selam kızlar...
bugünkü menüm:
sabah:kaşarlı omlet
öğle:köfte:
akşam dışarda olcam artık ızgara ne bulursam..
selincim yazdıkların beni o kadar duygulandırdı ve gaza getirdi ki anlatamam çok tşk ederim canım ya süpersin ellerine yüreğine sağlık..
selincim benn bu akşam yolcuyum nasipse..c.tesi akşamüstü dönücem ama şehirdışından bir arkadaşım geldiği için plan nolur ;nete girebilir miyim bilmiyorum..
ben tartılamıcam bu cuma canım..nete girebileceğimi de sanmıyorum..
beni sabit geç istersen canım ya da sen bilirsin ne şekilde yapmak istersen...
diyete başladığımdan beri ikinci sınavım olcak bu..ama o sadece 1 gündü ve kazasız atlatmıştım bu koskoca 4-5 gün..açıkbüfe canavarı bekle beni geliyorum..:))
Anlaştık canım. Sana hayırlı yolculuklar. Açık büfeden de kendine birkaç sınır koyman yeterli aslında. Örneğin tatlılara, şekerli hiçbirşeye, patates kızartması ve ekmeğe dokunmuyacağım dersen sen yaparsın bu işi. Gerisi serbest.
Merhabalar,
Aranızda yeniyim.Umarım benide aranıza alırsınız.. a.s.
İnsan kendisiyle birlikte başkalarınında diyet yaptığını görnce rahatlıyr aslında,daha da azimleniyr..Burda tam bir aile gibisinz ve bnde bu aileye dahil olmayı çok isterim.. :1rolleyes: a.s.
Yarın başlicağım bnde bu diyete..Son zamnlarda iştahım gerçekten çok açık kendimi durduramıyrm resmen.. Ama durdurmam lazım..Sizlerinde desteğiyle yapıcağım inşallah.. :dance:
Sizlere izninizle bir sorumda olucak,
Acaba bu diyette tam olarak nekadar zamnda nekadar kilo verebiliyorz? yerimseniben
Canım hoşgeldin. Boy ve kilonu yazarsan takibe alalım seni de.
Bu diyetle kilo verme olayı kişiden kişiye değişiyor, ben de şaşırıyorum açıkçası. Görüp geçirdiğim ve çözümleyebildiğim kadarıyla, olumlu düşünen ve umutlular daha fazla veriyor. Diğerleri de zoooorla, diyetin el mahkum mecburen verdirmek zorunda olduğu kilolardan gıdım gıdım yavaş yavaş veriyorlar. Kilo verdirmesi garanti bir diyet çünkü. Haliyle ikinci şıktaki kızlarımız yavaş verdikleri için moralleri bozuluyor ve hemen sorgulamaya başlıyorlar, neden ben senin gibi kilo veremiyorum, bende bir sıkıntı mı var diye. Bu kez daha da sekteye uğruyor çünkü cidden iyi bir moral gerektiriyor, ve sadece bu diyet değil, baktığım gördüğüm okuduğum ve yaptığım her diyette veya zayıflama adına yapılan her faaliyette inanmak ve azimle inatla devam ettirmek başarının ilk adımı.
Şimdi, bu nasıl değiştirilir, acaba kişilikten mi kaynaklanıyor olumsuz olmak diye uzun zamandır düşünüyorum. Bir insan kötümserse ölene kadar bunu değiştiremezsin. Benim eşim mesela, tam 13 yıldır evliyim ve bir santim bile sapmadı kötümserliğinden. Sürekli yaparsın, başarırsın, sen halledersin demek lazım ona. O yüzden burda herkes birbirine moral ve destek verirse işimiz daha kolaylaşır diye düşünüyorum.
Ve asıl soruna gelelim :)) Bu diyetle ben 5 ayda yaklaşık 30 kilo verdim ve bıraktım. Son ay fazla sıkmadım hatta kendimi. Bu da ortalamaya vurursak ayda 6 kilo, haftada 1,5 kilo eder. Ayda 10 kilo veren de oldu, yine ayda 100 gr da veren oldu ve ayda 100 gr veren doğru yazıyorduysa yediklerini eğer kesinlikle kötümser ve inançsız olduğu için sadece 100 gr. da kaldı.
Şu kötümserliğimizi törpülemenin zamanı geldi artık kızlar, kötümsere oklava var bundan sonra valla. sempatiksalakcinni
kızlar ben size bişi deyim mi ben bu hafta geçen hafta verdiğim 600 gr da veremicem.hatta almamışsam iyidir.yine de tartılmıycam cuma'ya kadar.bu hafta biraz abarttım die düşünüyorum.önüme tarih koydum ondan dicem ama tarih koymasam da aynıyım ben yahu nolcak benim halim böle
Ahan da iyi adam lafının üzerine yazar :))
günaydın fıstıklarım bu hafta bendende ümit yokklava: sabah sabah 2 dilim bisküilitatlı ve çikolata yedim arkasına sabah sabah 4 tanede çiq köfte akannehir zaten bugün arkadaşa gidicem ordada yerim bişeyler ama yinede moralimi bozmuyorum çünkü 5 ten sonra midemin kapısını kilitliyorum bu hafta hep böyle yedimde yedim cumayı merak ediyorum bu tür bi yeme tarzında yinede kilo verebilirsem ben kendi kendime ödül vericem laelaelaelaelae bir tepsi börek yapıp yicem cokacimcoook
Sena çok tatlısın yaa :))) Kız sen havada karada birinci olursun gene, bak demedi deme.
Selin noldu tam olarak bilemiyorum ama çok kötüyüm bu sabah tartıldım tam 120 kg gösteriyor. Tamam cumadan beri kendimi toplayamadım ama kuzu çevirme yemedim yani ki onu yesem bu şekilde kilo yapmaz :sinifsinif: vucudum su tuttu diyeceğimde öyle ahım şahım su da içmiyorum 2 lt geçmiyor. sevgilimle sorunlarım var, birde erzuruma kış geldi artık bir karamsarlık çöküyor bu karanlık havalarda :sinifsinif: bilinçaltımda var demekki birşeyler bilemiyorum :sinifsinif: 5 aydır rejimdeyim ramazanı saymazsak 4 ay ve bu 4 ayda sadece verdiğim 8 kg ben kocamannnn bir bayanımmm yani 69 kilo olanlar bile 4 ayda benden çok kilo vermiştir ben 120 kiloyum ve zayıflayamıyorum delirmemek işten değil :gitme: kaçamak yapmasamda zayıflayamıyorum. Ben de boşveriyorum artık fazla abartmadan yerim günlük 1 saat leslie yürüyüş yapıyorum zaten en azından aklım rahat olur. Rejimdeyim diye diye kendimi kasıyorum galiba belki de ondan veremiyorum bilmiyorum ama çok mutsuzum mafoldumben
Canım, tahminimce sendeki sıkıntı daha önce yaptığın düşük kalorili diyetlerden kaynaklanıyor. Amerika'da biliyorsun nüfusun neredeyse yarısından fazlası çok kilolu. Yapılan araştırmada bu insanların yediklerine bakmışlar ki normal yaşamamız gereken kaloriden çok çok daha düşük. Oysa araştırma sonucunda fast food falan yiyerek o halde oldukları sonucuna varılacağından eminmişler ve tabi bu sonuca herkes çok şaşırmış.
Düşük kalorili diyetlerde şu risk var, sen bugün diyete başladın ve 1600 kalori alıyorsun diyelim, ilk etapta zayıflıyorsun ve vücudun 1600 kaloriye alışıyor. Sonra zayıflayabilmek için bunu tekrar aşağı çekmek zorunda kalıyorsun. 1200 e çekiyorsun ve tekrar zayıflıyorsun ve vücut yine sabitliyor kaloriyi bu kez daha aşağıya çekiyorsun. Öyle öyle diye diye bi bakıyorsun ki günlük 800 kaloriye düşmüşsün. Verecek kilosu 5 kilo falan olan insanlar düşük kalorili diyet ile çok güzel kilo verirler tamam. Çekersin aşağı kaloriyi vücut sabitler ve 5 kilonu verip kenara çekilirsin. Ama senin benim gibi verecek kilosu çok olanlar bu kalori miktarını aşağı çeke çeke günlük yedikleri miktar öyle düşüyor ki hiçkimse bu diyeti devam ettiremiyor. Çünkü günlük bir avuç şeyle doymak zorunda kalıyorsun, kilo vermeye devam etmek için. Haliyle bıkıyorsun ve diyeti bırakıyorsun. Bu kez vücudun 800 den sonrasında kilo alarak sana cevap veriyor. Öyle öyle de daha çok kilolu oluyor tüm insanlar.
Senin bu diyete alışma devren var hayatım. Sen yıllardır düşük kalorili diyet yapa yapa ve aralarda daha öncesinde kısıtlı ve az yemenin verdiği açlıkla vücudunun alıştığı kalorinin üstünde yediğin için kilolusun aslında. O yüzden bu geçiş döneminde yeme sistemini değiştirmeden biraz inat ve azim istiyorum senden ve sakın aman sakın düşük kaloriye geri dönme.
selam kızlarsizler gerçekten harikasınız!bana ilham verdiniz:))
selin'in başlığını bugün gördüm ve önceki sayfaları okudum,sonradan bu bölüme alınmış fakat burdakilerin hepsini okuyamadım:))
ben de yakında aranıza katılmak istiyorumhihoyyytbeni de aranıza alır mısınız?:kedi:
Darlingcim, :) Kız nickin ne güzelmiş. Tamamdır sen de boy kilo yaz ve Cumaları tartıl sadece :)
selam arkadaslar nassiniz ben gayet iyiym :)cumadan beri tartilmiyorum hayret ediyorum sabrima
diyetimgayet iyi gidiyo sabahlari kacamagimi yapiyorum sonra gün boyu kacamak macamak yok
selincim cuma 91,5di bakalim cuma ne cikicam
Kız maşallah, iyisin ha. Teprik koyuyorum sana da :)