evet ztn herkes kullanamıyor biliyorum. mesela şeker ve tansiyonu olan kesinlikle kullanmamalı..
bak bir 10 sayfa oncesine filan dönersen ben kocaman bir kb deger listesi gonderdim..orayı kendin al kopyala bir yere..ayrıca arzuyla beraber bir suru ornek menuler yazdık..Bizim yazdıklarımızı okursan goruceksin tatlım neler yemen neler yememen gerektigini..
Ayrıca hergun burda yediklerimizi paylasıyoruz..onlar da birbirimize fikir olur..Ama inan bana diger rejimlere gore cok daha kolay cunku cok fazla sınırlarımız yok..ayrıca ne yiyip ne yemicene sen karar verebilirsin..en guzel yanı da bu..yani mesela peynir seviyosan oyle bir kibrit kutusu kadar yemek durumunda diilsin..ben her cesit peyniri gun icinde tuketiyorum mesela..o yuzden sinir saglıgın bozulmuyor bu diyette ac kalmadıgın icin..hadi bakalım kolay gelsin tatlım..gunluk limitinin bence 40 ın ustune cıkmaması senin icin daha iyi olur ilk gunlerde ne kadar dusuk tutarsan o kadar guzel ilerlersin cnm..
KIzlarr nasilsiniz...benim bugün günüm baya iyi geciyordu aksam 5.30a kadar 30 lardaydim ama sonra dayanamadim kazan dibi yedim hemde en light olmayanindan:)) ama gercekten 2 haftadir canim cekiyordu bugün yenik düstüm.....
Ben 105.5 kilodan 78 kiloya düştüm.. dogduğumda bile 5.5 doğan bir bebek olarak yıllarca bu kiloları üstümde taşıdım ve defalarca rejimler yaptım.. ama sonunda hedefimin çok yakınındayım artık. 28 kilo vermek kolay diil.. ama ben kalori rejimi.. ölüm rejimi.. blumia vs bunların hepsini yaptım denedim.. ama bu rejimlerimin hiç birinde ben beyaz ekmek, çok tahıllı ekmek vs tarzı ekmekler tüketmedim.. Gi yani glisemik indeks sindirim süreci çok kısa ve böylece emilim ve kana karışma süreci çok hızlı olan kan şekerini çok hızla yükselten gıdıların sonucudur. ve bugday bu tarz besinlerin en başında gelir. bu nedenle her zaman kepek türü ekmekler tercih edilmelidir diye düşünüorum ve ben bunu uyguluyorum. ve uno denge şuana kadar benim ekmek konusundaki en büyük desteğim oldu. Bunu kendi gözünüzlede test edebilirsiniz zaten.. 1 su dolu bardağa atın ekmeğin ne kadar yavaş parçalandığını diğer ekmeklere göre göreceksiniz..
light içecekler ve zero tarzı içeçekler ise tabi rejim yapıp sağlıklı beslenenler için çok fazla tüketilmemesi gereken ve vücuda hiç bir faydası olmayan içeceklerdir. Ama ben özellikle haftasonları dışarda ya da baharatlı yiyeceklerden sonra zero içiorum ve sakıncasını görmediğimi düşünüorum ama dediğim gibi asitli hiç bir içeceğim kilo yapsın yapmasın bence tüketilmemesi gerek..
Merhaba cnm..
Sanırım benden bahsediyosun şunu öneriyor bunu bilmiyor filan diye. Ben bu diyeti babamdan ogrendim. Babam da bundan 10 sene once diyet yapmak icin doktora basvurdu ve doktor ona bu rejimi verdi. Cunu arada içtigi alkolun diyetini bozmasını istemiyordu. Doktorun baslıca söylediklerinin icinde aldıgınız urunlerin uzerindeki kb degerlerini mutlaka okuyun demişti. Kepekli ekmegi o önerdi ve kesinlikle diger rejimlerde tam bugday ekmeginin oldugunu soyledi. Fakat bu rejim icin dogru olmadıgını soyledi. Ayrıca ben eger istersen 1 tane diyet kutu kola icebilirsin demiştim bir arkadasa ve bunu söylememin sebebi de butun diyetisyenlerin 1 den fazlasına izin vermedigini hepimiz artık biliyoruz. Kola ve asitli icecekler bir numaralı selulit kaynagı. Eger selulitlerden kurtulmak istersek bunu bir sekilde ya bırakıcaz ya da azaltıcaz. Ben de gunde 1 lıtre kola iciyodum. Ve hic beni tok tuttugunu da gormedim. Selin arkadasımızın yazdıklarını oku demişsin sanırım..Ama ben de burda gunlerdir insanlara yardımcı olmak amacıyla bildiklerimi yazıyorum. Onemli olan kb degerini dusuk tutmak ama ben de bildiklerimi kafamdan uydurmadım. Doktor soyledigi icin kendime guvenerek yazdım. Neyse daha fazla canımı sıkmayayım. Arzuhelinde ben de kac gundur yardımcı olmaya calısıyoruz. Ama iste boyle seyler soylenince ister istemez üzlüyoruz.
merhaba kızlar
bende denemek istiyorum bu diyeti
sabah yumurta peynir yerim sorun değil tamam da
öğlen ne yicem ?
iş yerinde dışardan yiyoruz fazla alternatifimizde yok
tost döner dürüm çorba
akşamları ewde yiyiorum sorun değil
ama öğlen benim için alternatif sunabilecek oaln var mı
evden götürsem ne götürebilirim ?
Arkadaşlar burada hepimizin ortak bir amacı var oda kg vermek, lütfen birbirimizi kırmadan paylaşımda bulunalım. inanın benim tek paylaşımım bu site, gerginlikler olunca üzülüyorum, boşverin kırmayalım birbirimizi.
Aslıcığım ben bugün yani dün beşibir yerde çayı aldım ama sallama çay, üzerinde günlük 2 taneden fazlası tavsiye edilmez diyor, aktar sana öyle birşey söyledimi sanırım sen 3 öğün içiyorsun. bende başladım bakalım sonuç ne olacak. Birde ben BİM de form çayı gördüm, kullananınız oldumu hiç? bir dahakine ondan almayı düşünüyorum.
Tatlım kendi deneyimimi paylaşayım. Form çayını her gün kullanmak bana hiç iyi gelmemişti. Bağırsak düzenimi bozmuştu. Onu kullanırken bağırsaklarım süper çalışıyordu. Sonra tatilde onu içmediğim 1 hafta patlayacak gibi oldum. Doğru düzgün tuvalete çıkamıyordum. Çok zor düzenledim bağırsak düzenimi. Sanırım bağımlık yapmıştı banaBu arada ben Doğadan'ın form çayını kullanmıştım. Ama form çaylarının içerikleri aynı oluyor sanırım. Yine de bir kıyas yapabilirsin.
Sana katiliyorum berracim..isteyen istedigi gibi yazar mesela bende u harfini yazamiyorum klavye yazmiýor ikide bir kopyala yapistir yapiyorum eeee buda sorun haline gelecekse yuh yani artik...bukadar kirici olmayin lütfen keske selin abla gelse artik..hepimiz burda zayiflamaya ugrasiyoruz kimse kimseyi kirmasin...ne gerek var ki
Arkadaşlar burada hepimizin ortak bir amacı var oda kg vermek, lütfen birbirimizi kırmadan paylaşımda bulunalım. inanın benim tek paylaşımım bu site, gerginlikler olunca üzülüyorum, boşverin kırmayalım birbirimizi.
Aslıcığım ben bugün yani dün beşibir yerde çayı aldım ama sallama çay, üzerinde günlük 2 taneden fazlası tavsiye edilmez diyor, aktar sana öyle birşey söyledimi sanırım sen 3 öğün içiyorsun. bende başladım bakalım sonuç ne olacak. Birde ben BİM de form çayı gördüm, kullananınız oldumu hiç? bir dahakine ondan almayı düşünüyorum.
canım eminim dışarda ızgara kofte, tavuk yapan ya da cevirme pilic satan yerler vardır. Ya da salata yapan bir yer de vardır. Bunlardan yiyip aksam da sebze yemegi yiyebilirsin mesela etli kıymalı tavuklu ya da sade..Ya da simitcinin simitinde 25 var. mesela yarım simit yiyip 12.5 alıp yanında peynir yiyebilirsin. ama tabi hergun bunu yemeni tavsiye etmem cnm..Dedigim gibi ızgara yapan yerlerden ızgara herhangi bir et yiyebilirsin ekmeksiz. Evden yanında dil peyniri goturup mesela arada acıkınca bir parca dilpeyniri yiyebilirsin. Dil peyniri dememin sebebi dil peynirinde tuz yok ve en masum peynir o. Tabiki diger peynirleri de yiyebilirsin ama cok tuzlu olmamasına bence dikkat et de ictigin suyun boşa gitmesin cnm..Hadi bakalım kolay gelsin..
Aslıııııı bu arada bu beşi bir arada çayı tansiyonu falan düşürüyor mu güzelim ya? Bir kaç yerde öyle bir şey okudum. Beni tansiyonum sıklıkla düşer çünkü:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?