerden ağzına sürmüyorsun
karataycı olduğun için ben direk kendin sıktın zannediyorum
asla ambalajlı ürünlere dokunmaz esma diyorum
bak haftaya 80li kilolarda olacaksın ve sağlığımıza geri kavuşma planları yapıyoruz, asla bir daha hazır gıdalardan yemek içmek yok, hem sağlık hem de kilo için onlar bize yasak

Haklısın canım bir daha yapmam

İnşallah 80 lere düşeceğim bebeğim

Herkese iyi geceler ❤️❤️❤️

Ben de hakkinda yazilanlari okumadan once menüdeki portakal suyunu gorur görmez soyle dusundum; ya bu mevsimde portakal ne arar?

Tabii ki hazir meyve suyuysa her meyve her mevsimde arar. Ama gercekten cok ama cok sakincali. Taze meyveyi sadece sabahlari sinirli olarak tuketmemize izin varken, nerde kaldi aksam ustu hazir paketli meyve suyu iciliyor... Cok yanlış cok.

Bunlari Karatay kitaplarini okuyanlar bilir. Ve bile bile yanlis oldugunun farkinda olarak yapmak da daha cok acidir. Insana vicdan yaptirir. Yani sonucta aile ortami, getirmisler masaya hazir bir sey, insanin canu cekiyor elbet. Ama bir kereden bir sey olmaz olmaz deyince de hepsi birikiyor ust uste...

Neyse...

Kizlar! Yeni bir şey düşünmeye başlıyorum. Haftada bir gun serbest gun olsa nasil olur?

Birkac hafta öncesinden Karatay yapmaya yeni baslayan baska bir arkadasin (moonlihgt) sayfasinda konusurken bir gun serbest yapsam olur mu demisti. Ben de bayagi karsi cikmistim. Bunun ustune mi oldu bilmiyorum ama sonra arkadas Karatay diyetini tamamen birakti. Gerci yine sağlıklı besleniyor ama tam olarak Karatay degil. Yani mesela Karatay her turlu ekmege karsi çıkarken arkadas tam bugday ekmek yiyor vesaire...

Simdi düşünüyorum da acaba hakikaten haftada 1 gün serbest gün olsa? O gun ne istersek yesek? Yani baklavasindan, böreğine, dondurmasindan, kurabiyesine, cikolatasina, sağlıklı sagliksiz ayirt etmeden akla ne gelirse yense nasil olur? Dedigim gibi sagligi haftada bir gun tamamen umursamayacagiz, evet, bu hic dogru bir sey degil ama aslinda bakildiginda devamlilik acisindan bence super bir sey...

Cunku boyle yaparak diyet uygulayan insanlar zaten diger gunlerde kacamak yapmiyor cunku hep diyor ki nasil olsa haftasonu gelince yerim, simdi yemeyeyim, azicik daha sabir. Ve bu sekilde daha kontrollu oluyor.

Aslinda bu sistem zaten var. Ketojenik beslenme sisteminde (ki Karatay da zaten ketojenik beslenmenin bir türevi, yani düşük karbonhidrat, bol yağ ve protein.) haftada bir gün karbonhidrat yuklemesi yapiliyor. Yani baklava, börek, pasta, dondurma, mantı... Yasak ne varsa karbonhidrat zaten. Hepsi bu karbonhidrat yuklemesi gununde serbest oluyor. Ama gune baslarken kahvaltinin yine saglikli bir sekilde yapilmasi gerekiyor. Kahvaltinin ustunden 4 saat gectikten sonra artik saati de kontrol etmeden ertesi gune kadar istersen gecenin bir vakti bile kalkip istediğini yiyorsun. Tabii ki patlayana kadar degil. Tatmin olana kadar.

Ketojenik diyette bu karbonhidrat yuklemesi haftada bir kez (genelde cumartesi ya da pazar gunu) yapiliyor ve kesinlikle ama kesinlikle diger gunlerde tek bir kacamak bile yapilmamasi gerekiyor. Bir sonraki karbonhidrat yuklemesine kadar mutlaka aradan 6 gun geçmesi gerekiyor.

Isterseniz Karatay uygulayanlar olarak bu konu uzerinde biraz tartisalim... Siz neler dusunuyorsunuz?

Son düzenleme:

Bu gün benim azarlama günüm galiba.

Bu gün benim azarlama günüm galiba.

Azarlama degil. Hepimiz kacamak yapiyoruz. Olur olmadik seyler yiyoruz. Diyet demek nefisle mucadele demek. Sagliksiz onca şeyin arasinda sofralarimizda bir elin parmak sayisini gecmeyecek kadar bile saglikli gida yokken gözün kaymamasi imkansiz zaten. Her ne kadar sağlıklı beslenmeyi amac haline getirsek de istemeden de olsa cok buyuk hatalar yapabiliyoruz.

Sen sadece benim konuya baska bir acidan bakmama ve serbest gun hakkinda dusunmeme vesile oldun. Bunu ciddi ciddi ben de dusunmeye basladim. Hatta birkac hafta tecrube etmek bile istiyorum.

Ama sunu da soyleyeyim, eger uygulamaya baslarsam benim icin sadece 1-2 hafta kadarlik bir deneme sureci olarak kalacak sanirim, cunku bu sistemi tamamen hayatıma gecirmek konusunda hala supheli ve tedirginim. Sonucta bir gun boyunca sagligi unutmak diyetin diger gunlerinde kontrol ve devamlilik saglasa da bence o serbest gun sebebiyle buyuk kayiplara da yol acilabilir.

Eee sen ne dusunuyorsun bu konuda? Ve diger kizlar, sizin dusuncelerinizi de merak ediyorum...

Son düzenleme:

Ben diyetime ilk başladığımda (şubat veya mart ayıydı) ilk bir ay boyunca hiç kaçamak yapmadım ve 3 kilo verdim. Sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine haftada bir gün serbest gün olsun diye karar verdim (arkadaşım bana haftada bir günü serbest yapınca vücudun şaşıracağını ve daha kolay kilo vereceğini söylemişti.)

Neyse, sonuç olarak serbest günümde ne istersem yiyordum ve gerçekten de o gün dışında kaçamak yapmıyordum en başta. Ama hafta boyunca da o gün ne yiyeceğimin hayalini kuruyordum. O gün benim için bir nevi atak oluyordu. Önce pastaneye gidiyordum, kurabiye pasta ve poaça alıyordum. Sonra markete gidip cips, çikolata ve bol kuruyemiş alıyordum. Çayımı demleyip hepsini yiyordum. Daha önce hayatımda hiç her şeyden aynı gün yemeyi tatmamıştım, ve o hissi ilk kez tadıp o hissi çok sevdim. Daha önceleri (diyet değilken) canım bir şey istediğinde gidip onu alırdım, mesela hem cips hem çikolata değil. Ama bu serbest gün yüzünden bir günde her şeyi yeme hissini tattım.

Sonra benim bu ataklarım sıklaştı. Serbest günü ilk bir ay gerçekten haftada 1 yapabildim, o ay da 2 kiloya yakın verdim. Ama bir aydan sonra o serbest gün haftada ikiye çıktı ve ben tıka basa yeme durumuna bu şekilde alıştım ve bende yeme bozukluğu gelişti. 1 gün atağım oluyordu market ve pastaneden canım ne istiyorsa alıp patlayana kadar yiyordum, ondan sonraki 2-3 gün ise çok az besleniyordum o günü telafi edebilmek için. Son ay verdiğim iki kiloyu bu şekilde aldım, üstüne bir de adet düzenim bozuldu. Şimdi o yeme bozukluğunu aşmak için çok uğraşıyorum gerçekten. O atak hissini unutmaya çalışıyorum.

Diyeceğim o ki, ben denedim ama bende sonuçları bunlar oldu. Ve ben yeme bozukluğu olduğunu erken farkettiğim için erken önlem almaya çalıştım. Farketmeyip öyle devam da edebilirdim. Tehlikeli bir şey bu. Son iki haftadır yapmıyorum, ondan önceki 2 ay kabustu.

Ama siz diyorsanız ki sen abartmışsın, biz senin gibi iradesiz değiliz, biz öyle yapmayız... Haklı da olursunuz çünkü serbest günlü diyet yapan bir sürü insan var başarılı olan. Ben sadece bu işin böyle de bir riski olduğunu hatırlatmak istedim. O hissi tatmadan önce benim için aynı günde 2-3 abur cubur diye bir şey yoktu, aklıma bile gelmezdi. Ama artık var.

Yine de serbest günlü devam etmek isterseniz benim size önerim sınırlandırmak olur. Öğün sınırlandırması veya çeşit sınırlandırması. Böylece tıka basa yemenin ve o hissi almanın önüne geçmiş olursunuz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Karatay diyetinin esprisi zaten 3 hafta en fazla 1 ay karatayın istediği gibi ye iç yaşa, ondan sonra zaten senin alışkanlığın olacak. yani zararlı paketlenmiş boş kalori besinlerinin içindeki bağımlılık yaratacak maddelerden uzak durarak onları unutmanı sağlıyor.

eğer sen her hafta bir gününü zararlı yiyecekler günü olarak ilan edersen, ömrünün sonuna kadar diyet yapmakla uğraşıp yeme hafızandan bu tatları bir türlü silemediğin vücudunun onları unutmasına izin vermediğin için, ömrünün sonuna kadar karatay sana işkence gibi gelecek, aklın hep o bağımlılık yaratan hazır işlenmiş gıdalarda olacak.

yalnız şu konuda haklısın, biz millet olarak sabırsısızdır, günü yaşarız, anı kurtarmak isteriz. 1 ay eğer bu hazır işlenmiş içi boş kalorilerden uzak durursak bir daha canımızın yemek istemeyeceğini bile bile 1 ay bekleyemeyiz. genlerimize aykırı devamlı bahane üretir bir şekilde meşrulaştırırız, sabrımız taşar, dondurmaya mantıya baklavaya asitli içeceklere dalarız

arkadaşın senin hayat kalitene çok yazık etmiş.
ne güzel sağlıklı bir birey olmuşken hazır gıda firmalarının gizli ajanı gibi yeme-içme-yaşam alışkanlığının düzenini bozmuş. arkadaşının önerdiği fikrin hiçbir tutar yanı yok. yani çevrende bu şekilde kilo veren insanları görmüş olsan da, ki bu kişiler çok çok azdır, her şey rakam değildir, her şey kilo ve estetik değildir, bu kişiler 40 yaşından sonra 2000den fazla hastalığın kapılarını açmış oluyorlar.

ama yine benim dediğime geliyor, bizim milletin genlerine ters bir olay, tutup da yirmi yıl sonrasını bugünden düşünmek. biz anı yaşarız, günü kurtarırız. 40 yaşımızdan sonra o yediğimiz cips, çikolata, pasta, börekler bize kalp-damar-şeker-tansiyon ve bilumum kalıcı hastalıklara hasarlara neden olacak. olsun, bir o gün gelsin de o gün düşünürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…