Kardeş düğünü

o dönem kimin neye gücü yetiyorsa onu yapmalı bence.
şu an fazlasına durumunuz yoksa alabileceğinizi alırsınız. ailenizin de eşinizin de yaklaşımı güzel. kardeşiniz kendi gibi güzel kalpli biriyle evleniyorsa sorun olmayacaktır hiçbişey.
zaten düğün zamanı tek masraf takı olmuyor, yolu gelmesi gitmesi kıyafeti kuaförü hep masraf, çok sıkıntıya düşmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Yani orası sizin kararınız tabii de ben kendim icin konuşayım. Ben kendimden kısıp birisine 10gram bilezik alacağım ama o gelip bana çeyrek takacak. Neden? Ben hayir kurumu muyum? Benim evliligim daha az mi önemli? Herkes bütçesi yettiğince takacaksa baştan desinler de biz de onlara takmayalım yani niye ben paramı onlara hibe ediyorum? Sırf bu sebepten kendi düğünümde takanların borcu haric hic kimseye takı takmıyorum.

Benım annem yapıyor babama
Kesin hak etmiştir babanız
babam annemle evlendiği ilk zamanlar Almanya’dan kardeşine durumları kötü diye yardım gönderirmiş yengem de o paralarla kendine bilezik yaparmış. Amcam kendini acındırır babam para gönderir yengem koluna bilezik düzermiş bu hikayeyi 45 yıldır annem anlatır her seferinde ilk kez anlatıyormuş gibi amcama ve yengeme kızar. Ben koca yolu gözlerdim eltim bilezik yapardı diye.. biz de her seferinde ilk kez dinliyormuş gibi çok şaşırırız

Son düzenleme:
tamam yardım için takılıyo bi nevi ama benim düğünüm olduğunda benim yardıma ihtiyacım olmuyomu
çocuk takısından bahsetmiyoruz şuan düğünlerde takılandan bahsediyoruz ,
ben ailemden öyle görüp yetiştim takılanın aynısını yaparız , takılan altınları yerken iyi takmaya gelince ama altın şimdi çok pahalı ne güzel ya bize kuyumcular hayrına verdi zamanında sanki
millete dağıtmak için çalışmıyorum herkes çoluğununun çocuğunun geleceği için uğraşıyo kusura bakmasın kimse

Konuyu hala takıp edıyorum. 200lira zurna durum parası takan ne cok üye var. Sizin düğününüzde hep bana hep bana başkasına gelınca amaa hayırrr ekonomı kotu. haklı gostermek ıcın ne cırpındınız. Sıze ne takıldıysa aynı şey takılır. 3-5 gram düşüğü de degıl. aynısı

Size altın takanlardan böyle bir talebiniz olmamış ki neden borçlanasınız onlara ya da evliliğin önemi hediye ile mi ölçülüyor bunu çözemiyorum kafamda. Herkes gönlünden geçen kadar yardım eder diye biliyorum. Tüm arkadaşlarım benden önce evlendi hatta çok yakın dostlarına özel tasarım takılar yaptırdım yıllar sonra ben evlenirken hiç bakmadım kim ne getirdi diye herkes bütçesine göre davrandı buna da kırılmadım, sonuçta onlara yaptığımı gönlümden gelerek yaptım karşılığı gelsin diye değil. Ama belki de siz haklısınızdır çok duydum bu konuyu çünkü

Ben de böyle pembe bir tabloyla bakıyordum meseleye ama şehir gezdikçe, insanları tanıdıkça gördüm ki maalesef, ülkenin birçok yerinde takı senetsiz sözleşmesiz bir borçtur. Hatta bazı yörelerde gelmeyen takının hesabını soran bile var. Benim asla yapmayacağım bir şey ama insanların altın takma niyeti bu. Bir nevi dönüşümlü dayanışma, bugün ben ona, yarın o bana.

Çok özür dileyerek soruyorum hiç tarzım değildir bu minvalde bir soru sormak ama sadece şu mantığı anlayabilmek için soruyorum. Durumuz çok mı iyi maddi olarak sizi hiç etkilemedi mi özel tasarım takılar. Hayır burda bir de manevi emek de var. Özel tasarım takılara karşı 200 lira gelse o kanepeden bu koltuğa bayılırdım herhalde ben

Hiç bir zaman ç
Hiç bir zaman çözemediğim konu, bizde çok ayıplanır hediyenin hesabı olmaz ama dediğiniz gibi toplumda başka bir türlü karşılığı var haklısınız

Yanılmıyorsam bununla ilgili açılmış dava vardı

Linki de ekleyeyim bari ;
https://www.facebook.com/

kardeşim benim düğünümde bekardı, annemlerden ayrı kolye taktı. şimdi onun düğünü olacak, ben gidip ona bana taktığı gibi kolye mi takmalıyım, bence çok az olur. o yüzden onun istediği gram olarak daha ağır, maaşım kadar tutan bi gerdanlık alıcam. onun bana taktığından daha fazlasını yapıcam diye ondan beklentiye mi gireyim.

ben aynen boyle yapıyorum.
cok coook icimden gelmedikce kimseye birsey takmam cunku bana ne?
isyerinde evlenen icin para toplandiginda (ki evlenen demek bir sene icinde tazminat hakkini kullanip isten cikacak, muhtemelen arkadasligimiz bitecek demek) "presip olarak kendi düğünüme çağıracak yakinlikta olmadığım kimseye altin takmiyorum" diyip geçiyordum. ille altin alacaksam kendime aldim, mis yani. arkadaslarimin da dugun oncesinde birsey lazimsa destek oldum, streslerini aldim, dugunlerine kinalarina gittim, kalabalik yaptim, oynadim, cok guzel olmussun dedim, eglendim geldim:)
simdi insanlari çağırdığımda da "off o bize ceyrek takmisti nasil yapsak, of puf" diye strese girmelerini istemem. gelsinler mutlu anima eslik etsinler hicbir sey düşünmeden.
herkesi ayri ayri tembihledim, hatta bekar cok yakinlarima dedim "bak altin falan alip beni ugrastirma kim bilir ne zaman evlenirsin bir de senin altinini dusunemem. gel keyfine bak" diye
benim ailem de asla eli bos gitmez. birnde bizim sulalede de bosanma cok yüksektir, genelde iki nisan iki dugun olur kisi basi:))
annem yegenlerine bol keseden bilezikleri takti durdu, onun taktiklari ablama bir ceyrek takmadi simdi sira bana geliyor, merakla bekliyorum. ceyregi alsam sukrederim:)
gereksiz gereksiz adetler bence.
coook icinden geliyorsa icinden geldigi kadarini tak, unut
yoksa hic kendini zorlama bile:)

Yanılmıyorsam bununla ilgili açılmış dava vardı
Üç beş sene önce duysam aaa ne ayıp diye kınardım ama meğer benim dünyamda yokmuş. Nesillerdir böyleymiş bu işin aslı. Mesela o kilolarca altın takılan aşiret düğünlerinde de o altınlar gelinle damada değil aileye takılıyor. Ailenin daha önce taktıklarının geri dönüşü. Bunları ilk duyduğumda çok garipsemiştim ama normalmiş. Kayınvalidemin kara kaplı defteri var. Kimin ne taktığını not etmiş, aynısını götürmek için. Karışmasın, unutulmasın diye çoğu aile böyle bir sistem uyguluyor.

Çalışan biriydim, o tarihlerde altın almak böyle büyük bütçelere denk gelmiyordu. Çok sevdiğim bir dostuma pırlanta taşlı özel bir yüzük yaptırdım, ben çizdim kuyumcu yaptı, bir başkasına kolye yaptırdım, bir başkasına bilezik vs... Düğünümde kimin ne taktığını hatırlamıyorum bunlara karşılık tam altın, yarım altın vs.. bir şeyler oldu, bir arkadaşımda ucunda hayat ağacı olan hayalet zincirli bir kolye hediye etti. Üzülmedim niye üzüleyim ben içimden gelerek yaptım benden onlara satılıp gitmeyecek güzel bir şeyler kalsın istedim ki hepsi hala kullanıyorlar. Para bu takılmam ben pek öyle şeylere kimse beni zorlamadı sonuçta, biz birbirimize emeği geçmiş insanlarız takı nedir ki

Ailenizin alildigini takmak bos gosterise girer ve anlamsiz. Yarim altin bile olsa kendi aldiginizi takin. Ama durumunuz varsa zorlayin 10 15 gr bilezik alin. En azindan ablamda bilezik takti olur
hakikaten yani durumum yoksa takma, takmadi desinler. anne babanin aldigi altinla kime neyi gosteriyorsun?
bir de 150bin salona vermisler, yemekli dugun olacakmis.
herkes "ekonomi kotu" diye leylosun kocasi gibi dusunse salonun parasi bile cikmaz

Pırlanta taşlı özel tasarım yüzük mü kocam bana yaptirmadı. Siz ne güzel bir arkadaş, dostunuz öyle. İnsanın çevresinde sizin gibi birinin olması ne güzel.

Pırlanta taşlı özel tasarım yüzük mü kocam bana yaptirmadı. Siz ne güzel bir arkadaş, dostunuz öyle. İnsanın çevresinde sizin gibi birinin olması ne güzel.
Ben o dostuma son kuruşuma kadar istesin veririm, benimle birlikte 9 yıl hastane köşelerinde annemi bekledi, düştüm kalktım hep ona koştum hala çok özeldir benim için, sesimin tonundan neyim olduğunu anlar, helali hoş olsun öyle dosta canımın içidir

Benim dostum dediğim insan kızım kanser olunca "niye aramıyorsun, ihtiyaçım var " dedim. Oda " ben kimseyi aramıyorum" dedi. Gene dertlendim aklıma geldi.

Rabbim dostluğunuzu daim eylesin. İnsanın hayatında böyle şeyler olması güzel. Bende gidip kızımla ilgileneyim derdim azalsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…