Kardeş düğünü

İşte bi şekilde bunu düşünmek lazımdı bu kardeş 2 günde evlenme kararı mı aldı en azından 10 15 alıp ev eşyası vs yardım etmeli BENCE

Merve yukarıda yazmış Ajda bilezikler var onlardan takın.yada bileklik tarzı.tamam altin pahalı ama ailenin yaptığını takarak hiç yapmazsaniz hem ayıp olur hemde hak olur.o çocukta zamanında nelerden kısarak yaptı size ki bekar imiş yapmasa idi yapmazdı ama sizin hakkınız yapmak

Altın almak o zaman da zordu. Şimdi bir tık daha zor evet. O zaman asgari ücretle atıyorum 6-7 gram alınıyorsa şu an 5 gram alınıyor diye kendimizi bu altın borcu ödeme durumundan nasıl muaf edebildik anlamadım. İnsanlar karşılığında aynısı gelsin diye altın takıyor zaten. Onu önemsemese Türk lirası takardı. Eşinin bilezik alamasak bile yarım altın takarız düşüncesi de beni benden aldı. 120 binlik bileziğe karşı 16 binlik yarım takan koca yürekli adam. Bari 10 gramlık ajda falan takın.

Hayatta dünyada hepimiz geçiciyiz kendinizi hiç yormayın aileniz size güzel bir yaklaşımda bulunmuş ,ben de karşılığını götüren inananlardanım lakin bazen yoksa yoktur , dünya dertleşene bu denli kafa yormaya gerek yok , içiniz rahat etmezse eşiniz de yarım takar yarımın üstüne bileziğe ne kadar kalıyorsa onu da ilerde ailene verirsin , ha olmadı mı yarım takacağınıza 4-5 çeyrekli bir kurdele yaptırabilirsiniz . Aklıma gelenler bunlar
böylelikle olay kapanır , bu tür şeyler için asla can sıkmayın

Bir de zamanında o bilezikler bozdurulup ev araba alındı şakır şakır borçlar ödendi geri almaya gelince o zaman kolaydı millet enayi mi alıyor ben herkesin içinde en erken evlendim amcamdan bile erken evlendim ne yapayım mecbur alıyorum bir yerde kul hakkı olduğunu düşünüyorum çünkü. Arkadaşım evlendi 500 200 tl takmışlar zamanında ailesi altın taktığı halde. Zurna dürüm ısmarlanmış

200 götüreceğine zaten zurna götür karınları doyar

Aileniz guzel dusunmus bilezigi takin ayri olarak butcenize uygun guzel bir kolye yada bileklik takin isterseniz hatira olarak kalabilecek

4-5 çeyrekli bileklik veya kolye yaptırsınlar fikrini sundum bilemiyorum artık :/
Ama yarım tuhaftı cidden
Gramse alabilir mesela yine 10 gram eksik neredeyse 17 18 gram bana halam 25 gram bilezik almıştı babam da kuzenime gramse aldı abime de cumhuriyet almış 2. Çocuğa veririm kalanını yapacak bir şey yok eşit takamam. gramse vs alıp kalanı çocukta veririm ya da evine eşya alırım dese sorun olmayacak ama yarım takmak ayıp bence

Evet öyle de olabilir , şey geldi aklıma ben bi arkadaşıma çeyrek takmıştım bana bin tl getirmiş

Ailenizin aldigi bilezigi takin, size geldiklerinde de kendi aldiginizi takarsiniz.

Kardeşimin düğününde de yaşadık bunu. Amcam 200 lira taktı. Yemekli bir organizasyondu. Mekana ödediğimiz kişi başı yemek ücreti 350 liraydı o dönem. Çoluk çocuk geldi yemeklerini yediler, 200’er lira taktı gittiler.

Babam da bilezik takmıştı kuzenlerime. Avellik seviyemiz…

Arkadaşımın annesi de oturup ağlayacaktı neredeyse çeyrek taktığı gram yarım gram 0.10 gram 200 500 100 tl takmışlar damadın anneannesi bile gram takmış söylenip duruyordu ben kimseye altın takmadım bana takıldı kuzenlerim vs arasında ilk evlendim düğün altınlarım eve gitti şimdi kalkıp ağlaya ağlaya alıyoruz bazen ayda 3 4 düğün denk geliyor. Burda çocuk ben bekarım dememiş takmış. Amcaya da diyecek bir şey bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…