Kardeş.... para ....

Ben demeden ödicem diyo hep
Zor durumda olmasam istemezdim diyo
El bebek gül bebek sanıyorlar beni anlatmadığım için kimseden istemediğim için
Saygısızlıkları da var bana , iyice sinir oluyorum para için arayınca ..

Maalesef anlatmayınca herkes mutlu , sıkıntısız , para bol sanıyor . Bende yaşıyorum bunu ve yardımcı olamayınca çok üzülüyorum , kasten hayır diyorum sanıyorlar diye daha çok üzülüyorum .

Kızkardeşiniz ısrarla istiyor sizde maden sizde ısrarla olmadığını söyleyin . Bunu söylemek zor ama başka yolu yok ki .

Maalesef anlatmayınca herkes mutlu , sıkıntısız , para bol sanıyor . Bende yaşıyorum bunu ve yardımcı olamayınca çok üzülüyorum , kasten hayır diyorum sanıyorlar diye daha çok üzülüyorum .

Kızkardeşiniz ısrarla istiyor sizde maden sizde ısrarla olmadığını söyleyin . Bunu söylemek zor ama başka yolu yok ki .
Aynen herkes elbebek gül bebek sanıyor , ama kardeşim de çalışıyor ben de , ben neden sürekli borç istemiyorum , bir ayağımız sürekli dr da , bebek için bi sürü masraf çıkıyor ,
Bu tedaviler için ailelerinden yardım isteyen onlarca kişi var ayrıca ,
Nerden tutsam elimde kalıyor kardeşimin hali tavrı

Merhaba arkadaşlar, benim bekar kız kardeşim var , çalışıyor satış elemanı ,
Ama bildim bileli hep borcu var hep sıkışık , ben de çalışıyorum ona göre maaşım iyi şükür
Önceleri daha çok yardım ederdim ,
Sürekli borcu var bıktım
Ailemle kalıyor bekar 30 yaşında, eve katkısı aylık 350 tl , kiraya katkı bu 350 , son zamanlarda onu da yapmıyor ,
Evde hiç iş yapmaz annemi sallamaz , her gün Mado da ya da kahve dünyasında Türk kahvesi içer , yemeği avm de yer yanında götürmez , uğraşmaz , ama yeri gelir işe yürüyerek gider bi r saat !!
Geçen yıl para istedi 3000 tl geri verecem dedi , vermeyeceğini bile bile ısrarından dolayı verdim , zar zır yarısını taksitle ödedi geri kalan duruyor , onun haricinde önceden sıksık para da yollardım az da olsa, kendi çalıştığı mağazadaki ürünlerden tüm sülaleye hediye aldı indirimli ama bana alması , benim ihtiyacım yokmuş , bu tarz beni pek takmama durumu da var , ben de ne alaka ihtiyaç İnsan içten içe bekliyor cümle aleme hediye aldın kendi mağazandan dedim ama yine Yok
Geçenlerde aradı acil 500 lazım Yok dedim
Şimdi de aramış 1200 istiyor acil bul ver geri öderim diyo
Acil birine borcu varmış
Başka kimsem Yok bilmem ne hep aynı terane , çok bunaldım arkadaşlar
Bugün bebeğim kalbi atmadığı için kürtajdan çıktım eve geldik kimsenin de haberi Yok,
maddi durumlardan dolayı eşime kıGınken üstüne aradı , eşine söyle kredi kartı vs den çekebilirsek öderim diyo
Ödeyemez biliyorum kaldı ki eşimde Yok zaten
Çok bunaldım arkadaşlar , siz olsanız ?
Benim kardes te oyle sayılır ben altı sene oldu atandım 18mde kendime bsey almadım aileme maasımı verdm kız kardesimi doyurmaya yetmedi param vermemmeye basladım uc kurus kazanıyor g..ü kalktı diye aile ici laf cıkardılar nyse arayı duzellttik evlendim ıkı sene pldu arada sırada yoklar 50-60 atsana dye btmedi btmiyor sen vicdan yaptıkca tepene cıkıyor dısarı cıkalımmı hava cok guzel der cay icelm der okey derim hesapı bana odetir :) kendide calısıyor 2000 tl maası var ama asla yetmez ay sonu gelmz evede vermez şaka gbi cnku alısmıs anladınmı canım hamileym gırtlaga kdr bizmde ihtiyac var ama demez sana lazımmı brakdım bende artık umursamıyorum cok kızıyorum aama dyorum ölümlü dünya ama senn ki fazla abartmıs 1000 lerdem bahsedyorsun ya hayatında biri var onu doyuruyor yada ailen ondan istiyor oda senden almaya calsııyor cok sıkıntı cidden ne denirki

Benim kardes te oyle sayılır ben altı sene oldu atandım 18mde kendime bsey almadım aileme maasımı verdm kız kardesimi doyurmaya yetmedi param vermemmeye basladım uc kurus kazanıyor g..ü kalktı diye aile ici laf cıkardılar nyse arayı duzellttik evlendim ıkı sene pldu arada sırada yoklar 50-60 atsana dye btmedi btmiyor sen vicdan yaptıkca tepene cıkıyor dısarı cıkalımmı hava cok guzel der cay icelm der okey derim hesapı bana odetir :) kendide calısıyor 2000 tl maası var ama asla yetmez ay sonu gelmz evede vermez şaka gbi cnku alısmıs anladınmı canım hamileym gırtlaga kdr bizmde ihtiyac var ama demez sana lazımmı brakdım bende artık umursamıyorum cok kızıyorum aama dyorum ölümlü dünya ama senn ki fazla abartmıs 1000 lerdem bahsedyorsun ya hayatında biri var onu doyuruyor yada ailen ondan istiyor oda senden almaya calsııyor cok sıkıntı cidden ne denirki
Aileye asla vermiyor ,
Biliyorum
Benim ki de bana ödetir hesapları onlar sorun değil benim için Çünkü ayni ilde değiliz
Önceden işe gidecek param Yok 20-30 geçir bana derdi, kıza Kıza yollardım nasıl olmaz o derece paran diye diye artık az istemez oldu ,
3000-500-1000-1200 gibi ,
Her istediğinde veröedim ama ısrar kıyamet bazılarını aldı,
Bir sevgilisi vardı ona çok güzel hediyeler alırdı, hatta onun annesine teyzesine kuzenine kadar alırdı , sevgilisi terketti ama ondan sonra naptı ne etti bilmiyorum , biri ile görüşmeye başlayınca ilişlide arkek gibi para döküyor ortaya , ayağında düGün ayakkabısı Yok
Garip işte , ben eve eşime verirken gocunuyorum içten içe çalışmasam ne yapardık diye ,
Kardeşim de böyle , önceden aileye çok çok verdim alıştılar , benim para akıyor ya musluktan

Aileye asla vermiyor ,
Biliyorum
Benim ki de bana ödetir hesapları onlar sorun değil benim için Çünkü ayni ilde değiliz
Önceden işe gidecek param Yok 20-30 geçir bana derdi, kıza Kıza yollardım nasıl olmaz o derece paran diye diye artık az istemez oldu ,
3000-500-1000-1200 gibi ,
Her istediğinde veröedim ama ısrar kıyamet bazılarını aldı,
Bir sevgilisi vardı ona çok güzel hediyeler alırdı, hatta onun annesine teyzesine kuzenine kadar alırdı , sevgilisi terketti ama ondan sonra naptı ne etti bilmiyorum , biri ile görüşmeye başlayınca ilişlide arkek gibi para döküyor ortaya , ayağında düGün ayakkabısı Yok
Garip işte , ben eve eşime verirken gocunuyorum içten içe çalışmasam ne yapardık diye ,
Kardeşim de böyle , önceden aileye çok çok verdim alıştılar , benim para akıyor ya musluktan
Yeminle al bendende okdr para oluk oluk bzde ssla btmez kırar döker buluruz dyorumya alıstırdık canım alıstırmıycakdık azcık kendimizi dusunecekdik bebegime dogru duzgun bisey yapmadı ailem mesela manevi destek var ama maddi yok bişeyinide biz alalım demediler mesela mevludu beklyorum bsey cıkıcakmı bakalm beklyorum neden ? Cnku ben gercekden cok verdim cok harcadım surekli ama kardeşim saolsun aynı seyi su an aileme yapmaya gocunuyor hatta annemde bu durumdan baya rahatsız bana skayet ediyor vermyor diye vermez ben varım cunku nye verisn :) bak sen sehir dısına cıkmıssın bide gene olmamıs :) bundan snra nabıcaksın vermycrksn canm eşine ailene bak yazık kendi ailene bakmak zorundasın eşin aynını yapsa zoruna gider o yzden verme veremem kusura bakma de kanma acıtasyonlarına ben artık kanmıuorum sadece uc bes odeme yapıyorum okdr onceden ailenin cep telefon fatırası ble benden otomatk kesiliyordu dusun :( smdı kendime cok kzıyorum sende kızma sonra kendne

Ama bildim bileli hep borcu var hep sıkışık , ben de çalışıyorum ona göre maaşım iyi şükür
Sürekli borcu var bıktım
Ailemle kalıyor bekar 30 yaşında, eve katkısı aylık 350 tl , kiraya katkı bu 350 , son zamanlarda onu da yapmıyor ,
Evde hiç iş yapmaz annemi sallamaz , her gün Mado da ya da kahve dünyasında Türk kahvesi içer , yemeği avm de yer yanında götürmez , uğraşmaz , ama yeri gelir işe yürüyerek gider bi r saat !!
Geçen yıl para istedi 3000 tl geri verecem dedi , vermeyeceğini bile bile ısrarından dolayı verdim , zar zır yarısını taksitle ödedi geri kalan duruyor , onun haricinde önceden sıksık para da yollardım az da olsa, kendi çalıştığı mağazadaki ürünlerden tüm sülaleye hediye aldı indirimli ama bana alması , benim ihtiyacım yokmuş , bu tarz beni pek takmama durumu da var , ben de ne alaka ihtiyaç İnsan içten içe bekliyor cümle aleme hediye aldın kendi mağazandan dedim ama yine Yok
Acil birine borcu varmış
Bugün bebeğim kalbi atmadığı için kürtajdan çıktım eve geldik kimsenin de haberi Yok,
maddi durumlardan dolayı eşime kıGınken üstüne aradı , eşine söyle kredi kartı vs den çekebilirsek öderim diyo
Size güvenerek borçlanıyor gibi geldi bana,bence yardımınızı bir süreliğine kesin.bu onun için de iyi olur kesesini bilir ona göre harcama yapar.Allah yardımcınız olsun

Size güvenerek borçlanıyor gibi geldi bana,bence yardımınızı bir süreliğine kesin.bu onun için de iyi olur kesesini bilir ona göre harcama yapar.Allah yardımcınız olsun
Eskisi gibi değilim zaten
İsteme Aralık’ları uzadı
İsteidkçe de artık vermemeye çalışıyorum

Sürekli borcu var bıktım
Acil birine borcu varmış

Verme para filan. Kardeşinde olsa hele kıymet bilmiyosa asla verme.Eşimin erkek kardeşi yapıyo aynısını.Çalışmaz etmez eşim kirasını öder faturasını öder geçinsin diye parasını verir.Eşimdende haz etmez üstelik kardeşi. Tek muhabbetleri para. Babaları vefat etti o yüzden destek çıkıyo eşim ama bizimde bi ailemiz var nereye kadar? Kullandırma kendini..

Kardeşiniz 30 yaşında artık olgun bir kadın olmuş. Böyle sizi devamlı halde borç ver bana diyerek zora sokması hoş değil. Üstelik eşinizi de işin içine katıyor. Borç yapacak aklı varsa ödemeye de aklı olacak. Onun sorumsuzluğunu siz çekmemelisiniz. 19-20 yaşında olur da neyse gençtir verin derim ama kocaman kadının da bunu yapması hoş değil. Belli ki bunu da alışkanlık haline getirmiş. Karşınıza alıp adamakıllı konuşun. Benden sana daha para yok deyin. Bunu deyin çünkü sizi kullaniyor! Darılırsa da darılsın canım aaa! Böyle bir konuya da darılacaksa zaten asıl niyeti belli olur işte.

Ne borcu olduğunu söyledi , yıllardır bitmeyen borçlarından biri
Evet başı boş maalesef
Üstüne başına bişey aldığı da Yok , düzgün bi kıyafeti düzgün bi ayakkabısı bile Yok
Eğer yardım etmek istiyorsanız bundan sonra ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz kazak/ayakkabı vs bizzat kendiniz alın hediye edin ama bence kesinlikle para vermeyin. Bu konuyu onunla konuşun, artık ona verebilecek bir paranız olmadığını uygun bir dille söyleyin. Kavga etmeyin sakince anlatın

Back
X