Kardeş düğünü

malesef benimde başıma geldi eltimin 3 tane çocuğu evlendi ben 2 şer tane çeyrek taktım toplam 6 tane
benim kızım 2022 de evlendi eltim bana 1 çeyrek taktı oğlu hiç bişe takmadı evli kızlarıda 200 er tl taktılar
hala aklıma geldikçe sinirleniyorum , ben alırken çeyrekleri bedava vermiyolardı bende bişeylerden kıstımda aldım
altın şuan çok pahalı diyenleri anlamıyorum takı borçtur benim için takılanın aynısı götürülür , düğün bigünde yapılmıyo aylar öncesinden belirleniyo herkes kendini ayarlamalı ....

Kardeşiniz ileride geline sizi ispiyonlamayacaksa Eşinizin dediği gibi yarım altını kardeşinize bileziği geline takın.

Düğün takısında birebir karşılık bekleyenlerden değilim. O an imkânı neye yetiyorsa insan onu yapmalı bence. Bu devirde çocuklu insanın da tüm birikimini sıfırlaması bana mantıklı gelmiyor. Garantici biri olup fazla kötü olasılık düşündüğümden de olabilir tabii. Ailenizin bileziğini takmak hoş olmaz ama yarım da çok az. Ben olsam şimdi 15 gramlık bilezik alır, ileride de elim bollaşırsa takabilecekleri saat, kolye, set vs bir şeyler alırdım.

Aynen bizde de Altın borçtur. Ne yapılıyorsa aynısı yapılır. Kimse hayrına altın takmaz. Onunda bir anlamı var. O zaman herkes birbirine para taksın olsun bitsin.

O da bir güngörmüşlüktür..

Yalnız hakikaten tuhaf bir üyesiniz. Kardesle gelinle ilgili sizinle hiç ilgisi olmayan konular hakkında bir sürü konu açıp konuştunuz, kendinizde bu hakkı gördünüz. İş takıya gelince 25 grama karsilik bi yarim altın takmayı münasip göreceksiniz neredeyse. O kadar konuyu iyi niyetinizden actiysaniz gerçekten lütfen taki borcunuzu da olduğu gibi ödeyin. Biz olsak bekar kardeşimiz arkadaşımızın taktigini nasil olsa evlenecek yine kenarda tutar aynısını veririz. Bence gerçekten cok ayıp bu kafa yapısı.

Aynen bizde de Altın borçtur. Ne yapılıyorsa aynısı yapılır. Kimse hayrına altın takmaz. Onunda bir anlamı var. O zaman herkes birbirine para taksın olsun bitsin.

O da bir güngörmüşlüktür..
aynen öyle bence takı insanın şerefidir , görgüdür
kimsenin hakkına girilmez

25 olmasa da mutlaka bilezik alın. O cocuk kendi maasindan kismis size almis. Altin o zaman ucuzdu da maaslar ona gore degil miydi sanki? Yarim altin olmaz kari koca cakallik yapıyorsunuz kusura bakmayin.

Bu cocugun evlenecegi dun belli olmadi herhalde kenara biraz para hic mi koymadiniz?

Son düzenleme:
Bu insanların vicdanı nasıl rahat oluyor anlayamıyorum. Bence bu bir yük insanın üzerinde. Yükün altında kalmamak gerek, yük altında eşek kalır derler bizim oralarda.. yüzyüz aç karınlarını ailece doyurup gitmişler.

Ben olsam bütcem dahilinde alır takarım. Ailenizin bilezik verip sizin takmanız falan çocuk işi gibi geldi bana. Yalandan takıyor gibi

yani bilemedim, keske borc kabul edip saklasaydin o bileziği. Ya da o an ihtiyacın varken - ev alirken falan harcayip bunca yil icinde her ay az az biriktirseydin.
7 yil olmus evleneli, her sene kardeşinin nisani icin bir ceyrek ayirsaydin bugun 50bin tl olurdu kenarda, kalanini bir sekilde tamamlardin.
böyle bir para takman gerektiğini bilirken kenara hic birsey atmamak, düğün zamani gelince de "ama simdi durumum yok" demek cok yanlis olmus.
zaten gecen bunca sene icinde bu gune hazırlanmaliydin. sanmiyorum kardesin bir anda gidip sana 25 gramlik altin alsin. o da daha ortada senin dugunun yokken "kardeşiyim, guzel birsey takmam yaraşir" diyip parasindan kenara ayırmıştır.
yani bilemedim, bence kendini zorla tak. 25 olmaz 20 olur yani bir sey yapman lazim.

*ben oz ablama nisanda yarim taktim, dugununde coook ince kil kadar bilezik taktim - kendimi hic yormadim. esime dostuma cok cok icimden gelmesiyse hic takmadum
simdi evlenme zamanim geldi arkadaslarimi tembihledim "on kisi birlesip birsey alirsaniz alin ama bireysel altin kabul etmiyroum" diye, ablam desen bana yarim da taksa ceyrek de taksa hic sorun degil . cunku yani kil kadar bilezigin ne borcu olacak, zaten maasimin kacta kaciydi hic sorun olmadi.
ama 25 gram bilezik taksam vallahi beklerdim bana gelmesini. hele ki ustumden 7 sene gecmis yani, bu 7 senede altinin artip duracagi belli. hic dusunmemek etmemek son gun gelince de yok demek benim mantigima ters

Hayır bir de normalde “çocuklara iyi uykular”dilemiştik ama onlar yabancı değil diye torunlar falan hepsi gelsin dedik. Benim oğlum geliyordu düğün sahibiyiz diye. Onları da kendimizden görmüştük. Yüzyılın enayiliği.

Düğünde takılan altın evlenecek çifte destek vermek içindir, herkes gücünün yettiğini yapar, o bana x gram taktı bende ona aynını takmak zorundayım hissini hiç anlayamadım. Gerçi bunu mesele eden çok insan var, cılkı çıkmış bir hediye türüdür toplumumuzda. Gücünüz neye yetiyorsa onu yapın, kardeş bu insan çok şey yapmak ister ama imkanlar neyse o, bunda kırılacak gücenecek bir durum yok bence

Vallahi anlamak için soruyorum kötü bir niyetim yok, takı borçtur ne demek, birinin düğününe gittiğimizde evlenen çifte karınca kararınca destek olmak için takmıyor muyuz o altınları, benim bilmediğim başka bir usulü mü var. Şimdi ben arkadaşlarımın çocuklarına hep taktım düğünlerinde içimden gelerek yaptım bunu ama benim çocuğum yok ne olacak bu kurala göre

Siz anlattikça bana bir sinir geliyor benim annem olsa ömür boyu babamın başına kalkardı kardeşin böyle böyle yaptı diye

Arkadaşlar çoktan takanlara yapacak bir sey yok da bundan sonra ilk defa takacak olan bi çeyrek alsın geçsin. Takılan şeyin aynısını takma nezaketini bile anlayamayan ne cok insan varmış ya. Hiç kendinizi yorup da kimseye baska bir şey takmayın bu saatten sonra. Bitsin gitsin bu adetler herkes hep bana hep bana olmuş.

Siz anlattikça bana bir sinir geliyor benim annem olsa ömür boyu babamın başına kalkardı kardeşin böyle böyle yaptı diye
Yeri geldikçe, konusu açıldıkça beynini yiyor zaten. Normalde ben de söylenirdim de annem o kadar konuşuyor ki bana gerek kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…