- 25 Aralık 2024
- 3.824
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.768
- 73
- 28
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
İşte bi şekilde bunu düşünmek lazımdı bu kardeş 2 günde evlenme kararı mı aldı en azından 10 15 alıp ev eşyası vs yardım etmeli BENCEBurada suçlu yokki konu sahibi zaten durumun altında eziliyor , bahanelere sığınmıyor kardeşimin hakkı ama gücüm yok diyor,kardeşi bile şartların farkında.Orta yolu bulmak varken fazla zorlamamak gerekiyor.....
Bir de zamanında o bilezikler bozdurulup ev araba alındı şakır şakır borçlar ödendi geri almaya gelince o zaman kolaydı millet enayi mi alıyor ben herkesin içinde en erken evlendim amcamdan bile erken evlendim ne yapayım mecbur alıyorum bir yerde kul hakkı olduğunu düşünüyorum çünkü. Arkadaşım evlendi 500 200 tl takmışlar zamanında ailesi altın taktığı halde. Zurna dürüm ısmarlanmışAltın almak o zaman da zordu. Şimdi bir tık daha zor evet. O zaman asgari ücretle atıyorum 6-7 gram alınıyorsa şu an 5 gram alınıyor diye kendimizi bu altın borcu ödeme durumundan nasıl muaf edebildik anlamadım. İnsanlar karşılığında aynısı gelsin diye altın takıyor zaten. Onu önemsemese Türk lirası takardı. Eşinin bilezik alamasak bile yarım altın takarız düşüncesi de beni benden aldı. 120 binlik bileziğe karşı 16 binlik yarım takan koca yürekli adam.Bari 10 gramlık ajda falan takın.
200 götüreceğine zaten zurna götür karınları doyarBir de zamanında o bilezikler bozdurulup ev araba alındı şakır şakır borçlar ödendi geri almaya gelince o zaman kolaydı millet enayi mi alıyor ben herkesin içinde en erken evlendim amcamdan bile erken evlendim ne yapayım mecbur alıyorum bir yerde kul hakkı olduğunu düşünüyorum çünkü. Arkadaşım evlendi 500 200 tl takmışlar zamanında ailesi altın taktığı halde. Zurna dürüm ısmarlanmış
Tamam ekonomi kötü de bu da kötülük 25 grama 10 15 dese neyse de yarım diyor yahu200 götüreceğine zaten zurna götür karınları doyar
4-5 çeyrekli bileklik veya kolye yaptırsınlar fikrini sundum bilemiyorum artık :/Tamam ekonomi kötü de bu da kötülük 25 grama 10 15 dese neyse de yarım diyor yahu
Gramse alabilir mesela yine 10 gram eksik neredeyse 17 18 gram bana halam 25 gram bilezik almıştı babam da kuzenime gramse aldı abime de cumhuriyet almış 2. Çocuğa veririm kalanını yapacak bir şey yok eşit takamam. gramse vs alıp kalanı çocukta veririm ya da evine eşya alırım dese sorun olmayacak ama yarım takmak ayıp bence4-5 çeyrekli bileklik veya kolye yaptırsınlar fikrini sundum bilemiyorum artık :/
Ama yarım tuhaftı cidden
Evet öyle de olabilir , şey geldi aklıma ben bi arkadaşıma çeyrek takmıştım bana bin tl getirmişGramse alabilir mesela yine 10 gram eksik neredeyse 17 18 gram bana halam 25 gram bilezik almıştı babam da kuzenime gramse aldı abime de cumhuriyet almış 2. Çocuğa veririm kalanını yapacak bir şey yok eşit takamam. gramse vs alıp kalanı çocukta veririm ya da evine eşya alırım dese sorun olmayacak ama yarım takmak ayıp bence
Bana millet 100 200 takmış 2018 yılında evlendim o zaman bileziğin gramı 150 160. Ben gidip 100 tl mi takayımEvet öyle de olabilir , şey geldi aklıma ben bi arkadaşıma çeyrek takmıştım bana bin tl getirmiş
Bana millet 100 200 takmış 2018 yılında evlendim o zaman bileziğin gramı 150 160. Ben gidip 100 tl mi takayım
Kardeşimin düğününde de yaşadık bunu. Amcam 200 lira taktı. Yemekli bir organizasyondu. Mekana ödediğimiz kişi başı yemek ücreti 350 liraydı o dönem. Çoluk çocuk geldi yemeklerini yediler, 200’er lira taktı gittiler.Bir de zamanında o bilezikler bozdurulup ev araba alındı şakır şakır borçlar ödendi geri almaya gelince o zaman kolaydı millet enayi mi alıyor ben herkesin içinde en erken evlendim amcamdan bile erken evlendim ne yapayım mecbur alıyorum bir yerde kul hakkı olduğunu düşünüyorum çünkü. Arkadaşım evlendi 500 200 tl takmışlar zamanında ailesi altın taktığı halde. Zurna dürüm ısmarlanmış
Arkadaşımın annesi de oturup ağlayacaktı neredeyse çeyrek taktığı gram yarım gram 0.10 gram 200 500 100 tl takmışlar damadın anneannesi bile gram takmış söylenip duruyordu ben kimseye altın takmadım bana takıldı kuzenlerim vs arasında ilk evlendim düğün altınlarım eve gitti şimdi kalkıp ağlaya ağlaya alıyoruz bazen ayda 3 4 düğün denk geliyor. Burda çocuk ben bekarım dememiş takmış. Amcaya da diyecek bir şey bulamadımKardeşimin düğününde de yaşadık bunu. Amcam 200 lira taktı. Yemekli bir organizasyondu. Mekana ödediğimiz kişi başı yemek ücreti 350 liraydı o dönem. Çoluk çocuk geldi yemeklerini yediler, 200’er lira taktı gittiler.
Babam da bilezik takmıştı kuzenlerime. Avellik seviyemiz…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?