Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Anlaştık canım. Sana hayırlı yolculuklar. Açık büfeden de kendine birkaç sınır koyman yeterli aslında. Örneğin tatlılara, şekerli hiçbirşeye, patates kızartması ve ekmeğe dokunmuyacağım dersen sen yaparsın bu işi. Gerisi serbest.

Canım hoşgeldin. Boy ve kilonu yazarsan takibe alalım seni de.
Bu diyetle kilo verme olayı kişiden kişiye değişiyor, ben de şaşırıyorum açıkçası. Görüp geçirdiğim ve çözümleyebildiğim kadarıyla, olumlu düşünen ve umutlular daha fazla veriyor. Diğerleri de zoooorla, diyetin el mahkum mecburen verdirmek zorunda olduğu kilolardan gıdım gıdım yavaş yavaş veriyorlar. Kilo verdirmesi garanti bir diyet çünkü. Haliyle ikinci şıktaki kızlarımız yavaş verdikleri için moralleri bozuluyor ve hemen sorgulamaya başlıyorlar, neden ben senin gibi kilo veremiyorum, bende bir sıkıntı mı var diye. Bu kez daha da sekteye uğruyor çünkü cidden iyi bir moral gerektiriyor, ve sadece bu diyet değil, baktığım gördüğüm okuduğum ve yaptığım her diyette veya zayıflama adına yapılan her faaliyette inanmak ve azimle inatla devam ettirmek başarının ilk adımı.
Şimdi, bu nasıl değiştirilir, acaba kişilikten mi kaynaklanıyor olumsuz olmak diye uzun zamandır düşünüyorum. Bir insan kötümserse ölene kadar bunu değiştiremezsin. Benim eşim mesela, tam 13 yıldır evliyim ve bir santim bile sapmadı kötümserliğinden. Sürekli yaparsın, başarırsın, sen halledersin demek lazım ona. O yüzden burda herkes birbirine moral ve destek verirse işimiz daha kolaylaşır diye düşünüyorum.
Ve asıl soruna gelelim :)) Bu diyetle ben 5 ayda yaklaşık 30 kilo verdim ve bıraktım. Son ay fazla sıkmadım hatta kendimi. Bu da ortalamaya vurursak ayda 6 kilo, haftada 1,5 kilo eder. Ayda 10 kilo veren de oldu, yine ayda 100 gr da veren oldu ve ayda 100 gr veren doğru yazıyorduysa yediklerini eğer kesinlikle kötümser ve inançsız olduğu için sadece 100 gr. da kaldı.
Şu kötümserliğimizi törpülemenin zamanı geldi artık kızlar, kötümsere oklava var bundan sonra valla. sempatiksalakcinni

Ahan da iyi adam lafının üzerine yazar :)) klava:

Sena çok tatlısın yaa :))) Kız sen havada karada birinci olursun gene, bak demedi deme.

Canım, tahminimce sendeki sıkıntı daha önce yaptığın düşük kalorili diyetlerden kaynaklanıyor. Amerika'da biliyorsun nüfusun neredeyse yarısından fazlası çok kilolu. Yapılan araştırmada bu insanların yediklerine bakmışlar ki normal yaşamamız gereken kaloriden çok çok daha düşük. Oysa araştırma sonucunda fast food falan yiyerek o halde oldukları sonucuna varılacağından eminmişler ve tabi bu sonuca herkes çok şaşırmış.
Düşük kalorili diyetlerde şu risk var, sen bugün diyete başladın ve 1600 kalori alıyorsun diyelim, ilk etapta zayıflıyorsun ve vücudun 1600 kaloriye alışıyor. Sonra zayıflayabilmek için bunu tekrar aşağı çekmek zorunda kalıyorsun. 1200 e çekiyorsun ve tekrar zayıflıyorsun ve vücut yine sabitliyor kaloriyi bu kez daha aşağıya çekiyorsun. Öyle öyle diye diye bi bakıyorsun ki günlük 800 kaloriye düşmüşsün. Verecek kilosu 5 kilo falan olan insanlar düşük kalorili diyet ile çok güzel kilo verirler tamam. Çekersin aşağı kaloriyi vücut sabitler ve 5 kilonu verip kenara çekilirsin. Ama senin benim gibi verecek kilosu çok olanlar bu kalori miktarını aşağı çeke çeke günlük yedikleri miktar öyle düşüyor ki hiçkimse bu diyeti devam ettiremiyor. Çünkü günlük bir avuç şeyle doymak zorunda kalıyorsun, kilo vermeye devam etmek için. Haliyle bıkıyorsun ve diyeti bırakıyorsun. Bu kez vücudun 800 den sonrasında kilo alarak sana cevap veriyor. Öyle öyle de daha çok kilolu oluyor tüm insanlar.
Senin bu diyete alışma devren var hayatım. Sen yıllardır düşük kalorili diyet yapa yapa ve aralarda daha öncesinde kısıtlı ve az yemenin verdiği açlıkla vücudunun alıştığı kalorinin üstünde yediğin için kilolusun aslında. O yüzden bu geçiş döneminde yeme sistemini değiştirmeden biraz inat ve azim istiyorum senden ve sakın aman sakın düşük kaloriye geri dönme.

Darlingcim, :) Kız nickin ne güzelmiş. Tamamdır sen de boy kilo yaz ve Cumaları tartıl sadece :)

selam arkadaslar nassiniz ben gayet iyiym :)cumadan beri tartilmiyorum hayret ediyorum sabrima
diyetimgayet iyi gidiyo sabahlari kacamagimi yapiyorum sonra gün boyu kacamak macamak yok
selincim cuma 91,5di bakalim cuma ne cikicam

Kız maşallah, iyisin ha. Teprik koyuyorum sana da :)

selilcin belki geçen haftadan kalan 72,300 300 gr mını veririm belki bugün ce yarın dikkat edersem demi.hey ALLAH2ım millet 1-1,5 kg verir bengr gr veriyom halime bak

selilcin belki geçen haftadan kalan 72,300 300 gr mını veririm belki bugün ce yarın dikkat edersem demi.hey ALLAH2ım millet 1-1,5 kg verir bengr gr veriyom halime bak

Hayaım hiç takma kafana ben gibi olacaksın yiyip yiyip kilo veriyorum diceksin şaka biryana ben diqer topiklerde kilo veren arkadaşların başarı öykülerini okuyorum arada pilav makarna bulgur pilavı yada sütlü tatlılar yemişler buna raqmen 25-30 kilo vermişler dikkat ettikleri olay şu akşam yemeqini erken yemek ve bol su tüketmek ve yapabildikleri kadar yürüyüş yapmak biz bu düzene rahatlıkla uyabiliriz zaten çok daha azına alıştık dikkat edin arkadaşlar kilo aldıran tek şeyyy MORALİMİZİ BOZMAK!...

bende yediklerimi yazıvereyim
sabah 6 sosis çay 3 zeytin
öğle kaşarlı onmlet domates küçük parça pide

senacım sen 5 ten sonra bişey yememenin faydasını gördün mü verdiğin 15 kilo da da böyle mi yaptın.

Darlingcim, :) Kız nickin ne güzelmiş. Tamamdır sen de boy kilo yaz ve Cumaları tartıl sadece :)
teşekürler selincim:)):kedi:bu nick ta üniversite yıllarıma dayanıyo,o zamanlar eşime darlingim diyordum(yani o zaman sevgilimdi)ordan kalma alışkanlık işte:))bi de ben ingilizce öğretmeniyim,türkçeyle ingilizceyi karıştırıp,harmanladım:))
ben nasipse pazartesi başlıyorum,ama çok da korkuyorumeyvahedigeldismilesenin ilk yazdıklarını okuyunca acayip gaza geldim,tebrik ederim canım,harikasın ve bana bile ilham verdinŞeniz
bu arada boyum 1.68,kilom 86 ya da 87 pztesi tartılır net kiolmu yazarımhihoyyyt

Canım şöyle söyliyim ben sabah 6.30da kalkıyorum 7 gibi kahvaltım bitmiş oluyor saat 12 ye kadar 3 posta yemiş oluyorum öleden sonra 3-3.5 gibi son yemeqimi yiyorum yani bnm beslenme şeklim sabah 7ile akşam 4 diyelim 10 gibide yatıyorum 4 ten sonra pek acıkmıyorum çok acıkırsamda evde ne varsa duruma göre yiyorum belli bir saatten sonra yemek yememenin önemi çok büyük ama bitki çayları ve suyu yatana kadar içebilrisin ben bundan 10 yıl önce 5 e kadar istediqimi yedim kahvaltıda 2 dilim beyaz ekmek sonrasında sebze et pilav makarna ne varsa ogün evde ölçülü şekilde yiyerek 14 kilo vermiştim 78den 64 de düşmüştüm yememizi erken bitirince vücut depolanmış yaqları eriterek yoluna devam ediyor çünkü başka besin almıyosun ama k. diyetinde biliyosun bu diyete başladım tatile çıktım 1.5 aylık tatil yaptım 5ten sonrada 10dan sonrada yediqim oldu buna raqmen verdim ama şimdi evdeyim normal sisteme geri döndüm ama bu hafta hiç sorma kilo vermeyi bırak kesin almışımdır abarttım çünkü..

günaydin arkadaslar ben karbona hala devam ediyorum yarin tartilcam cok merak ediyorum bakalim ne cikcak

cok fazla giremiyorum oglum cok zamanimi aliyo eskiden yatiyodu kuzu gibi bende burdaydim rahat rahat

selin canim nasilsin?:)8li rakamlari göreydim öyle sabirsizimkiii anlatamam:)

Merhaba arkadaşlar yazışmalarınız benide motive etti bende bugün başladım diyete sizlerle beraber bugün tartılmadım ama büyük ihtimal 64 kg civarındayım boyumda 1,60, bakalım pazartesi tartılıp tekrar kilomu yazarım

hoşgeldin HAZEL75 64 kilonun nesini vericen kaç olmak istiyorsun ki CADIARZU:asigim:

Venharcım, inşallah diyeyim. Ama ben seni moralsiz görüyorum hep, pardon okuyorum hep :))) Azcık moralli ol kız vallahi yemin ediyorum moralli olduğun zaman daha güzel gidecek kiloların. Cidden 72 kilosun ve haftada 300 gr çok az, azcık inansan günde bu kiloyu vermezsen selin değilim ben. Hatun'u hatırlasana, kız günde 500 gr veriyordu ay.
Ve de senin kilolarındaydı. Ama şıkıdım şıkıdım başladı, şıkıdım şıkıdım bitirdi.

Kızlar, bildiğim birşey olduğu için yazmak istedim hemen. Saat beşten sonra hiçbirşey yenmediği taktirde çok güzel kilo verilebilir. Ben bir dönem yapmıştım hatta. Gündüz istersen dünyaları ye, ki o dönemde İstanbul'da bir seminerde görevliydim yaklaşık üç hafta yaptım ve 7 kilo falan vermiştim. Sabah istediğim kadar ekmek ve istediğim herşeyi yerdim otelde. Öğlen de yine ekmek, sulu yemek pilav ve tatlı yerdim ama saat 5 dedi mi biterdi yeme işim. Eve gelince bozdum haliyle, benim sorunum yemek yaptığımda yiyorum, tek başıma olsam veya yemek yapmasam bunu daha kolay yapabilirdim. Daha zayıf bir arkadaşım da yaptı o 7'den sonra hiçbişey yemedi ve haftada iki kilo vermişti. Bu yöntem de alışkanlık haline dönüştürülebilecek bir zayıflama ve zayıf kalma metodu bence. Yapabilene helal olsun diyorum. Geceleri açlıktan uyuyamıyordum ben :)))) O yüzden erkenden yatardım şimdi hatırlıyorum da. Erken yatmanın da kilo vermede etkisi var diye biliyorum ayrıca.

Canım, Cumaları tartılıyoruz biz. Yarın tartılıp kilonu yazarsan daha sağlıklı olur. Yarışıyoruz biliyorsun. Hmm, İngilizce öğretmenisin demek, nihayet dili Almanca olmayan biri geldi topiğe, beni kandırıyo bunlar Almanca bilmediğim kelime tatlı türleri yiyip yiyip listelerine yazıyorlar, ben de seninle İngilizce yazışırım o zaman Don't eat: bread, macaroni, sugar, pilav neydi ay :)

Kız valla ben de heycanlandım iyi mi :)) Şurda bir-birbuçuk kilon kaldı seksenli rakamlara. Seksen dedin mi göze batmayan kilo gibi algılarım hep nedense. Çok endişelinmeyecekmiş gibi gelir, acele edilmemesi gerekiyormuş gibi. Sanırım ben seksenli rakamlara düştüğümde çok rahatlamıştım, oraya gidiyor aklım. Bir de kıyafet seksenli rakamlarda daha bi çok bulunuyordu. 44 oluyordu ama yukarısını bulmak zordu.

Hazelcim hoşgeldin canım. Sen eski inanışa göre 14, yeni araştırma sonuçlarına göre ise 7-8 kilo versen yeterli, tabi kişinin kendini nasıl hissettiği de çok önemli. Yarın tartılıp son kilonu yazarsan yarışmaya seni de alalım hayatım.

Canım hoşgeldin. Boy ve kilonu yazarsan takibe alalım seni de.
Bu diyetle kilo verme olayı kişiden kişiye değişiyor, ben de şaşırıyorum açıkçası. Görüp geçirdiğim ve çözümleyebildiğim kadarıyla, olumlu düşünen ve umutlular daha fazla veriyor. Diğerleri de zoooorla, diyetin el mahkum mecburen verdirmek zorunda olduğu kilolardan gıdım gıdım yavaş yavaş veriyorlar. Kilo verdirmesi garanti bir diyet çünkü. Haliyle ikinci şıktaki kızlarımız yavaş verdikleri için moralleri bozuluyor ve hemen sorgulamaya başlıyorlar, neden ben senin gibi kilo veremiyorum, bende bir sıkıntı mı var diye. Bu kez daha da sekteye uğruyor çünkü cidden iyi bir moral gerektiriyor, ve sadece bu diyet değil, baktığım gördüğüm okuduğum ve yaptığım her diyette veya zayıflama adına yapılan her faaliyette inanmak ve azimle inatla devam ettirmek başarının ilk adımı.
Şimdi, bu nasıl değiştirilir, acaba kişilikten mi kaynaklanıyor olumsuz olmak diye uzun zamandır düşünüyorum. Bir insan kötümserse ölene kadar bunu değiştiremezsin. Benim eşim mesela, tam 13 yıldır evliyim ve bir santim bile sapmadı kötümserliğinden. Sürekli yaparsın, başarırsın, sen halledersin demek lazım ona. O yüzden burda herkes birbirine moral ve destek verirse işimiz daha kolaylaşır diye düşünüyorum.
Ve asıl soruna gelelim :)) Bu diyetle ben 5 ayda yaklaşık 30 kilo verdim ve bıraktım. Son ay fazla sıkmadım hatta kendimi. Bu da ortalamaya vurursak ayda 6 kilo, haftada 1,5 kilo eder. Ayda 10 kilo veren de oldu, yine ayda 100 gr da veren oldu ve ayda 100 gr veren doğru yazıyorduysa yediklerini eğer kesinlikle kötümser ve inançsız olduğu için sadece 100 gr. da kaldı.
Şu kötümserliğimizi törpülemenin zamanı geldi artık kızlar, kötümsere oklava var bundan sonra valla. sempatiksalakcinni

Kusuruma bakma cnm bnm netle ilgili sornlar yaşıyrm giremedim boyum 162 kilom 76.3 herperşembe tartılıp yazıcam kilomu buraya.. a.s

merhaba....
ben 26 yaşındayım. 1.70 boyundayım ve dün sabah itibarı ile 77.8 kg ile bu diete başladım. kh değerini iki gündür 48 ve 51 de tuttum...bu sbh yine 77.8 olmak bi miktar hayallerimi kırmadı deil ama yine de bu kez azimliyim sositososito
Saatlerce sayfaları okudum özlle selintepe,yazdıkların beni inanılmaz motive etti ve başladım.
Son bir yıldır ortalama 3 günde 1 diete girdiğim ve max 2 gün sürdürebildiğime göre en az 100 başarısız diet denemem var,tabi bu bi taraftan vücuduma kilo direnci olarak dönerken,diğer yandan da kendimi çok üzgün hissetmeme neden oluyor...
Vermek istediğim 20 kg... normal kilom 63 tü ve balık etli ama normaldim. Oysa şimdi 57-58 leri görüp tatmin olmak,onca ağladığım geceden intikam almak istiorum....
Beni de aranıza almanız mümkün mü?
Bir de iki gündür başım ağrıyor,bu normal mi? zamanla geçer mi? Bir de belirgin bir şekilde diete başladığımdan beri çok susuyorum bu normal mi?
Çok oluorum farkındayım ama bi de bu diet kabızlık yapar mı? bu ikinci gün,tuvalete gitmedim de?

selincim kimmiş o şıkıdım şıkıdım vereb kilolarınıvalla ben almış bile olabilirim.sölemedi demeyin.ya da hiç vermemiş bile olabilirim.morak moral diyosun da insan veremediğini görünce moral mi kalıyo ki

günaydın kızlar nasılsınız bakalım bugün etekteki bütün boncukları döküyoruz her zamanki gibi açılışı ben yapayım 1 hafta boyunca abarta abarta yediqimi söylemiştim size ve sonunda +1.5 kilo olarak karşıma çıktı ama pişman deqilim yemek istedim yedim hatta demin 1 poça 1 açma yedim ve sondu hiçbirşeyde gözüm kalmadı biran önce 60lı kiloları görmek istiyorum küçük bir tio vereyim kızlar kahvaltı hariç yemek yediqinizde önden ilk önce mutlaka ve mutlaka çorba için sonra ikinci yemeqi yiyin müthiş tok tutuyor bu hafta aqzıma çorba sürmedim ve hep acıktım acıktıkça yedim ve +1.5 kiloo...benden uyarması yeni bir hafta yeni umutlar ve ben herşeye raqmem çok mutluyum nasıl kilo vereceqimi biliyorum ve en önemlisi saqlıklıyım Selincim canım arkadaşım bugünlerimizi sana borçluyuz Rabbim razı olsun senden olsanda yanımda yanaklarından öpsem canımıniçiii:1hug:

günaydın ilk bildirimimi yapayım geçen hafta 98 bu gün 96.5 aslında dün 96 yı gördüm ama akşam kudurdum + 500 gr neyse sağlık olsun

KIZLAR ACİL YARDIM....

1.gün 77.8 kg
sabah: 1simit kaşar
ara:şekersiz kahve
öğle:2yumurta+beyaz peynir
sucuk
akş: ızgara tavuk kanadı (400 gram kadardı,koca bi tabaktı yani)
yoğurt 2 kaşık
ara: 1 kadeh kırmızı şarap peynir tabağı + 1 avuç geçmeyecek kdr fıstık

2.gün 77.8kg
sbh:1simit kaşar
ara:şekersiz kahve
öğle:ızgara tavuk kanadı
ara:1yeşil elma(ekşi)
akşam:ızgara hamsi+2 küçük köfte
salata:yarım domates+yarım salatalık+göbek+yarım limon

3.gün 78.4 ?????????????????

bi yerde yanlış var mı????? iki gündür tuvalete gitmedim ama 600 gr fark etceeeni sanmıorum ... böle benim gibi ilk 2 gün kilo alan var mı başka??????
benim metabolizmam mı bzk acaba?????

senağlamasenağlamasenağlama

bende bu hafta normal baskülde 1 kilo verdim görünüyor.bu hafta çok dikkatli yapmadım.
dijital baskülüme pil alınca daha ayrıntılı sonuçlar veririm inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…