Karatay dıyetı

Bugün kahvaltıma özendim :))

- 2 yumurtaya taze öğüttüğüm bol keten tohumu, çok az kimyon ve kırmızı biberli, 1 tatlı kaşığı tereyağlı yumurta
- 1 domates
- 1 salatalık
- 8 zeytin
- 1 yemek kaşığı lor peyniri

- yanına da 2 kupa çok açık bergamotlu siyah çay
- hemen ardına da multi vitamin hapı yuttum bir tane.

.

Son düzenleme:
Bu arada yazmayı unuttum bu sabah 73 kilo çıktım :79:
Artık vücutta nasıl ödem ve birikmiş enerji-yağ vardıysa 10 günde 76dan 73e indim

Hedef 50 kilo olmak sayfasındaki yorumlards bazen atak kelimesini görüyordum. Bundan mı bahsediyordunuz yani?

Bunu birebir tecrübe eden birinden duymak çok iyi geldi bana. Yani tekrar ne kadar zararli bir şey dusunmeye başladığımın farkina vardim. Saglik gercekten cok önemli. Ama biz bunu onemsemeden sadece goruntuye ve zamana odakli yasiyoruz. Atak yaparak bünyeyi sasirtmak mantikli gelse de senin zaten az olan sagliksiz beslenme limitini aşmana sebep olmuş yok yere. Zaten hiç yemezken, sırf serbest gün diye bol bol yemissin. Ve ben de kendime hic guvenemiyorum bu konuda.

Karatay'ı yaklasik 3 ay oldu, uyguluyorum. Aslında bu düzene (arada kacamak yapsam da) alistim. Ve suan bir kez daha hatirladim niye boyle bir seyi istememem gerektigini.

Teşekkürler paylastigin icin.

Son düzenleme:

Dediklerine aynen katiliyorum. Karatay'a şuan alistim zaten. Arada kacamak yaptığım oluyor ama hem haftada bir gibi cok sık değil, hem de miktar olarak o kadar fazla degil. 3 kasik makarna, pide, unla yapilan çorba vs... Ama bunlari yaparken de hep dengeyi koruyacak baska seyler de yapiyorum. Mesela makarnayi bol tereyagli yiyorum, yaninda mutlaka peynir yiyorum. Zaten pideyi kesinlikle bir tarafini tereyagina bir tarafini zeytinyağına banilmis sekilde yiyorum. Aslinda Karatay bana çok şey ogretti. ♥ Ve ben bu ogrendiklerime ihanet edip de paketli urun yemek istemiyorum.

Ama haftada bir karbonhidrat yuklemesi sistemi hala aklimin bir kosesinde. Sonucta karbonhidrat deyince sadece paketli gidalar, pastalar, borekler akla gelecek diye bir sey yok. Bizim saglikli karbonhidratlarimiz da var.

Dedigim su ki, o karbonhidrat yuklemesi gununde mumkun oldugunca protein ve yagi azaltip, saglikli karbonhidrat urunlerine agirlik versek? Mesela bol sebze... Hem saglikli hem karbonhidrat. Mesela bol kuruyemis. Mesela sabah 1 porsiyon degil de 3 porsiyon meyve. Mesela bol yogurt. Mesela bol baklagil. Hepsi cok ama cok faydali seyler. Kimsenin bunlara kötü dedigi yok. Karbonhidrat yuklemesi gününde (artık adina serbest gün demiyorum) bunlardan bolca yesek, diger protein urunlerinden ettir, peynirdir yemesek, ya da az yesek? Yağ icin de yine sagliksiz transyaglari agzimiza surmesek ve saglikli tereyag ve zeytinyagini da bugune mahsus azaltsak ya da yemesek? Ayrica yine Karatay'in tavsiye ettigi gibi öğün olarak 3 ya da 2 yi gecmeden, yine ogunler arasinda 4-5 saat olmasina dikkat ederek ara ogun yapmadan ve meyveyi yine aksam yemeden dengeyi karbonhidrat tarafina ceksek? Dedigim gibi tamamen saglikla...

Bu konudaki fikirlerini de almak isterim.

Son düzenleme:

çok mantıklı aynen ben de bunu savunuyorum. arada bir bol yeşillikli zeytinyağlı salata yiyeceğim karbonhidrat için, o gün et balık tavuk hindi olmayacak mesela, çünkü her gün bunları yiyince insan bir noktadan sonra tiksiniyor, hele benim gibi vaktinde etle hiç arası olmayan biri için. ama haftada sadece bir en fazla iki gün yapacağım bunu. o gün sadece bol yeşillik ve yoğurt ya da kefir düşünüyorum. elbet gün boyu hiç protein girmezse zararlı imiş, o yüzden yoğurt-kefir şart yine o gün. tabii her sabah yumurta da elzem. en güzel protein yumurtada.

böylece yararlı karbonhidrat da almış oluruz.

bu anlattıklarını ben de uygulayacağım, çok güzel oldu, alternatif bir gün iyi oldu

1 saat hızlı tempo sabah yürüyüşümü yaptım geldim, duşumu aldım, damla sakızlı türk kahvemi içiyorum :126:

Aslında diyetisyenler bile söylüyor kilo vermeye başladığınız zaman 1 gün kendinizi abartmadan ödüllendirin diye ben bu fikre olumlu bakarım hem diyet yapıp kilo veririz hem de kilo verdiğimizi görünce sevinip 1 gün kendimizi ödüllendiririz :) :)

Kızlar sizin düşünceleriniz neler hadi sizlerde yazın :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aslında diyetisyenler bile söylüyor kilo vermeye başladığınız zaman 1 gün kendinizi abartmadan ödüllendirin diye ben bu fikre olumlu bakarım hem diyet yapıp kilo veririz hem de kilo verdiğimizi görünce sevinip 1 gün kendimizi ödüllendiririz :) :)

Kızlar sizin düşünceleriniz neler hadi sizlerde yazın :)

valla ben ve kimmik yazdık görüşlerimizi, en son da ben kendi açımdan bir karara bağladım, haftada bir en fazla iki gün yararlı karbonhidrat günü yaptım
o gün bol yeşillik salata yiyeceğim (burada karbonhidrat salata oluyor ve yanında da yoğurt ya da kefir, güzel bir mola olacaktır, kimmik kavrulmamış çerezleri de ekledi ama benim onları yemem biraz sakıncalı, kulak çınlaması sorunum var ve çerezler özellikle de fındık çınlamayı arttırıyor

elbet burada bahsedilen mantı, börek, poğaça, ekmek, dondurma, abur cubur, paketlenmiş, hazır, işlenmiş gıda gibi zehirler değil, onlar toksik madde gibi düşünüyoruz. insanın yemesi için değil bunlar, unutuyoruz bunları. kafamızdan hafızamızdan siliyoruz bunları

ekmeği kendiniz de yapabilirsiniz bu arada. organik tam buğday unu ya da yulaf kepeği içine yumurtayla fırına verin mis gibi ekmek. bizim evde ayda bir yapılır. ince bir dilim ondan yiyebilirsiniz. ama devamlı değil. karatayın ekmeğe karşı çıkması fırın ekmeklerindeki bozulmaması için eklenen kansorejen maddeler, çok fazla işlenip müdahele edilmiş un ve kürekle içine atılan kalitesiz tuz. yine de kendimiz de yapsak çok az yiyoruz.

Karataya başladığımdan beri sadece 3 defa falan ekmek yedim

Iyi düşünmüşsünüz bende yeşil salatayı çok severim bende yaparım yani :)

Kimse yok mu ?

Kimse yoksa bende kaçar

Ben de geç olsa da yazayım :) kendinize tartı günü belirlediniz ya sonuçta sabah tartılıyoruz. Gün içinde kaçamak yapabiliriz ama öyle tüm gün değil mesela tüm hafta canımız tatlı türü istedi onu yemeyip tartı gününe saklasak o gün yesek bir hafta içinde kilo veririz zaten. Ve değilim gbi dolu dolu kaçamak değil sadece bir seçenek ve belirli ölçüde olmadı
Diye düşünüyorum bn

Bambaşka renklerimiz var bizim bir araya geldiğinde tek renge dönüşen..

Iftardan önce:90.5

Iftarda
Yarım çay bardağı zemzem suyu Yarım kase yayla çorbası
2 yemek k bulgur pilavı
2 yemek k tavuk
Z.yağlı fasulye
Çoban salata
Bol su

Son düzenleme:
akşam
yarım kase tel şehriye çorbası
iki ısırık lahmacun
bir kase yoğurt
fasulye kuzukulağı soğan biber ve yumurtalı bol sirkeli piyaz - 2 kaşık
2 kaşık salata

bu akşam fazla geldi yarın çok az yiyeceğim.

tartıyı kandırmak yok kaçamak yok
tatlı canımız çekerse 1 meyve

çok güzel olmuş senin bu alşam
her gün böyle olsan kısa sürede 80ler garanti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…