- 28 Ekim 2015
- 226
- 153
- 18
hasbee bende çalışıyorum evden getiriyorum çoğunlukla, getiremediğimde de dışardan lahmacun ya da çorba yiyorum öğle araları. Ama o zamanlarda ciddi acıkıyorum ama olsun.Tşk ederim canım çalıştığım için zor olacak ama denicem burada çıkan yemekleri yemek zorundayım çünkü
![]()
"KALP DOSTU" OLDUĞU İDDİA EDİLEN TAM BUĞDAY SAĞLIĞINIZA 6 ZARAR VERİYOR!
1- Buğday zararlı glutenle yüklüdür.
2- Buğday kan şekerini fırlatır.
3- Buğday bazı gıdaların emilimini azaltarak vücudun besinlerini çalar. - Buğdaydaki fitik asit kalsiyum, çinko, demir ve magnezyum gibi mineralleri bağlayarak emilimlerini engeller. Tam buğdayda rafine buğdaya göre daha fazla fitik asit vardır. - Gluten hassasiyeti olan kişilerde gluten bağırsak cidarını bozduğu için tüm besinlerin emilimini azaltır. - Bir çalışmada buğday liflerinin vücudun D vitamini depolarını %30 daha hızlı harcamalarına yol açtığı gösterilmiş, bu da D vitamini eksikliği riskini arttırıyor.
4- Buğday tüketimi bazı beyin hastalıklarıyla bağlantılıdır.
Gluten hassasiyetinin şizofreni, serebellar ataksi, otizm ve epilepsiyle bağlantılı olduğunu
gösteren çalışmalar var.
5- Buğday bağımlılık yapar.
6- Tam buğday LDL kolesterolü hızla yükseltir.
Beslenme uzmanlarının çoğu tam buğdayın rafine buğdaya tercih edilmesi gerektiğini söylese de ben buna karşıyım. Bunu filtreli sigara sağlıklıdır çünkü filtresiz sigaradan daha iyidir demeye benzetiyorum.
Burdaki tam buğdaydan kasıt Bildiğimiz aşurelik buğday mı kızlar? Yoksa buğday ekmeğini mi kasdediyor? Ben buğdayı haşlayıp yiyorum salata şeklinde o da mı zararlı? Ama karatayda serbest diye biliyorum.