- 25 Ekim 2013
- 9.803
- 31.594
- 798
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
malesef benimde başıma geldi eltimin 3 tane çocuğu evlendi ben 2 şer tane çeyrek taktım toplam 6 taneKardeşimin düğününde de yaşadık bunu. Amcam 200 lira taktı. Yemekli bir organizasyondu. Mekana ödediğimiz kişi başı yemek ücreti 350 liraydı o dönem. Çoluk çocuk geldi yemeklerini yediler, 200’er lira taktı gittiler.
Babam da bilezik takmıştı kuzenlerime. Avellik seviyemiz…
Kardeşiniz ileride geline sizi ispiyonlamayacaksa Eşinizin dediği gibi yarım altını kardeşinize bileziği geline takın.Ben evlenirken(2018 de evlendim) kardeşim bana bilezik takmıstı esimin taktığının aynısı 25 gramlik o zaman bekardı tabii işi de güzeldi yapmıştı sağolsun.Kardesimin yakında düğünü olacak tüm birikimimi harcarsam alabilirim ama zorlanırız ailem biz zaten takıyoruz sana da birini veririz onu takarsın kendi adına bosu boşuna alma zorlama kendini diyor kardesim de ben karsilik bekleyerek takmadım simdi iki cocuklusun masraflarin var ailem ne diyorsa ona uy diyor.Esime söyledim olur mu o zaman cocuk kendi kazancindan senin icin ayirmis almıs simdi sen ailenin taktigini mi takacaksin diyor bilezik alamasak bile yarim altin aliriz diyor o sekilde benim icime sinmiyor hem yarim altin hem bilezik daha mi mantikli yoksa tamamen kendi bütcemizden biz mi bir seyler yapmaliyiz ?
Aynen bizde de Altın borçtur. Ne yapılıyorsa aynısı yapılır. Kimse hayrına altın takmaz. Onunda bir anlamı var. O zaman herkes birbirine para taksın olsun bitsin.malesef benimde başıma geldi eltimin 3 tane çocuğu evlendi ben 2 şer tane çeyrek taktım toplam 6 tane
benim kızım 2022 de evlendi eltim bana 1 çeyrek taktı oğlu hiç bişe takmadı evli kızlarıda 200 er tl taktılar
hala aklıma geldikçe sinirleniyorum , ben alırken çeyrekleri bedava vermiyolardı bende bişeylerden kıstımda aldım
altın şuan çok pahalı diyenleri anlamıyorum takı borçtur benim için takılanın aynısı götürülür , düğün bigünde yapılmıyo aylar öncesinden belirleniyo herkes kendini ayarlamalı ....
aynen öyle bence takı insanın şerefidir , görgüdürAynen bizde de Altın borçtur. Ne yapılıyorsa aynısı yapılır. Kimse hayrına altın takmaz. Onunda bir anlamı var. O zaman herkes birbirine para taksın olsun bitsin.
O da bir güngörmüşlüktür..
Bu insanların vicdanı nasıl rahat oluyor anlayamıyorum. Bence bu bir yük insanın üzerinde. Yükün altında kalmamak gerek, yük altında eşek kalır derler bizim oralarda.. yüzyüz aç karınlarını ailece doyurup gitmişler.Kardeşimin düğününde de yaşadık bunu. Amcam 200 lira taktı. Yemekli bir organizasyondu. Mekana ödediğimiz kişi başı yemek ücreti 350 liraydı o dönem. Çoluk çocuk geldi yemeklerini yediler, 200’er lira taktı gittiler.
Babam da bilezik takmıştı kuzenlerime. Avellik seviyemiz…
Ben olsam bütcem dahilinde alır takarım. Ailenizin bilezik verip sizin takmanız falan çocuk işi gibi geldi bana. Yalandan takıyor gibiBen evlenirken(2018 de evlendim) kardeşim bana bilezik takmıstı esimin taktığının aynısı 25 gramlik o zaman bekardı tabii işi de güzeldi yapmıştı sağolsun.Kardesimin yakında düğünü olacak tüm birikimimi harcarsam alabilirim ama zorlanırız ailem biz zaten takıyoruz sana da birini veririz onu takarsın kendi adına bosu boşuna alma zorlama kendini diyor kardesim de ben karsilik bekleyerek takmadım simdi iki cocuklusun masraflarin var ailem ne diyorsa ona uy diyor.Esime söyledim olur mu o zaman cocuk kendi kazancindan senin icin ayirmis almıs simdi sen ailenin taktigini mi takacaksin diyor bilezik alamasak bile yarim altin aliriz diyor o sekilde benim icime sinmiyor hem yarim altin hem bilezik daha mi mantikli yoksa tamamen kendi bütcemizden biz mi bir seyler yapmaliyiz ?
Hayır bir de normalde “çocuklara iyi uykular”dilemiştik ama onlar yabancı değil diye torunlar falan hepsi gelsin dedik. Benim oğlum geliyordu düğün sahibiyiz diye. Onları da kendimizden görmüştük. Yüzyılın enayiliği.Bu insanların vicdanı nasıl rahat oluyor anlayamıyorum. Bence bu bir yük insanın üzerinde. Yükün altında kalmamak gerek, yük altında eşek kalır derler bizim oralarda.. yüzyüz aç karınlarını ailece doyurup gitmişler.
Düğünde takılan altın evlenecek çifte destek vermek içindir, herkes gücünün yettiğini yapar, o bana x gram taktı bende ona aynını takmak zorundayım hissini hiç anlayamadım. Gerçi bunu mesele eden çok insan var, cılkı çıkmış bir hediye türüdür toplumumuzda. Gücünüz neye yetiyorsa onu yapın, kardeş bu insan çok şey yapmak ister ama imkanlar neyse o, bunda kırılacak gücenecek bir durum yok benceBen evlenirken(2018 de evlendim) kardeşim bana bilezik takmıstı esimin taktığının aynısı 25 gramlik o zaman bekardı tabii işi de güzeldi yapmıştı sağolsun.Kardesimin yakında düğünü olacak tüm birikimimi harcarsam alabilirim ama zorlanırız ailem biz zaten takıyoruz sana da birini veririz onu takarsın kendi adına bosu boşuna alma zorlama kendini diyor kardesim de ben karsilik bekleyerek takmadım simdi iki cocuklusun masraflarin var ailem ne diyorsa ona uy diyor.Esime söyledim olur mu o zaman cocuk kendi kazancindan senin icin ayirmis almıs simdi sen ailenin taktigini mi takacaksin diyor bilezik alamasak bile yarim altin aliriz diyor o sekilde benim icime sinmiyor hem yarim altin hem bilezik daha mi mantikli yoksa tamamen kendi bütcemizden biz mi bir seyler yapmaliyiz ?
Vallahi anlamak için soruyorum kötü bir niyetim yok, takı borçtur ne demek, birinin düğününe gittiğimizde evlenen çifte karınca kararınca destek olmak için takmıyor muyuz o altınları, benim bilmediğim başka bir usulü mü var. Şimdi ben arkadaşlarımın çocuklarına hep taktım düğünlerinde içimden gelerek yaptım bunu ama benim çocuğum yok ne olacak bu kurala göremalesef benimde başıma geldi eltimin 3 tane çocuğu evlendi ben 2 şer tane çeyrek taktım toplam 6 tane
benim kızım 2022 de evlendi eltim bana 1 çeyrek taktı oğlu hiç bişe takmadı evli kızlarıda 200 er tl taktılar
hala aklıma geldikçe sinirleniyorum , ben alırken çeyrekleri bedava vermiyolardı bende bişeylerden kıstımda aldım
altın şuan çok pahalı diyenleri anlamıyorum takı borçtur benim için takılanın aynısı götürülür , düğün bigünde yapılmıyo aylar öncesinden belirleniyo herkes kendini ayarlamalı ....
Siz anlattikça bana bir sinir geliyorHayır bir de normalde “çocuklara iyi uykular”dilemiştik ama onlar yabancı değil diye torunlar falan hepsi gelsin dedik. Benim oğlum geliyordu düğün sahibiyiz diye. Onları da kendimizden görmüştük. Yüzyılın enayiliği.
Benım annem yapıyor babamaSiz anlattikça bana bir sinir geliyorbenim annem olsa ömür boyu babamın başına kalkardı kardeşin böyle böyle yaptı diye
Yeri geldikçe, konusu açıldıkça beynini yiyor zaten. Normalde ben de söylenirdim de annem o kadar konuşuyor ki bana gerek kalmıyor.Siz anlattikça bana bir sinir geliyorbenim annem olsa ömür boyu babamın başına kalkardı kardeşin böyle böyle yaptı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?